valmue-valmuer-sejerø

Årets gang på Sejerø sommer juni

Årets gang på Sejerø sommer juni måned. På en cykeltur på Sejerø, hvor jeg nu er så heldig at have fået sommerhus, gik det op for mig, at hver måned på Sejerø virkelig er meget forskellig. Sommerhuset fik vi 1 september, og da der er virkelig meget, der skal istandsættes, er vi på øen ca. en gang om måneden. Og jeg skal da love for, at hver måned skiller sig virkelig ud, og gør, at jeg bare bliver mere og mere forelsket i øen.

Jeg har tidligere skrevet om Sejerø, og om hvad du kan finde på øen, hvis du tænkte på at tage på ferie der over. Men den dag på cykelturen, så tænkte jeg, at Sejerø er så meget mere end minigolf, som er et dejligt sted, restaurant Sejerø, havnen, campingpladsen, sommerhusene du kan leje.

 

ophavsret på billeder foto Maybritt Laisbo

 

Sejerø er den vildeste naturperle. Så er du til fugle, natur, retreat, vandreture,  fisketure, til stilhed, så er Sejerø lige stedet.

Overalt på øen støder du på et rigt fugleliv. Sejerø er i forvejen kendt for en særlig fugl, som er tejsten, men over alt støder du også på den karakteristiske standskade, som er sort hvid, og med et meget langt orange næb. En påfugl spottede jeg også på en mark, en morgen hvor vi var på vej til brødudsalg på havnen. Den undrede jeg mig meget over, fordi det ikke er en dansk fugl, selv har jeg kun mødt den i Zoologisk have. Men den stod der midt ude på en mark, og en øbo fortalte, at den var god nok.

Så er der fasanerne, de er også alle vegne, på marker, på vejene og i haven.

En stor rovfugl, så jeg også svæve over markerne. Der er desværre også mange mus og rotter her på øen. Men ingen ræve. Bare lige for at fortælle dig det.

Rådyr, alle vegne, så meget, at du skal passe meget på, når du kører rundt på øen i bil, for de springer ud foran bilen. Rådyrene har i øjeblikket kid, og du kan være heldig at spotte rådyr med kid på markerne.

Harer der springer rundt alle vegne, dem ser du også på markerne lige nu, men det gjorde du også tidligere. Lige nu er der bare lidt mere spræl i dem.

Så vi får tit det hele ind i haven, og sidder med morgenkaffen og ser dem alle sammen i øjnene, så tæt er de på.

valmuer-sejerø-sommer
Den røde og den grønne farve, for pokker det er et smukt syn, som gør noget langt ind i sjælen

Så er der de smukke valmue marker. Vi måtte stoppe og bare nyde det smukke syn. Og da vi talte med en af øboerne om det, fortalte han, at på Sejerøvej var der også et andet smukt syn at skue, nemlig en mark fyldt med blå kornblomster. Så der måtte vi også ud.

blå kornblomst-sommer juni-sejerø
Det var svært at vide dig, hvor smukt det var med de blå kornblomster på marken, for der er du nød til at være dig selv. Så du får her et billed af en enlig svale

Hylden blomstre også nu, og den findes virklig mange steder, så det er oplagt at plukke hyldblomsterne og lave hyldeblomssaft. Det hører sig til summerlife, syntes du ikke?

Hybenbuske finder du også langs meget af stranden. Jeg ved godt at nogen ikke er så glade for den, fordi den er meget invasiv. Men smukt er det, og jeg glæder mig til sensommeren, når hyben er blevet moden, at jeg skal lave hybensyltetøj og hybente. Men lige nu må jeg bare nyde synet.

sejerø havn sommerferie

Nede i havnen i Sejerby er sejlskibene så småt ved at lægge til. Den lyd der, når snorrene slår mod masterne, den lyd elsker jeg. Så lige pt cykler vi ned og spiser is, hilser på nogle af de sejlende, der sidder ved bordene, nogle gange med med de lokale.

Og de lokale, dem møder du både på øen, hvor de gerne vil fortælle en masse, eller på Facebook, hvor der findes to grupper, hvor du kan søge alt fra en gratis sofa, som nogen gjorde i går, og der var en som havde en, til andre der lige mangler agurker, spørger efter det, og får at vide de bare kan kigge forbi et eller andet sted på øen, hvor nogen gerne vil hjælpe. Forespørgelser om, kørelejlighed til færgen, eller om nogen vil hente nogen, også selv om man ikke kender hinanden, så er der som regel også nogen der gerne vil det.

Du kan her se en film, jeg tidligere har lavet over smukke Sejerø.

Og har du lyst til at se flere ting fra Cityprinsesserne på Youtube, så bare klik her

2 thoughts on “Årets gang på Sejerø sommer juni

  1. Hej.
    Det glæder mig, som øbo, at du har opdaget den overflod af gratis glæder, som man kan møde på Sejerø. Lige en kommentar: Jeg tror, du mener Tejsten og ikke Ternen. Tejsten yngler på Nordre Klinter på Sejerø, som er et af de få steder i Danmark, du kan se den. På havnen er der en statue af den. Du skriver om fugle, du kun har set i Zoologisk Have, så det det må være øens smukke påfugle, du mener. De lever vildt på øen – vist ikke andre steder i Danmark. Som du har erfaret har hver tid sin charme – og tro mig, det kan være lige så charmerende og en lise for sjælen at gå ved stranden i en pivende efterårs storm, som at være der en solrig sommerdag. Mvh. Ruth.

    1. Hej Ruth. Tak for din kommentar. 🙂 Og hvor har du ret, jeg har da skrevet forkert der, det retter jeg lyn hurtigt.
      Og ja Sejerø er fantastisk <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *