diy- DIY hvordan laver man en butterfly- mariehøne prikker-butterflie tie-customizing-butterfly-kreativ-cityprinsesserne-diy blog

DIY til nytårsfest, giv dit tøj kant

Nytårsfesten den må virkelig være alt fra pjattet, til elegance, og også helt hen til galla, i påklædningen. Det er vist selve festen og dresskoden, der bestemmer hvor vildt det må være. Så her får du lidt DIY til nytårsfest.

For det giver sig selv, er du til hyggeaften med familien ude i forstaden, så er hat og næse helt på sin plads, mens er du til hipsterfest i den store stad, så må din påklædning gerne skille sig ud, have kant og være noget helt for sig selv.

Og det er her at dine DIY talenter kan sætte ind. Det kan de også til den lille fest, men måske bare ikke for fuld udblæsning.

Så er der så lige kunsten, at selv om du kan give den gas, og sætte kant, så skal du stadig passe på med ikke at komme til at ligne en cirkus klovn.

Du kan se nogle eksperimenter med nogle butterfly tie, der er lavet i forskellige varianter, og forskellig størrelse, som godt kan give et indtryk af cirkusklovn. Du får ikke alle af se i dag, fordi det er nytårs aftens dag, og jeg har lidt travlt 😉

Så du får nogle hurtige tip, både til noget du kan nå i dag, og noget som vil tage lidt mere tid, som slips og hatte.

Når en ide dukker op, så bliver de altid udført i mange udgaver og udtryk, alene fordi jeg gerne vil se, hvordan ser det ud, hvis vi giver den lidt mere gas end bare mønstret stof. Så der bliver eksperimenteret med alt fra viskestykker, til mormors broderier. Noget bliver mere pænt end andet, og noget ville kunne blive mere pænt, hvis det enten blev mindre, eller blev lavet på en anden måde. Hvor om alting er, når først du er i gang med en proces, vil der altid dukke flere ideer op, eller du vil finde ud af, hvordan du kan forfine det lidt mere.

En nailart, får du også lige med.

________________________________________________________________________

DIY sko glimmer nytår hvordan laver man glimmersko
Skoene fik to omgange, det dækkede fint, også de blomster jeg tidligere havde forsøgt mig med, med poscatusser, og som ikke blev så godt

Giv en gammel sko et glimmer look.

Hvis du er heldig, kan det være der ligger et par gamle pums i skabet, du helt har glemt. Eller også kan du finde et par billige i en dagligvarebutik, eller i butikkerne der starter udsalg lige vel tidligt. Ud over sko skal du bruge glimmer, og i en dåse til 89 kr er der så rigeligt, at du nærmest kan male hele lejligheden.

Lim, som er flydende, og som tørrer gennemsigtigt op, skal du også bruge, og en gammel, lidt stiv pensen, du ved, ikke gør noget ryger i skraldespanden bagefter, for den bliver ubrugelig.

To lag var nok. Og imellem tørretid, pakkede jeg penslen ind i film, så den kunne bruges til 2. omgang. Vær dog lige opmærksom på, hvor lang tid, du lader gå imellem, for efter to dage, var penslen ubrugelig.

________________________________________________________________________

Lav en butterfly.

diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
Her en gammel dug, som aldrig blev færdig. Trykket, som viser der hvor du skulle sy korssting, ser fedt ud, så vupti, det blev lige til en butterfly.

En butterfly kan du lave af stofrester. Du kan overveje om knuden, som her ikke er en rigtig knude, men bare er stof syet rundt om et andet stykke stof, skal være i noget andet stof end selve sløjfen.

Det er to firkanter der er syet sammen, anvisning til hvordan man syr en butterfly tie her

Og til sidst i blogindlægget, kan du se mange flere bud på butterfly, også nogle som blev knap så pæne. Men det kan være, det giver dig inspiration, og det er det vigtigste.

diy DIY hvordan laver man en butterfly mariehøne prikker
Her lige en du skal se, i forhold til at jeg siger, du sal passe på ikke at komme til at ligne en klovn, hvis ikke det er med vilje.

___________________________________________________________________________

Eller hvad med et slips?

hvordan syr man et slips diy DIY slips kreativ tid cityprinsesserne Royal Copenhagen mussel malet musselmalet
Jeg har nogle gamle rester stof af det Musselmalet print fra Royal Copenhagen, som bliver brugt i ny og næ. Du kan længere nede se et eksempel på en butterfly også lavet med samme stof.

Slips, det kan være du her vælger, at det kun er det, som skille sig lidt ud.

Man kan sige, at slips i mange varianter findes allerede, da det findes både i lækre silkestoffer, stoffer med vævninger der også giver karakter, og blomster og mønstre, der giver det spræl, der kan være nok til at give kant.

Du får lige til en start kun dette slips, men der er lavet varanter både med viskestykke og med mormors broderier.

___________________________________________________________________________

DIY lav en hat

tekstiltryk kurser kursus workshop diy DIY kreativ tid
Dette tekstil tryk kom til verden i en undervisning, hvor nogle drenge spurgte til, om de måtte smide tekstilmaling ud fra skolens tag. Og ja det måtte de godt, sagde læren 🙂

Hatte, ingen nytårsaften uden hatte, store som små, festlige, som lidt mere med alvor, alt efter hvor på scalaen du selv har det med hatte.

Her et bud på en hat, der er selvfølgelig også bud, hvor det er lavet med broderier og med mormors køkkengardin. Med det Musselmalet print stof, der har jeg ikke fået lavet en model, og ved ikke rigtig om jeg gør det. For i tanken tror jeg ikke på ideen. Men hvem ved. Se længere nede for de andre modeller, jeg nævner.

Hatten her lavet af noget stof, hvar der var tekstiltryk på. Det blev også til et slips. Du kan på youtube få lidt flere ideer til hvad du kan lave med tekstiltryk.

___________________________________________________________________________

En nailart, den får du også lige med, man er vel cityprinsesse 😉

nailart neglekunst på tånegle
En sort lal, hvor der er lagt et lag på, der gør lakken mat, og derpå glimmer.
nailart på tånegle neglekunst på tånegle
Lidt guldstriber og perler, passer godt til elegancen.
nailart på tånegle neglekunst på tånegle
Her lige et par eksempler mere. Ellers klik på linket, så finder du masser af muligheder til en festlig nailart til en festlig nytårs aften.

Du finder meget mere inspiration til neglekunst her

Ellers så er der bare at sige RIGTIG GODT NYTÅR

cityprinsesserne blog hvordan blogger man hvem kan blogge
Man skal ikke gå ned på udstyr 😉

 

hvad kan man lave af gamle broderier hvordan syr man en hat broderi dmc permin cityprinsesserne kreativ tid
Her er mormors broderidug brugt til en hat. det ser ski funky ud, og kræver måske lidt mod. Eller på en festival, der vil det nok ikke skabe den store opmærksomhed 😉
hvordan syr man en hat hattedame damernes dag på galopbanen fra yt til nyt diy DIY kreativ tid cityprinsesserne
Hvis du ikke er så meget til nissehuen, så tag da en hat på i stedet. Det giver kant og karakter 🙂
diy DIY hvordan laver man en butterfly butterflie viskestykke
Man kan få meget sjov ud af et viskestykke, både til tøj, og til boligen.
diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
Her ser du lige tre som er lavet af stof fra mormors gemmer. Den ene butterfly er køkkengardinet, de to andre af gamle broderier. Den ene af en broderidug, som aldrig blev færdig, og den anden af bakkebånd. Der er der vist ingen der rigtig bruger i dag.
diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
Her også lidt gammmelt og lidt nyt. igen broderier, en dug blev klippet op, og en bakkaserviet fra halvfjerdserne. Og så en kaffesæk. Jeg ville lige se, hvordan ville en butterfly tage sig ud i en kaffesæk. Den skal forfines meget mere. Og stoffet kan ikke lægges dobbelt, som det bliver i denne model, fordi det bliver for klumpet og for tykt.
diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
En rest med nogle sølvtråde, mere er der ikke at sige om denne butterfly
diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
Og nu vi er ved sølvtråde, så en rest med guldtråde dukkede også op i gemmerne.
diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
Royal Copenhagens stof med musselmalet print, den skulle altså også lige prøves.
diy DIY hvordan laver man en butterfly fra yt til nyt hvad kan man lave med gamle broderier
Syntes lige du skulle se, hvordan den med mormors køkkengardiner tog sig ud, når den sad på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *