Maybritt Laisbo cityprinsesserne

Hvad er Cityprinsesserne, og hvad du kan finde her.

Velkommen til, dejligt at du kiggede forbi. 🙂

Måske tænker du, hvad mon dette er, hvad kan du bruge det til, og er der noget for mig?

Ja, hvis du selv er kreativ, laver en masse DIY. Hvis du har børn. Hvis du intresserer dig for mode og fashion. Hvis du mangler ideer, eller inspiration. Hvis du elsker at gå på loppemarkeder. Hvis du elsker at forkæle dig selv. Hvis du syntes Nailart er sjovt. Hvis du ind imellem gerne vil have lidt at tænke over. Og sikkert en masse andet, jeg ikke lige kom i tanke om her.

Men lad mig starte fra en ende af.

Maybritt Laisbo youtube kanal
Hvis du følger med her, og på Youtube, vil du måske til tider tænke, hun er sgu da lidt skør. Ja det håber jeg da 🙂

Først lidt om mig, inden du får en hel masse at vide om, hvad siden indeholder.

Så du kan vælge to ting, bare lige til en start, du kan læse hele blogindlægget, eller se den lille tegnet film på youtube.com om cityprinsesserne.

Mit officielle navn er Maybritt Laisbo, og mit kunstnernavn er Skrappe fru Larsen. Måske lidt højtravende at kalde det for et kunstnernavn, men jeg fungerer bare bedst med at hedder Skrappe fru Larsen på de videoer, jeg laver til børn.

Jeg er udannet skolelærer, i linjefagne håndarbejde, matematik, naturteknologi og fysik/kemi. På mange måde fag som stikker i hver retning, men også et spændingsfelt jeg selv i min personlighed ligger i.

Siden opstod i tidernes morgen, for 6 år siden, hvor vi var en del veninder, der skrev på siden. Jeg vil ikke gå ind i, hvad de forskellige bidrog med, for det var virkelig forskelligt. Men som tiden gik, gik de andre steder hen, enkelte startede deres egen blog, og andre ville noget andet. Og så blev der pludselig kun mig tilbage på pinden. Jeg har valgt ikke at lave navnet om, fordi blogindlægne er skrevet til dg, og jeg syntes du er en Cityprinsesse.

habitjakke dame mode modeuge fashion week customizing af tøj revers diy DIY
En habitjakke med nyt revers og ærmeopsmøg

Her på siden vil du støde på en masse DIY. Det kan være inde for mode og fashion,  hvor du kan sy og costumize dit tøj.

Særligt habitjakker, der kan ændres med en lille detalje, og give dig et nyt udtryk, vil du støde på. Det kan være du bare skal skifte knapperne ud, med en anden farve. Se for dig en sort habitjakke få nogle knaldrøde knapper.

Det kan også være revers du skal ændre, for at ændre jakken, og vupti, er en gammel kedelig jakke pludselig blevet som ny, og du har sat mere kant og personlighed på din garderobe.

Ærmeopsmøg kan du også lege med her.

Musselmalet print stof royal copenhagen cityprinsesserne DIY hvordan costumizer man en skjorte mode fashion blog
Her får du lige et bud på hvordan et skjorteflip har fået noget nyt stof. Stoffet er musselmalet print fra Royal copenhagen, som desværre ikke producerer det mere.

Eller det kan være skjorter, du customizer ved at ændre på kraven. Du kan købe en basis skjorte, så din investering ikke er så dyr, og samtidig har du sat et personligt præg på dit tøj.

Du kan følge modeshows, tiden tendenser, og customize dit tøj efter det.

Eksempelvis så jeg sidste år i nogle modeblade, at bukser med lapper og malepletter, var et hit. Straks blev billig bukser indkøbt i en basis tøjbutik, og tekstilmaling blev kastet på, og en lap fra en gammel jakke blev syet på et andet par, og så var jeg med på beatet.

Hvor om alting er, så finder du ideer her til hvordan du customizer til din egen personlige stil .

nailart på tånegle neglekunst på tånegle
Lidt guldstriber og perler, passer godt til elegancen.

Og når nu du er ved at customize til din egen personlige stil, så skal nail art lige nævnes. Her kan du nemlig lave en masse fis og ballade. Selv laver jeg det på tåneglene. Det er fordi mine negle kan ikke blive lange nok, de knækker og flækker altid, så her ser du sjove indfald af neglekunst på tåneglene. Så sandal stiletter er tænkt meget ind her, fordi den nailart der kommer på tåneglene gerne skal passe til sandalen. Mest for at give et lækket udtryk, som er med til at give påklædningen et glimt i øjet.

Der findes mange teknikker inden for nail art, og jeg har ikke sat mig ind i alle. Så det er ikke top professionel vejledning du får. Der findes da heldigvis en masse blogs, der gør det i det. Her handler det mest om, hvad for sjov, fis og ballade kan du lave, særligt på tåneglene, som er med til at undestege hvem du er.

hvad kan man lave af gamle broderier fra yt til nyt diy DIY hvad kan man lave af gamle broderier kaffevarmer retro broderi
DIY kaffevarmer med mormors broderier, det ser sødt ud, og det er en god måde at bruge dem, hvis de bare ligger i skuffen. Du kan også være heldig at finde stramaj broderierne på loppemarked. Men der er ved at være langt imellem dem, da de er blever temmelig populære, nu hvor der er programmer i TV som Fra yt til nyt.

Så skal DIY loppemarkeder nævnes.

Meget tid bliver brugt på loppemarkeder. Dels for at finde gamle broderier, som også bliver customized, til slips, hatte, til tasker, kaffevarmer eller som en customozed detalje på noget customized tøj.

hvad kan man lave af gamle broderier hvordan syr man en hat broderi dmc permin cityprinsesserne kreativ tid
Her er mormors broderidug brugt til en hat. det ser ski funky ud, og kræver måske lidt mod. Eller på en festival, der vil det nok ikke skabe den store opmærksomhed 😉

Til sjov porcelæn, som hvor mormor elskede det. Her tænkes i meget sjov med mønstermiks, med stelmiks, hvor en sjov kop med en underkop fra et andet stel, kan give et funky udtryk, og skabe personlig stil i din bolig.

Til dimser og dutter, som bare er sjove, eller som giver ideer til, hvordan kunne man give det nyt liv, eller bruge det på anden vis.

hvordan syr man en kasket diy DIY bæredygtighed genbrug loppefund fra yt til nyt
En kasket syet af tweed stof fra en gammel jakke fundet på et loppemarked.

Tøj kommer også med i tasken, for der er meget godt stof i tøj, til billig penge, så det er en billig måde at få nyt i garderoben, samt en sjov måde at omdanne en jakke til en kaffevarmer, kasket, vanter eller noget andet sjov.

Hvis først du går i gang, kan du gå hen og blive bidt af det.

hvad kan man lave med børnetegninger diy børnetegninger børnetatoveringer tattoo tatovering
Små tegninger fra forskellige børn har forvandlet sig til sjove børnetatoveringer. Du ved dem, som man kan klister på huden, så du kan lave sjove nye udtryk, alt efter hvad det er for en fest, du skal til.

Så er der det med børn, der også blev nævnt i starten. Jeg er uddannet lærer, med linjefag som matematik, naturteknologi, fysik/kemi, ja det er nogle hårde nysere 😉 Og sidst med ikke mindst håndarbejde.

hvad kan man lave med børnetegninger diy DIY børnetegning blog tegning tatoo børnetatovering cityprinsesserne kreativ tid neglekunst nail art
Tegningen har David i 1.b tegnet. Tatoveringen vil også se sjov ud på armen 🙂

Håndarbejde, kreative sysler er mest noget jeg laver i fritiden. For faget i dag har ændret sig, hedder nu håndværk og design. Sikkert en meget god ide, ud fra tanken, men sløjd skal være med i faget. Jeg er fra en tid, hvor håndarbejde var for piger, og sløjd for drenge, så jeg har aldrig haft en hammer i hånden. Jeg er helt blank på ideer til det. Men håber med tiden, at jeg får lært nogle ting, og får nye kompetencer ide for det felt.

hvad kan man lave med børnetegninger diy DIY børnetegning blog tegning tatoo børnetatovering cityprinsesserne kreativ tid neglekunst nail art
Her en børnetatovering på håndledet 🙂 Ja den krøller lidt, lige her 🙂

Men i det felt, hvor jeg er nu, så brænder jeg meget for nybegynderen. Det som jeg selv skal til at være, da man på mit arbejde ønsker, at jeg skal varetage faget i dets nye form.

strik vanter med mariehøne prikker cirkeline prikker hvordan strikker man vanter nybegynder børn diy DIY vanter
Her er det nålefiltet mariehøneprikker på vanterne. Opskriften er nem, og lige til at gå til, hvis man kan ret og vreng, og har prøvet at strikke sit første dukketæppe. 🙂

Og grunden til at jeg brænder for nybegynderen, som ofte kan være børn, er fordi, jeg syntes at mange opskrifter, der bliver lavet, altid bliver lavet ud fra en forventning om, at brugeren har en forforståelse, kender til alle fagord og fagbegreber, så derfor kan opskrifter godt være temmelig indviklet for en nybegynder, eller for et barn.

Og det være sig alt fra madopskrifter, hvor der står en masse indforstået, til strikkeopskrifter , til sysanvisninger, filteting, til broderimønstre der også er temmelig indviklet, hvis de for eksempel har for mange farvepixelering.

sysanvisninger, filteanvisninger, broderimønstre som er til at gå til, som barn eller nybegynder, dem laver jeg en masse af. Du kan så købe dem igennem Saxo.com til et symbolsk beløb.

Ideerne, dem får du så til gengæld helt gratis her på siden.

Anvisningerne udgives enkeltvis, og det gør de, fordi det smarte for dig er, at du behøver kun at købe en anvisning, du skal jo kun bruge en, du kan printe den ud, sætte den i en mappe, og samle alle de anvisninger du har brug for, og på den måde designe din egen bog.

De bliver også udgivet som -bøger, da det også er skide smart. DU kan købe dem døgnet rundt, året rundt og i hele verden. Du har kun brug for en printer.

Du får dem i samme øjeblik, du har betalt, så du skal ikke gå og vente, og få den der hade følelse, ihh altså, hvornår kommer det, så du kan komme igang. Du kan komme igang med det samme, selvfølgelig hvis du har alle de ting, der skal til, forstås 🙂

Du skal heller ikke gå og ærgre dig hvis du ikke kunne bruge opskriften alligevel, da den som sagt er til et symbolsk beløb, du kan spilde kaffe og tabe makrelmaden, uden at det gør noget, for du kan bare printe en ny. Og sådan er der så meget.

Der er mere omkring de børn 🙂

Børnetegninger, jeg elsker dem. Jeg samler på dem, har i kassevis af tegninger fra børn. Grunden til den store passion er, børn er så umiddelbare. De tegner bare det de ser, eller det de føler. Og det kan give de vildeste udtryk. Og de udtryk er jeg bare nød til at lege med.

Så nogle tegninger er lavet om til broderimønstre. Andre er lavet til sjove, søde kuverter eller gaveposer.Atter andre er lavet om til sjove børnetatoveringer, jeg muntre mig med at tae på, til sjov, til fest og til hverdag.

Så vil du gerne følge med i ideerne, du kan lave med dine egne børns tegninger, så kig med på DIY hvad kan du lave med børnetegninger.

Og nu vi er ved tegningerne, så illustrerer jeg selv rigtig meget. Jeg illustrerer både til mine egne blogindlæg, har lavet nogle malebøger, som er udgivet på saxo.com, har lavet noget for en forfatter, som ikke er udgivet endnu, samarbejdet med Mette Weber fra siden “tal med børn” hvor en dialogjulekalender kom til verden. En bog fra et forlag om Grønland er ved at se dagens lys, samt konceptet fortæl en historie, illustrationer til at fortælle en historie, er et koncept om, at det kan virkelig godt være svært at skrive en historie, særligt når man er barn. Og hvis så skolen, eller forlag vil have at du skal skrive efter berettermodellen, bliver det endnu mere svært, for den er skide svær at forstå, på nybegynder niveau.

Tegninger og illustrationer, de er muligt at købe brug til dem. Pris vil variere alt efter hvad de skal bruges til. Hvis du for eksempel selv er blogger, og ser en illustration, du tænker du godt kunne bruge til et blogindlæg, ja så koster det 50 kr.

tegning illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen
Det kan godt være det var hurtigt for Picasso at tegne en tegning. Men det var det jo fordi, han havde brugt 50 år på at lære det. Og det afspejer en pris jo altid 😉

Hvis du skal bruge en helt ny tegning, er prisen en anden, fordi du bruger tegningen eksklusivt.

Måske bemærkede du, at en bog var ved at se dagens lys, og som handler om Grønland? Grønland er mit hjerte nær. Jeg har været der oppe to gange. En gang fordi jeg var nysgerrig på det sted, min far tog op til, for at arbejde, da jeg var barn, og anden gang for at undervise i tekstiltryk.

Jeg blev så facineret af det land, at rigtig mange af ideerne, også bliver tænkt ind i et Grønlands tema. Der findes for eksempel både malebog og fortæl en historie, illustrationer til at fortælle en historie allerede. Tegningerne, til de to, er de samme.

___________________________________________________________________________

hvordan får man højt selvværd mælkebøttebørn mælkebøttebarn tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder man en illustrator
Her en lille illustration omkring at lade mælkebøtter blomstre. Læs lige videre, så fortæller jeg dig, hvad det er 🙂

Jeg har meget på hjerte 🙂 Jeg er også mælkebøttebarn. Det har ikke været nemt i min barndom, men jeg er kommet ud på den anden side. Det er ikke alt der er blevet tilgivet.

Jeg tror ikke, at man skal tilgive alt. Og grunden til det er, jeg tror at man vil bøvle med for megen skyldfølelse, hvis det viser sig, at der er noget, som er sket, store svigt eller krænkelser, som ved gud der er grund til at være vred over.

Men som et gammelt ordsprog siger, lad ikke Solen gå ned over din vrede.

Så selvom ikke alt kan, eller skal tilgives, og der er stor forståelse for, at der har været ting i ens barndom, der har været slemt, skal du heller ikke lade det trække lange skygger ind over dit liv nu.

Du må accepterer vreden, de ting du har været ude for, ellers kommer du til at hænge fast i krænkelsen, og det er det samme som jeg kalder, at blive i din krænkers energi, som vil stække dine vinger.

Du skal gøre dig fri, fri af krænkers energi, og ud og flyve på dine egne vinger. Så du får et smukt liv, et smukt sind, som måske kan hjælpe andre, eller måske bare være til stor inspiration for andre. For det kan også flytte noget hos folk.

Så lad din mælkebøtte blomstre <3

Det vil jeg også skrive noget om, men mest i maj, fordi det er der mælkebøtterne blomstre.

I virkeligheden ville jeg gerne holde et foredrag om det, fortælle min egen historie, som ikke er den om min familie, og hvem eller hvad der krænkede, for jeg vil ikke selv være en krænker, men min historie om hvor fandt jeg styrken, modet og hvad var vendepunkter, der gjorde at jeg kunne rejse mig, gå, hele, og flyve ud på mine egne vinger, eller skyde op igennem asfalten, som mælkebøtter jo kan.

Men ved du hvad, det koster at leje et lokale, at bruge en masse tid på at skulle markedsføre, og måske stå med et underskud, fordi jeg ikke er kendt, og derfor er sikret på forhånd, at folk gerne vil høre, hvad jeg har på hjerte. Så det vil jeg ikke bruge min tid, energi eller penge på.

Så hvis du tænker, ej hvor ærgerligt, den historie gad jeg da godt at høre, jamen så lyt med her, hvor Vigga Wagtberg har interviewet mig om at være mælkebøttebarn, fordi det ville hun også. 🙂

Hvis nu du tænker, jamen alle de ting jeg nævner, dem kan du da sagtens sørge for, jamen så kontakt mig da, og lad os sammen finde ud af, hvad eller hvordan vi gør det 🙂

___________________________________________________________________________

Maybritt laisbo-cityprinsesserne-diy blog-diy-kreativHvis du af en aller anden grund gerne vil i kontakt med mig, så skal du vær så velkommen til at kontakte mig.

Det kan du gøre ved at ringe til mobilnummer: 40833813

Jeg vil blive rigtig glad for at du lægger en besked, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring. Det giver mig mulighed for at forberede mig. Så tak for din forståelse. 🙂

eller skrive en mail til cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylde kontaktformularen.

Kommentarer, det bliver jeg altid rigtig glad for. Du må gerne dele dine meninger, så længe de bliver holdt i en sober tone, og du må gerne dele links, hvis du syntes de har en relevans.

Ellers er der bare at sige

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *