Maybritt Laisbo

Velkommen til Cityprinsessens muntre hjørne

Velkommen til Cityprinsessens muntre hjørne. 🙂

Folk der kender mig, kan måske godt i deres stille sind til tider tænke, hende der Cityprinsessen fik hun lov til at lege, da hun var barn? For ind i mellem, så stikker det da helt af med hende.

Og ja det gør det. 🙂

Jeg er et blomsterbarns barn, jeg er født og opvokset i 60erne og 70 erne, hvor den fik fuld skrald med det kreative, hvis man kom i de rigtige kredse.                                                                                                                Ikke at jeg på nogen måde var der, hvor det virkelig tog fat, med gamle hippie 68er, som i dag er den kreative klasse. Ingen kollektiver til mig, i min barndom, det kom først i mit voksenliv.

Men min mor uddannede sig til pædagog der i 70erne, og så skal jeg lige love for at alting blev vendt på hoved i mit barndomshjem. Pludselig måtte man ikke ønske sig dukker mere, og alle gaver jeg fik, havde et snert af, at med dette kunne jeg skabe noget.

Så det gjorde jeg. 

I skolen havde jeg også kun unge lærer, der næsten alle lige var blevet udannet, for skolen var ny. Så vi havde en musiklærer der altid var med på den værste. Han lavede ønskekoncert, hvor man selv kunne finde på. Så et ønske kunne godt være noget med, en lagkage hvor fyldet var falske toner til moster Odas fødselsdag. Så klimtede han bare løs, og vi skreg af grin.

Pludselig var det med det kreative over det hele for mig. For jeg malede på alt, husker særligt en sen aften, hvor jeg havde malet på min dør ind til mit eget værelse. Vidste at muligheden for, at min mor ikke blev vred, var det, så jeg tog chancen. Og ganske rigtigt, hun skældte ud, fordi klokken var mange, og jeg skulle passe min skole, men sagde også, at jeg lige skulle male et par døre mere, når jeg kom hjem fra skole. Så det gjorde jeg.

Mit tøj blev også customized med broderi, tekstiltryk, perlebroderi og hvad som helst, der nu faldt mig ind.

Efter jeg gik fra scenen i tv2 programmet Danmark har talent i 2017, sagde de to værter til mig, hvorfor lavede jeg ikke youtube videoer. Men det kunne jeg nu ikke rigtig se mig selv i, så det afviste jeg. Men sådan skulle det ikke gå.

Min første video var forfærdelig, og jeg kunne ikke rigtig finde mig selv i den. Har lagt den ud på youtube, for man kan lære noget af den. Men linker til den, det gør jeg ikke, for her er vi kun i det muntre hjørne.

Så du får istedet de videoer, som jeg selv finder sjove, som egner sig til et munter hjørne, og som jeg har fået meget respons på. Nogle er hvor jeg selv er i billedet, og nogle er illustreret som denne første med Kitsch ikoner.

Den var rigtig sjov at tegne, men er du svedt det tog lang tid 🙂 Både med tegninger, redigering,  og at finde musik. 

Her får du en youtube, hvor jeg viser en skolelærers morgenrutine, for det er sådan noget youtuber gør 😀

Ja, så fik jeg jo så en youtube kanal, og der blev lagt alt muligt ud, fordi jeg have så meget på hjerte, både med undervisning, DIY, og bare filmiske udtryk, jeg i farten fandt på.

En af mine lever Jakob fulgte alle mine videoer, og kom en dag og sagde til mig, at jeg skulle huske at sige tak til mine følger. Hvordan gjorde man det, var jeg nød til at spørge, samt på det tidspunkt havde jeg ikke frygtelig mange følger, det har jeg sådan set stadig ikke 🙂

Men som Jakob sagde, så var det ikke antallet, der skulle afgøre om jeg sagde tak, men det, at der var nogen, der fulgte mig.

Og det kunne jeg da kun give ham ret i, så det blev til denne lille sjove video.

Pludselig blev en lille tegnemus opfundet, og flyttede ind i min sjæl. Jeg tror det er mit legebarn, der ikke er gået i graven, selv om jeg er blevet voksen. 

Jeg tegner og fortæller i et væk, det kan slet ikke stoppe. Musen Metermål hedder min mus, og den stemme, som også er min, jeg har bare lavet om på den, den har virkelig meget på hjerte, meget den gerne vil formidle, både i forhold til en hel masse matematik, historier, der bliver læst op som lydbøger, historier som bliver fortalt som lydbilledbøger, og så sange.

Nogle gange er det bare musen, der synger, nogle gange dukker, og her er det mig selv, med mit bud på børnesangen ; skorstensfejeren gik en tur.

Ideer de kan opstå alle vegne, nogle gange er det en lyd, et billede, en sang, et stykke musik, som vækker ideerne. Jeg havde lavet en lille video til skolen, som havde sådan noget børnetime musik på. Og da jeg på et loppemarked pludselig faldt over en fløjte, som var det musikinstrument, der var det mest dominerende i musikstykket, ja så fik jeg pludselig en ide til en anden sjov musen Metermål film, hvor musen Metermål ikke rigtig er med. Men det kan du jo selv lige se her

Hvis du selv gerne vil bruge musik som er copyrightfree, så har Youtube et meget stort musikbibliotek, hvor du må låne alt det du vil. Tryk på link, og du vil komme lige til det.

Youtube musik bibliotek med copyright free musik

Nok fra det muntre hjørne 🙂

Du kan følge med på Cityprinsesserne på youtube her   

Cityprinsesserne på Facebook er også en mulighed.

__________________________________________________________________________

Maybritt laisbo-cityprinsesserne-diy blog-diy-kreativHvis du af en eller anden grund gerne vil i kontakt med mig, så ringer eller skriver du bare.

Det kunne jo være, du havde en ide, hvor du tænkte, den passer jeg lige ind i. Det kunne være du var fra TV, og søgte en personlighed..host..host 

Det kunne være du ville høre, om jeg lavede kurser i et eller andet, eller gav eneundervisning.

Det kunne være, du havde set noget på nogle af de andre sider, f.eks mine illustrationer.

Eller du har noget, som du gerne vil have jeg gør reklame for. Men her skal du huske, at der er regler der skal følges. Men det taler vi bare om, hvad det er, og hvad det vil koste. For det kunne også bare være en vennetjeneste.

Det koster ikke noget at spørge, men det kan godt være der er en pris på det, du gerne vil have mig til, men det aftaler vi bare.

Mobilnr; 40833813 husk at lægge besked, hvis du gerne vil have et opkald tilbage.

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfyld kontaktformular Husk overskrift, så jeg ikke tror din mail er spam.

Tak fordi du læste og så med. 🙂 Du må gerne like, dele eller komme med gode kommentarer. Samler nemlig på god energi <3

Mange hilsner Maybritt Laisbo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *