Lektion 4; Facebook og andre sociale medier?

Lav en side på Facebook og andre sociale medier.
Er et must. Men du må for guds skyld ikke nøjes med dette, selv om du kunne blive fristet til det. Du skal have en hjemmeside, fordi Facebook sletter nogle af dine billeder. Facebook ændre på reglerne hele tiden, så du kan risikerer, at de lukker din side, fordi noget du plejer at gøre, pludselig er forbudt.
Du kan heller ikke lave kategorier.
Så Facebook er bare en lang række af nyheder, derfor brug den som din reklamesøjle, folk kan ikke på Facebook finde noget specifik, hvis de eks. Leder efter en særlig ydelse, som de gere vil købe.

Plus, der er ingen af dine ting på Facebook, der er at finde på Google. Søgeord, dem får du heller ikke på Google, hvis du kun er på Facebook.
Og dette gør, at ingen tilfældige vil finde dig, heller ikke dem, som går målrettet efter det du kan.

Så alle der kender til, at skulle noget på nettet, søge eller kigge på noget specifik, pludselig surfer rundt, rækker fingeren i vejret!

Om du skal ligge flere steder, tja, du skal nok mest tænke på, hvor er dine læsre, mere end hvor mange steder du ligger. For du kan nemt komme på overarbejde, hvis du ligger for mange steder. Der skal jo holdes liv i det hele, og nogle af dine følgere er måske med dig på alle de sociale medier, så du skal også passe på med at lægge det samme op, på samme tid alle stederne.

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegning tegnestreg tegnestregen børn
Den aller første tegning, der blev tegnet på det digitale tegnebræt. Og uden at vide, hvor det bragte det hele hen, formede tegningen sig som de frække fyre, Jens og Kaj, fra sangen “God morgen sol.”

Husk at invitere dine venner.

Jeg er desværre en af dem, som prøvede som barn at opdage, at en klassefest blev holdt, og jeg var en af de fire, der ikke var inviteret med. Nøjagtig samme følelse fik jeg, da jeg opdagede, at en veninde havde lavet en side med 631 likes, og jeg havde intet kendskab til den, og det ville jeg virkelig gerne have haft.

Det gængse råd har været, at du ikke skulle inviterer venner, for ikke at belemre dem. Lad det være op til dem selv at vurderer, om de vil være med.

Opdateringer på Facebook.

Sørg for at din side er levende med opdateringer. Spørgsmålet er hvor tit, og med hvad.
Vær opmærksom på, hvad der postes. Har du en madblog, giver det god mening, at sætter billeder ind, som er med mad. Med en broderiblog kan et stemnings billede i ny og næ af mad, sagtens være med til at understrege din blog, eks hvis du laver mormor mad.
Så, lad historie og billeder have en relevans til det, du skriver om.

En god ide, om formiddagen, er billeder med tekst, og om eftermiddagen eller aften poster dine blogindlæg. Dette fordi, om formiddagen er der næsten ingen der læser blogs, de smugkigger, og om eftermiddagen er der en del, der på vej hjem læser, men flest om aftenen, når børn er lagt i seng.

Det er vigtigt, at du ikke lader der gå for lang tid imellem dine indslag. For kender du ikke det, du ser en god serie, og vil helst se den hver dag? Hvis nu den kun kom hver anden måned, hvor meget tror du så, den stadig vil holde din interesse?
Så poster du eks kun hver fjorten dag, kommer dine indlæg til at virke som reklame og ikke som en relation, og det er relationen, der skaber kunder.

efterår blade farver
Findes der noget smukkere end efteråret. Det er ikke kun bladenes fave, det er hele den stemning, der følger med, med gåture i skoven, varm kakao på cafe, strikvanter, store vamset tørklæder, sterinlys hjemme, og en god bog eller film, med dynen på sofaen.

 

Planlægning og årstider.
Planlæg indslag. I starten har du lyst til at ligge noget op hele tiden, fordi du helt sikkert har en hel masse på hjerte.
Med planlægningen spredes dit budskab, og du skaber tid til dig selv og mere af andet arbejde, du sikkert også har.
Du kan bruge energien på næste projekt eller ting, der skal gøres færdig.
Med tiden kan du opleve, at du går lidt død i det. Derfor er det en god ide at have nogle planlagte indlæg klar, og som er indlæg der ikke kræver din tilstedeværelse, fordi der vil komme respons.

Så gør dig klart, hvornår laver du indlæg, der kan udløse respons her og nu, som du skal svare på, så dine følgere kan mærke dig, og hvornår skal det bare være en slags statements. Statements planlægger du. Det er muligt at planlægge ca. et halvt år frem på Facebook, hvis nu nogle billeder er årstids bestemt.
Mine fotoalbums bliver ofte gået efter, fordi et hav af billeder bliver der ryddet op i, for billederne bliver bedre og bedre med øvelse, og for at få nye ideer, for ofte giver et gennemkig nye ideer.

Opsummering.
En opsummering er noget, som giver overblik. Så når du skriver nyhedsbreve, så opsummer fra siden sidst, og gør det evt. også hvert halve år, og ved årets slutning. Der er en god ide fordi, det vil give dine brugere en følelse af, at der er sket en masse, og er der kommet nye til dit nyhedsbrev, så får de samme følelse, samt følelsen af, at her sker der noget.
Det vil også give dig selv følelsen af, at der er sket noget, for nogen gange kan man godt føles det som, at ingenting er sket, og alting står stille.

Ja kedeligt har det ikke været, at starte Cityprinsesserne op. Sikke en fest, og sikke mange nye, spændende mennesker det har ført med sig. Er spændt på hvor rejsen nu tager videre hen.
Ja kedeligt har det ikke været, at starte Cityprinsesserne op. Sikke en fest, og sikke mange nye, spændende mennesker det har ført med sig. Er spændt på hvor rejsen nu tager videre hen.

Opsummering til nytår
Lav en billedserie med billederne fra året der gik. Det kan være et album du opretter, så er der nemlig også billederne fra sidste år. Og så bruger folk lige lidt mere tid på at kigge.

blog blogge blogging hvordan blogger man

Brug spændingskurven på sociale medier

Vi var to veninder, der skulle til Rom. Som indledning blev dette billede brugt, hvor det blev fortalt, at lige om snart, skulle en rejse til Rom ske.

cityprinsesserne blog hvordan blogger man hvem kan blogge
Man skal ikke gå ned på udstyr 😉

Så blev der løbende, i løbet af ugen, lagt feriebilleder op. Første anslag fulgte med dette billede, hvor vi skrev, ”skrig, dette var hvad vi fandt, vi troede der var håndklæder i lejligheden.”

Og man skal huske at tjekke, om der er håndklæder med i pakken. Har nu prøvet to gange at stå og mangle håndklæder. Her i Rom, og i sommers på et vandrehjem. Der brugte jeg en gammel T-shirt. Nød lærer nøgen prinsesse at spinde :-)
Og man skal huske at tjekke, om der er håndklæder med i pakken. Har nu prøvet to gange at stå og mangle håndklæder. Her i Rom, og i sommers på et vandrehjem. Der brugte jeg en gammel T-shirt. Nød lærer nøgen prinsesse at spinde 🙂

I forhold til relationen med læserne, blev der spurgt efter, om der var noget særligt, de gerne ville se og høre om, så det hele ikke kun blev billeder af mad, bobler og turistattraktioner. Bemærk lige Colosseum i baggrunden. Så her et billede med det hele.

mode faschion
He, he, vi syntes selv, vi var over sjove 🙂

Mode skrev nogen, og det kom der dette næste billede ud af, som er et anslag med humor

Den kom der virkelig mange sjove bemærkninger på.

Afslutningen, på ferien og på fortællingen på Facebook, var tekst med, at nu var vi kommet godt hjem fra rejsen, men en ting vi var stødt på, og som vi havde undret os over var det, som er på næste billede.

fifty-shades-of-poul-erik-magisk

Billedet gav en masse kommentarer.
Så, hvis du kan, og tænker, det er en god ide, så kan det at lave en historie med en indledning, anslag med billeder, være god storytelling.
Tekst kan være lidt mere ”skævt” end billedet, og er det billedet, der har den ”skæve” vinkel, så lad teksten være mere sådan helt almindelig.
Kender du ikke selv det der med, at man godt gider vide, hvad der mere skete?

Facebook regler og betalt annoncering.

Regler bliver hele tiden lavet om, skrevet på engelsk på et fagsprog, som kan være virkelig svært at forstå. Man må bare håbe, at man ikke begår en fejl, der lukker ens side, for det kommer du altså til at tude over.
Regler bliver hele tiden lavet om, skrevet på engelsk på et fagsprog, som kan være virkelig svært at forstå. Man må bare håbe, at man ikke begår en fejl, der lukker ens side, for det kommer du altså til at tude over.

Annoncering på Facebook
Facebook laver hele tiden om på algoritmen og regler for dit og dat, så det er nytteløst at skrive noget som helst her, for det kan være ændret i morgen. Men overvej nøje om du får værdi tilbage svarende til det du bruger af penge på annoncering her.
Billeder og illustrationer.
Illustrationer
Billeder kan sige meget, men nogen gange kan illustrationer sige mere, fordi du i en tegnet illustration ikke behøver at være realistisk. Alt kan lade sig gøre i en tegning.
Kan du ikke tegne selv, være opmærksom på, at der findes steder på nettet, hvor du kan købe tegninger.

koncert-selfie-cityprinsesserne prinsesser maybritt laisbo veninder

Selfies.

Love them! De er overskægge, og de gør din Facebook personlig, og alle gør det…..endnu da. Hvis det er dig muligt, så prøv at få selfies med kendte.
Eller lave kreative selfies evt med en selfiestang, har da set nogle piloter lave det fra cockpit mens de fløj.

cityprinsesserne maybritt laisbo
Pyyyyyyh!!!!

Pas på med at blive for selvhøjtidelig!
Det kan godt være, at du tænker, sådan noget pjat, det skal der bare ikke være på din facebookside, for du er alvorlig, har et alvorligt emne, så din side skal udstråle seriøsitet.
Det er også fint, og hold den stil for det meste, men ”ryst” nu alligevel dine brugere engang imellem, med at gøre noget, de ikke lige forventer af dig.

Der vil komme mere, så følg med på Facebook, så kommer der link, når der er nyt.

Er du klar til lektion 5? Det handler om billeder, illustrationer, hvorfor de er vigtige, hvad du skal gøre og bestemt ikke gøre.

___________________________________________________________________________

Gik du glip af lektion 3? Den med Blog, blogge, gæsteblog og stafetter

Gik du også glip af lektion to? Den med

hvordan lærer du at blogge, og hvad skal du bruge det til?

Eller hvad med lektion et? Den med

blog, blogge, kan man tjene penge på det?
___________________________________________________________________________

Hvis du gerne vil i kontakt med mig, til en illustration, noget du skal have tegnet, måske du kan bruge en af de i forvejen tegnet illustrationer,

Et foredrag, har to pt et der handler om at få tid til at være kreativ, når vi lever i et moderne samfund, hvor ting går så hurtigt, vi skal så meget, at det bliver svært med tiden.

Eller foredrag om, hvordan kan man få højt selvværd på trods, hvis din barndom har været svær. Foredraget hedder; lad mælkebøtterne blomstre.

Vigga Wagtberg har lavet et interview med mig om at være mælkebøttebarn, hvor du kan høre hvad det drejer sig om.

Eller noget, hvor du tænker, det vil du gerne høre mere om, kunne jeg ikke lige lave et foredrag om det.

Et kursus, workshop eller andet, du lige kommer i tanke om, kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813

Det er vigtigt at du lægger en besked, hvis jeg ikke kunne tage telefonene, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring.

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *