Efterårsferie ideer til aktivitet og DIY ideer…

Efterårsferie ideer.

Efterårsferien står i sin smukkeste pryd, fordi blade på træerne har taget de røde og gule farver, samt æbler og kastanjer findes i massevis, så at bruge tiden uden for er simpelthen dejlig.

Der kan dog også være dage med regn og rusk, og så er hygge indenfor også rigtig dejligt, for der kan du sysle rundt og nørkle med en masse hyggelige ting som at bage eller være kreativ.

HER KAN DU LÆSE OM;
kreative ideer til små som store
Ture i skoven
Finde et link til en malebog
Få ideer til spil du selv kan lave

 

hvad kan man lave i efterårsferien efterårsblade efterår gåture
Efteråret er den smukkeste årstid, hvis du spørger mig. Det spil i farverne er fantastisk.

EFTERÅRSFERIE ALIAS KARTOFFELFERIE

Efterårs ferien er den gamle kartoffelferie. Elever fik fri fra skolen, så de kunne hjælpe til på gården og nå at få kartoflerne op inden frosten satte ind. Så det var bare hårdt arbejde.
I dag er det mere en hyggeferie, hvor rigtig mange bliver hjemme, og tager ud og ser på en masse ting. Der er da virkelig også masser af tilbud.

hvad kan man lave i efterårsferien efterår frilandsmuseet
Jeg var lige forbi frilandsmuseet i sensommeren. Det er et fantastisk sted, hvor du kan bruge virkelig mange timer. Selv har jeg planer om at tage der ud igen i efterårsferien, fordi der vil være en masse aktive værksteder.

Kan nævne, kan nævne Statens museum har særlige aktiviteter både for børn og voksne, det samme med Louisiana. Så er der også museum af den mere gamle karakter, og her kan jeg nævne at Frilands museum har åbent til og med efterårsferien.
Dragsholm slot gør det i rigtig mange ting, bl.a urtevandringer, og andre aktiviteter for børn og voksne.

Der er også ture i skoven, hvor du kan finde brænde, hvis du har et sankekort, eller finde kogler, svampe og andre ting til jul, selv om det føles lidt tidligt, så er det nu du kan finde tingene. 🙂

Så kan du også lave ting hjemme, som kartoffeltryk, spil, boller, lytte til historier. Der er masser af ting og hygge, her midt i blæsten, og naturens smukke pryd. 🙂

æbler hvad kan man lave i efterårsferien
Æbler, dem kan du virkelig lave mange fantastiske ting med. Du kan lave æbletryk, æbleringe, som kan bruges til julepynt, når engang du er nået så langt, fuglene bliver også glade for dem. Og så er der selvfølgelig æblegrød, æblemos og æblesyltetøj, og den klassiske æblekage at gå i gang med. 🙂

KARTOFFEL eller ÆBLETRYK
Er virkelig forbundet med de store hippie dage i halvfjerdserne 🙂 Og det var virkelig også noget jeg lavede i stor stil på fritteren og i skolen. Så sad vi der og snittede i en kartoffel, kunne ikke rigtig få figurer frem på samme måde som linoliums tryk, men flotte mønstre, det kunne det godt blive til 🙂

Min plan er at lave noget kartoffeltryk, så hvis jeg når det, så vil du kunne se det lige her 🙂

Men inden da, kan du også se, hvad musen Metermål har fundet på, af sjove ting i naturen på Youtube

æbletryk diy efterårsferien
Tekstiltryk, eller bare tryk med æbler, kan være sjovt at lave. Selv prøvede jeg det af på noget madpapir, hvor jeg også brugte nogle blade til at lave tryk med. Bagefter lavede jeg det til små gaveposer.

Og af sjove indendørs sysler, hvor du kan bruge genbrug, så som mælkekartoner, dåser og sejlgarn, kan du også få nogle ideer af musen Metermål på youtube.

Hvis du gerne vil have meget mere af det, kan du trykke på abonner.

æblechip hvad kan man lave med æbler efterårs æbler

Æblerne behøver du ikke snitte så meget i. Dem kan du bare skære over i halve. Så kan du lave tryk på stof, men også på pap egner det sig. Men sørg for at trykket, hvis du vælger karton, ligger under bøger, så det ligger under pres, når det tørrer, ellers vil papiret krølle.

___________________________________________________________________________

malebog cover nyVI ER ET VIDENS SAMFUND, DERFOR HAR VI BRUG FOR FRED I HOVEDET en gang imellem 🙂

Vores samfund kører rigtig stærkt for tiden, og der er en hel masse ting, som vi skal forholde os til hele tiden. Det er et vilkår, tror jeg, så det kan vi ikke ændre så meget ved. Men vi kan trække stikket ud en gang imellem, ellers kommer vi til at være alt for meget oppe i vores hoveder, og det kan være med til at give stress. Og sådan har børn det også.

Jeg har tegnet denne lille e-malebog, hvor tegningerne både kan males selv, eller der er en farve anvisning.

hvad kan man lave i efterårsferien malebog om Grønland

Det er der nogle børn, der godt kan lide. Temaet er over Bamse og Klovn. Den er lavet som Ebog, fordi så kan du hele tiden printe en ny tegning ud, hvis du laver fejl, eller godt kunne tænke dig at male den i andre farver. Det kan der komme en hel masse sjov ud af.

Hvor om alting er, så er det at sidde og bare male en så god ting til fred i hovedet og i kroppen. Så det er en rigtig god måde at bruge noget af tiden på i efterårsferien:-)

=> MALEBOG MED BAMSE OG KLOVN

=> MALEBOG OM GRØNLAND pris 10 kr

___________________________________________________________________________

tryllefløjten cover nattens dronningMEGET APROPO RO I HOVEDET

Noget af det bedste der kan ske i en ferie er at få historier. Helst læst op, hvor man selv sidder og putter under tæppet, drikker te eller varm kakao, spise nybagte boller eller pandekager, hører blæsten uden for, og du kan bare mærke ro, varme, samhørighed, mærke tankerne tage til eventyrland, hvor du i dit indre univers kan se hele historien for dig i takt med at den bliver læst op.

Tryllefløjten har altid tryllebundet mig. Jeg så den i TV som barn, sat op i Stockholm af Ingmar Bergmann. Senere, som voksen, har jeg haft fornøjelsen af at se operaen på det kongelige teater. Scenografien var så fin og enkel, så jeg ikke skulle sidde og ligge mærke til alverdens detaljer.

Næste dag fortalte jeg, min daværende bonus datter, om operaen, så meget og så godt, at hun et halvt år efter spurgte til, om hun egentlig selv havde set operaen, fordi det føltes så virkeligt, og hun kunne forestille sig det hele inde i hovedet. 🙂

Senere som lærer ville jeg lave noget undervisning over eventyret, hvor operaen selvfølgelig også ville indgå. Men jeg syntes selv at operaen er så svær at “forstå” hvis man ikke kender historien i forvejen. Jeg kunne ikke finde noget materiale jeg kunne bruge, og hvad gør man så? Skriver det selv.

Og det kan også komme dig til gode, for jeg har udgivet eventyret i en ny fortælling, og til en forærings pris.
Du kan købe den lige her => TRYLLEFLØJTEN

Eller høre Musen Metermål læse den op her som lydbog, som godnathistorie, hvor der kun er et billede, netop igen for at bevare roen i hovedet, samt være med til at danne indre billeder. Det er vi nød til, hvis vi skal fodre vores kreativitet.

 

___________________________________________________________________________

hvordan laver man sokkedyr diy DIY børn kreativ tid cityprinsesserne
Sokker med dyreprint, prikker og i alle mulige farver, dem kan du få billigt her og der. Du kan så sy filt på, filt fordi det ikke trevler. Med filten kan du lave tunger, øre, finner, øjne, og hvad du nu finder på. Knapperne og perlerne kan du også bruge her, både til øjne og snuder.

LAV ET DUKKETEATER

Du kan lave sjove dukker med gamle sokker, og er du ikke lige vild med en gammel sur sok, kan du købe dem billigt. De fås med sjovt dyreprint, så der er masser af muligheder.

Tjek lige de søde, sjove piger, der synger Mariehønen evigglad med sokkedyr 🙂

Jeg stod med en tom iskasse fra Hjemis, og fik ideen til at lave et sjovt lille dukketeater, fordi æsken talte sådan til mig 🙂 Så jeg malede den, tegnede dukker, klistrede et stykke pap bag på, som jeg trak igennem et hul, jeg har skåret i siden. Så kan jeg nemlig trække dem frem og tilbage.

Dukkerne kan du printe, sammen med en påklædnings dukke lige her => SKRAPPE FRU LARSEN LAVER DUKKETEATER

Du kan også lave en sprællemand, enten kan du tegne delene selv, eller finde dem som Ebog DIY hvordan laver man en sprællemand på saxo, hvor du kan printe modeller ud, farve dem, og så lave dem.

Se lige her, hvilke du kan få

 

 

___________________________________________________________________________

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Biledet her, er et prøvefoto, jeg har modtaget fra Tenstickers.dk. Jeg har fået lov til at bruge det her i mit blogindlæg.

BØRNETEGNINGER

Dem kan du lave en hel masse fede ting med. Du kan, hvis du har en projekter, eller en overhead, forstørre tegninger op på væggen, tegne efter det, og lave det fedeste tapet, som kun du har.

Du finder sjove ting her, hvor du tegner dine børns tegninger op i photoshop

Eller en masse andre ideer, hvor du laver DIY, og bruger børnetegningerne som de er.

hvad kan man lave med børnetegninger diy med børnetegninger
Disse to enkle tegninger er både brugt i nailart og til børnetattoveringer.

Du kan også bruge det til lidt sjov på neglene 😉
Eller lave kuverter ud af det.

Eller hvad med gaveposer, eller hvad med………har du selv nogle gode ideer, så vil vi blive vildt glade for hvis du deler dem med os 🙂

foto hvad kan man lave i efterårsferien efterår
Om efteråret er lyset altid helt specielt. Samtidig er solopgange på tidspunkter, hvor man er stået op.

BRUG DIT KAMERA
Hvis du kan lide at tage billeder, så er efteråret også bare den rigtige tid i forhold til lyset. Solens stråler er “længere” og det giver lyset en mere rød farve, som særligt fremhæver træernes blade. Årstiden giver også god mulighed for at fange en solopgang eller solnedgang, som man bare ikke kan lade være med at fotograferer, også selv om jeg allerede har en del i samlingen 🙂

ridetur i Dyrehaven efterår hvad kan man lave i efterårsferien
Ridetur i Dyrehaven er oplagt. Hvis du altså er til heste. Gåtur op til slottet er også dejlig, og så varm kakao, og måske kastanjer, bagefter med en god bog, det er knagme ferie

TURE I SKOVEN
ingen efterår uden ture i skoven 🙂 Turen alene er en sådan lise for sjælen, og en ro for sindet, at det bør du gøre mindst en gang. Det som gør efteråret særligt specielt at gå tur i skoven er, duftene, de er så meget mere forstærket. Den der duft af skovbund, jeg elsker den. Der er også duften der hvor svampe vokser, sjov med at træde på støv svampene, og noget særligt sælsomt over hjortene i brunst. 🙂

Af andre ting, som gør efteråret specielt dejligt at færdes i skov, er alle de ting man kan samle med hjem og bruge til en masse kreative ting. 🙂

Og for virkelig at sætte prikken over iét, så bliver skovturen endnu mere dejlig, hvis du også har bagt boller, smurt klemmer, har varm te og saft på kande, til pause stunderne og en snak med de andre. 🙂

Huskeseddel til skovturen:
Varmt tøj og evt. vanter
Gode støvler du kan vandre i
Poser og kurve til at samle i, samt en pose til skrald.
Fotografirapperat
Varm te og saft
Boller og smurte klemmer

Ha en fornøjelig dag VANDRETURE I SKOVEN

DRAGER
Efterår er smukke træer og blæst, og med blæst følger drager 🙂 Min plan er at lave en drage, men min tid pt. er lidt knap, men derfor kan jeg jo godt give ideen videre til dig, særligt fordi anden lørdag i efterårsferien er den lørdage hvor der er dragedag ude i Dyrehaven 🙂

Når jeg det, vil jeg ligge det her 🙂

hvordan syr man vanter sy blog diy DIY kreativ
Luffer syet af en gammel jakke. Der blev også stof nok til en kasket. Det er da bærdygtigt 🙂

SY ET PAR SKØNNE VANTER
Efteråret er også tiden hvor nogle vanter skal til og frem. Måske ikke lige de store luffer, men strik handskerne de kan godt komme frem. Jeg selv elsker at sy, og finde på sjove vanter, som er barnlige og meget naive, så selvfølgelig er de godt egnet til børn, da de også er lavet som en slags hånddukker. Jeg laver altid to forskellige vanter, for så kan de snakke med hinanden 🙂 Ikke at jeg lige gør det 😉 Men jeg kommer til at snakke med mange børn, fordi de altid kommer og vil se vanterne og syntes de er vildt seje. Det syntes jeg faktisk også selv 🙂

Hvordan syr man vanter snitmønster til vanter børn sy let øvede kreativ tid cityprinsesserne
Vantter til børn, eller syet af genbrugs stof, som kan være en gammel tweedjakke fundet på et loppemarked. Mønster er til let øvede.

I dag har jeg siddet og syet tre styks. En kis, en jeg ikke rigtig ved om er en mis eller en hund og en bamse, mit ynglings tema:-)
Du finder sysanvisning og snitmønster lige her, selv nybegynder på symaskine kan være med her.

Hvis du mere er til strik, så er der også mulighed for det.

Strikvanter med broderi og nålefilt til baby for nybegynder. pris 5 kr

Strikvante for den lidt øvet, med nålefilt detalje pris 10 kr

julepynt julekrans jul diy DIY hvordan laver man en krans med ler
Skallen fra bog nødden er brugt her, og er stukket ned i ler, som har ligget til tørre. Er du til glimmer, så giv den et drys af det fine glimmer. Det ser sødeste ud, syntes jeg 🙂

KOGLER OG BOG, TID TIL AT SAMLE NU
Efterår er, efter min mening, den smukkeste årstid. De gule og røde farver der spiller sammen med solens stråler, som står lavt på himlen, og derfor giver et helt andet lys end om sommeren, som også er dejlig, men ikke smuk på samme måde.

DIY bog ler efterår pindsvin
En lille lerklump, et par øjne og de indsamlet bog fra bøgetræet, en stille stund med god samtale eller en lydbog med ungerne, vupti så har du det sødeste pindsvin

Efterår, og efterårsferien kan bruges til at samle ting ned til jul, for det er nu de er der. Både koglerne, bog skallerne, kastanjerne, hvor du også kan bruge skallerne i en dekoration.

Grankogler kan bruges til mange ting, så som kranse, koglenisser og andet, som jeg vil give ideer til, så snart vi er ved at nærme os jul 🙂

Bog skallerne ser rigtig søde ud i en krans, som den du ser på billedet. Jeg har bare sat dem i noget ler. Den hænger i min udestue, og ser rigtig sød ud 🙂

foto efterår svampe hvad kan man lave i efterårsferien
Og er du vild med at fotograferer, kan du også få nogle fantastiske scoop.

SVAMPE
Nu kender jeg ikke selv særligt meget til spise svampe, så det tør jeg ikke begive mig ud i. Men svampe til dekorationer, det er også tid for at samle dem, så flere ture i skoven, kan det godt blive til. Jeg har læst på nettet, at de svampe der vokser på gamle træer er de bedste til at tørre. Jeg har dog begivet mig ud i at prøve med dem i græsset også. Dem har jeg lagt på en avis, på en skammel tæt ved brændeovnen, dog ikke så tæt at avisen rører. Her ligger de Så et par dage. Det virkede udmærket.

De som er i kurven er så svampe jeg har fundet på træer, så de står nu og tørrer.
Jeg bruger altid en gangs plastik handsker når jeg samler ind, mest fordi jeg ikke har nogen som helst anelse om svampene er giftige, så jeg er lidt bange for, hvis de er, at jeg kommer til at “sutte på fingrene”

Men hold op hvor jeg allerede glæder mig til jeg skal i gang med juledekorationerne 🙂

DIY kastanjer hvad kan man lave med kastanjer hvad kan man lave i efterårsferien
Her er dyrene sat sammen med en limpistol. Det skal du ikke gøre, det virker ikke. Så du må nok bare stikke hul i med en strikkepind, hvis de er lidt sejlivet 🙂

KASTANJER

Der findes bare ikke noget bedre end kastanjer om efteråret. Deres smukke farve, når de liger er faldet af træerne, deres bløde runde følelse, hvis man putter dem i lommen, og nulre dem med fingerne, deres minder om alle de kastanjedyr man som barn lavede, og stillede i vindueskarmen, for at erfarer at efter et par dage faldt tændstikkerne ud, fordi kastanjen var blevet tør.

DIY kastanjer hvad kan man lave med kastanjer

Jeg har forsøgt mig lidt med en limpistol, men siger ærligt, at det holder ikke så godt som jeg kunne tænke mig. Så jeg ved ikke lige om en anden lim vil egne sig bedre her. Universal lim og limstifter vil ikke gå, men måske ti sekunders lim, det kan vel næsten lime og holde på alt.

Jeg har kreeret en slange og to sjove dyr, samt jeg har stukket nogle af sommerens grillpinde i en kastanje og bundet op med guldtråd, så det ligner et edderkoppespind 🙂

Så god fornøjelse med skovtur og kastanjedyr 🙂

hvad kan man lave i efterårsferien DIY nålefilt filtning kursus i filtning
e mørke aftner er dejlige at bruge til at nålefilte, og måske sidde og lytte til lydbøger, eller bare snakke sammen. For det er nogle helt andre samtaler, man får når man sidder og er kreativ sammen.

NÅLFILTNING at sidde og prikke og stikke med en nål, lyder umiddelbart lidt kedeligt. Men et eller andet her gør at man rigtig let falder i flow.

Min erfaring, som håndarbejdslærer, at alle børn virkelig godt kan lide det, også drengene. I min tid har jeg oplevet at drenge har ønsket sig uld og filtenåle i gave, og nogle mødtes efter skoletid for at filte.

Her en lille begynderfilm til nålefiltning

og nu er det snart ferie, og en årstid hvor nogle dage kan være med regn og rusk. Disse dage kan gøres hyggelige ved at være sammen inde døre, lave noget sammen, som filtning, snak, varm kakao, eller bare side og lytte til en lydbog.

hvad kan man lave på en polterabend mountainbike i skoven
Mountainbike i skoven om efteråret, det er så smukt. Men det kan også blive en mudret affaire, så er du advaret 🙂

De smukke efterårsblade kan du også lave noget med. Du kan støbe blade i gips eller beton. Som du kan bruge til dekoration til juledekorration, eller lave et sjovt træ, eller hvad du nu finder på. Fremgangsmåde til støbning af blade i gips og beton her

DIY beton hvordan støber man i beton gips kan man male på beton gips

Måske har du og børnene bare lyst til at klippe og klistre, så får du her en ide til en sød, sjov silkefisk, hvor du skal have kompetence i at klippe med en saks, for ude i spidsen kan det godt være svært.

Men prøv det alligevel, for hvis ikke man kan det første gang, må man jo bare prøve igen 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *