jul julegaver pakkekalender gaveposer DIY

Juleideer til små julepakker til børn

Juleideer til pakkekalenderen, det kan godt være en udfordring, særligt hvis du gerne vil have, at det skal have lidt indhold der ikke bare er billigt skidt og skrammel.

Måske er du til pakkekalender, måske er du bare til nisser, der driller og ind imellem lægger gaver, måske du er til adventagaver, måske er du til lågekalender, måske, måske, måske. Hvor om alting er, så kan det være svært at finde på, hvad man skal komme i gaverne, hvis du gerne vil have det skal have lidt kvalitet og værdi, både for dig at give, men også for modtageren, som her vil  være børn. Børn der også tænder på DIY, men som ikke rigtig har det kit, der skal til, for at kunne give den fuld skræl på kreativiteten.

Du får her 24 ideer til pakkekalender, som også kan bruges til inspiration til juleideer, og julegave, med ting til DIY kit, og link  til hvordan du kan bruge de forskellige ting. Du kan vælge at købe noget af det, for noget vil koste mere end andet. Men dit barn vil blive glad, og det vil du også.

Nogle af tingene kan du strække, for det bliver en dyr omgang, hvis du køber det hele. Du kan også bruge nogle af ideerne til julegaver. Så kig med og lad dig inspirerer, for ideerne kan være både til dig og dine børn.

Maybritt laisbo
Uha det var tider 🙂 Og sikke en mode, for pokker da 😀 Bemærk i øvrigt det som jeg holder i hånden. Jeg er hende med det mørke hår. Det er en frø, jeg syede på fritteren, og den skulle partou med på billedet  🙂

Selv husker jeg, som barn, hvor irriterende det var, når jeg var hjemme, og ikke på fritteren, der havde det hele, at stå og mangle en masse ting. Innovativ, som jeg var, lavede jeg dukkehuse af mælkekartoner, hvor møbler blev lavet af sølvpapir, toiletruller og hvad der nu var at finde rundt i huset.

Det lærte jeg da bestemt en del af, men for pokker hvor jeg følte mig  begrænset ved hele tiden at skulle finde recurserne selv, når det jeg ville var at sidde i et flow, og bare nulre med min ide. Hvis du tænker, jamen det var jo bare kreativt, innovativt og udfordrende, vil jeg sige, ja, men på sigt mister du motivationen.

Sådan tror jeg mange kreative mennesker har det. Så noget må gerne være udfordrende, men værktøj, og materialer, det er en god ide at have.

 

jul julegaver pakkekalender gaveposer DIY
Måske kender du godt til at det kan være en udfordring at finde på 24 ideer til en julepakkekalender, og derfor ender med at købe en masse tilfældige ting. Hvis du har et barn der er kreativt, er her 24 ideer til hvad du kan komme i pakkerne, så dit barn har et godt kit til at lave DIY

___________________________________________________________________________

diy DIY fastelavn julepynt hvad kan jeg lave til julepynt hvad kan jeg lave til fastelavn
En saks er ikke bare en saks, for sakse kan noget forskelligt. Så et kit bør indeholde flere former for sakse.

1.dec SAKSE

Flere sakse er virkelig vigtigt, hvis du eller dit barn laver DIY. Til børn skal du passe på med at saksen er for stor, for det er svært at styre.

Der er brug for en lille papir saks, en broderisaks til når noget småt skal klippes, og måske nogle sakse der kan klippe siksak, dem kan du evt finde på loppemarked, og sakse der kan klippe tungekanter, eller klippe så det ser ud som om at papiret et revet.

___________________________________________________________________________

2. dec. LIM

hvordan laver man en kuvert af ugeblade fra yt til nyt dy DIY kreativ tid cityprinsesserne
Her er en kuvertt lavet af et blad. Til papir skal du bruge limstift, også hvis du vælger at klistre glansbilleder på. Her kan du ikke bruge universallim, eller våd papirlim, hvis papiret er tyndt, for papiret begynder at krølle, og du skal vente længe på at det bliver tørt.

Lim er ikke bare lim. De vigtigste lime du skal have i et DIY kit er limstift, universallim og en limpistol. Nogle gange kan du finde det billigt i billigbutikkerne. Lim til limpistolerne, dem kan du også finde i billig butikkerne.

___________________________________________________________________________

3.dec FAVER

tegning julekalender tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder man en illustrator
Forskellige former for farver er et must. Noget handler om det udtryk, du får frem, noget om de materialer du maler på, noget om farvekorns tæthed, også kaldet en slags pixelering.

Farver, et must, både farvekridt, som er gode til at tegne på sort papir, og som giver et fedt udtryk, til farveblyanter, som giver et andet udtryk. Du kan få farveblyanter der kan farve lige som farvelade, hvis du kommer vand på spidsen, de er dog dyre, og findes i butikker, der handler til proffesionelle. Men en enkelt eller to, som kan lave en fed konturstreg, kunne du godt tænke i, hvis du har et barn, der er modent nok til at forstå det med de forskellige udtryk.

Hobbylak har en farvetæthed, som gør at nogle gange kan du nøjes med at male en gang. Hobbylak kan også bruges på en masse materialer, bla. sten.

illustration illustrationer tegning tegnestreg tegnestregen kreativ tid cityprinsesserne
Her ser du et andet udtryk for en gade, som er tegnet og malet over samme tema, en julegade. Så om du bedst kan lide det tegnet med farveblyanterne, eller dette malet med hobbylak, er nok en smagssag.

Der er også glas og porcelænsmaling, eller glas tusser, som du kan bruge til at male på glas, evt. glas fra agurker, rødbeder eller rødkål. På den måde kan du lave smukke glas til sterinlys. Hvis du varmebehandler det i ovnen, holder farven. Så kan hele familien male deres egen kop, eller du kan male personlige kopper til alle, også som julegave.

Du kan også male på vinduer, og vaske det af. På den måde kan du tegne sjove nisser, og tegne julebyer.

diy porcelæn farve bamse bamser klovn kreativ tid kurser kursus
Du kan købe gammelt hvidt porcelæn på loppemarkeder for næsten igen penge. Eller Ikea, der koster det heller ikke en bondegård, hvis du gerne vil have et sæt med ens kopper. Så er det ellers bare med at gå i gang med porcelæns tusserne. 🙂

Tusser, også dem, for dem elsker alle børn at tegne med.

Du får lige tip til malebøger, du kan printe ud, og evt lægge med farverne.

Du kan også købe floucerende farver, som er det samme som overstregnings tusser. De kan lyse i mørket, hvis du har en lampe med UV lys, og med dem kan du lave sort teater.

Se lige en vild film med sort teater.

hvad er sort teater hvad skal man bruge til sort teater.
Her ser du nogle guldsmede, som er tegnet og malet med flourcerende overstregnings-tusser, og som er taget i mørke med en UV lampe, som kun lyser floucerende farve og hvid op. Der er malet sort rundt om, så de er nemme at klippe ud, og detaljer ikke falder af.

___________________________________________________________________________

4.dec. POSCA TUSSER

Og nu vi er ved farverne, så poscatusser. De er en drøm at male med, de kan male på virkeligt meget forskelligt materiale, også sten, og har en farvetæthed, som gør at de kan male på sort papir. Det ser vildt fedt ud. Men de er dyre, så derfor kom de som ide for sig selv.

tegning tegnestreg tegnestregen kreativ tid cityprinsesserne illustration hvor finder man en illustrator illustrationer
Her ser du et eksempel på et tegning tegnet med Posca tusser på sort papir.

___________________________________________________________________________

5.dec PAPIR

Så er der alle papirtyperne. Af malepapir er det en god ide at bruge papir, der kan suge vand, som eksempel akvarel papir

For hvis der skal males med våd maling som farvelade, hobbylak, og tusser på almindeligt printer papir,  krøller tegningen.

Det er også en god ide med silkeepapir, guld og sølv papir, sort papir, samt pap. Det er dyrt at anskaffe alle tingene, så du kan vælge at strække det over flere dage, eller tænke over, hvad brænder dit barn mest for at gøre. Er det papirklip og collager? Er det at male, eller at tegne. For så skal du købe efter det, som du vurderer dit barn har brug for. Bare så det ikke ligger og ikke bliver brugt.

Mange af tingene kan du finde i billig butikkerne.

Af papir kan du folde æsker, og gaveposer.

hvad kan man lave med silkepapir diy DIY gave indpakning jul julegave gavepose cityprinsesserne
Med silkepapir kan du klippe nogle sjove fisk, lave kjoler på tegninger, eller nulre resterne, som der er blevet gjort her, og så klistre dem på gaveposer. Her skal du bruge universal limen.

___________________________________________________________________________

6. dec TING AT MALE PÅ

diy ludobrikker DIY hobbymaling cityprinsesserne mormor lille bjarne kreativ tid
Brikkerne kan du finde til en billig penge i billig butikkerne. Og det samme gælder de små klemmer, som er brugt til arme. De er malet med hobbylak, og garnrester er brugt til hår, og på prinsesserne er der brugt plastik perler til prinsesse kroner.

Loppemarkeder, fantastisk sted at finde ting at male på, lige fra porcelæn til træting som eksempel æggebæger til overkommelige priser.

I nogle af billig butikkerne har de også ting, der kan males på, som æsker, puslespil, træbrikker til spil, skåle og en masse andet.

___________________________________________________________________________

7. dec LÆRRED TIL AT MALE PÅ

DIY male børn bamse klovn cityprinsesserne kreativ tid
Billedlæred de er til at få små og til en billig penge.
Når du skal købe dem, så kig på om det er muligt at sy på selv læred, da de ofte er lavet af stof. Det skal du fordi, hvis du bag efter gerne vil sy knapper eller andet sjov på, skal du kunne få en nål i gennem. Her ser du bamsen har fået en sløjfe på, og klovnen en perle som næse.

Billedlæreder fås i mange størrelser, så er dit barn lige begyndt at male, så vælg de små. For et stort læred kan godt virke skræmmende.

Og vælg også de hvor du kan sy igennem, hvis du vil have lidt sjov på, som garn til hår, eller måske du gerne vil brodere noget, det kunne også være sjovt.

___________________________________________________________________________

8. dec MODELERVOKS og STOP MOTION FILM

hvordan laver man stop motion film modelervoks diy DIY med modelervoks
Du kan lave sjove ting med modelervoks, og få det billigt i billigbutikkerne. Hvis I alle sidder sammen, så er det der, hvor du får alle de gode historier. Men du kan også lave sjove stopmotion film med din telefon eller ipad. Tjek link

Stop motion film, som du kan lave med tegninger, modelervoks, dukker, Lego, eller hvad du nu finder på, er noget der tager virkelig lang tid, fordi du skal tage et billede af gangen, og da der er 24 billeder på 1 sek, så skal der flyttes meget lidt på figurerne. Dette er til de lidt større børn. leg med modelervoks er til de små. 🙂

Resultatet bliver mega sjovt. Tjek lige de forskellige link ud, så du kan se hvordan det kommer til at se ud.

Se lige hvordan man laver en stop motion film, også kaldet animations film

Og se lige en sjov stop motion film med modelervoks. Du kan forresten også lave en

stop motion film med Lego. eller tegninger 

Og se lige nogen, som har lavet et firma, hvor de laver modelervoks film, også til reklamer.

___________________________________________________________________________

9.dec FIMOLER, PAPIRLER 

hvad kan jeg lave med fimoler bamse diy DIY cityprinsesserne kreativ tid
Modelervoks kan du ikke brænde, så det bliver hårdt. Det bliver heller ikke hårdt af at lufttørre. Så hvis du gerne vil lave noget, der holder til lidt mere, som brændt ler, skal du bruge fimoler.

Fimo-ler kan størkne, så det egner sig ikke til stop motion, men til ting, der gerne skulle kunne holde til lidt mere.

Med fimoler kan du lave dørskilte, knapper, ting til dukkehuse, det kunne være mad, gryder, ure eller andet sjov, du kommer på. Du kan også lave tingene og klistre dem ind i kigkasser.

___________________________________________________________________________

10.dec PERLER

perleplader diy DIY kreativ
Perleplader, dem kender alle vel til. Du kender måske også til det flow, du kan komme i, når du sidder og dimser med det. Hvis du klister det op på farvet papir og sætter det i ramme, kan det blive helt flot.

Perleplader er en klassiker. men du kan også lave fede armbånd med Hama perlerne.

Der er også de små grønlands perler, dem kan du bruge på en perlevæv, eller lave perlebroderier på gamle broderier, som du kan lave til tasker, tehætter eller puder.

fra yt til nyt perler kreativ diy DIY loppefund
Du kan være heldig at finde billige perlekæder på loppemarked. Klip dem op og kom dem i en flot æske, så er det en dejlig gave at få, og kan nem gå hen og blive ynglings perlerne.

Vil du perler, som i Mormors perlekæde, kan det være en god ide at finde dem på loppemarkeder, og klippe perlekæderne op. Så kan du få mange perler til en billigere penge.

___________________________________________________________________________

11.dec SY-KIT

hvad kan man lave med knapper diy DIY
Stofrester kan du finde rundt i forskellige stofforretninger. Og et lille sæt sykit kan du finde i billig butikkerne. Husk også knapper, dem skal du kigge efter på loppemarkeder, eller klippe knapper af tøj, du alligevel vil kassere. For knapper er dyre, hvis du køber dem i en stofbutik.

Børn elsker at sy puder. Måske fordi det er nemt og går hurtigt, og man lidt føler, at man har lavet en gave, når en pude er færdig. Med stofrester kan der eksperimenteres med udtrykket. Og det kan yderligere pyntes med tekstiltryk og/eller med knapper.

Du kan bruge knapper til mange ting, se eks. længere nede, hvor knapper er knyttet ind i et armbånd, og en halskæde er lavet af knapper.

Du kan også sy knapper på en kaffevarmer, hvis du er dygtig nok til at sy en sådan. Husk at knapperne skal sys på før end du syr kaffevarmeren sammen.

DIY hvordan laver man vanter hvordan syr man vanter dit fra yt til nyt cityprinsesserne
Vanter til børn, som håndukker, eller til voksne, hvor gamle jakker fundet på loppemarked kan sys om, eller rester i skuffen, og vupti, vuti så har du pludselig nye vanter, eller dine børn har 🙂

Eller sy sjove vanter, du kan få sysanvisning og mønster til 10 kr

___________________________________________________________________________

12.dec FILT

hvordan laver man en cirkeldukke. DIY diy kreativ tid filt filtning for børn
Denne sjove cirkeldukke skal der klippes en del cirkler til. Hoved kan du vælge at nålefilte eller strikke. Du kan også vælge at nålefilte hoved og strikke en hue til 🙂

Der er to ting, vi taler om, når vi taler filt. Der er uld, som du våd eller nålefilter med, og så er der den filt, kunstfilt, som du klipper ud og laver applikationer med. Kunstfilt hedder det, fordi det som regel ikke er lavet af uld, og derfor kan du ikke nålefilte med det. Men du kan lave pakkekalender, eller cirkeldukker, som er total retro fra kreaværkstederne fra halvfjerdserne. Det er bare at tegne op fra en model og klippe ud, og klistre på. Her skal du bruge stoflim eller universallim.

Du finder opskrift til cirkeldukke eller cirkelbamse

hvordan laver man en pakkekalender hvordan laver man et juletræs tæppe kreativ tid cityprinsesserne
Med kunst filt kan du også lave juletræs-tæppe eller pakkekalender som apllikation.

___________________________________________________________________________

13. dec NÅLEFILTNING

nålefiltnng for nybegynder og børn DIY kursus
Jeg har på et tidspunkt lavet et lille kursus for børn i nålefiltning. Det er ikke særlig svært, så har du ikke selv tid til kursus, kan du finde opskrifterne ved at klikke på linket. Her ser du de dyr, som de lavede.Kan godt sige dig, de sad i timer, de var i flow, og glemte tid og sted. 🙂

Alle mennesker, der er blevet præsenteret for at nålefilte, kommer til at elske det.

Det skaber flow, hjælper børn med at koncentrerer sig, giver ro i hovedet og en oplevelse, når du ser ulden forme sig til alverdens skønne væsner.

Du kan nålefilte alt fra nisser, til dyr, hånddukker, til dukkehoveder på cirkelklovne, eller marionet dukker lavet i træ, til billeder.

Hvordan nålefilter man dyr

nålefilt nålefiltning for børn undervisning kurser kursus workshop kreativ tid
Når først du kommer i gang med at nålefilte, så kan du næsten ikke stoppe igen. Og børn elsker det både piger, men faktisk mest drenge, er min erfaring som krealærer.

___________________________________________________________________________

14. dec STRIKKETØJ

hvordan strikker man en ugle strik for børn diy DIY
Et sød Iphone etu, strikket som en ugle, med hæklede øjne. Et nøgle garn, garnrester og et par stikkepinde, så er denne gave klaret.

Strikke, det er noget som kan være svært at lære. Så det skal du helst som voksen sidde med et barn og gøre. Du kan bruge remsen; først rider prinsen ind af porten, henter en sko, så ud af porten, og så af hesten.”

Måske du har lært den på en anden måde 🙂

Men når så først man har lært det lidt, og kan mærke at man bliver lidt bidt, så kommer ønsket om at lave noget, der kan bruges til noget. En iphonetaske er altid en mulighed, for det er bare strik lige op. Den kan strikkes kun med retmasker, som vil give et vrang udseende, eller med glatstik, så du kan lave dyr, eller andre sjove ting.

DIY strik hvordan strikker man vanter babyvanter nybegynder strik opskrift for børn
Babyvanter, hvor der både er tænkt broderi og nålefiltning ind.

Og når så man mestre strikningen lidt mere, opstår der ofte et ønske om at strikke noget til andre. Her et bud på nogle meget nemme at strikke babyvanter, som både børn og nybegyndere kan strikke, hvis de kan både ret og vrang.

Har u mod på, eller dit barn mod på en lidt større udfordring, så findes der også  strik luffer med en tommeltot.

___________________________________________________________________________

15 dec HÆKLETØJ

hvordan hækler man grydelapper diy DIY
Her et par grydelapper med tungekant og lidt blomster broderi. Hvilken mor, far, bedstemor eller bedstefar ville ikke blive glad for at få dem i julegave.

Disse grydelapper blev hæklet sidste år til pakkelegen, som cityprinsesserne inviterede til. Først blev pakkerne fordelt, som terningen nu ville det. Så blev pakker åbnet, og de som man ikke ville have, de blev lagt i bunken igen. Og nye spilleregler kom i spil. Nu måtte man, hvis man havde en sekser, enten tage en pakke, eller give en af sine egne pakker væk. Af en eller anden grund, blev disse så efterladt på bordet, da spillet var færdigt, og ingen ville rigtig kendes ved dem. Hvor om alting er, så røg de hemmeligt ned i en taske, som stod lidt åbent, og slipset med musik fik tjeneren 😀 hø hø, eller er det HO HO HOOOOOO 😉

___________________________________________________________________________

16. dec BRODERI og NOGET OM NÅLE

broderet karklude diy DIY cityprinsesserne kreativ tid
Karklude kan du idag få i en masse søde, sjove farver, og ikke de grå, som vi måtte trækkes med, da jeg var barn. Hvis der bliver nogle rester tilbage fra bomuldsgarn, som har været en af de forrige gaver, kan du brodere på karkludene.

Nåle er ikke bare nåle. For der findes lange nåle, korte nåle, nåle med spist, og nåle med rundet spis. Så er der store og små nåle.

Rundet nåle bruges til at broderer med. Det er rigtig vigtigt at nålen her ikke er spids, for ellers kommer du nemt til at sy forkert, hvis du syr i aida stof. Den afrundet nål går det meget nemmere med.

Her finder du broderimønstre, som er lette at broderer for børn og nybegyndere, da de har store farveflader, og ikke for mange pixel, som betyder at du skal skifte brodergarn ofte.

broderi mønster børn nybegynder dmc garn permin broderi mønster diy DIY broderimønster broderimønstre broderi mønster kreativ tid cityprinsesserne
her et enkelt broderi, som børn og nybegyndere kan starte med. Hvis du eller dit bar ikke har broderet før, er det vigtigt at opgaven ikke bliver for stor. For broderi tager lang tid, så mange mister motivationen, hvis de ikke hurtigt kan se, at der sker noget.

___________________________________________________________________________

17. dec STOF-RESTER

diy DIY sy symaskine kreativ tid cityprinsesserne
Sådan en symaskine havde jeg som barn. Synes at kunne huske at den kunne sy. Jeg tænker, hvis du har et barn der godt kan lide at sy på maskine, at de er til at finde til en billig penge.

Stofrester kan være noget du køber i forretningerne, eller som du selv ligger inde med. Det kan også være du har gamle klude i skabet, du ikke går med længere, klip dem op til stykker stof.

DIY hvordan syr man en slange diy kreativ tid cityprinsesserne
Slangen her er nem at sy, og er syet af stofrester. Du kan også stoppe slangen med stofrester, men den kan godt blive lidt tung af det. Så noget pudefyld vil være at foretrække.

Du får lige linket igen til vanter du kan sy selv.

___________________________________________________________________________

18. dec FJER

DIY julepynt engle juletræ diy kreativ tid cityprinsesserne
engle lavet af gamle tøjklemmer med mellemlægs servietter og fjer

Fjer kan bruges som her, til vinger på engle. Men snart er det Fastelavn, og så bliver der brug for fjerne igen.

___________________________________________________________________________

19.dec KNYTTEGARN

diy knytning hvordan knytter man et armbånd med perler kreativ tid cityprinsesserne
Knyttegarn kan du få i mange farver. Så hvis du valgte at give perler i en tidligere gave, så kan du også bruge perlerne her.

For noget tid siden var det topmoderne med knyttet læder armbånd, helst med ægte diamanter. Helt så hot er det ikke mere. Men sjovt er det, hvis du bare skal knytte en snor. Vil du knytte det bredere, som kræver det tålmodighed, men kan også blive til nogle fede ting.

Som barn knyttede jeg engang et bælte til min far. Han forstod ikke helt konceptet, så han troede det var en grydeskes ophæng. og der hang den i mange år. Hø, hø, og HO HO 🙂

diy knytning med knapper kreativ tid cityprinsesserne
Knapper kan du også knytte ind i armbånd, så hvis du i en af de tidligere gaver gav en masse knapper, så kan du give den fuld skræl på fantasien.

___________________________________________________________________________

20. dec TEKSTIL FARVE

tekstiltryk stoftryk kurser kursus workshop kreativ tid cityprinsesserne
Lav sjovt stoftryk med plastikkopper, dimser og dutter, papir der er klippet i, og du får et farverigt udtryk, som er sjovt på T-shirt, tasker, kaffe og tevarmer.
tekstiltryk stoftryk kurser kursus workshop
Og hvis du i en af de tidligere gaver havde lagt broderigarn, så kan du eksperimenterer med farver, broderi og tekstil udtryk.

En gammel t-shit med et sjovt tekstiltryk, og det er som at have fået en ny 🙂 Til stoftryk kan du bruge gamle hjul fra trillebøren, som du kærer hen over med tekstilmalingen, di kan bruge kopper, der laver ringe, kageservietter, som fås billigt i billig butikkerne, nogle aflagte støvler og sko, der har nogle fede fodaftryk, bare tær, hænderne, næsen om du vil 😉

Du kan også smide tekstilfarve ud fra taget, som nogle drenge, jeg en gang underviste, gjorde, og få et fedt udtryk med det.

___________________________________________________________________________

21.dec SOKKER TIL SJOVE SOKKEDYR

hvordan laver man sokkedyr diy DIY børn kreativ tid cityprinsesserne
Sokker med dyreprint, prikker og i alle mulige farver, dem kan du få billigt her og der. Du kan så sy filt på, filt fordi det ikke trevler. Med filten kan du lave tunger, øre, finner, øjne, og hvad du nu finder på. Knapperne og perlerne kan du også bruge her, både til øjne og snuder.

Se lige en sjov sang, synget af nogle sokkedyr.

___________________________________________________________________________

22.dec STERIN DRYP

diy med sterin
Hvis du lader sterinlys dryppe ned i en kop med vand, og drypper så meget, at alt vandet er dækket, får du en sjov sterin medalje. Det er dog nok noget man kun skal lave sammen med de voksne.

Til denne ide kan du samle sterin stumper.

Man kan ikke rigtig bruge disse sterinmedaljer til så meget. Du kan lave et hul igennem, og bruge til halskæde, eller hænge op som uro. Men det er nok de færreste, der vil gøre det.

De er sjove at lave, og igen, de skaber flow, giver ro, og tid til at høre lydbøger, eller snakke sammen, som hverdagen indmellem får os til at glemme, fordi alting er så hektisk.

___________________________________________________________________________

23.dec EN GOD HISTORIE eller ET EVENTYR

tryllefløjten et eventyr opera musik af Mozart maybritt laisbo cityprinsesserne
Når så du sidder der i flow, kan det nogle gange være rart at høre et eventyr. Det kan være du læser det op, det kan også være lydbøger.

Der var en gang at lydbøger var noget du kunne låne på biblioteket, hvis du var blind. Så ændrede de lige lidt på reglerne, og hvor var jeg glad for det, fordi jeg lånte den ene bog efter den anden, men jeg var kreativ.

Du kan vælge at læse eventyr op selv, som for eksempel Tryllefløjten, som her er skrevet som et eventyr, uden operaen. Det giver også en vis form for hygge. Eller du kan låne lydbøger

___________________________________________________________________________

 24. dec PALIETTER og GLIMMER, og  GLIMMERLIM 

Ingen DIY uden glitter og bling. Er lige ved at lave æsker med spagetti, guld og glimmer, de kommer snart 🙂

diy DIY æsker hvordan laver man æsker med spagetti skruer.
Her et par æsker, som først er blevet malet med guldfarve. Du kan bruge guldspray, det går lidt hurtigere. Fordi så kan du lime spagettiskruerne, eller stjerne anis på først. Lim du skal bruge her er enten universal lim, som dog skal bruge en del tid på at tørre, eller limpistol, hvor limen størkner med det samme. Efter guldmaling kommer du glimmer på. Det kan være glimmerlim, glimmer drys du limer på, eller glimmer spray. Og som en ekstra lille ting, har du palietbånd, kan du klistre det på kanten.

Så er der bare tilbage at sige, rigtig god fornøjelse og god jul.

juledekoration hjort bambi diy DIY

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *