Hvad kan man lave med en lp plade cover diy DIY kreativ tid cityprinsesserne

DIY julegaver, du selv kan lave med genbrug

DIY julagaver, du selv kan lave med genbrug, gør dine gaver unikke, personlige og bæredygtige. Få nogle ideer til DIY julegaver her.

Rigtig mange julegaver du selv kan lave, er ting du ikke finder i butikkerne, eller netbutikkerne, og det er det, som gør dem unikke.

Det med at købe julegaver der er brugt, som du kan gøre på loppemarked, eller lave dem selv, er altid lidt kildent i en tid, hvor vi forventer, at gaver kan byttes, eller at vi kun får det, vi ønsker os. Så hvis du vil lave DIY julegaver selv, skal du nok være sikker på, at modtageren vil blive rigtig glad for dem.

Selv ville jeg blive rigtig glad, hvis gaven er kreativ, tænkt til mig, og noget jeg kunne blive inspireret af, eller noget, som jeg ikke selv havde tænkt på.

Eller også kan du vælge, at din DIY julegave kunne være et supplement til en købt gave.

Du får her nogle ideer til DIY julegaver, hvor der også vil være nogen, der kan være supplementet til den købte julegave.

Så rigtig god fornøjelse.

__________________________________________________________________________

Vi starter lige med en liste over ting, du kan finde på loppemarkeder, og som du kan customize til DIY julegaver:

 • gamle 100% uldtrøjer, du kan valke
 • gamle tweed jakker
 • gamle broderier
 • kaffesække
 • gamle duge, i dem er der masser af stof
 • gamle gardiner
 • viskestykker
 • LP plader
 • perleklæder, du kan klippe op, og bruge perlerne
 • knapper
 • mellemlægs servietter

Til sidst i blogindlægget er der også en oversigt/liste over de DIY julegaver, du får ideer til her.

hvad kan man lave af gamle broderier fra yt til nyt diy DIY hvad kan man lave af gamle broderier kaffevarmer retro broderi
DIY kaffevarmer med mormors broderier, det ser sødt ud, og det er en god måde at bruge dem, hvis de bare ligger i skuffen. Du kan også være heldig at finde stramaj broderierne på loppemarked. Men der er ved at være langt imellem dem, da de er blever temmelig populære, nu hvor der er programmer i TV som Fra yt til nyt.

Sy en kaffevarmer af genbrug fra loppemarked.

Med en kaffevarmer har du mange muligheder. Du kan lave den af broderier, som du ser på billedet. Du kan også lave den af et viskestykke. Måske har den, som skal have gaven, noget porcelæn med viskestykkestriber, og så vil en kaffevarmer til, passe så fint.

Og nu du er igang, kan du sy grydelapper og en brødkurv i viskestykke også. Og skal du tage den helt ud, hvad så med et slips 🙂 Det skal man nok være temmelig modig for at gå med 😉

Kaffevarmeren kan også sys af en kaffesæk. Du skal bare vide, at kaffesækken kan ikke vaskes, den krymper og mister form. Men det rå look ser godt ud.

Jeg har en del billeder, men da der også skal være plads til andre DIY ideer til julegaver, så får du kun nogen af dem, men kan tjekke linket for flere DIY ideer til kaffevarmere.

fra nyt til yt hvad kan man lave med kaffesæk kaffevarmer hvordan laver man en kaffevarmer hvordan syr man en kaffevarmer diy DIY genbrug bæredygtighed
Kaffesæk, den kan du også bruge til virkelig meget. Jakob Haugård har jeg da set have et jakkesæt i det. Det kradser nok temmelig meget. Men tasker er også en mulighed, se næste billede.

Når først du har mønster til kaffevarmer, og ved hvordan den vinkles, så er det bare med at slippe kreativiteten løs, og gå på loppemarkeder, og finde alt muligt, som du kan bruge. Det kan være gamle uldtrøjer, som du kan valke, hvis de er 100 % uld. Valke betyder, hvis du ikke ved det, at du koger dem, så ulden trækker sig sammen. Så kan du klippe i strikket uden at det travler, og sy alt fra kaffevarmer til sutsko. Lige sutsko har jeg ikke prøvet endnu, men det står på “want to do” listen.

fra yt til nyt hvad kan man lave af loppefund tweedjakker genbrug diy DIY bæredygtighed
Gamle Tweedjakker omsyet til kaffevarmer. Spørger du om, hvor mange kaffevarmere jeg har? Mange 😉

Du får istedet her en ide mere med kaffevarmeren, nemlig hvor det er gamle tweedjakker der er klippet op. Længere nede får du også ideer til hvordan du kan bruge en tweedjakke til en kasket og vanter.

Knapper, kan du også sy på en kaffevarmer, det ser også ret fedt ud.

Så nu er du måske stadig er ved kaffesækken. Den er der også muligheder i. Du kan lave en simpel taske, hvor du syr to stykker firkantet stykker sammen, sætter foer og lynlås i. Du kan bruge noget Jute til skylderem.

Eller du kan lave dem med bambus hanke. Mon ikke bambus hanke kunne få en renæsance? De giver tasken lidt mere finish.

Den er lidt svære at sy. Jeg var nød til at sy omkring hankene i hånden, for der kunne jeg ikke få det ind i symaskinen.

diy DIY genbrug loppefund hvad kan man lave med en kaffesæk
Den ene hank var nem at gøre med, fordi der var en metalstang der blev trukket igennem, så du bare skal sy et løbespor. De runde var svære, og selv var jeg nød til at sy dem i hånden.

Tasker kan du selvfølgelig også sy af de gamle broderier. Og med dem kan du lige Costumize det med perler eller guldtråd. Det ser rigtig sødt ud, hvis du har fundet blomster broderier.

Eller en toiletpung til tasken.

hvad kan man lave af gamle broderier hvordan syr man en kosmetikpung diy DIY loppefund broderi dmc permin mormors broderi butik
Denne pung er syet af stramaj broderi, det er det bedste til det, fordi starmaj er lidt stiv i det. Hvis du vælger at sy det i noget blødere stof, skal du sørge for at foer er mere stift. Du kan evt. overveje at bruge voksdug inden i

Du skal lige vide, når du finder gamle broderier på loppemarked, skal du være forsigtig, hvis du vil vaske dem. For broderigarnet kan godt smitte af, hvis det er broderi på hør eller Aida stof. Stramajen bliver heller ikke så god. Så du skal holde dig fra at vaske det i vaskemaskinen. Det skal være i hånden.

hvad kan man lave af gamle broderier jul julesok broderi diy DIY retro broderi loppefund
Denne julesok er et gammel retrobroderi, der er klippet op. Måske tænker du, ej hvor synd. Og det kan jeg godt forstå. Men altså, hvis dugen bare ligger i skuffen og aldrig bliver brugt, hvorfor så ikke bruge den til noget nyt?

Nu er det jo jul, vi snakker om. Så en lille juleting, du kan lave med gamle broderier, der bliver en julesok. Du kan lave den stor, ved at bruge broderier som applikationer, eller små, som denne. Måske tænker du, jamen i en lille sok, der kan ikke rigtig være noget? Hvis den er til dig selv, så kan der vel altid være plads til en 1000 krone seddel? Den må din prins da være med på 😉

Andre sjove ting, du kan lave med broderier er slips. Der skal du holde dig fra kaffesækken, for den fælder.

DIY julegave med et slips, som du kan sy af duge, dækkeservietter eller andet broderi, der er syet på stof, ikke stramaj. For du kan ikke forfine syningen, og sømrummet bliver for tykt.

DIY hvordan laver man slips stoftryk tekstiltryk
Sejt slips, hvis du spørger mig 😀

Du kan finde et gammelt slips på loppemarked og sprætte op, så du får fornemmelsen af, hvordan du skal sy det.

Og du kan bruge en lille rest stof til foer. Her kan du også tænke kreative mønstre ind, så helheden på slipset bliver personligt.

Jeg tror, du skal tænke på en person, der har humor nok, eller personlighed nok til at ville gå med et sådant slips. For det kræver nok en vis form for pondus, at turde gå med det. 😉

En hat må der også til.

hvordan syr man en hat hattedame damernes dag på galopbanen
Her er syet en hat af Mormors køkkengardin.
hvad kan man lave af gamle broderier hvordan syr man en hat broderi dmc permin cityprinsesserne kreativ tid
Her er mormors broderidug brugt til en hat. det ser ski funky ud, og kræver måske lidt mod. Eller på en festival, der vil det nok ikke skabe den store opmærksomhed 😉

Og en sidste hat lavet af tekstiltryk, som nogle børn på et tidspunk eksperimenterede med. hvilken af hattene syntes du er sjovest? Pænest? Mest funky? 🙂

tekstiltryk kurser kursus workshop diy DIY kreativ tid
Dette tekstil tryk kom til verden i en undervisning, hvor nogle drenge spurgte til, om de måtte smide tekstilmaling ud fra skolens tag. Og ja det måtte de godt, sagde læren 🙂

En DIY julegave, kasket og nogle vanter.

Vanterne er der mønster og syanvisning  til.

hvordan syr man en kasket diy DIY bæredygtighed genbrug loppefund fra yt til nyt
En kasket syet af tweed stof fra en gammel jakke fundet på et loppemarked.
hvordan syr man vanter diy DIY kreativ tid cityprinsesserne
Her luffer syet af to forskellige jakker. Hvis du får lagt mønster rigtigt, så vil der i en jakke være stof nok til både kasket og vanter. Du kan evt mixe med andre tweed stoffer 🙂
diy DIY hvordan syr man vanter luffer til børn
Og samme snitmønster du bruger til tweed lufferne, kan du bruge til vanter til børn, som er lavet som en slags hånddukker. Lav eksempel to forskellige hånddukker, så kan dine børn lege at de taler med hinanden.
diy DIY hvordan syr man vanter luffer til børn kreativ tid cityprinsesserne
Lufferne er lavet af flies, så de er gode til forår og efterår. flies køber jeg altid som tæpper, fordi der får jeg en billigere meter pris, end hvis jeg går i stofforretningerne og køber en meter. Bare et lille tip til dig 🙂
amerikaner bil bilpuder trafikpuder
Fed slæde 🙂

DIY julegaver med en bilpude. Måske tænker du, er det ikke fra Mormors tid, fra den gang hvor man nærmest pyntede bilen op, som var det en dagligstue. Jo, det vil jeg nok mene, men ofte så får ting en renæcance, og kommer op i nye udtryk.

Og det er bil og trafikpuder også. Nu kan du nemlig få broderimønster til retrobiler, så bilpuden er blevet lidt kitsch og retro, så bilen får personlighed, kant og et glimt i øjet.

broderi permin dmc bilpude trafikpude broderimønster diy DIY
En flover power folkevogns rugbrød. Du skal selv lave om på mønstret, som du vil se Inge har gjort det 🙂
permin dmc broderimønster broderi bilpude trafikpude
Inge var ret vild med at hun nu kunne få mønster til en bilpude med en flower power folkevogns rugbrød. For det var lige den rigtige gave til svigersønnen, som havde en sådan retrobil. Men Inge fik lyst til at give den mere gas, end broderimønsteret lagde op til. Og det må vi sige fantastisk, kreativt og skide sjovt 🙂
broderi dmc permin broderimønster bilpude trafikpude
Her en skøn Morris Minnor

Så hvis du tænker, fed ide, så kan du lige kigge dig omkring alle broderi mønstrene med bilpuder

DIY julegaver til hjemmet

Der findes også ideer til boligen, ud over kaffevarmerene, du kan sy af gamle broderier. Hvad med nogle søde grydelapper?

Se bare her

hvad kan man lave af gamle broderier fra yt til nyt dmc permin broderi mormors broderi butik cityprinsesserne
En broderidug, med for menage pletter, blev klippet op og syet om til disse smukke grydelapper. Broderimønstret minder meget om det kongelige porcelæns Blå blomst. Jeg tror ikke det er det. Men det leger vi bare 😉

Der er også denne mulighed til DIY julegaver, hvis du ligger inde med gamle mellemlægs servietter, eller finder dem på loppemarked til en billig penge, dem man i gamle dage brugte til at lægge imellem tallerkenerne, så de ikke blev ridset. Dem kan du også bruge til at sy på en lille pose til sko, når du er ude at rejse, eller en vatpose.

fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier mellemlægservietter grydelapper hvordan syr man grydelapper diy DIY kreativ tid cityprinsesserne mormors broderi butik
Her er brugt hørstof til grydelapperne. Mellemlægsservietterne er syet på stoffet i hånden, inden grydelapperne sys sammen. Det er det nemmeste.

Tasker, det er oplagt at lave tasker af gamle broderier, særligt hvis du finder dem, som nærmest er fra væg til væg. Mindre kan også gøre det, for dem kan du bare bruge som applikation. Her ser du et eksempel med den broderet  klassiske kronhjort. Jeg har tit spekuleret på, hvorfor lige netop dette motiv blev så brugt, så du kan finde det på nærmest næsten alt, lige fra platter til askebæger i keramik og porcelæn, samt kobbertallerkener. Ved du det?

fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier genbrug loppefund dmc permin
Her en taske lavet af et temmelig stort broderi. Bare tanken om al den tid, der er brugt på at få det broderet, gør at jeg syntes det har stor værdi. 🙂 Og tanker ryger i den forbindelse forbi både min farmor og mormor, som var temmelig flittige med brodernålen 🙂 Hvad med dig, kommer du også fra en familie med broderi traditioner?

Hvis du kun kan finde, eller har, små broderier kan du bruge dem som applikationer på stof, som du kan sy om til poser, se bare her

fra yt til nyt hvad kan man lave af gamle broderier loppefund loppemarked diy DIy kreativ tid mormors broderi butik cityprinsesserne
Poserne er søde på badeværelset, hvor du kan gemme vat i, eller som skoposer, når du er ude at rejse.

 

Så du er vel ved at være klar, både til gaver til de andre, samt helt ny garderobe til dig selv? kasket, vanter, slips, sommerhat, toiletpung, vatpose og taske.

nisser nisse på loftet sidder nissen med sin julegrød sang julesang
Ingen jul uden nisser. Disse er godt nok nogen, der boede på loftet på en bondegård, og de var nogle være frække nogen 😉

Og du får også lige en liste med ideerne til DIY julegaver, du har set her;

 • slips
 • hatte
 • kasketter
 • vanter
 • tasker
 • toiletpung
 • kaffevarmer
 • grydelapper
 • skål af LP plade
 • poser
 • bilpuder
 • julesok

 

Der vil komme en masse mere, så følg med på Facebook, så kommer der link, når der er nyt.

___________________________________________________________________________

Kontakt til mig, hvis du gerne vil det, det kunne være, at du gerne ville have, at Cityprinsesserne kom og besøgte dit sted og vi fortalte om det, du havde en invitation, du gerne ville give os, eller vores læsere. Måske fordi du har fundet på et nyt koncept, og gerne vil have det mere ud, måske fordi du gerne vil have fyldt alle pladser op, for vi kommer gerne hvis vi bliver inviteret, måske fordi, ja fordi du har en grund, som der ikke lige er tænkt på.

Det kunne også være du havde brug for en illustration, måske skal du, eller dit firma, have tegnet noget, måske kan du bruge en af de i forvejen tegnet illustrationer,

Et foredrag, har to, men kan nemt lave flere, hvis der er emner du gene vil have jeg belyser. Det ene handler om at få tid til at være kreativ, når vi lever i et moderne samfund, hvor ting går så hurtigt, vi skal så meget, at det bliver svært med tiden.

Der er også foredrag om, hvordan kan man få højt selvværd på trods, hvis din barndom har været svær. Foredraget hedder; lad mælkebøtterne blomstre.

Vigga Wagtberg har lavet et interview med mig om at være mælkebøttebarn, hvor du kan høre hvad det drejer sig om.

Et kursus, workshop eller andet, du lige kommer i tanke om, kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813
Vær sød at lægge besked på svareren, hvis jeg ikke lige kan komme til telefonen, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring 🙂

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY Dont be a stranger 😉

2 tanker om “DIY julegaver, du selv kan lave med genbrug

 1. Hej.
  Tak for dine super gode forslag til hvordan man kan genbruge gamle ting på en ny måde. Jeg er selv lige begyndt at skrive en blog på http://www.loppeflip.dk med forskellige diy projekter man kan lave ud af ting man kan finde på et loppemarked, eller måske kan få fat i gratis. Din artikel her er også super god inspiration..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *