fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier blog broderi DIY

Æggevarmer til påske, få ideer med strik, hækling og syning

Æggevarmer til påske, eller andre tider på året. Her får du nogle DIY bud på æggevarmere. De er ikke alle inspireret af påske. Nogen vil være 🙂 Men det er altid i tiden op til påske at jeg bliver bidt af en gal æggevarmer, og så skal ideerne ud i livet. Mange af ideerne kan børn være med på, fordi de er enkle, og kun kræver at du lige er ved at have fået kompetencen, hvad enten det nu er at strikke, hækle, flite eller sy.

De første ideer du vil få til æggevarmer, er dem med påske. Hvis du gerne vil se nogle ideer brugt med gamle broderier, nogle nye æggevarmer med broderi, nogle hæklet, som ligner fluesvampe, eller filtet, som også er svampe, skal du bare skrolle ned, så finder du ideerne længere nede.

De minder lidt om de der toiletrulle skjulere som var top in i halvfjerdserne. Min farmor havde lavet en, hvor der var en Barbie i midten :-)
Disse æggevarmere minder lidt om de der toiletrulle skjulere som var top in i halvfjerdserne. Min farmor havde lavet en, hvor der var en Barbie i midten 🙂

Måske har du lige lært at hækle, måske har dit barn, og du oplever, at det er lidt svært at forklare, hvordan man starter med at lave en rund bund, som bliver til toppen. Løsningen kan være at du, eller dit barn bare hækler en firkat, og så at I trækker en snor igennem alle maskerne, når den hæklet firkant er afsluttet, og trække snoren sammen.

Knopperne på æggevarmerene er nålefiltet på. Det kan du gøre, hvis du hækler æggevarmer i uld. Så kan du lege lidt med farverne og gøre det lidt festligt.

Prikkerne på æggevarmer til påske kunne indikerer påskedigtet; mit navn det sår med prikker.

Du finder flere DIY hækle ideer her

påskekyllinger strik æggevarmer strik for børn og nybegynder blog
Lidt mere strik. Påskekyllinger blev det til. Vingerne er fjer der bare er stukket ind. Men ellers er øjne og næb nålefiltet på strikken, som er lavet i uld, så det sidder bedre fast.

Her et andet bud på påskekyllinger som æggevarmer til påske. De er strikket, der der skal du, eller dit barn også bare strikke en firkant. Her er valgt at lave en rib, som er en ret og en vrang. Det behøves ikke. Hvis du, eller dit barn er helt nybegynder så bare strik en lang firkant.

 

Disse blev strikket på pind 5 1/2 med uldgarn, der passede til. 15 masker blev slået op, 9 rækker rib, med en ret og en vrang blev stikket. Så blev der strikket 32 rækker glatstrik. Hvis du eller dit barn ikke helt mestre det endnu, så bare strik ret hele tiden.

Undlader du ribben, skal du strikke 50 rækker i alt.

påske påskekyllinger diy DIY blog æggevarmer hvordan syr man æggevarmer påskekyllinger
stofrester er brugt her til at sy nogle æggevarmere. 1/3 cirkel er syet sammen, og det samme er foer, hvor der også er kommet et tyndt lag med pladevat.

Du behøver ikke pladevat. Det gjorde det faktisk en smule bøvlet. Fleece eller en anden rest af noget, der holder godt på varmen kan sagtens løse det, og gøre det en smule nemmere at sy.

Næb er syet på, før påskekyllingerne er syet sammen.

Øjne er malet på med tekstilfarve.

På kanten er der syet en lille blondekant på.

DIY æggevarmer hvordan laver man en æggevarmer påske påskekylling blog
Lidt påskekyllinger, der er nålefiltet, og som er æggevarmer. Du kan selvfølgelig også vælge at bruge dem som påskepynt.

Disse påskekyllinger er nålefiltet, og det er de små påskeharer også. Det er også æggevarmere. De kan desværre ikke vaskes. Men jeg ved nu heller ikke, hvor ofte jeg selv har vasket æggevarmere.

hvordan nålefilter man en æggevarmer DIY nålefilt blog cityprinsesserne
Et påskelam, og to påskeharer nåleiltet og også til at bruge som æggevarmer.

Hvis du gerne vil have flere, og andre DIY ideer til påske, så kig med på DIY påske her

Nu kommer de andre ideer, som du sagtens kan bruge til påske, nogle af dem, men også andre ideer til æggevarmer.

___________________________________________________________________________

DIY hvordan laver man en æggevarmer sy blog sy for begynder for børn
En gammel skjore måtte lade livet her, for at blive til en æggevarmer. Med de søde Bjørn Winblad platter, som bliver brugt til smørebriks, ser det rigtig sødt d.

En gal broderi og loppemarked loppe har bidt cityprinsessen her. Alle loppemarkede jeg kommer i nærheden af, bliver støvet rundt for at finde gamle kulturskatte, som broderi er. Nogle broderier får så nyt liv, fordi det som de blev brugt til før hen, ikke rigtig er noget nogen gør det i mere.

Og med tanke på, hvor meget stof og garn der er blevet brugt, og hvor lang tid det har taget, gør det næsten ondt i hjertet, hvis de bare ender på lossepladsen.

fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier broderi blog fugl æggevarmer
Et lille fuglebroderi havde ligget længe i skuffen, uden at der var komet en ide ud af det. Men så kom påsken, og påsken giver altid en masse ideer til æggevarmer. Jeg vil se om jeg kan finde flere fuglebroderier, for det kunne være sødt med en lille samling.

Dette broderi var bette lille. Havde vist siddet i en lille ramme. Og så lå det der i skuffen i mange lange tider.

Vidste du, at du kan købe gamle broderier her på siden? Når jeg lige nævner det, så er det fordi, de søde fugl syntes jeg var for lille til at lægge på hylden i butikken.

Vil da også lige nævne, bare hvis du fik lyst til at kigge forbi, at der ligger nogle fine broderier af Bjørn Wiinblad, Mågeslet og blå blomst, foruden de gamle kendinge som hjorte, og den gamle fisker.

fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier blog broderi DIY
Dette var en dækkeserviet, som også havde ligget længe i skuffen. Der var broderet til Farmor på. Men glæden er ikke helt den samme, hvis ikke man lige er den Farmor, der har været i tankerne. Den fik også nyt liv. Og det gør ikke noget, at blomsterne ikke er ens.

Nå, det var det med de broderier, vi kom fra. Nogle er som sagt for små til a ligge i butikken. Andre får nyt liv, fordi jeg ikke kan se noget formål, med den måde det blev brugt i gamle dage. Så noget bliver lavet om til større ting, som eksempel slips.

Ja selvfølgelig må du se, hvad der bliver lavet af de gamle broderier, som ikke er så små, at de egner sig til æggevarmer.

hvad kan man lave med gamle broderier fra yt til nyt DIY broderi blog
Her er broderi blomsterne så ens, men spejlet. Så hvis du er mere til det, så led efter broderier hvor broderi er spejlet.
mormors broderi butik DIY æggevarmer sy
Her er efteråret ved at indtage sensommeren. Så et par æggevarmer med et broderi med en edderkop, edderkoppespind er inspirationen her.

Men nu er det ikke kun gamle broderier, der optager mit cityprinsesse sind. Nye ting bliver der også fundet på, som for eksempel æggevarmerene med edderkoppen, som er broderet på. Broderimønster til edderkop, den finder du her i Mormors broderi butik.

DIY æggevarmer hækle nålefilte blog cityprinsesserne
Æggevarmer som er hæklet, og på er der nålefiltet de hvide knopper. Det kan du, hvis du hækler fluesvampene med uldgarn.

Igen hæklet æggevarmer, nu som fluesvamp. Et af de nye fag i folkeskolen er håndværk og design. Selv er jeg uddannet håndarbejdslærer, men har taget skridtet at undervise i dette, selv om jeg aldrig i mit liv har slået et søm i et bræt. Så det er rocker udfordrende, og skaber også en del usikkerhed hos mig. For hvad og hvor meget kan børn, og hvad må de. Her et bud på en æggevarmer og et æggebæger. Jeg har endnu ikke prøvet det med eleverne, så dette er bare en demo til, hvad det kan ende med.

arbejdstegning æggebæger æggevarmer DIY
Tanken var at æggebæger skulle drejes i træ. Men jeg har aldrig i mit liv været i nærheden af en drejebænk, så det projekt må ligge lidt. I stedet valgte jeg at lave æggebæger i fimoler.

Du finder flere DIY hækle ideer her

DIY æggevarmer efterår strik nålefilt blog cityprinsesserne
Her så en der er strikket, og en nålefiltet svamp, som æggevarmer. Stadig med inspiration af efteråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *