filtning-kursus-børn-nålefiltning-nybegynder filtning-

Nålefiltning med børn, DIY for børn

Nålefiltning med børn, er en super dejlig flow ting at lave med dem, hvis du er forældre, og gerne vil have en dejlig stund med dine børn, hvor en masse uformel snak kommer på bordet, og hvor du rigtig får lov til at komme ind bag ved alt det hverdagsagtige med, hvordan gik det i skolen, hvad har i lært i dag osv. her vil du komme ind i et univers, som du ikke vidste eksisterede.

Mange gange, når jeg i faget håndværk og design, laver  nålefiltning med børn, så opstår der enten de samtaler, som jeg refererer til, eller også bliver jeg pludselig fluen på væggen. For nogle gange snakker børnene sammen, og glemmer helt, at jeg er der. Der har jeg hørt mange sjove historier, om børnenes univers, men også om det der hjemme. 😉

pipi-hånddukke-nålefiltning-filtning-børn-nybegynder
Nogle børn skulle filte nogle hånddukker. Det kom der meget sjov ud af, og også nogle temmelig originale hånddukker som her, hvor du ser en punker and og Pipi

Det er også her, at jeg som lærer, bliver mest opmærksom på børn, der ikke trives.

Og når jeg nu er ved trivsel, så får det mig til at vende tilbage til nålefiltning. Nålefiltning kan, som rigtig meget andet håndarbejde skabe flow. Og ved flow sker der nogle processer i hjernen, nemlig, at der kommer en dopamin produktion, som er med til at skabe velvære, og som også er en vigtig ting i forhold til trivsel. For, er der for mange ting, du skal forholde dig til i din hjerne, som der jo er, når du går i skole, men også hvis du har mange tanker omkring kammerater, eller ting der sker der hjemme, så bliver det endnu mere svært at takle eller have med at gøre, hvis der aldrig er en produktion af dopamin i hjernen.

nålefiltning-nybegynder-børn-håndduker
Hovederne til hånddukkerne er nålefiltet, og kroppen er så syet af flies, i hånden, fordi eleverne endnu ikke havde lært at mestre en symaskine. Flies bliver brugt fordi det ikke trevler.

Mange børn elsker at filte, også drenge. Jeg vil nærmest sige, at drenge er dem, som elsker det mest.

Mange børn spørger mig, hvorfor de skal lære et fag som håndværk og design. Men det spørgsmål får jeg som regel kun, når vi skal lære at hækle eller strikke. Og jeg vil tro, at grunden til, at spørgsmålet kommer der, er fordi lige netop de to teknikker, strik og hækling, er rigtig svært at lære. Men når først man kan det, så vil de på linje med nålefiltning skabe samme flow og dopamin produktion i hjernen. Nålefiltning med børn er meget nemt at lære.

nålefiltning-børn-nybegynder-kursus-diy
en nar som hånddukke i nålefilt, samt en konge

Dopamin i hjernen er også vigtig, når vi skal lære noget. Så, er der ikke en dopamin produktion i hjernen, vil det være meget svært at lære noget.

Så de kreative fag i skolen er super vigtige, både pga dopamin produktionen, men også fordi, når du eks. skal lære at hækle eller strikke, så vil du skulle bruge nye sider af hjernen, som vil skabe nye neuronbaner, som på den lange bane gør, at man bliver dygtiger til alle de andre fag også. Vildt ikke?

nålefiltning-for børn-nybegynder-diy
En prinsesse, lavet af en dreng i 4.klasse samt en fantasi figur som hånddukke

Nå, måske det blev lidt langhåret, men ikke desto mindre, så er det vigtig viden, både i forhold til hvorfor kreative fag i skolen er vigtige, men også hvad du som forældre kan gøre, hvis du gerne vil have en god relation til dine børn, som ikke bare er en relation i madpakke, kommando og skolesprog.

Det er også i en sådan hyggestund, hvor du nålefilter med børn, at I kan høre lydbøger.

Hvis nu du tænker, jamen dukan ikke nålefilte, jamen så er der hjælp at hente på youtube. Men et kursus kunne også være en mulighed.

nålefiltning-for børn-nybegynder-diy
Her ser du nogle søde, sjove hunde i nålefiltning

Jeg er uddannet håndarbejdslærer, underviser i håndværk og design, underviser også i andre fag, som er mine linjefag. Men cityprinsesserne handler mest om hvordan du kan lave DIY, med håndarbejde, med customizing af tøj, og indfald, som falder mig ind.

Tak fordi du læste med. Cityprinsesserne findes også på youtube, og

Cityprinsesserne på Facebook

___________________________________________________________________________

Maybritt laisboSå, hvis du gerne vil i kontakt med mig, ringer eller skriver du bare. Men du skal vide at jeg er skolelærer, så jeg har ikke mulighed for at tage telefonen om dagen. Derfor kan du godt ringe alligevel, for hvis du lægger besked om hvad det drejer sig om, ringer jeg gerne tilbage. Men jeg ringer ikke tilbage til telefonnumre, jeg ikke kender, eller kan finde på nettet.

Jeg kan tilbyde kursus, både i nålefiltning, men også i en masse andet. Både for en eller flere. Prisen den taler vi om.

Du kan ringe på tlf; 40833813

Eller skrive til cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylde kontaktformular

Husk at skrive i emnefeltet.

nålefiltning-hånddukke-diy-filtning-håndværk og design
Her de sidste hånddukker, en angry bird, en hund og en politibetjent

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *