Den lille rødhætte, et eventyr i flere genre, retorik og illustration.

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer
Denne tegning er en tegning, der er tegnet tjuhej i programmet paint. Det er et let program at tegne i, hvis du er nybegynder, og gerne vil prøve dig selv af. Måske får du mere blod på tanden, og kunne godt tænke dig at prøve de mere avancerede programmer. Hvor om alting er, så er dette program en god begyndelse, og det fede er, det er at det følger med, hvis du har officepakken.

Et udtryk giver dig indtryk, af hvad det er du gerne vil fortælle. Her har jeg leget lidt med forskellige genre i forhold til eventyret “Den lille Rødhætte” Der er både leget med ord, retorik og tegning.

Måske du selv blogger, og er der lige nu, hvor du skal finde dit eget udtryk, både i sprog, men måske også i hvordan du billedmæssigt gerne vil udtrykke dig? Skal det være stilfoto, tegnet illustrationer, skal det være collager, skal du selv gøre det, og hvis ikke, så hvad koster det, at få andre til det?

Hvor om alting er, så er der visse ting, det kan betale sig at du gør selv, og andre ting du skal betale dig fra.

Selv tegner jeg både Photoshop og i Paint, som er mit ynglings program, fordi det er let, brugervenligt, samt lynhurtigt at tegne i.

Det samme kan jeg ikke sige om Photoshop, som tager ufattelig lang tid, nogle tegninger har taget op til 6 timer at tegne. Og dem har jeg ikke kunnet tegne på en gang.

For det er en af de gode ting ved Photoshop, du kan gemme tegningen, ændre på den, skifte baggrund, genbruge, tegne i lag, lave sjove gif. Som denne

Illustration bamse hvor finder man en illustrator tegning tegnestreg tegnestregen børn jul julekalender foredrag kurser kursus workshop
Bamse og lille nisse sidder og venter på at det kan blive den 1.dec så de kan komme i gang med dialogjulekalenderen, og på at julemanden kommer.

Men Photoshop programmet er et program professionelle bruger, og de har nu alligevel en uddannnelse bag sig, som tager flere år. Skal du have trykt plakater, kort, så er dette program det bedste.

Men skal du bare lave en sjov tegning til et blogindlæg, så brug Paint.

Du kan også købe færdige tegninger her, hvis der er nogen af dem du kan bruge, de koster bare 50 kr hvis du skal bruge dem til blogindlæg.

Nye tegninger har en helt anden pris, og er du bare lige begyndt, så brug pengene på noget andet. 🙂 Bare mit råd.

Men kunne du til gengæld godt tænke dig at lære at tegne i programmet Paint, så kan jeg godt lære dig det. Skriv til mig for at høre mere.

Photoshop kan jeg ikke hjælpe dig med, for der får jeg selv enetimer. For det er virkelig rockersvært, men det er til at lære 🙂

Du fanger mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

eller tlf; 40833813

læg en besked, hvis jeg ikke lige kan komme til telefonen, så jeg ved, hvad det er, jeg skal kontakte dig omkring.

Hvis du lige vil se tegninger tegnet i photoshop.

den lille rødhætte ulven illustration hvor finder man en illustrator tegning
Den lille rødhætte, en matematikhistorie.

Det var tidlig morgen, og ulven havde en del ondt i maven, måtte han erkende. Men hvem kunne også fortænke ham i andet, han havde trods alt sat et vældigt stort måltid til livs den foregående aften. Den havde virkelig ikke fået for lidt, der var både den benet bedste, den lille Rødhætte, kurven med det dejlige mad, og for at slutte festen af, havde han også lige drukket op til flere flasker vin, samt røget en god cigar, med kaffe og en lille en.

Og nu sad han her, og skulle til at spise boller, 5 stk, plus to æg, så han fik 5 + 2 . Han ville også sætte tænderne i et dejligt stykke kyllingelår, så nu var han oppe på at skulle spise

5 + 2 + 1

ting til morgen mad.

Altså i alt 8 ting.

Ulven sad lidt og regnede på det. Kunne der virkelig være så meget i hans mave, for i forvejen var der jo 1 + 1 som var bedste og Rødhætte, der var den gode steg med 14 kartofler, for slet ikke at tale om en isdessert, to flødeboller, med kokos, og en muffin.

Så i maven lå allerede

1 + 1 + 1 + 14 + 1 + 2 i alt 20 ting.

Det ville så sige, hvis ulven satte alt det til livs, der stod på morgenbordet, ville der komme yderligere 8 ting, og så ville der i hans mave ligge

20 + 8 = 28 ting

“Hmmm” sagde ulven til sig selv,” hvem er egentlig død af lidt godt at spise?” Og så spiste han det hele, tog sig til maven, som gjorde en smule ondt. Men det var ingenting imod, hvad han skulle til at opleve, nemlig Jæger Hansen, der var kommet forbi, og havde fået næse for, at der var noget ikke så godt på fære.

Og vupti, vupti vupti, resten af historien tror jeg du kender. Efter jæger Hansens omgang havde ulven ikke ondt i maven mere. Han havde faktisk ikke ondt nogen steder mere.

snip snap snude, så er den matematikhistorie ude.

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer
Denne tegning er en tegning, der er tegnet tjuhej i programmet paint. Det er et let program at tegne i, hvis du er nybegynder, og gerne vil prøve dig selv af. Måske får du mere blod på tanden, og kunne godt tænke dig at prøve de mere avancerede programmer. Hvor om alting er, så er dette program en god begyndelse, og det fede er, det er at det følger med, hvis du har officepakken.

EN REPOTAGE ” Den lille Rødhætte”

“Velkommen til tv100 News. Vi står her lige foran bedstemor Grøns lille hus. Der er forlydender om at en stor styg ulv for et par timer siden skulle være gået der ind. Vi er ikke helt sikre på hvad dette kan have af betydning. Vi har hørt at en ganske særlig farlig ulv har været at finde i området en rum stykke tid. En ulv der har vist en ligegyldighed for nærområdet, ved sin hærgen rundt, sit brutale sind, der har vist sig ved at den har slået af skellige høns ihjel, uden at have fortæret dem. Dette har været til stor ærgrelse for diverse landmænd.”

“Vi fornemmer der sker noget ved huset nu…………………………nogen taler om at en jæger skal ankomme til huset. Og ganske rigtig ja, der har vi ham……vi at stille ham nogle spørgsmål: ” Halløj, er det rigtigt at den ulv der har hærget rundt formodes at være i huset nu……hvad med Bedsten, hvad forventer I der er sket med hende……….findes der andre i huset som kan være i fare?”

“Et brøl høres……….vi går lidt nærmere på, det kan være vi kan fange noget igennem vinduet. Skyggerne viser at en stor kamp foregår. Flere af de andre reportere løber væk. Der kommer en ud af huset. Han har noget i hånden. Og en lille pige kommer lige bag ham. Det ligner egnens Rødhætte….og jæger Hansen.”

”DEN LILLE RØDHÆTTE” dagbog:

Kære dagbog

I dag sagde min mor til mig, at jeg skulle gå ned til min syge bedste, forkæle hende med kager og vin.
På vejen derned mødte jeg en ulv, der spurgte hvor jeg var på vej hen. Jeg fortalte om mit ærinde, og om hvor Bedste lille hus lå.
Videre på min vej, plukkede jeg de smukkeste vilde blomster, som ulven havde foreslået, og jeg tænkte, det ville gøre Bedste glad.

Pludselig var jeg kommet for langt ind i den dybe skov, jeg havde helt miste fornemmelsen fort tid og sted, så jeg skyndte mig hen til Bedstes hus, da jeg havde lovet min moder at være hjemme før mørkets frembrud.
Tusmørket havde allerede lagt sig, da jeg nåede huset. Døren stod åben, og Bedste så så stor ud i det mørke rum. Hendes øjne lyste så meget op, at jeg næsten følte de lyste hele verden op.

Jeg spurgte, hvad der dog var med disse øjne, hvorfor de var så store. Bedste sagde, at det var for, at hun bedre kunne se mig.
Jeg undrede mig da over, at hun havde så stor en mund og øre, for de syntes så store, der i det halvmørke rum.
Bedste sagde, at det var for, at hun bedre kunne høre mig.

Og pludselig gik tingene stærk, inden jeg nåede at se mig om, var hele verden blevet mørk. Jeg havde en mærkelig fornemmelse af, at jeg slet ikke vidste hvor jeg var, og samtidig kunne jeg føle, at pladsen var meget snæver og trang, for det føltes som om der var en mere. Der var også vådt, og der var en ram lugt af mad, vin og sur cigar.

En brummen hørtes pludselig, det lød nærmest som en slags snorken. En rum tid gik, og jeg kunne ikke finde ud af, hvordan jeg kom ud fra det sted, jeg var havnet.
Pludselig kunne jeg høre en dyb mandsstemme, men ikke hvad den sagde. Et skrig…………….der ikke var mit, skar igennem luften, og pludselig blev alt lyst igen. Den dybe mands stemme tilhørte en jæger, der fortalte han var kommet forbi, fordi min moder havde været bekymret over, at jeg ikke var nået hjem til aftens tide.

Han havde hørt ulvens snorken, og havde set at blomster og min kurv lå midt på gulvet. Vinen var også drukket. Så jægeren lagde to og to sammen, og fik det til, at jeg måtte være spist. Og en to tre, så var jeg tilbage i verden igen.

Interview!

Resume;

Rødhætte skal forbi sin bedste med kage og vin, da hun møder en ulv, der får lokket hende på afveje ved at bilde hende ind, at hun er nød til at plukke blomster til Bedsten.
Imens Rødhætte har gang i sit blomsterforehavende, æder ulven den gamle benede Bedste. Da den ikke bliver helt mæt nok, æder og drikker den det, som Rødhætte har med, og da ulven ikke føler sig mæt nok, samt irriteres vanvittigt over Rødhættes evindelige trættende spørgsmål om dit og dat, ryger hun med i gabet med,  og ulven slutter af med stor cigar og en tre stjernet cognag.
Alt er godt.

En jæger kommer forbi og får Bedsten og Rødhætte ud af maven, og verden går sin videre gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *