hvordan syr man en jakke musselmalet stof royal copenhagen diy DIY tegning illustration mode fashion sy syning

DIY med musselmalet stof, ideer til hvad du kan lave

DIY med musselmalet stof er desværre ikke bare lige til, fordi stoffet ikke bliver solgt mere, og selv har jeg ikke rigtig mere tilbage. Men du skal da ikke snydes for alle de ting, jeg igennem tiderne har lavet med det musselmalet stof, som jeg købte i tidernes morgen på Royal Copenhagen.

Nogle af de DIY med musselmalet stof du vil se, strækker sig fra alt til customizing af tøj, til tøj, og ting til boligen som for eksempel kaffevarmer, grydelapper og grillhandske.

Så kig med og bliv inspireret til, hvis du selv har noget stof liggende med det musselmalet, eller du måske har noget andet stof, hvor du her kan se, hvordan det samme stof tager sig forskellige ud, alt efter hvordan det bliver syet og sat sammen.

Lad os starte med kaffevarmere, der er syet i det musselmalet stof. Det var nemlig dt første jeg gjorde, den gang i tidernes morgen, da jeg lige havde købt temmelig mange meter musselmalet stof. Sikke en lykke, kan jeg godt sige dig. 🙂

musselmalet mega mussel diy med musselmalet stof
En slå om kaffevarmer til stempelkande, et par kopper fundet på et loppemarked, og vupti så er scenen sat.

Kaffevarmeren blev lavet i to versioner, den til at slå om en stempelkande, og en til at sætte over. Den får du at se lige her.

Og hvis nu du selv ligger inde med musselmalet stof, eller noget andet lækkert stof, hvor du godt gad selv at lave en kaffevarmer, så har jeg lavet en E-bog, så det hele er lige til at printe ud med snitmønster og sysanvisning, både til kaffevarmer til at sætte over og til at slå om. pris 20 kr.

musselmalet stof royal copenhagen hvordan syr man en kaffevarmer diy DIY kreativ tid cityprinsesserne
Musselmalet fra Royal Copenhagen, stof udgået af produktion. Rigtig ærgerligt.

Af andre ting til boligen, som du kan sy og DIY med musselmalet stof, eller andet stof, er der også grydelapper og grillhandsker. Der er mange igennem tiden, der har fået et sådant sæt af mig i gaver. Og sikke en lykke de gjorde.

Du kan lige se dem her.

DIY med musselmalet stof grydelapper med musselmalet stof
Grydelapperne med det Musselmalet stof print var virkelig populære.

Grydelapperne hang i mit køkken, og fik virkelig meget respons, hver gang nye gæster kom i mit hjem. Det var jo spørgsmål om, hvor havde jeg købt de Musselmalet grydelapper, til om jeg havde mere stof, man lige kunne købe, til om ikke jeg kunne lave grydelapper til dem. Mit svar var hver gang, stoffet findes ikke mere, så hvis du ønsker dig dem, må du inviterer til fødselsdag, og håbe på at tryllefeen, alligevel havde ladet der været lidt tilbage af stoffet 😉

DIY med musselmalet stof grillhandske
Og det var jo ikke kun gjort med grydelapper i det Musselmalet stof, en grillhandske måtte der også til.

Nu var jeg jo heldig at have adskillige  meter af det lækre musselmalet stof, og da ideerne til boligen ebbede lidt ud, kom der bare nye og andre ideer, for kunne det ikke være lidt vildt, hvis det også blev brugt til tøj. 

Der blev tænkt i slips, som lige skulle prøves. Det afstedkom at der også blev lavet en masse andre slips, fordi der også på lageret lå en masse andet fedt stof. Slips  kan du se lige her.

avantgarde mode fashion DIY diy hvordan laver man et slips musselmalet print fra Royal copenhagen

Her ser du slipset i al sin enkelhed. Du skal selv tænke det ind i din garderobe, i sammen sætning af dit tøj. Skal slipset stå for sig selv, eller må hele udtrykket gerne være prangende, så der er mere skrald på andre dele af beklædningen.

Og når nu der var tanker igang i forhold til accesseries, så skulle der selvfølgelig også en butterfly tie til. Jeg skal være ærlig og sige, at slipset taler mest til mit Mussel hjerte. Ved ikke om der er noget, der syntes at den butterflie tie blev sådan rigtig fed?

diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
Royal copenhagens stof med musselmalet print, den skulle altså også lige prøves.

Det er vel i grunden en smagssag. Jeg tænker også, at det kan handle om, at sammensætningen af den musselmalet butterfly tie med den lyserøde skjorte, heller ikke er det vildeste match. Jeg havde prøvet med en hvid skjorte, og det virkede heller ikke rigtig. Måske en dag jeg ved det. 🙂

Pludselig fik jeg mod på noget lidt større. Tænkte, kunne det ikke være frækt med en jakke i det musselmalet stof? Tror du ikke at Jakob Haugaard ville blive vildt misundelig. Kender nemlig ingen som ham, der tør udfordre jakkesæt med forskellige stoffer. Har da både set et i gamle broderier, og et i kaffesæk. Han er en modig mand, hvad det angår. 

modeuge fashion week mode skitse tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder jeg en illustrator mode musselmalet stof
David Bowie var vild og eksperimenterende. Så en jakke som denne, jeg er ved at sy, den kommer til at se forskellig ud, alt efter hvem jakken sidder på. David Bowie ville bære den med stil, elegance og den ville få et avantgardistisk udtryk.

Jeg meldte mig på et kursus, fordi jeg ikke ville klippe i mit absolut sidste stof, og jakken ikke blev pæn. Til kurset skulle vi tegne de ting, vi gerne ville sy, så jeg tegnede David Bowie, så godt jeg nu kunne. Det var kort før hans død. Jeg har altid været fuldstændigt vild med Bowie, så da han pludselig gik bort, kunne jeg mærke, at det gjorde noget ved mig. Jeg har aldrig før prøvet, at blive berørt over kendtes død. Men det gjorde jeg her.

Jakken blev aldrig færdig, for pludselig gik min egen mor bort, og så kunne jeg ikke rigtig overskue det, for det var et kæmpe stykke skrædderarbejde. I mit stille sind, forstillede jeg mig, hvordan Bowie og min mor ville holde en fest, hvis ikke hun lige stak forbi Dr Hook, som hun meeeget bedre kunne lide 🙂

DIY redesign customizing skjorte skjortekrave sy
Jeg blev virkelig tilfreds med resultatet 🙂

Da jeg var kommet lidt oven på igen, havde jeg stadig ikke rigtig overskudet til jakken, så en anden DIY med det Musselmalet stof meldte sig på banen. Hvorfor ikke ændre på en skjortekrave. Så snitte, snitte, klippe, klippe vupti, så var den klaret.

Hvis du gerne selv vil ændre på dine skjortekraver, kan du nemt gøre det, jeg viser dig hvordan du skal gøre her.

En sidste ting, der også lige skulle prøves, var en hat. Jeg er jo totalt hattedame, har skabet fyldt med hatte i alle afskygninger, lige fra høje tryllehatte, et Stedson bowlerhat, selvfølgelig, da jeg også er ret vild med Liza Minelli, samt det løse. Man skal aldrig gå ned på udstyr 😉

DIY med musselmalet stof hat
Den blev jeg ikke tilfreds med. Stoffet er også alt for tyndt, så det var svært at få den til at sidde godt.

Men sådan er det, hvis man ikke prøver at eksperimenterer, finder man ikke ud af, hvad der virker, hvad der er godt, og hvad der ikke er.

Tak fordi du læste med, du må gerne komme med kommentarer.

___________________________________________________________________________

Maybritt laisbo-cityprinsesserne-diy blog-diy-kreativHvis du gerne vil i kontakt med mig, det kan der jo være mange grunde til, både at du har set nogle ting andre steder, så som mange af mine illustrationer, eller du vil have et interview, om hvad ved jeg ikke, men jeg er da blevet interviewet om lidt forskelligt.

Har deltaget i TV, både i Danmark har talent, i Versus, hvor vi sad som Cityprinsesser, være i TV lorry, for virkelig mange år siden, hvor jeg også havde den Musselmalet kaffevarmer med. Ærgerligt at jeg ikke kan vise dig det klip.

Har haft en del af mine DIY i Hendes verden, både ting jeg har lavet for dem, og ting, hvor bloggen her er blevet nævnt, samt cityprinsesserne blev nomineret til den bedste DIY blog i 2017, hvor cityprinsesserne vandt 3. pladsen.

Jeg har da også prøvet at hjælpe en med at genlære at sy på symaskine, og nålefilte med en enkelt elev. Super hyggeligt. De skrev nemlig bare, og vi aftalte en pris.

Du spørger bare, jeg svarer så hurtigt det er mig muligt. Og husk, dette er bare en hobby blog, så det er ikke super tjekket, heller ikke hvis du bestiller varer, og lidt håber på, at det hele er fremme næste dag. Bare så du ved det 🙂

Du kan ringe på tlf; 40833813

eller maile på cityprinsesserne@yahoo.dk

eller udfylde kontaktformular

Vi ses helt sikkert snart igen 🙂

Mange hilsner Maybritt Laisbo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *