hvordan syr man en kasket blog sy customizing af tøj diy DIY cityprinsesserne

Customizing af en gammel jakke

Customizing af en gammel jakke, hvor du kan ændre på detaljerne, eller lave det om til noget helt nyt.

Nyt tøj, det vil du vel altid gerne have? Nogle gange kan det klares med lidt customizing, enten af tøj, du har hængende i skabet, eller noget, du har fundet på et loppemarked. Med få midler eller detaljer, kan du forvandle dit tøj, så det får nyt liv, ligner en million, eller bare føles nyt. Kig med her, det kan være du kunne få nogle ideer.

TO GAMLE HABITJAKKER FORVANDLEDE SIG PLUDSELIG TIL

luffer habitjakke efterår tweed cityprinsesserne kreativ

To kasketter og to sæt luffer. Dette efterårs mode er tern, som du særligt ser i nederdele, men derfor kan du jo godt sætte tern til alle mulige andre steder.

Tern kan du også mikse, eller tern giver måske bare lige dit outfitt en kant. 🙂

Terner bare det mest hotte dette efterår. Det er i sær på nederdelene at du ser tern. Så du føler dig hensat til Skotland eller kostskole, alt efter hvilken længde, der er på nederdelen.

Tern kan du også finde på Tweed jakker, så hvis du er heldig at der stadig findes lidt loppemarkeder, kan du finde jakkerne til en rimelig pris, beholde dem som de er, eller få dem syet til hos en skrædder i bedste Matador stil.

Du kan også vælge at ændre på bitte små ting, og på den måde give dit tøj kant og helt nye udtryk. Det kan være knapperne du ændre i størrelse eller i farve.

TIP; hvis du gerne vil have snitmønster og sysanvisning, klik her pris 10 kr

Så kan en kasket også være med til at ændre.Kasketter bruger jeg selv, når mit hår er for langt eller når jeg har en dårlig hårdag, eller bare cykler til bageren en lørdag morgen med morgenhår 🙂

mode modeuge fashion week habitjakke dame revers customizing af tøj diy DIY
Her er der habitjakkens revers, der er ænderet med noget nyt stof.

HER TRE FORSLAG TIL CUSTOMIZING AF HABITJAKKE

Jakkerevers, den kan du ændre enten med nyt stof, en sjov knap eller mange brocher. For Mormor tema, det er også hot for tiden. Måske er det længslen efter fordums tid, hvor alting ikke skulle gå så stærkt, hvor der var tid til ro og fordybelse, hvor du ikke hele tiden blev forstyrret både af omgivelserne eller af dig selv.

broderi habitjakke dame mode modeuge uge fashion week customizing af tøj Diy diy
Et lille eddekoppespind og edderkop er her broderet på jakkens revers.
habitjakke dame customzing af tøj mode modeuge fashion week DIY diy kreativ
Her fungerer den store knap som en slags broche.

Customizing til klassisk stilkerne

Hvis du har en stilkerne, der er til det klassiske, er habitjakker en stor del af din garderobe. Måske har du mange af dem, og de har hver deres udtryk, som gør, at du bruger dem ofte, alle sammen, eller måske har du købt for mange i samme farve, hvor det bare er snittet, der er den store forskel. Ja, så kan det være, at du indimellem føler det lidt træls eller kedeligt, fordi de var så lækre, da du købte dem, men så ens, når du træt om morgenen står og skal tage stilling til, hvad du skal tage på i dag.

Store knapper, det giver kant, glimt i øjet, så bare ved at ændre på knapperne har du et nyt udtryk, se bare på billedet.

DIY knapper customizing af tøj fra yt til nyt tøj DIY tøj fashion mode blog
Her blev knapperne, der var på i forvejen klippet af, og nye i forskellig størrelse blev syet på. Det giver dig et personligt udtryk.

Du kan også overveje at sy mange knapper på, som du kan se på billedet.

Du får også et billede, hvor du kan danne dig et indtryk af, hvordan det vil se ud på jakken, når du har jakken på.

Fashion mode blog customizing af tøj DIY habit jakka cityprinsesserne
En detalje der skaber kant og personlighed. Her kan du evt. overveje om knaperne skal være i en anden farve, eller om tråden, knapperne er syet med, skal være i en anden farve, eller om de skal sys på med kryds i syningen.
mode modeuge fashion week habitjakke dame revers customizing af tøj diy DIY
Skuffer og skabe blev rodet igennem, for at finde disse gamle brocher. Og stor var jublen da jeg fandt den lille stjerne. Den har særlig affektions værdi, og blev endnu sjovere, da jeg forleden dag så i en tv udsendelse om Dan Turell, at han havde en magen til. Jeg var hip den gang 🙂

MORMORS GAMLE BROCHER

Det er ikke rigtig in med brocher for øjeblikket.
Det er jo med sådanne ting, at det kommer og går, og nogle gange springer det en generation over, måske fordi du helst ikke vil ligne din mor, men syntes at mormor er total retro.

Nu er der selvfølgelig det med retro, at den på en måde hører en bestemt tid til. Retro, tror jeg, er som regel noget fra 50erne til 70erne, ved ikke rigtig om 80erne og 90erne går med der?

Ikke desto mindre, så en fed måde at nytænke er nogle gange at overdrive ting. Så her en jakke, hvor alle mormors brocher er kommet på, et ret fedt udtryk, syntes du ikke?

Har du selv nogle retro ting? Og hvad er din ynglings retro?

Så broderi på tøj,det ser du også snart i stor stil. Lige pt. ser du det nok kun i tasker, men om lidt på tøjet i nyt udtryk.

___________________________________________________________________________

diy DIY hvordan laver man en butterfly mariehøne prikker
Tja, måske lige denne sløjfe ligner en klovn? Men det kunne da også være en del af et look 🙂

CIRKELINE PRIKKER

De er sjove. 🙂

Du kan give den maks gas med kjoler, eller du kan vælge at prikkerne bare skal være en lille assercorie som denne sløjfe, som er nem at lave 🙂

Så kan du selvfølgelig også pynte dine negle med Cirkeline prikker, og selv om det er efterår lige nu, kan du da stadig godt have en fest i skoen 😉

Faktisk kunne du sætte røde knapper i en sortskjorte, og med sløjfe og prikker på fusserne, så er det hele ikke så kedeligt 🙂

find => Nail art

nail art neglekunst prikker mariehøne cirkeline
Og så lige et par prikker på tåneglene 🙂

TO NYE KNAPPER

Og vupti har du forandret en skjorte til et nyt udtryk.

Chiffon skjorten er en ældre sag, som hænger i skabet. Jeg kan ikke gøre for det, men jeg har et særligt kærligt forhold til den, selv om det er længe siden, jeg sidst havde den på.

Mit klædeskab kommer tit under lup, hvor der bliver luget ud, så der bliver plads til nyt og der ikke er for meget stilforvirring.

Og det der med at smide ud, det kan virkelig godt være en svær proces. Noget tøj har man bare knyttet sig til, som denne skjorte. Og en enkelt gang fik jeg koldsved, fordi jeg ikke kunne huske om den havde fået “kniven” og stor var min lettelse, da jeg så, den hængte der stadig.

Men altså, jeg har syet tonye knapper på for oven, nogle glimmer knapper, kan se at glimmer simili sten er efterårets og vinterens mode, mon ikke det er afløseren for palietter?

Jeg tror det 😉

Ps; processen med at finde stilkerne og smide ud fra kludeskabet, det kan du læse om her => GARDEROBETJEK

hvordan syr man en hat hattedame damernes dag på galopbanen
Her er syet en hat af Mormors køkkengardin.

EN GAMMEL NY JAKKE

Jeg er jo helt skør med hatte, ja og så jakker, for dem har jeg virkelig også mange af. Det har jeg fordi det er en nem måde at få en helt almindelig t-shirt til at se smart ud, og fordi jakker er en del af min stilkerne.

Men jeg skal også indrømme, at der hænger en del sorte jakke i mit skab. Og det er fordi de har forskellig snit, og snittet gør tit også en kæmpe forskel.

Men denne her på billederne, det var en billig en jeg engang købte, husker ikke hvor, men måske et supermarked eller noget.
Den havde hængt i skabet længe, og pludselig kunne jeg se den for mig i et helt nyt udtryk.

habitjakke dame mode modeuge fashion week customizing af tøj revers diy DIY
Du får lige lov til at se mig med jakken 🙂

Jeg skiftede det øverste af revers ud, og satte opsmøg på ærmerne i samme stof. Og vupti, en ny jakke. Det skulle der selvfølgelig tages nogle billeder af, og med forskellige hatte, for hattene er med til at understrege udtrykket.

Her ser du to billeder af min nye Barbie King size med jakken på. Den blev da helt hæderlig, når jeg nu selv skal sige det 😉

ET REVER MED BRODERI

En vintage jakke med skulderpudder, dejlig firser retro, som, når skulderpudderne ikke er for voldsomme, gerne må komme igen i modebilldedet, fik lige et lille broderi, så det hele blev sjovt og en ny unik jakke.

Jeg går bare lige og overvejer, om jeg skal pille skulderpuderne ud. De er nemlig ikke sådan Alexis store, bare i en størrelse, der løfter skuldrene lidt.

Hvad syntes du, skal de pilles ud?

Forresten, hvis du selv får lyst til at brodere denne lille nemme edderkop, så kan du få mønstret gratis lige her http://www.mormorsbrodeributik.dk/383315006

EDDERKOPPESPIND MED MASKINBRODERI

Maskin broderi er også en måde at customize tøj på. Edderkoppespindet, der på en eller anden mærkelig måde fascinerer mig for tiden, er her syet på en nederdel med maskinbroderi.
Jeg ved ikke helt om edderkoppen skal med her, for der er også tryk på, og jeg ved at man også kan komme til at overdoo ting.

Og jeg kan ret godt lide det, som det er nu.
Nederdelen kommer dog lige tilbage i skabet igen, den er stadig lidt for lille.
Men manner hvor jeg nu glæder mig til at den skal på igen 🙂

=> FACEBOOK

modeuge fashion week skitse modetegning habitjakke dame
Her en skitse du bare kan downloade og printe ud, hvis du selv vil sidde og eksperimenterer lidt med forskellige udtryk

 

costomizing 3GOD IDE AT LAVE SKITSE FØRST

Jeg har prøvet et par gange at ødelægge noget tøj, som jeg skulle customize, fordi jeg havde det hele oppe i hovedet. Det er der bestemt også kommet noget godt ud af, det er slet ikke det. Men nogen gange er det bare en god ide lige at tegne en skitse, både så du får ideen ned, har noget og gå efter, og fordi den proces er skide sjov.

Disse ting er mulige at købe i shoppen, den finder du lige => HER

modeuge fashion week mode skitse tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder jeg en illustrator mode musselmalet stof
Her tegnede jeg lige David Bowie med det musselmalet slips og de orange seler. Bare fordi jeg lige vil se, hvordan det kom til at se ud. Med skitser kan du give den fuld gas på fantasien og kreativiteten.

____________________________________________________________________

Maybritt laisboHvis nu du gerne vil i kontakt med mig, det kan være du lige vil høre om noget, vil bestille noget, vil høre om mine foredrag eller workshop, eller noget, jeg ikke lige tænker på her, så skal du være velkommen til at kontakte mig. Det kan du gøre enten ved at skrive.

Du kan skrive til cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylde kontaktformular.

Du skal også være velkommen til at ringe, det kan du gøre på 40833813

Husk at lægge besked på telefonsvareren, så jeg ved, hvad jeg skal kontakte dig omkring.

Jeg ringer ikke til numre, jeg ikke kender, så tak for din forståelse, og tak fordi du læste med 🙂

Du er også velkommen til at lægge kommentar.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *