Made By Cityprinsesserne DIY

IMG_4792DIY er en forkortelse af do it your self, og det er det, som denne kategori blandt andet også går ud på. Her vil du få en masse tip til ting, du kan lave i en hyggelig stund til slottet, hvad enten det er at sy et viske stykke om til en pude, lave en bluse af karklude, det har nemlig engang været på mode, og med historien som erfaring, så får næsten alting en renæssance igen. Nogle af tingene vil være årstids og højtids bestemt, andre er bare pludselig indfald. Så ideerne kommer, som de opstår. Så ned og kigge i skattekisten efter tingel tangel, bling og andre skatte, og se hvad det kan blive til af gaver til dig selv eller andre.
Du vil blive informeret om det på facebook, når der er nyt, så du ikke hele tiden behøver gå ind og kigge……men du må gerne 🙂

Nogle af tingene vil være til salg, de er Made By Cityprinsesserne og vil være unikaer. Du skal skrive en mail, om den ting du gerne vil købe. Når vi ikke lige har en webshop, er det fordi at tingene er unikaer, og vi brænder for det vi laver, så det er lavet med kærlighed, og derfor kan vi godt lide at være i tæt kontakt med vores brugere.

VOKSDUG,MED FLERE MULIGHEDER
Nu er jeg jo selv ret vild med Marrimekos store blomster, de passer til mit halvtredser hus, og er ikke så blonde, men en blondevoksdug kan bruges i stedet, hvis du er mere til det.

Jeg har brugt voksdugen til flere ting.
Da det nemt kan komme igennem symaskinen, så kaffevarmer, tehætter, tasker, vatskjuler til badeværelset, sjove æggevarmere, hvis nogen stadig bruger det, og til at betrække en maler skammel er også en mulighed, alle på nær æggevarmeren har jeg benyttet mig af.

Her finder du de fede loppemarkeder => FEDE LOPPEMARKEDER

Du kan også få ideer til hvad du kan lave med børn, lige her => KREA IDEER TIL BØRN

Følg os på => FACEBOOK

garn 2 hjem 013ARMBÅND AF GUMMISLANGER
Du kan lave mange sjove og rå ting af gummislanger, både dem fra cykler og biler. Hvis du får fat i nogle brugte, så vid lige at de kan være meget beskidte.

De kan også være svære at sy sammen til en taske, særligt bilslanger, da de er buet, og der er svære at få til lige stykker. Her ville jeg nok i virkeligheden bruge cykelslanger, hvor jeg ville flette en masse stykker ind, så de til sidst giver et helt stykke, der kan være siden på en taske.

Men her vil jeg give dig ideen til nogle armbånd.
Cykelslangen klippes i tynde strimler. Der er to modeller her. I korte tynde strimler, eller i lange tynde strimler.

De korte tynde strimler sys på tråd, lige som du ville gøre med perler, men hvor du syr igennem midten af cykelslangestykket.

De lange bugter du, og syr igennem mange gange, indtil stykket er brugt, så sætter du bare et nyt på.

Jeg eksperimenterede lige også med et strik af ståltråd, det ser nu også ret fedt ud.

MIN KREATIVE MOSTER er et kreativt fællesskab, hvor du kan komme ind og være med, hvis du selv er kreativ. siden har været en hjemmeside lavet af Christine Isolei, men hun er gået andre veje.

facebook delen lever stadig, og den er jeg så blevet administrator for, så den kører videre.

Er du kreativ, kreativ blogger, eller sælger dine ting, så kom og del ud af det du kan. Du må også gerne dele hvis du laver workshops eller holder foredrag på siden.

Du skal bare gå ind lige her => FACEBOOK MIN KREATIVE MOSTER

kunne du godt tænke dig at læse mere om hvem jeg er, så kan du bare gå her hen => KREATIVTID

vi ses 🙂

PRINT

Print er virkelig Hot i boligen lige nu, du kan se det i alverdens skønne puder med dyr, etniske folkeslag og nøgne træer. Og jeg elsker det. 🙂 Du kan lige se dækkeservietterne lidt længere nede, og du kan også se de ting med kaffesæk, som også har print med bogstaver eller stempler.

Print kan du selv lave. Jeg ved der findes noget computer noget, som kan overføre billeder, sådan at det kan komme på stof. Jeg har ikke selv lige prøvet det. Men jeg har for nyligt købt nogle stencil, med nogle stempler, som jeg glæder mig til at prøve.

Du kan også lave print med almindeligt stoftryk, hvor du bruger tekstil farve. Tekstilfarven skal du altid huske at varme fikserer, det gør du ved at stryge det, efter det er tørret.

Her har jeg lavet et Grønlandsk tryk på et sort viskestykke. Det blev lavet da jeg i efteråret var oppe på Grønland og lave et iværksætter kursus i tryk for nogle grønlandske kursister i byen Paamiut.
Motivet er en dødemaske, som var et motiv, der bare talte så meget til mig, uden at jeg er klar over hvorfor.:-)

Den sorte og hvide tryk spiller så godt sammen, og passer så godt til mit køkken, som er hvidt med sort granit bordplade. Af andre viskestykker har jeg et par enkelte med dyreprint, men jeg nænner faktisk ikke at bruge dem, fordi jeg syntes, de er så flotte, og nok vil begynde at “tude”, hvis der kommer en eller anden plet på, som ikke kan vaskes af igen. Og det må jeg jo forvente.

Trykket havde jeg først lavet som prøvetryk, inden jeg gjorde det på selve viskestykket. Og det stof brugte jeg til at sy to muleposer, hvor jeg miksede med det sorte og hvide stof. Og jeg er simpelthen vild med udtrykket 🙂

Prøvetryk er altid en god ide at gøre, så du både får en fornemmelse af, hvor meget farve du skal bruge, når du påfører farven, samt hvis du bruger en svamp, så vil du også finde ud af, hvor hårdt du skal trykke.

tryk er noget jeg gør det meget i, for det er vildt sjovt. Og de Grønlandske kursister var da også helt vilde med det, så de stod klar hver morgen, når jeg kom, og strøg ind og gik bare i gang, fordi de ikke kunne vente længere 🙂

BØTTE TAVLELAK, MANGE MULIGHDER
Tavlelak er skønt, for det kan males på alle mulige steder, og giver et over fedt udtryk når der bliver skrevet og tegnet på det. Jeg selv har malet vores kælderdør med lakken, og teenagerne, prinsen skriver virkelig meget på den. Det er alt fra beskeder, til noget der skal huskes, eller et telefon nummer, hvis der tales i telefon, og det skal noteres her og nu.

Men du kan også lave nogle skønne tavler, som bliver helt særlige. I tidernes morgen lavede jeg selv nogle tavler, jeg prøvede at få nogen til at producerer dem, men de var nød til at håndmales, og så blev stykprisen for dyr. Så det blev aldrig til noget. Så nu vil jeg dele ideen med dig. Nederst på tavlen malede jeg huse, i husene kunne man se en masse historier i vinduerne, og i butikkerne. Det kunne være Bamse og kylling, elefanten Barbar, Kaj og Andrea, en dame som var i bad, en som læste avis, en kat, en dame som vandede blomster, en der sov, hvor du kun så fødderne, og en masse andet.
Det skal lige siges at de kendte børnefigurer ikke var på de tavler, som skulle produceres, fordi de rettigheder havde jeg ikke, det var bare en jeg lavede til mig selv.

Øverst malede jeg stjerner, og det gjorde jeg fordi, at det øverste og nederste brugte jeg aldrig selv, da jeg var barn. Og så var jeg i øvrigt træt af at tavler altid var noget med ABC, et ur eller et regnestykke. Fint nok at man forbinder det med skole, men som sagt, så er der andre muligheder.

Men så dygtig er jeg ikke til at male, kan du måske tænke. Men nu kommer den ide, som jeg lige fik. Hvis du har børn, så få dem til at male nederst på en masonit plade, det behøver ikke være en masse huse med butikker, det kan være hvad som helst. Bagefter skal du selv male det op med tavlelakken, hvor du maler rundt om tegningerne. Tavlen kan være alt fra stor, til en lille husketavle, det vil være en supersød gave til Mormor, Farmor eller en anden i familien, som vil sætte pris på det.

MIT GAMLE HALVTRESSER HUS, DET RENE TING FINDER STED
Kender du det, du står i et hus, en lejlighed og bare ved, at her vil du bo.
Sådan havde jeg det, da jeg stod i vores hus første gang. Der var mange til åbent hus, og megen rynken på næsen, for der var virkelig ting som ikke så godt ud.

Køkkenet var i en mildest talt miserabel stand, og vi fandt da også døde mus bag skabene, da vi pillede dem ud. Brah….

Møbleringen var også virkelig skræmmende, og fik det hele til at se meget kedeligt, slidt og lurvet ud.
Og det var lige sådan alle de andre købere havde det. Det køb skulle de bare ikke kaste sig ud i, for der var for mange K fejl i alle 1,2,3 kategorier, og der så bare nusset ud.

Havde TV programmet ”I hus til halsen” været forbi, er jeg sten sikker på, at de med få midler havde kunnet shine det op til en million villa. Det potentiale var i hvert fald, hvad jeg så. Og lykkeligvis havde min prins det på samme måde.

Så et styks hus blev indkøbt. Og fejl og mangler blev udbedret, væg væltet så der er stort køkken alrum, samt isoleret alle vegne.
Huset bar også præg af, at det var en klunser de havde ejet det, for som renoveringen skred frem, så dukkede der mere og mere ”klamt” håndværk op. Det er heldigvis ikke noget problem her, for prinsen er håndværker og kan sit kram.

Mens renoveringen stod på, ting skulle rives ned, så fandt vi jo skatte under gulvbrædderne og i loftskunkene. Og med skatte mener jeg, sjove fund, fuldstændigt som når PIPI er ting finder. Alt for hende var de vildeste skatte.

Og en særlig skat fandt vi da også. Nogle plakater fra tresserne eller de tidlige halvfjerser, hvor der bliver reklameret for Prince og Cecil. På den ene plakat bliver der røget hen over nogle søde hundehvalpe. Så kan det da ikke blive mere politisk ukorrekt. Det er så ukorrekt at det er funkie, morsomt og lidt kuloriøst.
Jeg syntes de er top fede, så nu hænger de i en sort ramme og pryder i køkkenalrummet, og det er sjovt at se, når nogen opdager, hvad det er der virkelig er på de plakater.

Har du nogen sinde været ting finder, og fundet sjove skatte? Fortæl, fortæl 🙂

DEN SJOVESTE GAVE

Hvad er den sjoveste gave du nogen sinde har fået 😀 Du må rigtig gerne dele. Eller hvad har været den sjoveste gave du selv har givet, eller set andre få?

Jeg selv går stadig rundt i dag, og morer mig over min egen opfindsomhed til en fødselsdag. Jeg var til den mest vidunderlige fødselsdag, kun for kvinder. Fødselaren fik mange lækre gaver, cremer, bøger og alt det vi kvinder bare elsker sådan rigtig meget 🙂

Gaven vi gav var, pakket ind i en klassisk skolemadpakke, med æg og tomat, leverposteg med agurk, ostehørmer og chokolade maden, du først må spise til sidst 🙂
Og den var selvfølgelig pakket ind i kedeligt gråt madpapir, med elastik omkring.
Hold da op hvor alle spærrede øjnene op, først da de så madpakken på pakkebordet, men også da fødselaren åbnede pakken 😀
Selve gaven, som jo lå nederst uden de fire halve, var en frokost i det grønne, i Grønnegårdsteatret, med teater og madkurv. Så er der noget ved at give gaver 🙂

Men hvad med dig? Har du ikke nogle gode historier, så vi kan grine og få gode ideer? 🙂

hvordan laver man en kuvert af ugeblade for børn til fødselsdag DIY kreativ tid cityprinsesserneLAV EN KUVERT
At lave kuverter af blade, og andet sjov, er ikke noget jeg selv har fundet på, det er en ide jeg så for mange år siden. Faktisk var det en tidligere kæreste, der lavede de fedeste kuverter, som han brugte, når han sendte brev til mig, han boede i Tyskland, så det brugte man dengang. Altså, at sende breve. Personlige breve er gået lidt af mode, så de breve jeg finder i postkassen, er rudekuverter, men de er nu også sjældne, da de fleste af mine regninger bliver betalt over betalings service. Men kuverterne dem laver jeg stadig, når jeg ser et sjov billede. Så bruger jeg dem bare til bryllupper og fødselsdage 🙂

Billede 1 Papiret du skal lave kuverten af, skal være kvadratisk, og helst e A4 papir størrelse, du har klippet til. Så finder du enten et postkort, eller folder et A4 papir to gange, som du måler ind bukningerne efter, når du laver kuverten.

Billede 2 og 3: Du kan vælge at bukker bredderne først, og bukke længden bagefter, eller omvendt, det kommer an på hvad du selv syntes er pænt. Du limer kanterne fast til det indbukket.

Billede 4: nu har du en kuvert. Her har jeg brugt et DSB blad UD OG SE, hvor Anders Mattesen er på. Det var et utroligt sjovt billede, så det skulle bare være en funkie kuvert.

Ps: det her er noget, jeg har oplevet at børn også syntes er sjovt 🙂

DUFT OG VATPOSER
De små poser, som du kan sy, bliver ofte forbundet med duftposer, hvor du kan komme rosen og lavendel blomster ned i, og så ligge den i undertøjs skuffen, og når duften er forduftet, så kan du bare dryppe et par dråber af en duft olie på igen.
Poserne bruger jeg også til vat, som jeg pakker med ned i kufferten, når jeg skal ud og rejse, for de er så søde. Poserne syr jeg af blondestof, og snoren jeg sætter i er et sløjfebånd.

Vaskehandsken har jeg syet af noget frotte, og på kanten har jeg også sat en blonde, så vatposen og handsken klæder hinanden, og jeg får en følelse af luksus, selv om det er gjort for få penge.

SLIDTE COWBOY BUKSER
Der er gået mange cowboybukser til der her tæppe, og det blev også lidt tung at sy, jo større det blev.
Men det ser råt ud, og det udtryk kan jeg selv virkelig godt lide.

Det er hver gang et par cowboybukser trængte til udskiftning, at jeg klippede kvadrater, gemte dem til jeg havde nok til et sengetæppe. Lommerne kan du bruge til at sy op på et stykke stof, hvor der er flere lommer, og så gemme ting i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *