Kategoriarkiv: Lad mælkebøtterne blomstre

Mælkebøtte børn er et begreb. Jeg tror at starten til dette begreb opstod i nogle incest foreninger, og de børn der trods hårde ods alligevel formåede at få et godt liv. Og det som mælkebøtterne symboliserer er, at det er en blomst som rigtig mange har en holdning til, hvad enten de mener det er ukrudt, eller en smuk frodig maj blomst, der har den evne at den kan slå en dyb pælerod overalt, og kan finde næring, hvor ingen næring er.
Men mælkebøtter kan trods deres enorme styrke, som eksempel at gro op igennem asfalt, også være ekstremt sårbare, og trædes af fode med et enkelt støvletramp.
De blog indlæg du finder i denne kategori, er blogindlæg, der handler om, at skulle du have haft nogle livsvilkår, der har været svære, der har givet ar på sjælen, der er tunge at bære, så er det alligevel muligt at få et liv i næring, med kærlighed, selvkærlighed og stort selvværd på trods.
Det handler nemlig om, at du skal flytte dig fra din krænkers energi.
Så her finder du blogindlæg, der er under tema; lad mælkebøtterne blomstre.

mal på sten DIY sten

Kvinder der elsker for meget….en bog der var med til at forandre mit liv

Tilfældigheden gjorde, at jeg pludselig stod med den bog i hånden igen. Har læst den for 25 år siden, og så er det jo lidt sjovt at læse den igen, bare for at se, om tingene så har forandret sig.

Mens jeg sad og læste bogen igen, både grinede, græd, rystede på hovedet og krummede tær, gjorde jeg. Det gjorde jeg fordi, Læs videre Kvinder der elsker for meget….en bog der var med til at forandre mit liv

hvordan får man højt selvværd mælkebøttebørn mælkebøttebarn tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder man en illustrator

Foredrag “Lad Mælkebøtterne blomstre.” Hvordan får du højt selvværd på trods.

Lad Mælkebøtterne blomstre. Hvordan du får et højt selvværd på trods

Vokser du op i et barndomsland, hvor de voksne svigter, så kan det virkelig være svært at finde de strategier der virker, og som ikke handler om at overleve eller blive en pleaser, der hele tiden er meget opmærksom på sine omgivelser, fordi de på mærkelig måde altid kommer til at komme først.

Pludselig kan du være endt der, hvor livet er en stor overlevelses strategi, og det at leve er en by i Rusland, fordi alle andre altid vil komme først, og hvis du nogen sinde skulle laste dig til, at give dig selv den kærlighed, du gerne så dine omgivelser gav dig, så kommer du nemt til at føle dårlig samvittighed, flovhed og føle skam. Læs videre Foredrag “Lad Mælkebøtterne blomstre.” Hvordan får du højt selvværd på trods.

Musselmalet print stof royal copenhagen cityprinsesserne DIY hvordan costumizer man en skjorte mode fashion blog

Velkommen til Cityprinsesserne :-) Lidt om hvad siden indholder, og hvem jeg er.

Velkommen til, dejligt at du kiggede forbi. 🙂

Måske tænker du, hvad mon dette er, hvad kan du bruge det til, og er der noget for mig?

Ja, hvis du selv er kreativ, laver en masse DIY. Hvis du har børn. Hvis du intresserer dig for mode og fashion. Hvis du mangler ideer, eller inspiration. Hvis du elsker at gå på loppemarkeder. Hvis du elsker at forkæle dig selv. Hvis du syntes Nailart er sjovt. Hvis du ind imellem gerne vil have lidt at tænke over. Og sikkert en masse andet, jeg ikke lige kom i tanke om her.

Men lad mig starte fra en ende af. Læs videre Velkommen til Cityprinsesserne 🙂 Lidt om hvad siden indholder, og hvem jeg er.

Historien om den blå kjole

prinsesse for en dagElse Togo TrustHISTORIEN OM DEN BLÅ KJOLE

Brian Sandberg sad bag store solbriller, og kæmpe tatoos ikke langt fra hvor Else og jeg fik os en kop kaffe.Måske det i virkeligheden var med til at kilde stemningen lidt, for jeg kunne ikke lade være med at tænke på, om det kunne have nogle konsekvenser, eller om der var en mening med det, for Else og jeg sad selv og talte om den nye film Lucy af Luc Besson. Vi var rørende enige om at Luc drengen var blevet gammel, ikke at forstå, at så kunne han ingenting, næh nej, det var spørgsmålet om meningen med livet, der var blevet det store issue.

Vi selv sad også og talte lidt om meningen med det hele, og de gange hvor man går lidt kold, og om den blå kjole. Vi kom langt omkring.

Men den blå kjole, den vendte tilbage hele tiden, fordi den blå kjole fik en masse tanker igang, og nu skal du bare høre……… Læs videre Historien om den blå kjole

hvordan får man højt selvværd mælkebøttebørn mælkebøttebarn tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder man en illustrator

Kan man være mælkebøttebarn af et mælkebøttebarn?

Badeværelsets kolde gulv på min kind, var den eneste følelse, jeg mærkede i det øjeblik. Jeg havde kastet op for sidste gang. Jeg vidste, at det var sidste gang.
Mange følelser havde jeg slugt igennem mange år, mange følelser havde jeg kastet op igen, for det var den eneste måde, de kunne rummes.
Men denne dag, denne dag var det slut. Da jeg havde fingeren allerlængst nede i halsen, mærkede at maven igen var ved at vende vrangen ud, mærkede de store tårer løbe i stride strømme ned af min kinder, så jeg pludselig for mig en fisk. En fisk, der var ved at spise sin egen hale, en fisk der til sidst ville vende vrangen ud af sig selv.

Og sådan en” fisk” var jeg. Mens jeg lå følelsesløs på gulvet, kom tanken, at det kan man jo dø af. Måske jeg allerede var død, for vreden, sorgen, raseriet, der nogle gange stod mig helt op i halsen, kunne jeg ikke mærke mere.
Men jeg kunne heller ikke mærke noget andet. Glæde, latter og lethed havde altid fået mig til at føle skyld, Læs videre Kan man være mælkebøttebarn af et mælkebøttebarn?

hvordan får man højt selvværd mælkebøttebørn mælkebøttebarn tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder man en illustrator

Tilgive, kan man det? Skal man det? (lad mælkebøtterne blomstre)

En lille pige, mig, voksede op i et barndomsland som var fyldt med sorg, vrede, skyld og skam. Ting som gik ind på radaen, men som aldrig rigtig blev bevidste, fordi den lille pige havde ikke evnerne til at analysere, til at reflekterer, så det blev bevidst, hvad det var, som skete, og hvilke mønstre hun lige så stille begyndte at arve.

Angsten for ikke at slå til lurede også hele tiden, for samtidig med at hjemmet havde brug for al hendes hjælp og kærlighed, havde samfundet også krav, som var virkelig svære at honorerer, så derfor endte den lille pige både med en tur hos skolepsykologen, vidste hun ikke det var, men det voksne sind, som har brugt tid gennem årene på at tænke på alt det skete, kunne pludselig en dag se, at jo det var det, som skete.
Og en tur på socialforvaltningen, 16 år gammel, for at sige, nu havde hun brug for hjælp.
Men mere skete der heller ikke, og den lille pige vidste egentlig heller ikke rigtig, hvad hun selv ønskede, der skulle ske, heller ikke som voksen, fordi de tilbud som samfundet har, ikke rigtig er bedre.

Mange år gik med vrede, pleaseri, drama og opkast. Læs videre Tilgive, kan man det? Skal man det? (lad mælkebøtterne blomstre)