Kategoriarkiv: Om mig

Denne side handler en del om DIY, om costumizing af tøj, nail art, hvad sjov du kan lave på pc, mælkebøttebørn, undervisning osv. osv. Men kunne du godt tænke dig at vide lidt mere om mig, der har denne hjemmeside, så er der her samlet en del personlige blogindlæg, hvor du kan få et billede af, hvilken sammensat person jeg er.

Mange hilsner Maybritt Laisbo

Som kan kontaktes på Mail; cityprinsesserne@yahoo.dk eller telefon; 40833813 Husk at skrive i emnefelt eller lægge en besked, hvis jeg ikke kan tage telefonen.

vintage snitmønster tøj retro tøj

Da jeg var barn………………..

Da jeg var barn, så verden lidt anderledes ud. Der var mange ting, som ikke var der, og mange ting som ikke er mere.

Der var mange ting, som var så dyre, at det ikke var allemands eje, og ting som i dag er så billige og langt mere udviklet, at det ville være mærkeligt, hvis ikke alle havde det. Som for eksempel telefonen.

Jeg vil tro, at det er ikke mange som laver telefonfis mere.

Læs med, se hvad vi gjorde, eller se Læs videre Da jeg var barn………………..

H C Andersen de vilde svaner filtning DIY nålefilt

H C Andersen og det guddommelige, en eksamens opgave fra lærer seminariet i håndarbejde

H C ANDERSEN OG DET GUDDOMMELIGE

Forord;

Dette er min opgave fra lærer seminariet, hvor jeg tog udgangspunkt i H C Andersen, og hans forhold til gud, i udtryk, og brugte en masse teknikker til et billede tæppe med svaner, som er fra eventyret, “De vilde svaner.”

Min eksamenskarakter var 10

_________________________________________________________________________

Indhold:

  • Indledning; Vejen til inspiration                                                                    side.1
  • Problemformulering                                                                                         .side 1
  • Håndværket; Afprøvning og vurdering                                                       side 1
  • Æstetikken; vurdering af produkt i forhold til farve og form.          side 2
  • Kommunikation og funktion; Det historiske perspektiv                    side 2
  • Materialer og materiale egenskaber                                                            side 3
  • En didaktisk tilgang                                                                                             side3
  • Afslutning                                                                                                                 side 4
  • Litteraturliste                                                                                                         side5

 

Vejen til inspiration Læs videre H C Andersen og det guddommelige, en eksamens opgave fra lærer seminariet i håndarbejde

mal på sten DIY sten

Kvinder der elsker for meget….en bog der var med til at forandre mit liv

Tilfældigheden gjorde, at jeg pludselig stod med den bog i hånden igen. Har læst den for 25 år siden, og så er det jo lidt sjovt at læse den igen, bare for at se, om tingene så har forandret sig.

Mens jeg sad og læste bogen igen, både grinede, græd, rystede på hovedet og krummede tær, gjorde jeg. Det gjorde jeg fordi, Læs videre Kvinder der elsker for meget….en bog der var med til at forandre mit liv

hvad kan jeg lave med photoshop paint

Når kreativitet er en overlevelsesstrategi

og ender med at blive det at leve.

Min familiehistorie er grum, som i grum, og vi er ikke der henne, hvor alle kan sige, jamen er alles ikke det. Nej, nogle vil altid være mere end andre, bare tænk på Brønderslevs-sagen, eller de mange andre sager, som er med det samme.

Min Familiehistorie er på ingen måde som disse sager. Men nogle voksne tog engang nogle forkerte beslutninger, som fik så vidt rækkende konsekvenser, at det påvirkede i tre generationer frem, og stadig trækker lange skygger.

Nogle af de konsekvenser medførte, at min mor blev meget syg. Hun led af maniodespresion, medfølgende alkoholmisbrug.

Og med en opvækst i disse skygger, og med en syg mor, så er man som barn nød til at finde nogle overlevelsesstrategier. Og kreativitet var en af mine. Læs videre Når kreativitet er en overlevelsesstrategi

DIY hvordan laver man en stopmotion film tegning illustration Maybritt Laisbo hvor finder man en illustrator

Når drømme bliver til virkelighed.

Dette blogindlæg kommer ikke til at handle om drømme med penge, biler, en kæreste, men bare sådanne nogle drømme, som ligger og lurer, som er i det små, og som ikke altid er nogen, du bare kan handle på, men som en dag alligevel går hen og går i opfyldelse.

Det er heller ikke drømme med det store spørgsmål; hvorfor?! det er bare de nære drømme, som tænder noget i dig, Læs videre Når drømme bliver til virkelighed.

alene i vildmarken hundeslædetur i Grønland

Alene i vildmarken

Var min hundeslædetur i Grønland ikke helt, da vi var fire afsted. To hundeslædefører, en eventyrlysten ung mand, og en dum turist, mig, der troede, at der var sørget for turistkomfort, som en hytte til overnatning, elkedel til kaffe og en minibar.

Men det skulle vise sig, at denne tur på mange måder ændrede mit liv.

Selve turen fortæller jeg dig om i en lille youtubevideo der hedder; Læs videre Alene i vildmarken

DIY hvordan laver man stop motion film modelervoks diy DIY med modelervoks

Energityve stjæler din kreativitet.

At være sammen med andre mennesker kan være utroligt berigende, inspirerer til din kreativitet, eller det kan være helt utroligt drænende. Kender du også godt det?
Hvis du er introvert som jeg, så kan det at være sammen med andre mennesker til tider være noget, der virkelig trækker energi. Men faktisk er en af mine seneste observationer, at det er IKKE ALTID, det er sådan.

Det er sådan, at hvis de mennesker du er sammen med, indeholder alt for mange nye mennesker, så skal du forholde dig til helt utroligt meget. Og det er det, som trækker energien. For jeg tænker, du ikke har det på samme måde, hvis du er sammen med en masse mennesker, og du kender dem alle sammen godt, holder meget af dem. Så her trækker vi lige energityvene fra, for de er ikke i denne gruppe mennesker. Læs videre Energityve stjæler din kreativitet.

skrappe fru larsen maybritt laisbo skolelærer

Den gode lærer, hvor finder vi den?

“Men du er da ikke skrap?” sagde Oliver, da han og jeg en dag sad og arbejdede, og jeg lige ville vise ham et billede på en af mine andre sider Skrappe fru Larsen, som jeg bruger som et værktøj til min undervisning.
“Joooh” sagde jeg til ham ” jeg er faktisk temmelig skrap” “najhaj” Sagde Oliver “joooh, jeg er temmelig skrap til matematik, og til at være kreativ” smilede jeg tilbage igen, for det er helt med vilje, at jeg fandt på det navn i tidernes morgen.

Min tanke med navnet den gang var, at gøre op med det stereotype lærerbillede, Læs videre Den gode lærer, hvor finder vi den?

Ja den der følelse af ikke at have noget, at tage på, selv om man har masser, vi siger og skriver, masser af tøj. Måske det bare er gået hen og blevet kedeligt, måske vi selv er faldet i søvn

Penge og parforhold

Min mand og jeg har ikke fælles økonomi, og det var vi ret enige om lige fra start.
Faktisk sad vi begge på første date og gjorde hinanden opmærksom på hvilke værdier, der var vigtige for hver i sær af os, fordi vi ville finde ud af, om vi overhovedet skulle tage NeXT step, nemlig at gå videre til næste date.

Arh men hvad med kærligheden, spørger du?
Men vil du ærligt påstå, at der på første date allerede er kærlighed? Jeg vil mene allerhøjst tiltrækning, som kan være større eller i mindre grad, det som nogen kan komme til at fortolke som kærlighed ved første blik.

Men lige den med fælles økonomi, eller mangel på samme, den havde vi begge på vores liste, og som en af de virkelig vigtige.

Det var ikke første gang, jeg havde siddet med den slags tjekliste, så jeg havde tidliere mødt mænd, der havde samme ønske.

Det er da sgu ikke særligt romantik, siger du, og temmelig mærkeligt, for hvis man vil kærligheden, så går man vel også hele vejen.

Måske. jeg vil bare nævne for dig, at de mænd, som havde samme ønske, havde det ud fra, at i vores virkelighed, så er rigtig mange skilt, og de nye partnere, de har børn, hvor der følger en masse bøvl med børnepenge med. Læs videre Penge og parforhold

foredrag foredragsholder kurser kursus workshop

Glemmer du, så husker jeg

Er midt i en masse oprydning, og stødte lige på alle de forskellige blade, hvor jeg har haft artikler i gennem tiden. En af mine første artikler var en klumme i alt for Damerne 4 august 1994.
Så kender du ikke det, pludselig finder man sig selv fordybet, det kan nemlig også være i et fotoalbum. I dette blad, begyndte jeg pludselig at se, hvordan bladet har forandret sig, fra 1994, hvor der var en masse artikler og opskrifter til strik til bør, hvor der i dag ikke er strikke opskrifter, og slet ikke noget til børn mere.
Der er en artikel med Sofie Gråbøl, der er 25 år, yndig, og som ønsker sig nogle roller, der har lidt mere bid. Det kan man da lige som sige, hun har fået siden. Sarah Lund i forbrydelsen er det siden blevet til 🙂
Det sjove ved at læse den slags artikler er, at jeg kan ikke lade være med at tænke, gad vide hvordan det så gik. Lige med Sofie Gråbøl, kan jeg så sige, at det gik, som hun ønskede.

mexibar

Med min egen klumme, ja den er også lidt sjov, for den handler om en af mine drengevenner. Han kom pludselig og sagde, at han skulle være far, og han flyttede ind hos moderen til sit barn. Og på mærkeligvis kunne jeg slet ikke være glad på hans vegne. Læs lige med, så fortæller jeg dig, hvad der siden skete.
Først har jeg skrevet klummen med kommentarer. Det er jo næsten som “tilbage til fremtiden”
og så har jeg også skrevet klummen uden mine kommentarer, hvis du heller vil læse den i sin fulde længde. Læs videre Glemmer du, så husker jeg