Musselmalet print stof royal copenhagen cityprinsesserne DIY hvordan costumizer man en skjorte mode fashion blog

Customize en skjortekrave på din skjorte

Customize en skjortekrave, og få et nyt look.

Hvis dit skab bugner af gamle klude, og du er lige der, hvor du vil rydde op, og måske sende tøj til spejderne, eller Dansk røde kors, så lav tre bunker.

 • En bunke du med sikkerhed ved skal videre.
 • En bunke hvor du måske kan redesign, så du får nyt tøj i skabet. For nogle gange skal der ikke så meget til
 • og en bunke med tøj, hvor du kan bruge stoffet

Du vil som sagt få en ny garderobe, spare en masse penge, elske resultatet, hvis det bliver bedre end du regnede med, og du vil være bæredygtig, til det yderste. Det er win-win-win.

Måske er det ikke alt tøj, du kan lave om til tøj, men så istedet til andre brugsting, som for eksempel lækre kaffevarmere, eller sy det helt om til foreksempel DIY vanter og en kasket. Eller hvad du nu finder på.

I dette blogindlæg vil du komme igennem hvordan du kan ændre en skjortekrave på dine skjorter. Og har du ingen skjorter, og alligevel godt kunne tænke dig at eksperimenterer med det, så kan du altid gå i for eksempel Hennes og Maurits, som har masser af billig basis tøj. Eller i nogle af supermarkederne.

DIY redesign customizing skjorte skjortekrave sy
Du skal sprætte kraven op med en opsprætter. Brug ikke saks, for du kan risikerer at du kommer til at klippe i stoffet. En opsprætter er iøvrigt langt mere effektiv.

Når kraven er kommet af, kan du bruge den til at tegne den nye krave efter, eller bruge den til at tegne en helt ny. Måske vil du gerne have længere flipper. Det er op til dig, og når først du har lavet en skjorte, så kan du risikerer at få så meget blod på tanden, at du laver en hel masse.

DIY redesign customizing skjorte skjortekrave sy
I dette blogindlæg har jeg valgt at bruge nogle rester, der var tilbage af noget Musselmalet stof, jeg har haft.

Det stykke som kraven sidder imellem, behøver du ikke tage helt af. Det er faktisk en god ide, at du lader noget af syningen blive siddende, så vil det være nemmere for dig at ramme rigtig, når den nye skjortekrave skal sys på.

Skjortekraven bruger du som sagt til den nye, som skabelon. Det kan være at der er noget godt stof i en skjorte, du måske overvejede at smide ud, det kan være en rest i din stofbunke. Og har du ikke nok til en hel krave, kan du overveje at sy flere stykker forskelligt stof sammen.

DIY redesign customizing skjorte skjortekrave sy
Start med at klippe en ny skabelon til den nye krave i noget restestof, eller noget stof fra det tøj du vil smide ud. For det vil være rigtig ærgerligt, hvis du kun har lidt stof til rådighed, og får klippet forkert, eller kraven ikke får den facon, du havde i tankerne.

To stykker til skjorteflippen klippes ud, og sys sammen med ret mod ret.

Så vendes skjorteflippen, og du syr igen stikkesting, pyntesting, sådan at det både ser pænt ud, men også fordi der vil være meget stof lige i syningen, og med stikkesting sikre du, at stoffet bliver plænt.

Skjorteflip stryges.

DIY redesign customizing skjorte skjortekrave sy
Du skal lige være opmærksom på, ar skjorteflippen buer lidt, både på stykket, der skal sys imellem de to stykker, der sidder på skjorten, men også selve skjorteflippen.

Ri skjorteflippen på, så den ikke skrider i symaskinen, og så du er sikker på, at den bliver sat lige på.

Sy på, og vupti, så har du fået en ny skjorte, som kun du har, og som nu er med til at give din garderobe kant og personlighed.

Selv skal jeg lige finde tiden til det næste, for har lige en monster to do liste. Men min tanke er bl.a at eksperimentere med noget broderi på skjortekraven. Skal også have fundet det helt rigtige broderi. Har også i tankerne at skifte et jakkerevers ud med andre stoffer, eller broderi.

DIY redesign customizing skjorte skjortekrave sy
Jeg blev virkelig tilfreds med resultatet 🙂

Hvis du selv godt kender til, at du nemt kommer til at bruge mange timer på loppemarkeder, og finder masser af guld, men bare ikke lige det, som du kom efter, eller du ikke har tid til at gå på særlig mange loppemarkeder, eller der bare ikke findes så mange i din nærhed, så tjek lige Gamle broderier til salg her, det kunne spare dig en masse tid.

Har du set at Cityprinsesserne  er på youtube

og på Facebook

__________________________________________________________________________

Maybritt laisboHvis nu, der er et eller andet du gerne vil spøge om, noget du tænker du kan bruge mig eller mine kompetencer til, skal du være så velkommen til at kontakte mig.

Du kan gøre det på flere måder.

Du kan skrive til mig på mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

Skrive en kommentar her på siden

eller udfylde kontaktformular.

Men husk lige at skrive i kommentarfeltet, så din mail ikke ryger i spam.

Det med lige at give besked, er også rigtig vigtig, hvis du ringer til mig. For kan jeg ikke tage telefonen, og du ikke lægger besked, så ringer jeg ikke tilbage.

TLF; 40833813

Tak for din forståelse 🙂

Og tak fordi du læste med, håber du finder mere, som kan interessere dig.

 

2 thoughts on “Customize en skjortekrave på din skjorte

 1. WA UW. Hvor hulen har I det stof fra? Noget af det smukkeste – ever!!!!
  Flot, flot krave.
  Sytossede hilsner fra Dorthe

  1. Hej Dorthe

   Tak for din kommentar 🙂
   Det er noget stof fra Royal Copenhagen, som de engang for mange år producerede. De stoppede produktionen for 14 år siden.

   Dengang var jeg selvstændig med boligtekstiler, Det hed Laizbo design, så jeg gik ind og købte hele deres restlager op. Den butik jeg havde dengang, har jeg ikke mere, nu blogger jeg 🙂
   Og resterne fra butikken er det, som jeg bruger nu, og det er der snart heller ikke mere tilbage af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *