Kategoriarkiv: Jul og jule DIY

Her får du tip til DIY, både til pynt, til gaver, til shopping til ønskeseddel, og juleanekdoter. Du kan også læse et blogindlæg som gik i blogstaffetten, som betyder, at flere bloggere bloggede om en særlig juleaften, som var lidt anderledes end den plejede.
Du kan komme i julestemning og blive inspireret, ved at kigge på de dejlige billeder af sne, småkager, mad og dækket julebord.
Du kan finde link til julebroderie til pakkekalender, og læse om dialog julekalenderen.

Så rigtig god fornøjelse <3

Aros Århus hvor kan man tage hen på weekend

Weekend tur til Århus

I virkeligheden er en weekend alt for kort tid, hvis du gerne vil se og opleve Århus, for det er en stemningsby, en by med sjæl, en by som kommer ind under huden på dig, at du ved, at du bare må tilbage og bruge mere tid.

Der er så mange ting at se, så mange søde sjove mennesker at møde, så hvis du vil mere end bare være den turist der okser rundt for at se alt, men også vil snuse stemningen ind, så er du nød til at lave en masse pitstop Læs videre Weekend tur til Århus

DIY julegaveposer hvad kan man lave med børnetegninger julegavepose nisse juletræ

DIY julepynt, juleindpakning, julekort, jul kort og godt

Klassisk pynt, som hører sig julen til er trommerne. Ingen jul uden trommer, så er det sagt. På billedet ser du nogle trommer, som er lavet af det inderste af en køkkenrulle, så er der klistret noget terne stof på enderne. På køkkenrullens sider er klistret noget papir på, så du ikke kan se stoffet som er limet ned omkring siderne, på papiret er der malet trekanterne, som er karakteristiske for trommer. Det hele har Læs videre DIY julepynt, juleindpakning, julekort, jul kort og godt

Hvad kan man lave med en lp plade cover diy DIY kreativ tid cityprinsesserne

DIY julegaver.

Det med at købe gaver der er brugt, som du kan gøre på loppemarked, eller lave dem selv, er altid lidt kildent i en tid, hvor vi forventer at gaver kan byttes, eller at vi kun får det vi ønsker os. Så hvis du vil lave julegaver selv, skal du nok være sikker på, at modtageren vil blive rigtig glad for dem.

Selv ville jeg blive rigtig glad, hvis gaven er kreativ, tænkt til mig, og noget jeg kunne blive inspireret af, eller noget, som jeg ikke selv havde tænkt på.

Eller også kan du vælge at det kunne være et supplement til en købt gave.

Du får her nogle ideer til gaver, hvor der også vil være nogen, der kan være supplementet til gaven.

Så rigtig god fornøjelse. Læs videre DIY julegaver.

Dialog julekalender til børn i alder 4-8 år

Illustration bamse hvor finder man en illustrator tegning tegnestreg tegnestregen børn jul julekalender foredrag kurser kursus workshop
Bamse og lille nisse sidder og venter på at det kan blive den 1.dec så de kan komme i gang med dialogjulekalenderen, og på at julemanden kommer.Hvis du vil se det sne igen, trykker du bare på billedet

Ja det er tid nu, til at tænke på jul, for der er visse ting, som skal være på plads inden 1.dec. Nemlig julekalenderen. Og med tanke på den fart som Post Nord har på, så skal du virkelig være i god tid, hvis det skal nå frem i tide.

Det her er en lidt anderledes julekalender, end dem du kender med låger, pakker eller chokolade. Det her er en julekalender der skaber nærvær, gode stunder. Historier fra dit barns liv, vil du få, fordi de kommer helt af sig selv, når de kommer til at tænke på noget, de relaterer til i kortene.

Dialog julekalenderen består af 24 kort, et til hver dag. Læs videre Dialog julekalender til børn i alder 4-8 år

julekalender bamse broderimønster pakkekalender DIY broderimønster

Julebroderi shoppen.

Ingen jul uden broderier. Her finder du flere forskellige broderier.

På en eller anden måde, så hører broderier rigtig meget julen til, om det så er en julepakkekalender, en juledug eller juledugsløber, så er broderi en del af dansk tradition omkring jul.

Arvet julebroderi er med til at skabe stemning omkring julebordet, men også lidt angst, hvis nogen kommer til at spilde. Sådan har jeg det da 🙂

Broderierne du finder her er fundet rundt omkring på loppemarkeder. Du kan selvfølgelig selv gå på loppemarkeder og finde ting til en langt billigere pris end her. Eller du kan broderer det selv, hvis du har mønstre.

Du kan også spare tiden, Læs videre Julebroderi shoppen.

DIY julepynt jule engle

DIY julepynt engle

DIY ENGLE AF TØJKLEMMER OG MELLEMLÆGSSERVIETTER

Mellemlægs servietter, det er jo ikke rigtig noget vi sådan bruger mere. Så her klippede jeg tre over, syede guldtråd i, limede dem på nogle gammeldags tøjklemmer, englevinger bagpå, en cirkel klippet ud i guld pap, og vupti blev de sødeste engle trylet frem 🙂

Du kan hænge dem på juletræet, en knagerække eller på en nøgle i service skabet. 🙂

Læs videre DIY julepynt engle

jul julegaver pakkekalender gaveposer DIY

24 juleideer til pakkejulekalender til børn, der elsker DIY

Måske er du til pakkekalender, måske er du bare til nisser, der driller og ind imellem lægger gaver, måske du er til adventagaver, måske er du til lågekalender, måske, måske, måske. Hvor om alting er, så kan det være svært at finde på, hvad man skal komme i gaverne, hvis du gerne vil have det skal have lidt kvalitet og værdi, både for dig at give, men også for modtageren, som her vil  være børn. Børn der også tænder på DIY, men som ikke rigtig har det kit, der skal til, for at kunne give den fuld skræl på kreativiteten.

Du får her 24 ideer til pakkekalender, som også kan bruges til inspiration til julegave, med ting til DIY kit, og link  Læs videre 24 juleideer til pakkejulekalender til børn, der elsker DIY

nisser nisse på loftet sidder nissen med sin julegrød sang julesang

Julenisser og en lille nissehistorie

Ingen jul uden julenisser, og en lille nissehistorie. Så her får du lige en hel masse nisser, både tegnet, illustreret, filtet og en sød gif.

Men først en lille anekdote fra mit liv, om et sted, hvor de virkelig elskede nisser.

___________________________________________________________________________

Oslo fjorden cityprinsesserne

Du kan læse historien, eller høre den på youtube bloggen, hvor jeg fortæller julehistorien om jul i Oslo, og nissen der drillede.

Stedet var Norge, og vi var ankommet til min venindes hus, der lå i byen Drøbak. Byen ligger på skrænten af Oslo fjorden. Byen elskede nisser så meget, at der var et kæmpe nissehus nede i byen, som havde åbent hele året. De troede så meget på nisser, at der var vejskilte, som viste, at du skulle passe på, at du ikke kørte nisserne over. Du ved, ligesom dem med hjorte vi har i Danmark.

Det var dagen før dagen, Læs videre Julenisser og en lille nissehistorie