nålefilt nålefiltning for børn undervisning kurser kursus workshop kreativ tid

DIY nålefiltning, hvordan nålefilter man

Måske nålefiltning er lige noget for dig? Eller dine børn? Eller for dig og dine børn?

Måske du ikke har prøvet nålefiltning før, måske du har. Hvor om alting er, så er nålefiltning rigtig sjovt, og en dejlig syssel du kan lave selv eller sammen med nogen, som kunne være både voksne men også børn.

Min erfaring er, at særligt drenge får rigtig meget ud af nålefiltning. Der falder en ro over dem, når først de sidder med en filtenål. og den ro, den falder der såmænd også over alle andre.

Det er fordi du kommer i en meditativ tilstand, og i flow. Så ud over roen, så giver nålefiltning også et kæmpe overskud, hvis man tager sig tiden.

fingerdukker nålefiltning hvordan nålefilter man DIY filtning
Søde små bamser til fingerne. Hovedet er filtet på, kroppen er syet på i hånden og lavet af kunstfilt.

Med nålefiltning kan du lave alt fra dukker, til sødt julepynt til sutsko, tevarmere, vanter, jakker og lækre ting til din bolig.

Du kan lige se den lille youtube video, der viser dig, hvordan du kan nålefilte, samt du vil se en masse søde, sjove fede ting, som nogle børn har lavet, samt flere billeder af mit eget, end jeg kan lægge op her. => youtubefilm, hvordan nålefilter man, for børn og nybegynder.

En anden ting, som er fedt ved nålefiltning,  er at du kan høre lydbøger samtidig.

Her giver jeg dig ideer til, hvad du kan lave. Du kan også se en lille photostory med en filtet klovn, der er blevet væk fra cirkus og som møder nogle skovtrolde.

Så sæt i gang 😉

hvordan nålefilter man græskar DIY halloween filte nålefilte

Jeg har lavet nålefilteopskrifter til ugebladet HENDES VERDEN, her kan du få opskriften på filte frugter

Hvordan filter man frugter nålefilt DIY filtning
Efterår er den bedste årstid, hvis du spørger mig. Det er den smukkeste.

Du kan kombinerer en hel masse forskellige teknikker, som eksempel hækling og nålefiltning, strik og nålefiltning, eneste ting er, at du skal huske, at det hele, både garn og karteflor,  skal være 100% uld, ellers så hænger ulden ikke fast på det hæklede eller strikket.

Den erfaring har jeg gjort mig 🙂

æggevarmer påske hækling nålefiltning DIY påske
Lige når jeg kigger på billedet, så kommer jeg til at tænke på, da jeg var barn og hæklede sådan nogle toiletrulleholdere, som man kunne sætter over rullen. Så så det rigtig pænt ud 🙂

Her har jeg valgt, at det skulle være farverne, der spiller op til hinanden. Meget sødt og sjovt, men nok noget jeg kun vil bruge til påske 😉

Og nu vi er både ved æggevarmer, og det med at bruge forskellige teknikker, så ser du også et bud på nogle æggevarmer der er lavet som fluesvampe, hvor prikkerne er nålefiltet på det hæklede.

DIY nålefilt hækling æggevarmer DIY for børn
Min tanke her var at jeg skulle have nogle drejet æggebæger. Men det har jeg ikke lært endnu. Pt er jeg på kursus i sløjddelen, for jeg er uddannet håndarbejdslærer, men faget hedder nu håndværk og design, og det er håndarbejde og sløjd, der er slået sammen. Helt nyt land for mig.

Hvis du kender til at lave garn ponpon, så kan du også liste nålefiltning ind her. Du får lige to eksempler på ideer.

DIY garn ponpon nålefilt klovn
Bare lige så du ved det, så har jeg noget med klovne og bamser. Jeg aaaaaaner ikke hvorfor, men det er bare et motiv, der vender tilbage hele tiden, i alle mulige udtryk.
garn ponpon nålefilt løve DIY filtning
Det her er godt nok en løve 🙂 Men det var fordi, da jeg filtede klovnen, så var det at jeg så en løvemanke for mig. Det er altid når du er i flow og process, at de nye ideer opstår.

Og når nu jeg skriver, at det er bamser og klovne, der altid popper ud af min kreativitet, så skal du da også lige have en filtet bamse 🙂

DIY filtning nålefilt bamse
Og da jeg så havde lavet denne, var jeg jo nød til at lave en mere, bare som hånddukke. Tanken er på et tidspunkt at få lavet en opskrift til, hvordan du laver hånddukken. Så lige pludselig, så er den der 🙂
filtning bamse hånddukke DIY filtet hånd dukke hvordan laver jeg en filtet hånddukke
Jeg har gået og syslet med, at jeg skal have lavet nogle kreabøger, hvor det er nogle bamser, som er venner, og som laver de sjove ting sammen. Indtil nu er der bamse Theodor, som er lillebror, bamse Bjørn, og så denne bamse, som hedder Sally.

Og de tre bamser, dem ser du i starten af dette blogindlæg, der har jeg lavet dem som små fingerdukker.

Hvis nu du sidder og tænker, for pokker, hvor ville jeg gerne lære det der nålefiltning, men det koster sikkert en million, så vil jeg bare lige sige, næ det gør det ikke, jeg har allerede lavet et par enkelte instruktionsbøger, hvor du kan starte. Det er nemme små opgaver. De tager lidt tid, fordi nålefiltningen godt kan tage tid.

Men tjek da lige alle de filteopskrifter, du allerede kan finde til en rund tier.

Men når først du er kommet igang, så lover jeg dig, at så begynder du selv at finde på.

hvordan filter man nålefilter nålefilt dyr hund kat DIY filtning

HVORDAN FILTER JEG FILTEDYR MED NÅLEFILTNING

Nålefiltning, det er vildt sjovt, intet mindre, og det for både for børn og voksne. Hvis man sidder sammen, kan man lave et eventyr sammen,måske digte et sammen, eller få alle de snakke, som man i hverdagen ikke altid har tid til, måske fordi man ofte kommer til at tale til hinanden og ikke med hinanden, fordi vi er et samfund, der bare har så travlt 😉

Ud over at det er sjovt, det bringer dig også i en meditativ tilstand, giver ro, og fred for tankerne, hvis de myldre. jeg bruger det meget til drenge, der ind imellem har brug for den ro.

nålefiltnng for nybegynder og børn DIY kursus
Jeg har på et tidspunkt lavet et lille kursus for børn i nålefiltning. Her ser du de dyr, som de lavede.

Når jeg spørger børn, hvad de gerne vil filte er de fleste svar deres kæledyr. Så her nogle bud på kæledyr. Her hvis du gerne vil se billeder fra filtekurset for børn.

Du kan købe en opskrift her. Med opskriften på hunden Fido og Lille Mis, kan du selv finde på, efter du har lært hvordan det gøres.

Det er udgivet som E-bog, for så holdes omkostninger nede, samt du behøver ikke købe en hel dyr bog, hvis du bare vil nøjes med en opskrift, Måske fordi du bare lige vil se, hvad det er, eller at der er bestemte ting du går efter, og derfor ikke behøver hele pakken.

Opskriften her koster 9,95 kr og kan købes her => HVORDAN LAVER MAN FILTEDYR

hvordan filter man påskeharer til æggevarmer DIY filtning

PÅSKEHARER

Med nålefilt kan du nålefilte alverdens sjove, søde dyr, bamser, nisser eller påsketing. Det er nemt, og virkelig sjovt. Når først du sidder og prikker med nålen, så kan du næsten ikke stoppe.
Og når du så ser alle de fantastiske ting, der kan komme ud af det, ja så bliver man altså bidt 🙂

Jeg er bidt, og jeg vil gerne dele mine opskrifter med dig, så jeg har valgt at udgive dem som E-bøger, for så kan jeg holde en pris, da der ikke er store omkostninger ved det, så det er en forærings pris.

Disse søde påskeharer, som både kan være pynt eller æggevarmere, dem kan du få lige her => HVORDAN LAVER JEG PÅSKEHARER I FILT

hvordan filter man påskekyllinger æggevarmer DIY nålefiltPÅSKEKYLLINGER

Er også noget du kan nålefilte, og som ikke tager så lang tid, hvis du altså nøjes med en 😉

Disse er lavet som æggevarmere, så hvis I er en stor familie, så er der noget at gå i gang med, med mindre I alle sammen, sætter jer sammen og laver en hyggestund og filter hver jeres eget, og derved får de skønneste udtryk ud af det.

Du kan få opskriften lige her, også som E-bog, for det er nemlig død smart, og dejligt billigt 🙂

=> HVORDAN LAVER JEG PÅSKEKYLLINGER I FILT

DIY filtning hvordan laver man en cirkeldukke med filtehoved nålefilt
Her ser du cirkeldukken som ny variant, nemlig med et filtet hovede. Du kan også lave den som nisse, eller noget andet sjov

EN RETRO CIRKELDUKKE

Her en sjov retro ting. Dukker, som kan bevæge sig, lige som Pinocchio,hvis du binder snor eller tråd ude i enderne.

En masse cirkler skal klippes, og det er en rigtig hyggelig lille sjov ting at lave. I kan lave hele jeres familie, og måske lave et dukketeater……hvis I altså syntes 😉

Hvis du ikke lige kan lure hvordan du laver den, vil jeg rigtig gerne hjælpe dig. Så jeg har skrevet en lille vejledning, lige her, som du kan få til prisen 9,95 kr

=> HVORDAN LAVER JEG EN RETRO CIRKELDUKKE I FILT

Sokker filtning nålefilt bamse hyggesokker
Hvorfor ikke også lave lidt sjov på hyggesokkerne 😀 Du skal dog lige huske at det skal være uld, ellers kan du ikke prikke bamserne, eller hvad du finder på, med filtenålen.
Sokkerne egner sig kun som hyggesokker.

Nu er det jo helt med vilje, at det er nu her i den mørke tid, at du får ideer til filtning. For det er bare som om at de to ting hører sammen. Du ved hyggesokker, gåture ude i den smukke natur, med træerne og deres mange farver, blæsten der blæser dig igennem, eller sneen der er faldet. At komme hjem til den varme æblete, de ristede kastanjer, og så bare og sidde i et eller andet flow, som kan være en god bog, eller at du sidder og nålefilter, mens du hører en god lydbog.

___________________________________________________________________________

Og nu til noget nålefiltning, du kan bruge til jul

hvordan laver man julehjerter med nålefilt filtehjerter DIY nålefilt kreativ
I mangel af en troldegren, malede jeg lige disse grene hvide. Det ser nu meget sødere ud på en troldegren, hvor du også hænger andre søde ting på, gerne noget guld og glimmer 🙂

FILTEHJERTER

De er virkelig nemme at lave og kræver ikke den store instruks, så det får du lige her 🙂

Sådan gør du;

Du kan tage noget løst uld i en rød farve, og bare prikke med filtenålen. Så vil ulden samle sig lige der, hvor du prikker. Så når du skal lave revnen mellem de to hjertebuer, prikker du bare ekstra meget lige der.

Du kan også vælge at filte på noget skumgummi. Du klipper skumgummi til et hjerte, og så prikker du bare rød uld på skumgummiet, indtil det er helt dækket.

Hjerterne kan bruges til jul, hvor de ser søde ud enten på juletræet, nogle hvide grene, troldegrene, som også kan pyntes yderligere med glimmer eller prismer. Det ser vildt sødt ud 🙂

Hvordan laver man nisser med nålefilt nålefiltning DIY jul filtning nisser

HVORDAN FILTER JEG NISSER MED NÅLEFILT

Nisser er bare et must til jul. I Love Them. og her tænker jeg ikke kun på disse to søde skov nisser, men nisser i almindelighed. I min julekasse findes nisser i alle afskygninger, både strikket, filtet, og syet nisser. Så sidder de på hylderne hist og her. og nogen gange glemmer jeg, hvor jeg har sat dem, og finder dem i løbet af året.
Så de kan vel siges at være nogle drillenisser 😉

E-bøger de er billige, de fleste af dem, fordi der ikke er store omkostninger. Det betyder ikke at de ikke er gode, hvis de er billige.
Af fordele kan nævnes, du får dem med det samme, ved registreret betaling, og det er virkelig godt, hvis man bestiller en opskrift, og næsten ikke kan vente med at få bogen.

Et valg jeg har taget, er at udgive en opskrift af gangen, fordi så behøver du ikke købe en hel bog, og du kan hen af vejen shoppe de opskrifter du vil have.

Så kan du printe dem ud, eller læse dem digitalt, alt efter hvad du synes passer til dig.

Så her en opskrift på filtenisser til forærings prisen 9,95 kr

=> HVORDAN LAVER JEG SMÅ FILTENISSER

hvordan laver man julenisser med nålefilt og filtning i uld jul nisse på lofte

NISSEMOR, NISSEFAR og NISSEBROR

Ingen jul uden nisser. Og helst mange af dem, og i alle mulige udgaver og udtryk. Jeg elsker bare nisser. Så her er nissefar, nissebror, og lille nissemorsom hygger omkring nissefamilien, med grød og kager, med pynt, lys og historier, med sit rare milde væsen. For sådan er det nemlig med nissemødre.

Måske er det, det der lige til påske, måske jeg er lidt sen på den, måske jeg er lidt tidlig på den, tja.
Men sjovt nok, så er jeg ikke i julehumør, selv om denne lille familie er ved at tage form. jeg er i det skønneste forårs humør.
Solen skinner så fantastisk, og vintergækker og erantis står alle vegne ude i min have 🙂

Her kan du få opskriften på, hvordan du laver nisserne => HVORDAN LAVER JEG EN NISSE FAMILIE I NÅLEFILT

hvordan filter man fingerdukker nålefilt filtning DIY nisser
Og nu vi alligevel er ved det jul, så her en ide til et par nisse fingerdukker

_________________________________________________________________________

Selv lærte jeg først at filte på seminariet. Jeg vil gå så langt som at sige, det var det eneste nye jeg lærte, for jeg har jo lavet masser af andre DIY kreative ting igennem årene, så det kunne jeg. Det var også derfor jeg valgte håndarbejde som linjefag, for det måtte godt være nemt.

Første gang jeg sad med filtenålen, blev jeg fuldstændigt grebet. Det ville slet ikke stoppe igen. Jeg var mest vild med nålefiltningen, fordi jeg der kunne lave en masse fede udtryk, for det afgørende er, hvor meget og hvor dybt du prikker filten ned. Så mit første produkt blev et lille dukkehoved.

Til min eksamens opgave gik jeg elt amok. Det tog mig tre måneder at lave dette billed, som er over H C Andersens historie “de vilde svaner”

H C Andersen de vilde svaner filtning DIY nålefilt
Jeg blev selv ret godt tilfreds med resultatet, og fik da også 10. Grunden til at jeg kun fik 10, var at jeg på det tidspunkt ikke havde haft didaktik, så jeg var ikke særlig stærk i det. Det var de evigt skiftende studieordninger, der havde skabt rod i det.

Senere, da jeg skulle til at undervise, og netop skulle tænke didaktik ind, skulle jeg begrænse mig i ambitionerne. Men det var lidt svært, fordi ideer bare vokser frem, når du er i flow og i en process.

DIY filtning klovn hvordan filter jeg en dukke nålefilt filtning
Klovenen blev først lavet som kludedukke. Så blev der syet tøj til den.

Så klovnen her kom til verden. Da jeg stod med den, og Cirkus Arena lige var i nærheden, var jeg jo nød til at lave en lille historie. Og til den historie skulle der være nogle skovnisser til. Og i forhold til, hvad man kan forvente at elever, var de i en størrelsesorden, der passede til deres niveau.

Nå ved du hvad, jeg kunne blive ved. 🙂

___________________________________________________________________________

Jeg håber virkelig du har fået noget ud af det, og at du har fået nogle gode ideer.

Hvis nu du aldrig har filtet, og bare får vild lyst, men tænker, det er nok rocker dyrt, så vil jeg sige, nej dyr er jeg ikke. Men jeg har ikke lyst til at leje lokaler, stå med en masse udgifter, og så opleve at der ikke kommer nogen, eller ikke kommer nok til at jeg ikke skal til og have penge med selv, for at kunne holde et kursus.

Maybritt laisboMen jeg elsker at undervise, så hvis du kan finde 5 personer, der må også gerne være børn med, de koster det samme, og I vil bare gerne vil lære dette, og kan du selv stille lokaler til, det må gerne være hjemme hos dig, så kan jeg gøre det for 400 kr pr mand. Hvis det altså er i København eller hovedstadsområdet. Jeg kommer også gerne over til Fyn, Jylland eller andre steder i landet, men du/I skal betale rejsen.

For 400 kr får du to timer, du/I har nemlig ikke brug for mig mere, for når først du/I kommer i gang, så kan du/I resten selv.

Der er også materialer med i de to timer, og har du brug for mere, kan du/I bare købe det af mig.

Og er der andet, du tænker på, og som jeg ikke lige selv har tænkt på, kan du bare skrive, eller skrive en kommentar.

Du kan skrive til mail cityprinsesserne@yahoo.dk

eller udfylde kontaktformular.

Du må også gerne ringe tlf; 40833813

Men hvis du ringer, er det super vigtigt at du lægger en besked, da jeg ikke ringer tilbage til telefonnumre, jeg ikke kender.

Jeg hedder forresten Maybritt er uddannet håndarbejdslærer og underviser i folkeskolen.

Ellers hyg dig, der er masser af andre ideer på siden her 🙂

nålefilt nålefiltning for børn undervisning kurser kursus workshop kreativ tid
Når først du kommer i gang med at nålefilte, så kan du næsten ikke stoppe igen. Og børn elsker det både piger, men faktisk mest drenge, er min erfaring som krealærer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *