DIY tekstiltryk på t-shirt kloakdæksel stoftryk hvordan laver man kloakdækseltryk på T-shirt

DIY tekstiltryk, design din egen T-shirt

Nu har jeg læst her og der, at flere og flere butikker lider butiksdøden, og at det samme gælder for flere og flere designere. Nu kan jeg kun gisne om, hvorfor det nu sker, og et af mine gæt, af flere, er, de mange outlet og lagersalg underminerer deres egen business.

En anden grund til at de underminerer dem selv kan være, tror jeg, at der er for mange sæsoner. Selv gider jeg ikke købe det sidste nye hip, der oser langt væk af at være en dille, noget som kun holder en sæson, fordi jeg ikke gider bruge så mange penge på tøj. Så jeg vælger det sikre, det jeg kan bruge igen og igen.

Så kan du selvfølgelig godt tænke, åh nej hvad så, hvis alle butikkerne og designerne går ned med deres, hvad gør vi nu? Jamen hvad med at du designede dit eget?

Tekstiltryk kloakdæksel på T-shirt DIY stoftryk
Dette motiv har jeg ofte lavet med elever og kursister. Det har været for at lære en teknik, jeg havde aldrig tænkt det så langt, at det kunne blive et fedt tryk på en T-shirt. Så det med T_shirten er ikke min ide, men noget jeg så på facebook, et billede fra Berlin. Så jeg tænkte, jamen det kan du jo selv lave.
tekstiltryk kloakdæksel Berlin
Har selv lige været forbi Berlin, så du kan lige se hvordan og hvor flotte deres kloakdæksel ser ud 🙂

Læs lige om vores tur til Berlin

Og hvis du gerne vil vide mere om Berlin, så tjek lige Facebooksiden; vild med Berlin, som også var dem, som viste mig billederne.

Tekstiltryk er en mulighed for at customiz dit eget tøj, hvad enten det er nogle gamle klude, du allerede har i skabet, og ikke rigtig bruger mere. Og det så ikke gør så meget, hvis det ikke blev pænt, det du havde i tankerne, eller at du køber noget nyt basistøj.

DIY tekstiltryk kloakdæksel stoftryk på T_shirt
Her et hvidt tryk på en sort baggrund. Jeg ved ikke rigtig hvilken af dem, jeg syntes blev det fedeste 🙂

T-shirt kan du købe til en overkommelig penge i Hennes og Mauritz, for lige den butik tror jeg ikke kommer til at dreje nøglen om, eller du kan købe T-shirt i mange dagligvarer butikker som Føtex.

___________________________________________________________________________

DIY hvad kan man lave med en kaffesæk kaffevarmer tekstiltryk med kloak dækse
Det blev sejt. Trrykket var lavet på vådt hessian, læs lige hvad det gav af side effekt, længere nede.

Hvis du er lige så vild, som jeg, med det kloakdækseltryk, så kan du tage den videre til at trykke til puder, kaffevarmer, tevarmer eller tasker. Se lige hvordan en pude blev, da tryk blev lavet på noget hessian.

DIY tekstiltryk stoftryk hvad kan man lave med kaffesæk
Måske du ikke helt så godt kan se de skygger, der kom her. Se billede med puden, tænker det er mere tydeligt der.

To trykprøver blev lige først lavet, da min erfaring er, at tekstilfarven ikke trækker langt nok ned i stof, som er så groft som hessian, eller kaffesæk. De en prøve blev gjort fugtig. Og det viste sig, at den var mest modtagelig for tekstilfarven.

Men bagefter, da tekstiltrykket skulle tørre, viste det sig, at noget farve var trukket længere ud i stoffet, så det lavede en slags skygger.

Det ser da vildt fedt ud med de skygger, det bliver nærmest lidt tre-dimensionelt.

DIY tekstiltryk stoftryk hvad kan man lave med kaffesæk skammel
Dette kloakdæksel tekstiltryk monteret på en skammel, blev jeg godt tilfreds med 🙂

Ja det er ikke til at vide, hvad der kommer af flere ideer, kan se, at det tryk med kloakdækslen tænder.

___________________________________________________________________________

Hvad skal man bruge til tekstiltryk DIY stoftryk
Når du køber tekstilfarve, så vær lige opmærksom på at det kan bruges på mørkt stof, hvis du vælger en sort T-shirt. Det står på flasken om det kan bruges på mørke stoffer.

Det du skal bruge til tekstiltryk, ud over tekstilfarve, er pensler, duppesvampe, som kan være en skuresvamp, engangstallerken til når du hælder tekstilfarven op, vand til at skylle penslerne, og så noget du kan lave sjove motiver med.

Så vil du bare gerne i gang, så skrol ned til sidst i blogindlægget, der kan du se, hvordan du skal gøre.

DIY tekstiltryk stoftryk på t-shirt
Kageservietter, hjul eller sko/støvler med mønster på skosålerne kan lave sjove motiver.

Nu behøver det ikke kun være T-shirt du trykker på, det kan også være en gammel habitjakke med striber, der vil få et fedt udtryk, når du laver tekstiktryk på det, eller bukser.

Jeg ved ikke om du husker, eller kender til et gammelt mærke der hed Punk Royal? De havde lavet tekstiltryk på buksebagdelen, hvor der med hvid tekstilfarve stod Punk Royal, og det sad lige der, hvor det tog sig bedst ud, når du var ude at cykle, så du ikke sad på det, på cykelsadlen.

DIY tekstiltryk stoftryk t-shirt hvordan laver man tekstiltryk
Her er brugt samme teknik som ved batik. Der er snoret snor rundt om t-shirt stoffet. Og så er der malet med pensel op langs stoffet, og da malingen var tør, blev snoren taget af.

Hvad blev der egentligt af de der Punk Royal spørger du? Jamen de havde den vildeste succes i to år, og så gik de simpelthen ned. Det var tre mennesker der startede det. I starten var det sjovt, vildt og fyldt med energi, men pludselig var der bud efter dem fra hele verden, så de voksede sig ihjel, hvis man kan sige det sådan. Sådan opfattede jeg det ihvertfald. Og det var rigtig synd, syntes jeg.

Tekstiltryk på T-shirt DIY
Her i en hvid udgave

Der findes jo masser af måder at lave tekstiltryk på, og masser af teknikker. Jeg underviser i tekstiltryk, har bla. været forbi Grønland for at lære nogen i byen Paamiut at lave tekstiltryk. Det var vildt sjovt, og virekelig anderledes.

DIY tekstiltryk stoftryk på T-shirt.
(Foto og ide; Maybritt Laisbo)Her er der bare sprøjtet tekstilfarve på med en pensel. Så klatter er faldet helt tilfældigt.

Og nu jeg er ved de sjove oplevelser, så kan jeg lige fortælle dig om dengang jeg underviste et drengehold i tekstiltryk. De havde selv fundet på at klatte tekstilmaling på et stykke stof. De havde fundet noget musik, de ikke rigtig vidste hvor kom fra, men de havde fantasi nok til at forestille sig, hvad musikken ville fortælle. Det var themet fra filmen Psycho af Alfred Hitchock.

Tekstiltryk stoftryk kursus kurser
(Foto; Maybritt Laisbo) Min første tanke var, arhhh jeg ved sgutte ikke rigtigt om det var ok, det de gjorde. Men istedet for at skælde ud, spurgte jeg ind til, hvad de lavede.

Drengene kendte ikke til filmen, skulle det vise sig, de havde bare fundet musikken på Youtube. Pludselig udviklede denne process sig til noget helt vildt, for drengene selv fik den ide, om de måtte gå op på skolens tag og kaste tekstilfarve ud. Så det gjorde vi. Og sikke en erfaring vi fik med os, for det viste sig temmelig svært at ramme stoffet, og maling sjaskede ud over det hele.

Designerdrengene tekstiltryk stoftryk DIY
(Foto; Maybritt Laisbo) Her står nogle af drengene og venter på de drenge der er gået op på taget, for at smide tekstilfarven ud. Det blev filmet, og de lavede også en hjemmeside.

Så skulle der laves et navn, som blev Designer Drengene DD, som de sagde, hvor de to d skulle vende mod hinanden, og hjemmeside, proto til T-shirt og Facebookside. Men lige med det, kom de ikke så langt, for pludselig tabte de tråden.

Tekstiltryk DIY stoftryk på stof
(Foto; Maybritt Laisbo) Her ser du lige det fede stykke stof, der kom ud af at smide tekstilfarve fra store højder

 

Stoffet blev rigtig fedt, og af det blev der syet tasker, puder og andet sjov. Selv tog jeg også noget af stoffet, og syede det om til slips. Slips af sjove stoffer er også en af mine passioner, så kig lige med her på flere sjove slips.

DIY hvordan laver man slips stoftryk tekstiltryk
Sejt slips, hvis du spørger mig 😀 (Foto og ide; Maybritt Laisbo)

Så pointen er, det er kun din fantasi, der sætter grænsen 🙂 Det er bare at gå i gang. Men start lige med en gammel T-shirt, hvis du vil lave kloakdækseltrykket, for som du sikkert så på den hvide T-shirt, så havde jeg lagt den, så den fik en lille fold.

Du kan se  => en masse tekstiltryk lavet af børn

___________________________________________________________________________

Kloakdæksler DIY tekstiltryk med kloakdæksel
(Foto; Maybritt Laisbo) Gik lige en tur rundt i København indre by for at se, om jeg kunne finde nogle gamle historiske dæksler. Her var hvad jeg fandt omkring Nørreport station.

Sådan gør du, hvis du gerne vil lave kloakdækseltryk på T-shirt:

Vær lige opmærksom på, at din kommune måske ikke er super vild med at du går og maler på deres kloakdæksel. Jeg er så heldig at have en på min grund, så det er derfra du ser billeder.

Du skal bruge;

 • T-shirt
 • tekstilfarve
 • rulle til at smøre tekstilfarve på
 • aviser til at putte ind i T-shirten
 • strygejern

Sådan gør du;

Hvordan laver man tekstiltryk med kloakdæksel på T-shirt
(Foto; Maybritt Laisbo) Husk at putte aviser ind i T-shirten inden du trykker tekstilfarve på.
 • først gør du T-shirt klar, ved at komme aviser ind i den, så maling fra forsiden ikke         trænger igennem, når du trykker maling på.
 • sørg for at der ikke er jord eller småsten på kloakdækslet
 • Maling rulles på kloakdækslet
 • du lægger T-shirt på dækslet og trykker godt
 • T-shirt skal nu tørre
 • Når T-shirt er helt tør er det vigtigt at du varme fikserer tekstilfarven, så den også        holder i vask. Dette gøres ved at stryge T-shirten ved de varmeste grader. Hvis du          har lavet trykket på en skjorte, så tjek lige hvor varmt strygejerne højst må være.
DIY hvordan laver man tekstiltryk med kloakdæksel på T-shirt
(Foto; Maybritt Laisbo)Du skal også lige ved, at det kræver en del rengøring at gøre dækslet rent, hvis du er lige så heldig som jeg, selv at have et i din have, og du bare ikke gider se det med maling på.

Men hvis nu du tænker, det er lige sin sag at gå ud på gader og stræder og begynde at lave tekstiltryk, eller du tænker, at den tid gider du godt spare, så kan du købe                  T-shirt i Berlin med dækseltryk

___________________________________________________________________________

Maybritt laisbo

Kontakt;

Hvis nu du af eller anden grund gerne vil have fat i mig, det kunne være du ville høre om jeg lavede kurser i tekstiltryk, og ja det gør jeg. Det kunne også være du havde noget andet i tankerne. Hvis du godt kunne tænke dig at købe en T-shirt med kloakdækseltryk, så vil jeg bede dig om at skrolle op til linket i Berlin, da jeg har stor respekt for andres ideer.

Det kunne også være noget, jeg ikke selv lige tænker på.

Du kan få fat i mig ved at ringe til tlf; 40833813

Men vær sød at lægge en besked, da jeg ikke ringer tilbage til telefonnumre, jeg ikke kender. Samt hvis jeg ved, hvad det er du gerne vil have fat i mig omkring, har jeg mulighed for at forholde mig til det inden, hvis du altså ikke bare er heldig at få fat i mig med det samme. Tak for din forståelse. 🙂

Du kan også skrive til mig på mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

eller udfylde denne sides kontaktformular.

Lige en sidste ting, du skal vide. Denne side er ikke Big Business, det er min hobby, og jeg er rigtig glad og virkelig taknemlig for at du læser med.

Så det gør, at jeg er nød til at gå på arbejde, så jeg er ikke altid lige at få fat i, men så ved du nu, at du skal lægge en besked.

Priser på produkter, du finder her på siden er sat lavt i forhold til, hvor meget tid jeg bruger på dem, samt i forhold til at jeg ikke har brugt mange penge på at få lavet en side, der bare spiller smart, og du bare kan lægge i en indkøbskurv. det er det letteste, jeg ved det godt, men det er der ikke råd til.

Så du er bare heldig, hvis du finder noget du kan lide, fordi du får det til en fed pris, personlig betjening, samt det er et unika. 

2 thoughts on “DIY tekstiltryk, design din egen T-shirt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *