DIY julepynt julekrans jul DIY hvordan laver man en krans med ler

DIY julepynt med ting fra naturen

DIY julepynt kræver måske en tur i skoven, hvor du kan finde ting som vilde æbler, grandkogler, bog, mos og grene, og så hjem til varm kakao og lave den skønneste DIY julepynt, kræver kun varmt tøj og godt vejr.

Julepynt fra naturen ligger lige uden for døren, så det er bare på med det varme tøj, travestøvler og poser.

Du kan finde alt fra bog, grandkogler, mos, agern, lærkegrene, røde bær, æbler, snebær, gran i alle mulige arter, og så er det ellers bare med at gå i gang. Det kan være kranse og dekorationer.

diy DIY kranse jul julepynt fra naturen
Her en krans i bedste DIY, der er limet med en limpistol. Det er en blanding af Bog og lærkekogler. Bagefter har kransen fået et sprøjt med snespray og glimmer.

I virkeligheden skal du nok samle ind om efteråret, hvis du gerne vil lave noget DIY julepynt, og hvor jeg vil tro at oktober er den bedste måned, for der er alle bog skallerne faldet ned. Grankogler finder du bedst om sommeren, sjovt at de hører julen til, men lærkekogler, dem kan du finde nu.

Bog kan du også stadig finde, men de kan være trådt så meget i jorden, at der ikke er meget ved dem.

DIY julepynt julekrans jul DIY hvordan laver man en krans med ler
DIY julepynt med skallen fra bognødden er brugt her, og er stukket ned i ler, som har ligget til tørre. Er du til glimmer, så giv den et drys af det fine glimmer. Det ser sødeste ud, syntes jeg 🙂

Så er der de ting, som du kan købe nu til noget DIY julepynt, er et juleneg, som er lavet af havre. Om sommeren kan du selv finder det, måske lave en aftale med en bondemand om at måtte tage det i kanten, som han ikke får høstet. Med mindre du køber det, for det skulle være i forretningerne nu.

Men hvad, så selv om du ikke lige har været på en skovtur, så er det vel ok at købe det. For det ser så dejligt ud, og er så hyggelige at følge fuglene, dem som tør, hvis du hænger kransen med neg ud på et træ. Du kan også vælge at bruge det på hovedøren, eller stalddøren, hvis du bor på en gård.

hvordan laver man en krans med neg fugle juleneg jul diy DIY
Her er det er neg, der er brugt til kransen. Havren er bundet op om en halmkrans med ståltråd. det sviner og tager lang tid, men ser rigtig sødt ud ude i haven eller på altanen.

 

GLEM IKKE FUGLENE

Og nu vi er ved fuglene.

Når det er koldt, er det svært for fuglende at finde mad. Så når jeg husker det, så kommer jeg gammelt brød på foderbrættet. Ellers bruger jeg noget af tiden her i juletiden, til at lave en halmkrans og kogler med fedt og fugle frø.

De hænges op i træet, og enkelte, fordi jeg fik en del, sætter jeg fast imellem grene i haven. Så kan jeg gå og kigge ud på fuglende, en yndet beskæftigelse jeg har om morgenen i weekenden, når jeg er stået op lidt før de andre, og jeg bare sidder i en stille stund og nyder kaffen. 🙂

diy jul julepynt til haven cityprinsesserne Æbler på snor, fedt og kerne i en kæmpe grankogle er også en mulighed, en kokosnøs skal også med fuglefoder, der er mange søde DIY julepynt muligheder med ting fra naturen, som samtidig vil skabe stemning i haven, og julestemning.

Og nu vi er ved æblerne, så kan u lave en masse DIY julepynt med æbler.

Æblechip, for eksempel, de er både egnet til at spise, både for dig, fuglene, eller også at bruge som pynt i juledekorationerne.

hvordan laver man æblechip æbler årstid jul julepynt fra naturen cityprinsesserne
En klassiker hvis vi taler om julepynt fra naturen er naturligvis også æblechip. De kan både bruges til dekorationer, til at spise og til fuglene.

Æblerne du skal bruge til æblechip skal ikke være alt for store, hvis de skal se flotte ud. Så små æbler, som du måske har haft i haven, og som du aligevel ikke orker at skrælle, hvis du skulle lave æblekage, vil egne sig godt.

Pigeon æblet har en god størrelse. Men hvis du vil spise dine æblechip, og ikke er til bitre æbler, så er det nok ikke lige dem du skal bruge.

hvordan laver man æblechip æbler årstid jul julepynt fra naturen
Det er vigtigt at kernehuset er med, når du skærer æblerne over, for det giver den søde stjerne i midten, hvis du skal bruge dine æblechip til pynt. Er det til at spise, så brug en kernehus fjerner, og skær da æblerne i tynde skiver bagefter.

Kærnehuset er meget dekorativt, det er derfor du skal vælge de små æbler. Og nu du er i gang med DIY julepynt, så er pigeonæblerne jo noget af det sødeste juleæble, for hvis du pudser det, bliver det så smukt, så du kan hænge det op i en snor, med en sløjfe i dine vinduer. Hæng dem evt. i forskellige længder.

hvordan laver man æblechip jul julepynt fra naturen æbler årstid cityprinsesserne
Æbleskiverne bages i ovnen ved svag varme, eller bliver de for hurtigt tørre og kan ende med at blive sorte. Men de bager i ovnen, som skal være på ca. 125 grader, breder der sig en vidunderlig duft i huset, så alle kommer i stemning.

Du skal da også lige se mit julebord dækket med æbler som dekortion. En kvist med salvie har jeg lagt ved siden af, det kunne også være gran.

Du kan også komme glimmer på æblerne, men der skal du være opmærksom på, at æblerne ikke kan spises, bare hvis der er børn ved bordet.

Dette billede har ugebladet “Hendes verden” i øvrigt lånt.Jeg glemte at spørge hvilket nummer det var.

hvordan dækker man et julebord jul juleaften cityprinsesserne DIY diy
Og mere med æblerne, se hvordan de kan bruges til både æblechip, og hænges i en snor med lidt gran og kogler, så der også er til fuglene, og stemning i haven, så kan du også pynte julebordet med et æble på tallerkenen.

Ja, ja, jeg har altså bare et svagt punkt for kitch. 🙂 Denne havenisse, som du ser på næste billed, fik jeg tilbage, som en slags payback. Jeg havde nogle år tidligere stillet, i nattens mulm og mørke, en havenisse i haven hos en af mine mandevenner. Om morgenen troede han først, da han stod træt og indtog sin morgenkaffe, at det var en kæmpe kat.

havenisse havenisser cityprinsesserne
Ingen jul uden nisser. Her får du bare lige en havenisse i stedet 🙂

Nissen blev jeg virkelig glad for, den fik lige en customizing med ny maling, så den blev lidt mere festlig.

Den findes desværre ikke mere, den røg i en storm, nej faktisk to storme, for i den første limede min mand den sammen igen. Men i den anden storm, der var der ikke noget at gøre.

Mos er også et must, hvis du skal lave DIY julepynt. Mos kan ligge i kanten af dine juleblomster, eller hvis du bruger urtepotter, der er blevet lidt grønne, sætter store bloglys i, og så mos rundt i kanten.

diy DIY jul blomster jul
Potter der er groet mos på ser også rigtig dekorative ud. Og har du bitte små potter, kan du stikke en lille rose ned i.

Mos rundt i kanten er nogle gange nok. Det er enkelt, dekorativt og ser meget smukt ud. Mos kan du finde i skoven, eller i din græsplæne. Min erfaring er, at det ofte er på skyggesiden af dit hus, eller under æbletræet.

hyacinter jul juleblomst diy DIY
Hyacinter de kan tåle at stå både inde og ude. Men du skal vide, hvis du ikke kommer skjuler på hyacinten, og den står inde i varmen, så tror den at det er forår, og så vokser den. Og det er meget, og hurtigt, så den bliver så lang, at den nemt kommer til at vælte. Her er også brugt mos til at dække.

Har du set at Cityprinsesserne er på youtube

Tjek lige DIY med nisser, og få en lille nissehistorie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *