Galleriet 1.tv

Kender du ikke godt det, at noget er så hyggeligt, at du næsten ved, ved det første glas rosevin, at her kunne du helt sikkert godt blive hængende længe, og havde det ikke været fordi det var en søndag, så kunne du også godt have sippet meget mere rosevin, sludret meget mere med de andre, havde været der længe nok til, at nogen helt sikkert ville foreslå, om ikke man skulle gå videre ud et eller andet sted og spise.

Sådan havde jeg det i søndags, da jeg første gang lagde min vej forbi Galleriet 1.tv i Willemoesgade på Østerbro, hvor jeg skulle til fernisering på Marina Rubini Rordams billedcollager.

galeri 1.tv marina rubini rordam
Denne var jeg særlig vild med, kunne virkelig godt lide dukken der er sat i komposition med bien.(Foto; Maybritt Laisbo)

Sikke nogle billeder. De var virkelig spændende tænkt, og farvekompositionerne var fantastiske. Syntes jeg.

Nu er jeg ikke kunstkender, så jeg ved ikke, om der er noget bestemt man skal kigge efter, eller om man bare skal gøre som man selv syntes. Og her mener jeg, er kunst når noget er pænt? Når noget taler til dig? Når noget provokerer? Når noget er kreativt og tænkt ud af boksen? når noget skaber eftertænksomhed? En combi af det hele? Jeg ved det ikke.

galleri 1.tv fernisering marina rubini rordam
Jeg bad Marina Rubini Rordam selv vise mig, hvilke der var hendes egen ynglings, og det var hvad hun valgte.(Foto; Maybritt Laisbo)

Men jeg ved, at selv går jeg ikke efter om noget er pænt. Det er mere om noget taler til mig. Det kan være komposition, farver, noget der skaber eftertænksomhed, som eksempel det kunstværket  “fisk i en blender.” af Marco Evaristti.

Jeg gik i lang tid og tænkte over, om jeg syntes det var kunst. Og det var da først, da de trak strømmen, at jeg kom til min egen konklusion. Da strømmen var trukket, ophørte det nemlig at være kunst. For så var det pludselig bare en blender med en guldfisk. Mens, da strømmen var sluttet til, der skabte værket eftertænksomhed.

For med strømmen på, der bliver du stillet over for din egen nysgerrighed, nemlig, er der strøm, og hvad ville der ske, hvis du trykkede på knappen. Du blev simpelthen stillet overfor, at du nu var en slags gud, fordi du havde magten til at bestemme over liv eller død, for guldfisken.

Galeri 1.tv fernisering marina rubini rordam
Her en lille sjov en, makreldåsen, og de smukke sommerfugle.(Foto; Maybritt Laisbo)

Galleriet 1.tv er startet af Mireille og Søren Flygenring Basset i deres egen lejlighed i Willemoesgade på Østerbro.  Til ferniseringerne byder de på et glasvin, jazz på grammofonen, samt lidt snack.

Mireille og Søren Flygenring galleriet 1.tv
Her ser du lige parret Mireille og Søren Flygenring Basset, dette er et billede jeg har fået lov til at låne, og er fra en af de andre udstillinger, de har haft på Galleriet 1.tv

Det er en super fed ide, hvis du spørger mig, dels fordi du kommer ind i stuen, og ikke på et galleri, der ligger i en forretning, så du får en god fornemmelse af, ville et billede, du forelskede dig i, måske tage sig godt ud i din egen stue.

Så er der også det med kunstnerne, det er de ikke etableret kunstnere der udstiller her. Jeg har tit tænkt på, hvordan man kommer frem med sine værker, hvordan man får vist sit talent, når man ikke er kendt, og hvordan man kan blive kendt, hvis man, du eller jeg går rundt med en masse kunst i maven, hjemme i stuen, som vi ikke rigtig selv har nogen følelse af, om det er noget, der taler til andre, end vores mor. Hvis du forstår hvad jeg mener 😉

For det er jo svært at vide, hvad som tænder i tiden, eller hvad som bare skaber fed debat, som er med til at udvikle os i sjæl og tanke.

Mireille flygenring basset marina rubini rordam
Her ser du Mireille, ejer af galleriet 1.tv stå sammen med kunstneren Marina 🙂 (Foto lånt af Galleriet 1.tv)

Nå, hvor om alting er, hvis du gik glip af ferniseringen i søndags, kan du se den igen på søndag d.21 august 2016, eller holde øje med galleriet 1.tv for andre udstillinger.

Måske ses vi lige pludselig 🙂

PS; Du får lige et billede af Søren Flygenring Basset med slips, måske er det fordi han har købt slipset her på Cityprinsesserne 😉

DIY hvordan laver man et slips
Du kan lige kigge forbi linket, hvis du gerne vil se bud på flere unikaslips 😉 (Foto lånt af galleriet 1.tv)

 

 

2 tanker om “Galleriet 1.tv

  1. Kære Cityprinsesse,
    Tak for at du skrev om dit besøg i ‘galleriet’/lejligheden 1. tv. på Willemoesgade. Jeg blev ligeså forelsket i konceptet som du gjorde.
    Kunne være spændende, om flere havde lyst at lave sådanne ‘pop up-gallerier :o)
    Kh Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *