hækle dukketeater hækling hånddukker musen metermål klovn kat

Hækle ideer

Hækle ideer til flere forskellige ting, store som små, mest i legetøj, finder du her.

Her finder du hækle ideer og opskrifter til;

  • havenisse, eller en af de 7 små dværge
  • cirkusdukker ( klovn, cirkusprinsesse, og tryllekaniner)
  • havfrue
  • Musen Metermål
  • dukketeater
  • jul ( snemand og nisser)
  • lommebamser, lommevenner
  • æggevarmer
  • fingerdukker

Lad mig starte med det sidste nye jeg har lavet, og som jeg endnu ikke har fået lavet en opskrift på, nemlig en havenisse.

havenisse-hæklet havenisse-hækle-hækling-hæklet-diy hækle
En hæklet havenisse, eller en af de 7 små dværge fra eventyret om Snehvide, det manglede der lige, kunne jeg se på google og pinterest

Med lidt god vilje kunne den også være en af de 7 små dværge fra eventyret Snehvide. Og nu hedder siden jo Cityprinsesserne.

Jeg elsker jo kitsch, at hælke, broderer og tegne, så de ting går ofte op i en meget højere endhed for mig, fordi jeg ikke kan lade være med at finde på opskrifter til hækling, broderimønstre eller tegne ting, som er kendt kitsch. Og nu trækker efteråret ind over os, aftenerne bliver tidligt mørke, der er ild i brændeovnen, og tiden lægger s meget op til at lytte til lydbøger, eller Radio247, så hæklenålen gløder igen.

Opskriften har jeg, som sagt, endnu ikke skrevet, men tænker, at når jeg engang når dertil, vil den koste 20 kr. Hvis nu du lige står og mangler den, kan jeg lave den på en uges tid, så kan du vente på det, skriver du bare. enten til cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylder kontaktformular.

___________________________________________________________________________

CIRKUS;

hækle-hæklet-kanin-cirkus-hækling-diy hækle-nybegynder-let øvede
To tryllekaniner blev der hæklet, fordi jeg lige skulle prøve hvordan det blev, alt efter tykkelsen på garnet. Og det blev lige godt, syntes jeg

Og når vi er ved kitsch, så kan jeg ikke lade være med at tænke på cirkus også. For på en eller anden måde syntes jeg at det går hånd i hånd. Cirkus for mig er utroligt kitschede.

Og da jeg også klæder mig meget ud, og laver film både til youtube kanalen cityprinsesserne, og til Musen Metermål, så har jeg ind imellem brug for rekvisitter. Så en tryllekanin, faktisk to, var jeg nød til at hækle til tryllehatten.

Det medførte så, at en klovn og en linedanser også måtte på hæklenålen, for ellers manglede der ligesom noget til cirkusset. Dukkerne er til at hækle for let øvede.

hækle opskrift hækleopskrift dukke linedanser balletdanser nybegynder hækle
Et cirkuspar med en klovn og en cirkus prinsesse, eller linedanser.

 

___________________________________________________________________________

HAVFRUE;

hækle ideer-hækle-hækle havfrue-hæklet-diy
Havfruen skulle selvfølgelig en tur til havet for en fotosession 🙂

Det er jo vidt forskelligt, hvad det er, som gør at man får nye ideer. Det kan være noget man har set et sted, og bare gerne vil lave det samme,  eller ideer man får midt i en process. Selv finder jeg på de fleste ting selv. Jeg prøver at lave noget, andre ikke har lavet. Som for eksemplet havenissen, der kunne jeg ikkr rigtig finde billeder, med hæklet havenisser. Men havfruer, dem fandt jeg masser af, også sjove hæklet havfruetæpper. Det ser godt nok ud til at være et stort stykke arbejde, så det kaster jeg mig ikke selv ud i.

Men en lille havfrue blev det til. Den er også ud fra min egen ide, og der findes ikke opskrift. Men hvis nu du gerne vil hækle den, så skriv lige til mig, så kan jeg inde for en uge skrive opskriften, og så udgiver jeg den, vil tro den bliver til en pris af 20 kr.

Du kan bare skrive til kontaktformular, eller sende en

mail til cityprinsesserne@yahoo.dk

___________________________________________________________________________

MUSEN METERMÅL;

hvordan hækle en mus DIY hækling
Her ser du nogle af de sjove ting, du kan hækle til mus Meterål, så det bliver sjovere at lave og lege med.

Men ellers er der jo også de andre børneting, som en hæklet musen Metermål, måske kender du til min mus, måske ikke. Men så kan jg fortælle, at musen Metermål har sin egen kanal på youtube, hvor der bliver fortalt historier for børn, en slags børnetime. Hvor historierne kan være alt fra Mormor på Trylleøen, til noget om matematik eller naturteknik, eller historier om det der svære noget med at lege.

Og følger man med, det kan være som barn, underviser eller forældre, så kunne det da være, at man gerne ville have sin egen mus Metermål, så den kan du snilt selv hækle musen Metermål efter opskriften her, som egner sig til let øvede.

___________________________________________________________________________

DUKKETEATER;

hækle ideer-hækle-hækling-hånddukker-dukketeater
Musen Metermål har en bedste ven, som er en elefant, der hedder Maximus. Men musen Metermål har også andre venner, nemlig hunden Laika.

Da jeg var igeng med Musen Metermål, var jeg nød til at lave en håndukke af mus Metermål, og af vennen elefanten Maximus, fordi jeg laver mange film, og jeg skulle bruge nogle hånddukker. Men som det altid sker, så opstår flere ideer i processen, så det blev til et helt dukketeater. 

Hånddukkerne er hæklet ud fra en grundopskrift, så det er dig selv, der kan ændre i garn og hår, samt tilbehør, som gør at hånddukken kan blive til flere personer.

Jeg havde også en ide om en konge og en prinsesse, men det nåede jeg bare aldrig, så det kunne du selv lave.

Hækleopskrift til hånddukker koster 10 kr, du skal bare klikke på link, så kommer du lige hen til hækleopskrift hånddukker, og det er en E-bog, så du får den med det samme, når du har trykket betal.

hækle dukketeater hækling hånddukker musen metermål klovn kat
Hånddukker hæklet i bomuld. Her møder du musen Metermål, en kat, der kan lide mus og en klovn fra cirkus

___________________________________________________________________________

JUL;

DIY en hæklet snemand til julepynt
Her ser du to snemænd som er hæklet til julepynt

Jul er også oplagt til hækling, så et par snemænd, som blev en lille gave til min søster blev det til. Og kender du ikke det, når man har lavet noget, man selv bliver så glad for, så kan det godt være svært at slippe det. Men når så man ser glæden det bringer, så var det alligevel godt jeg gjorde det.

Opskriften til snemænd, den finder du helt gratis ved at trykke på linket.

Og så er der selvfølgelig nisserne. Det må siges at være en klassiker med hæklet nisser, ellers er det ikke rigtig jul.

julenisser julenisse jul nisse nisser hækle hæklet hækling jul
Jullenisser i den hæklet udgave er der også her. Du finder hækleopskrift til den store nisse på linket. opskriften eger sig til let øvede

Opskriften til hæklenisser koster kun 20 kr og egner sig til let øvede.

Klik på linket med hæklet nisser, så kommer du lige til opskriften.

___________________________________________________________________________

LOMMEBAMSER, LOMMEVENNER;

lommevenner-lommebamser-hækle-hækling-hæklet-hækle bamse
Hæklet lommebamser, lommevenner til børn i ambulancer.

Eller lommevenner, bliver de også kaldt. Det er små dukker, bamser som er maks 7 cm bredde og 14 cm høje, og som bliver givet til børn i danske ambulancer. De bruges til trøst, og til at vise børnene hvad der skal ske med dem. Det skaber også lidt mere tryghed i den kaotiske situation.

Lommevennerne du ser her er hæklet af to elever i 4.klasse. Jeg har selv en ti stykker liggende, der lige mangler fyld og at blive syet sammen og få personlige udtryk.

Så der kommer billeder, når de er klar.

Vil du selv være med til at hækle lommevenner, så gå til facebook, og tilmeld dig facebookgruppen lommevenner, så finder du opskrifter, og hvor du kan indleverer dine lommevenner.

___________________________________________________________________________ÆGGEVARMER;

DIY nålefilt hækling æggevarmer DIY for børn
Min tanke her var at jeg skulle have nogle drejet æggebæger. Men det har jeg ikke lært endnu. Pt er jeg på kursus i sløjddelen, for jeg er uddannet håndarbejdslærer, men faget hedder nu håndværk og design, og det er håndarbejde og sløjd, der er slået sammen. Helt nyt land for mig.

Ideen her opstod en dag hvor jeg nålefiltede. Der tænkte jeg på, at man jo kunne nålefilte i hæklet ting, hvis bare de var hæklet med 100% uld. Så et lille projekt skulle prøves, og fluesvamp var den ide som kom til mig. 

Med den ide skulle der også lige prøves at lave en æggevarmer, der var stikket og en som kun var nålefiltet. Og da det jo var efterår, da jeg lavede det, lå det lige til højrebenet.

PS; kreativtid er en af mine tidligere hjemmesider.

Der skulle også leges med farverne, så flere æggevarmere blev hæklet, og mere nålefiltning blev tilsat, og det kom der disse meget sjove udtryk ud af.

æggevarmer påske hækling nålefiltning DIY påske
Lige når jeg kigger på billedet, så kommer jeg til at tænke på, da jeg var barn og hæklede sådan nogle toiletrulleholdere, som man kunne sætter over rullen. Så så det rigtig pænt ud 🙂

___________________________________________________________________________

FINGERDUKKER;

Det sidste lille projekt jeg vil vise dig er fingerdukker. De er små, nemme produkter, som man måske skal starte med, hvis du aldrig har hæklet før, eller hvis du skal lære børn at hækle. For det er utrolig vigtigt at projekterne ikke bliver for store, hvis man er barn, og ikke kan se enden på det færdige produkt. For så går man kold. Det er helt utroligt svært at lære at hækle, hvis ikke der sidder en øvet, trænnet hækler lige ved siden af en. 

Som underviser prøvede jeg at lave lommebamsserne med helt nybegyndere i 4.klasse, og meget få af eleverne blev færdige. Så jeg måtte i min egen evaluering sige til mig selv, at selv det projekt var for stort, når man skal bruge så meget koncentration, som man jo skal, når man motorisk skal til at bruge krop eller fingre på en ny måde.

hækle-hækle ideer-hæklet-fingerdukker-hækling-diy hækle
Hækle fingerdukker til et lille dukketeater

___________________________________________________________________________

Maybritt laisbo-cityprinsesserne-diy blog-diy-kreativKontakt til mig kan du få ved at skrive til mig, til cityprinsesserne@yahoo.dk, eller udfylde kontaktformular.

Du er også velkommen til at ringe på mobil 40833813. Det er rigtig vigtigt at du lægger en besked omkring, hvad du gerne vil i kontakt med mig, da jeg er temmelig træt af telefonsælgere, og derfor ikke ringer tilbage til numre, jeg ikke kender.

Jeg er underviser i mit daglige virke, og denne side er min hobby. Her finder jeg på DIY, sjove ting du kan lave med computer, som eks film, og jeg illustrerer, har illustreret til en børnebog og en dialogjulekalender, som ikke var mine egne projekter.

Det betyder ikke at jeg bare gør ting gratis, for min tid er yderst kostbar for mig. Men jeg er åben for ideer, for projekter, hvor det er et samarbejde, så hvis du har fået en ide, eller noget, hvor du tænker at du godt kunne bruge mine mange kompetencer, så skriv eller ring lige, lad os få en snak om hvad det drejer sig om. Måske det kunne være tjeneste veksling, der kunne kome på tale. Lad os tale om det.

Hvis du gerne vil læse mere om mig, hvem jeg er, og hvilke kompetencer jeg har, så kig mere med her => alt om mig

Jeg hedder forresten Maybritt Laisbo 🙂 og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *