DIY strik hvordan strikker man vanter babyvanter nybegynder strik opskrift for børn

Vanter, DIY opskrift til strikkevanter

Vanter, dem kan du få utroligt billigt, så det skal ikke være det, som er grunden til at du kaster dig ud i projekt vanter. Det skal være fordi du kan se det sjove, se det bæredygtige, se hvordan du, selv med få midler, kan give din garderobe kant, glimt i øjet, og derved stå ved dig selv, som den personlighed du er 🙂

Her vil du møde to måder at lave vanter på. Vanter du kan sy, og vanter du kan strikke. Begge opskrifter egner sig til nybegynder.

Hvis du lige har lært at sy, er mønster og sy-anvisning skrevet sådan, at enhver kan forstå det.

Er du nybegynder med strik, og gerne vil stikke noget, der også kan bruges til noget, så er de strikket vanter også et godt bud.

Har du børn, eller børnebørn der kan strikke lidt, for her er opgaven nok for stor, for et barn som er helt nybegynder. Men et barn der er blevet lidt fortrolig med at strikke vil sagtens kunne strikke disse vanter.

De strikket vanter kan du strikke på en aften. Er det et barn, vil der nok gå lidt mere tid. Strikvanterne er stikket i uld, med pind 5 1/2, og det blev der brugt to nøgler til

Hvordan syr man vanter snitmønster til vanter børn sy let øvede kreativ tid cityprinsesserne
Her ser du vanter syet over samme snitmønster. Den ene er lavet som sjove hånddukker til børn, og den anden er to gamle Tweed jakker, fundet på loppemarked, der måtte lade livet.

Opskrifter og sy-anvisning bliver du nød til at købe. Jeg har sat dem til 5 kr og 10 kr. Grunden til at du kan købe en opskrift af gangen, er med tanke på, at du skal jo kun bruge en, og ikke en hel bog.

Samt, hvis du surfer lidt rundt her på siden, så kunne det jo være, du fandt nogle andre opskrifter, du også gerne vil lave, her er også ting med nålefiltning og broderi, ja så kan du jo i sidste ende lave din egen DIY bog. Alle opskrifterne er lavet som små E-bøger. Og det smarte ved det er, du kan købe dem døgnet rundt, året rundt. Du kan printe en ny opskrift ud, hvis du spilder kaffe, eller taber makrelmaden ned på opskriften.

Du finder strikvante opskriften her  10 kr og

strikkeopskrift til babyvanter for børn, til børn og nybegynder her 5 kr

Og sy vante opskriften her 10 kr

Og hvis du lige vil kigge rundt, og se hvad der ellers er af DIY, så tjek dette link;

hvad kan jeg lave af DIY

E-bøger er smarte fordi, det holder omkostninger nede, der skal ikke bruges penge på trykkeri, på lagerplads, og en masse andet, som du, som kunde, i sidste ende alligevel ender med at være den, der betaler for.

Og så kan du sætte alle opskrifterne ind i en mappe, alle dem som du vil gerne lave. Det er da smart, og du slipper for en masse bøger, som samler støv i reolen, og som fylder, fordi du er nød til at købe en hel bog hver gang, du skal bruge EN ENKELT opskrift.

I stedet for at skrive en bog, som har krav om antal af sider, billeder, forord og en masse andet, vil jeg her i blogindlægget give dig ideerne til, hvordan du kan bruge opskrifterne.

Så vel mødt og god fornøjelse 🙂

___________________________________________________________________________

strik nybegynder vante nålefilt nålefiltning DIY diy hvordan stikker man vanter strik børn

Lad os starte med strikvanterne.

Disse vanter kræver lige lidt over en nøgle garn, altså to nøgler. Mens de blev stikket, og jeg ikke havde nok garn i en nøgle, og jeg kun havde det, måtte der findes en løsning hurtigt. Så den ene vante er pink på undersiden 😀

Det fik tankerne hen på, at havde jeg vidst fra start, at der skulle to nøgler garn til, kunne jeg havde valgt at strikke undersiden en anden farve, eks sort, som lå i kassen med garn.

Af det kom der yderligere ideer, som du kan tænke ind. Du kunne også lave vanterne stribet, med en masse garnrester, hvis du har det i samme tykkelse. Eller du kunne vælge at lave tomlen en 3. farve. Kan du ikke se det for dig? Oversiden med en farve, undersiden, den med tomlen, en anden farve og så tomlen en 3. farve.

Jeg gør det nok selv på et tidspunkt. 🙂

strik vanter med mariehøne prikker cirkeline prikker hvordan strikker man vanter nybegynder børn diy DIY vanter
Her er det nålefiltet mariehøneprikker på vanterne.

Vanterne er stikket i 100% uld, og det er de fordi, du så kan nålefilte sjove detaljer, som eksempel mariehøne prikker, hvis du gerne vil gøre det i prikker. Og som du kan se på begge vanter.

Vanterne med pelskanten er en gammel semesteropgave fra seminariet. Jeg er uddannet håndarbejdslærer, og gør det mest i DIY for begyndere. Det er fordi, jeg syntes at mange opskrifter er virkelig svære at forstå, hvis man ikke er garvet på feltet. Og da det er børn, jeg underviser, så syntes jeg ærligt også at der mangler noget til dem.

DIY strik hvordan strikker man vanter babyvanter nybegynder strik opskrift for børn
Babyvanter, hvor der både er tænkt broderi og nålefiltning ind. Vær lige opmærksom på om ulden kradser.

Hvis nu, du også gerne vil have en pelskant på dine vanter, så skal du være klar over, at det er en god ide at købe kunstpels som er lavet på en strik, fordi pelsen skal kunne strække sig, ellers knækker sømmen, eller også bliver det svært at få hånden ned i vanten.

hvordan strikker man vanter nybegynder børn strik strikvanter dit DIY strik
Her ser du to forskellig garn størrelser, strikket på samme pind, nemlig 5 1/2. Så her kan du se størrelsesforskellen, når man strikker med anden pindstørrelse end opgivet.

En måde du også kan eksperimentere med strikken, er ved at bruge anden strikkepind størrelse end den, som er opgivet på garnet. Det kan både give et mere løst udtryk, eller et mere stramt udtryk.

Men hvis du er nybegynder, eller dit barn, barnebarn er, så pas på med både for store og for små strikke pinde. De er svære at strikke med, også de store, selv om man ikke skulle tro det. Så størrelse 5-6 er et godt sæt strikkepinde at begynde med.

Du får lige link til strikkeopskrif til vanter  for børn og nybegynder igen.

strik vanter nybegynder strik opskrift for børn
Her ser du et andet eksempel, hvor rib er lavet med to ret og to vrang, samt kun ret strik, som giver et udtryk som vrangsiden, når du glat strikker.

Du får også lige et sidste tip. Uld kan man valke. Det betyder, hvis du vasker det på en kogevask, så trækker ulden sig sammen. Hvis du har prøvet at vaske en uldtrøje forkert, så ved du, hvad jeg taler om. Men det gode ved det er, at du kan klippe i ulden, uden at den trevler. Så i princippet kan du strikke en stor firkant, kogevaske den, klippe ud til vanter, evt efter snitmønstret, du også finder her. Og så sy dem sammen.

___________________________________________________________________________

hvordan syr man vanter sy blog diy DIY kreativ
Luffer syet af en gammel jakke. Der blev også stof nok til en kasket. Det er da bærdygtigt 🙂

Sy vanter, for nybegynder eller børn.

De første vanter, du ser, er syet af en gammel jakke fundet på et loppemarked. Det er tweed, så det kradser en del. Så hvis du vælger at gøre det samme, er det en god ide at sy et foer ind i. Og gør du det, skal du lige være opmærksom på, at vanten skal være en smule større, du kan evt lave sømrummet på 2 cm, men stadig sy den med 1 cm sømrum.

Af jakkerne blev der også stof nok til en fancy kasket. Den ser du til sidst i blogindlægget. Der vil jeg også give dig link til de fede loppemarkeder, som du kan tage på om sommeren. Det er ikke alle loppemarked der er fede, så du finder ikke alle loppemarked i København på linket.

diy DIY hvordan syr man vanter luffer til børn
Og samme snitmønster du bruger til tweed lufferne, kan du bruge til vanter til børn, som er lavet som en slags hånddukker. Lav eksempel to forskellige hånddukker, så kan dine børn lege at de taler med hinanden.

Lufferne kan du også sy af stofrester. Disse vanter er syet af fleece, som er så dejligt at arbejde med, fordi det ikke trevler. Og de er også syet af nogle fnulret stof, så det blev til en vante hund, en vante kat, og en gul vante bamse. Du kan overveje at sy to forkellige dyr. Det gør det lidt sjovere 😀

hvordan syr man vanter luffer til børn DIY diy kreativ tid cityprinsesserne kurser kursus workshop
Her ser du lige, hvor sjov det er. Du kan da også sy nogle til dig selv 😉

Vanter syet i fleece, egner sig rigtig godt som en forårs vante, eller en efterårs vante. Du ved, på den tid hvor en tyk vante bliver for varmt. Denne vante er til de tider på året, hvor det er for koldt at cykle uden, og for koldt at holde til en hel skovtur uden vanter.

diy hvordan syr man vanter DIY broderi fra yt til nyt
Her ser du vantens overside. Broderi billedet var af en spansk hacienda, tror jeg 🙂 Men her er det blomsterne der kommer til sin ret.

En anden ting, du også kan overveje, hvis du, som jeg er vild med loppefund, og særligt gamle broderier. Et par sjove vanter af broderi kunne det da også blive til. Her ser du kun den ene, for jeg er ikke helt færdig med den anden, samt der opstod det problem, at der ikke var nok broderi til det sidste stykke, som hel. Så der skal lige sys nogle stumper og stykker sammen, så det bliver et helt stykke, så der kan klippes en vante stykke ud.

Du får lige link igen til; hvordan syr man vanter for nybegynder. pris 10 kr.

diy hvordan syr man vanter DIY broderi fra yt til nyt
Her ser du underside med tommeltotten

Hvis du vælger at sy vanter af gamle broderier, skal du også her være opmærksom på, at de skal have foer. Denne vante er syet af et broderi, der var blødt. Men de hæftede ender gør, at den er ikke så rar at have på uden foer.

Hvis du selv har nogle fede ideer, så vil jeg virkelig gerne se dem, så du er velkommen til at kommentere og linke til indlæg, hvis du selv blogger, du er også velkommen til at give et like på Cityprinsesserne på Facebook, og der vise billeder af det du laver. Det kunne være fedt at blive mere inspireret. 🙂

Og så lige det lovet billede af kasketten, og linket til de fede loppemarkeder.

hvordan syr man en kasket blog sy customizing af tøj diy DIY cityprinsesserne
Her kaketten, som jeg lovede dig. Det er rocker sjovt at få ideer, lave dem, og se om de bliver bedre end man i tanken havde tænkt.

___________________________________________________________________________

Maybritt laisboHvis du gerne, af en eller anden grund vil i kontakt med mig, så kan du bare ringe til:

Mobil; 40833813

Men det er rigtig vigtigt at du lægger besked, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig tilbage. Det kunne jo være, at der var noget jeg lige skulle undersøge først, før end jeg kan give et endeligt svar.

Du kan også skrive til: Maybritt Laisbo

cityprinsesserne@yahoo.dk

 

Eller vil du hellere udfylde vores kontaktformular, klik på linket.

Ellers er der bare at sige, dejligt du kiggede forbi 🙂 Du må altid rigtig gerne lægge en kommentar, du må også gerne del med mig, os, hvad du selv går og laver. Det vil jeg blive rigtig glad for. 🙂

Du kan også gå ind på Facebook, og følge med der.

Rigtig god fornøjelse.

Maybritt Laisbo

2 thoughts on “Vanter, DIY opskrift til strikkevanter

  1. Hej
    Jeg har købt mønster på vanterne i dag på saxo. Jeg har kun fået mønster på børneluffer str. 3-5 år. Jeg mener der står at det både er til børn og voksne. Har jeg misforstået noget???

    Hilsen Tanja

    1. Hej Tanja. Du skal lægge to cm til, så burde du have størrelsen så den passer til voksen. Vær dog lige opmærksom på, at stoffet du vælger også kan have en indflydelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *