hækle dukketeater hækling hånddukker musen metermål klovn kat

Dukketeater, Diy hækle dit eget dukketeater

Fra tid til anden gløder hæklenålen. Jeg er ikke nået til at hækle Boysens abe, fordi en masse andre ideer lige er kommet i vejen, nemlig et helt dukketeater.

Det startede med musen Metermål, men med så meget andet, så er det i processen, at flere ideer kommer til, og så er det bare med at få det gjort, eller rumsterer og forstyrrer ideerne så meget, at jeg går helt i stå. Og det går jo ikke. 

Turen gik så også til et loppemarked, fordi, når nu jeg havde dukkerne, var jeg nød til at have et teater. Også fordi jeg ville finde et, som kunne være en model for, hvis jeg fandt på i en undervisning at børn skulle lave hånddukker. Men det er nok lidt for svært, hvis du bare lige har lært at hækle. Så skal opgaverne være mindre, som for eksempel en lille lommeven. Den ide kommer jeg med også.

dukketeater hækling hækle diy musen metermål elefant hund hunden laika
Musen Metermål har en bedste ven, som er en elefant, der hedder Maximus. Men musen Metermål har også andre venner, nemlig hunden Laika.

Hvis du selv kunne tænke dig din egen mus Metermål, eller har børn, som ville blive glade for den, og for at følge med på musen Metermåls youtube kanal, kan du finde hækleopskrift til hånddukke musen Metermål her til 10 kr. Den bliver sendt som E-bog, så du har den i indbakken lige så snart du har betalt.

Af andre hånddukker til dukketeater, kan du også finde hækleopskrift til hånddukke med kat, med klovn og med hund. Det er næsten samme hækle grundopskrift. Den E-bog koster også 10 kr.

Musen Metermål har jo også en ven, nemlig elefanten Maximus, den findes der også en hækleopskrift til elefant Maximus, den koster også bare 10 kr, og er en E-bog.

Da jeg havde de første dukker, var de klar til at lave dukketeater, og til sang på musen Metermåls youtubekanal.

Se et eksempel her

Hvis du ikke kan hækle, og virkelig godt kunne tænke dig at lære det, så er der en lille hækleskole også på youtube med musen Metermål, dem kan du følge her =>  lær at hækle

Det er sjovt at lave film, men det tager lang tid, fordi det bagefter skal redigeres. Så jeg får ikke lavet så mange film, som jeg gerne ville, også fordi jeg skal være rimelig klar i hovedet. Så dukker og andet sjovt bliver hæklet om aftenen, hvor man er træt efter en arbejdsdag, og film bliver produceret i weekenden.

Nå, så fik musen Metermål pludselig et gækkebrev. Så en hæklet postmand var også nød til at se dagens lys.

dukketeater- hånddukke-postmand-hækle-hæklet-hækling
Nej, det er ikke postmand per, men derimod postmand Pierre. Ved ikke om du husker ham fra modelervoksdukkerne,, som også findes her på cityprinsesserne

I hækleprocessen fik jeg pludselig ideen til tryllekaniner. Det blev prøvet med to tykkelser garn, for at finde det bedste resultat. Og mens jeg lavede dem, ja så var en hånddukke også nød til at blive lavet, fordi jeg kom i tanke om, at jeg i gemmerne havde en høj hat, som godt kunne ligne en tryllehat. Og pludselig så jeg for mig, nogle film jeg kunne lave med det, men som pt bare er på “vil jeg virkelig gerne lave” listen

Trylle kanin  hækle håndukken til dukketeater, den kan du også finde opskrift til, også til 10 kr.

DIY hækle hækling hæklet dukketeater kanin tryllekanin
Trylle kanin som hæklet hånddukke. Måske dukketeateret skal være et trylleshow.

Den sidste hånddukke, til dukketeater, du skal se for denne omgang er en heks. Den er der pt ingen opskrift til. Men jeg laver den gerne, hvis du lige står og mangler den til dit dukketeater. Det kan også være, du tænker, at der er andre figurer det kunne være fedt, var med. Så skriv i kommentarfeltet, så kigger jeg på det 🙂

DIY dukketeater hækle hæklet hækling hånddukke heks
Hvis nu man skal lave et eventyr som dukketeater, så kommer du nok ikke uden om, at der findes de onde, dem som vi skal bekæmpe med det gode. Så en hæklet heks kommer vi vel ikke uden om.

___________________________________________________________________________

Maybritt laisbo-cityprinsesserne-diy blog-diy-kreativHvis du af en eller anden grund gerne vil i kontakt med mig, det kunne være du havde en god ide til et dukketeater, som du gerne ville have mig med til, måske du gerne vil have mig til at lave dukker, eller der er en hækleopskrift, du tænker, jeg kunne lave, eller måske et kursus, det kunne være at skulle lære at hækle. Og måske vil du gerne vide om jeg lave en mands kurser, eller for grupper, så skriver eller ringer du bare. det koster ikke noget at spørge. men det kan godt koste noget, det som du gerne vil have mig til, men det taler vi bare om.

Indtil nu har der været en forbi, som gerne ville lære at sy på symaskine, en som ville lære at nålefilte. De spurgte bare, og syntes at den pris, de skulle betale var helt fair.

Men husk, hvis du skriver en mail, eller udfylder kontaktformular, at skrive en overskrift, så ikke mit mailprogram eller jeg tror det er spam.

du kan skrive til cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylde kontakformularen.

Du kan også ring på mobil 40833813. men da jeg arbejder som skolelærer om dagen, er det ikke muligt for mig at tage telefonen, så vil du gerne have jeg ringer tilbage, så husk at lægge en besked om, hvad det drejer sig om.

Tak fordi du læste med

mange hilsner Maybritt Laisbo

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *