fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier blog broderi DIY

Hvad DIY kan du lave med gamle broderier

Hvad DIY kan du lave med gamler broderier, så de kommer fra yt til nyt, det kan du få ideer til her.

Gamle broderier du finder på loppemarked, som ligger i skuffen, som du har arvet, kan få et nyt liv, ved customizing, hvis du ikke er til den måde de blev brugt før i tiden.

Selv kommer jeg fra en familie, som var stukket med en brodernål.  Men hele molevitten røg desværre ud, da der skulle ryddes op efter min mormor og farmor.

diy DIY hvad kan man lave af gamle broderier mormors broderi butik fra yt til nyt
Jeg har haft flere hjemmesider, og Mormors broderi butik var en af dem. På billedet ser du min mor, som i dag er mormor, min mormor, og min olde, så her tre generationer af min familie. Min mor har aldrig broderet.

Min mormor havde over broderet vægge, med broderier, og sofapuder engmas, samt duge, hvorpå der var trykt korssting, var der i så rigelige mængder, halvfærdige som de var, i sykurven. Det var en skat at kigge i, og drømme der udviklede sig, fordi jeg syntes, det var så flot, så jeg sad altid og håbede på, at hun kunne finde på at give mig en af dugene med hjem. Min mormors metier var syerske.

diy DIY hvad kan man lave med gamle broderier fra yt til nyt broderiskrin syskrin
Det var altid en fest at komme forbi og se hvilke nye broderier, der var kommet på væggen, sofaen eller bordet.

Og det gjorde hun da også af og til, og så kom de til at ligge ufærdige i min sykurv.

flamingo dans spanien
Min mormor må havde været noget nær en af de første, der tog på charter rejser, fordi foruden broderier, så havde hun en dukke så stor, som var en spansk flamingo danser, lidt ala denne på billedet, og den fyldte de halve af sofaen. Vi måtte ikke røre eller lege med den, så man sad bare musestille ved siden af, og tænkte i, om man mon kunne arve den en gang med tiden. Hvor dukken blev af, det ved jeg ikke.

Min farmor elskede også at broderer, men det var sæder til skamler og gyngestole der var hendes lidenskab. Du kan læse historien om den blå kjole, som var et tema i blogstafetten. Den historie handler om min farmor 🙂

balletdanser porcelæn alumia
Min farmor var så ikke så meget til spanske dukker. Små, som store porcelæns figurer var mere hendes stil. Selv ejer jeg hverken spanske dukker, eller kongeligt porcelæn, men mit hjerte altså, det banke for det, hver gang jeg ser det på et loppemarked.

Min mor hadede de broderier, og da jeg blev ældre, så syntes jeg det var utrolig dårlig smag med alt det på vægge, borde, stole og sofa. Så det blev ikke mig, der arvede det, det blev ingen, for i midt firserne var det var ikke mode på nogen måde.

DIY diy hvad kan man lve med gamle broderier fra yt til nyt bæredygtig kreativ
På denne lile taske er der broderet med guldtråd. Enhver lille prinsesses drøm. Rigtig ærgerligt at du ikke kan se hvor flot den glimter 🙂

Nogle år gik, og jeg blev stukket af en loppenål. En dag stod jeg med et gammelt broderi, der var roser på, og pludselig fik jeg den ide at lave den om til en taske. Hvad nyt er der i det, spørger du? Jamen den ide kom længe før du så den første taske, for jeg havde ikke set det før, og det er ca. 15 år siden.

diy DIY hvad kan man lave med gamle broderier fra yt til nyt cityprinsesserne
Brille etui, dåse med broderi til pensler, applikation på poser, eller kaffevarmer, er bare nogle af de ideer, du finder her.

Vupti, vupti, vupti var der syet perler på, og vupti så havde jeg en taske. På et loppemarked, hvor jeg selv havde stand, og hvor der var mange tasker med broderi, for jeg kunne slet ikke stoppe igen, mødte jeg en kvinde. Nini hed hun, og hun havde fået samme ide, og stod lige ved siden af mig. Vi kom i snak, og hun fortalte at hun havde en butik nede i Jægersborggade. Hun spurgte også, sådan lige ud af det blå, om jeg havde lyst til at være med, og to dage efter flyttede jeg ind i butikken.

Stefans gade hvor finder man nogle fede butikker i københavn hvor kan man shoppe i københavn
Du får lige et stemnings billede fra Stefans gade, som ligger lige omkring hjørnet af Jægersborggade. Jægersborggade kan godt være lidt svær at få nogle gode foto af, fordi der er mange biler parkeret og cykler.

Jægersborggade var ikke, hvad den er idag. Der var få butikker, men store drømme om, at den skulle blive til det, du ser nu. Gaden var under renovation, var en død gade, hvor gadesælgere med fnisetobak stod og dominerede det hele. Gaden havde i starten af 1900 tallet været en meget stor handelsgade, hvor der i de små lejligheder kunne bo op til 6 mennesker. Så der var et leben af den anden verden.

Nini og jeg gik på en masse markeder, snakkede med de små iværksættere, der altid starter op på et marked, eller gjorde, fordi nethandel på det tidspunkt ikke var helt så hipt. Der blev holdt åbent hus, så folk kunne komme og se forretningerne. Det tog tid at bygge gaden op, og det er bestemt ikke kun vores fortjeneste at den er det den er idag. Der var nogen, der lagde flere kræfter i. Og mange af de butikker, der startede ud, er der ikke mere.

Selv er jeg der ikke mere, og det er Nini heller ikke. Vores veje skiltes pludselig. Jeg endte med at blive lærer, med håndarbejde som et af mine linjefag. Men de kreative ting, dem har jeg ikke sluppet, og de gamle broderier kan jeg heller ikke slippe, så på en eller anden måde er historien endt med, at jeg også blev stukket med en brodernål.

broderi permin dmc bilpude trafikpude broderimønster diy DIY
Retro biler, det finder jeg en fest i, så broderimønster med folkevognsrugbrød, 2 CV, Morris Minnor, er nogle af de broderier jeg både har designet, og broderet. Jeg har også fået hjælp til nogen af dem.

Brodere jeg så selv, spørger du? Ja nogle gange, jeg designer så bare selv broderimønstre, bilpuder syntes jeg er rigtig sjove, og børnetegninger lavet om til broderi, er også en af de ting, jeg har en stor lidenskab for.

___________________________________________________________________________

Og nu til DIY ideerne med de gamle broderier.

Nu får du billeder af ting du kan lave med broderier. Hvis du ikke har så meget tid til selv at finde broderier, eller bor et sted hvor loppemarkeder ikke rigtig er i din nærhed, så kan du bare købe gamle broderier i Idebutikken.

Hvis du tænker det er lidt dyrt, vil jeg råde dig til at søge på nettet, for at sammenligne priser, og til at tænke i hvor meget tid, du selv skal bruge for at finde lige netop det, du gerne vil have, hvis det skulle vise sig, at et af broderierne taler til dit hjerte. 🙂

diy DIY hvordan laver man et slips hvad kan man lave af gamle broderier fra yt til nyt
Slips lavet af broderier, ja hvorfor ikke? His du tør altså 🙂 Jakob Haugaard tør garanteret godt 🙂
fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier retro mormor permin dmc garn diy DIY loppefund
Nu er voksdug taskerne ikke så populære, som de var for ca. ti år siden. Men praktiske er de, hvis du skal bruge dem til ting, der kan blive våde.
hvad kan man lave af gamle broderier fra yt til nyt diy DIY hvad kan man lave af gamle broderier kaffevarmer retro broderi
En slåom kaffevarmer til en Bodum stempelkaffekande blev dette romantiske rose broderi til.
fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier loppefund loppemarked diy DIy kreativ tid mormors broderi butik cityprinsesserne
Små blomster broderi applikationer. Blomsterne er klippet ud fra bakkebånd og klokkestrenge.
fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier diy DIY kreativ
Små poser igen, syet af gammel madrasstof og med applikationer af broderi med blomser.
fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier genbrug loppefund dmc permin
Hjorte, dem kommer du ikke uden om. De findes i alle mulige udgaver. Jeg tænker tit på, hvorfor de blev et så populært motiv. Ved du det? Du må endelig gerne skrive det i kommentarfeltet 🙂
hvad kan man lave af gamle broderier hvordan syr man en kosmetikpung diy DIY loppefund broderi dmc permin mormors broderi butik
Den stive stramaj egner sig godt til tasker, net og toiletpunge, covers til telefoner, og brilleetui fordi stramaj broderi er temmelig stiv i det. Og det er det nød til at være, ellers slasker det.
hvad kan man lave af gamle broderier hvordan syr man en hat broderi dmc permin cityprinsesserne kreativ tid
Dugen med det fortrykte broderi, dugen der aldrig blev færdig, den blev fundet på et loppemarked. Det er  faktisk fedt med det halvfærdige look, som her blev til en hat. Husk, man er vel cityprinsesse 😉
fra yt til nyt hvad kan man lave med gmle broderier brille etui kreativ diy DIY
Mormors brilleetui, syet af stramaj broderi, fordi det er stift. Du kan godt bruge anden broderi, du kan bare stryge en kraftig fliseline bag på broderiet.
hvad kan man lave med gamle broderier fra yt til nyt DIY broderi blog
Her er broderi blomsterne så ens, men spejlet. Så hvis du er mere til det, så led efter broderier hvor broderi er spejlet.
fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier blog broderi DIY
Dette var en dækkeserviet, som også havde ligget længe i skuffen. Der var broderet til Farmor på. Men glæden er ikke helt den samme, hvis ikke man lige er den Farmor, der har været i tankerne. Den fik også nyt liv. Og det gør ikke noget, at blomsterne ikke er ens.
fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier broderi blog fugl æggevarmer
Et lille fuglebroderi havde ligget længe i skuffen, uden at der var komet en ide ud af det. Men så kom påsken, og påsken giver altid en masse ideer til æggevarmer. Jeg vil se om jeg kan finde flere fuglebroderier, for det kunne være sødt med en lille samling.

Ideer, som er i støbeskeen, espadrillos, og vanter.

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 thoughts on “Hvad DIY kan du lave med gamle broderier

 1. Hejsa 🙂 Faldt over din fine blog, da jeg søgte på Google – jeg søgte på “yt til nyt kopper” jeg mangler ideer til alle mine kopper 😉 Din blog fangede mig, masser af dejlig, livbekræftende læsning. TAK <3 Kopperne bliver sat lidt på standby, for du insp. mig til at komme igang med lidt broderi-syning. God sommer fra Dorthe.

  1. Hej Dorthe tusinde tak for din respons, jeg bliver så glad for at høre at du har fundet inspiration på siden her 🙂 Held og lykke med broderiet 🙂

 2. Rigtig fine ideer, og sjovt at læse om din “broderirejse”. Bliver nysgerrig på hvilken butik i havde i Jægersborggade? Jeg har selv boet der i en årrække og har været med til at opbygge Mødrehjælpens butik der.
  Jeg er selv helt syg ned stramaj 🙂
  Se evt min instagram

  1. Hej Line.

   Tak for din kommentar 🙂

   Butikken i Jægersborggade hed Butik Nini, og lå nede i den ende tæt på Stefansgade. Jeg smutter forbi gaden fra tid til anden, fordi vi var nogle af de første, der var i gaden, og har stadig lidt kærlighed over for projektet. Men måtte også sande, at sådanne nogle ting tager virkelig lang tid. Men hvor er det dejligt at se, at gaden kom til at blomstre, og at folk blev ved med at tro på projektet. Grunden til at jeg selv stoppede, var at jeg blev skilt, og pludselig havde brug for et fuldtidsjob, fordi jeg sad tilbage i lejligheden, og derfor sad med alle udgifterne.

   Du må gerne linke til din Instagram, så andre også kan se det du laver 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *