DIY julepynt med ting fra loppemarkedhvordan laver man kræmmerhuse julepynt af nodepapir jul diy DIY

DIY julepynt med ting fra loppemarked

DIY julepynt med ting fra loppemarked. En tur på et loppemarked, en masse sjove ting til få penge, og en eftermiddag med lim, glimmer og andet, du finder i skuffen, og vupti kan du trylle det til den skønneste julepynt.

Ingen jul uden kreative juleideer til julepynt 🙂

Så her kan du komme i stemning, alene ved at se på billederne, eller selv få ideer 🙂 klik på indlæg og Rul videre ned, så kan du se det hele 🙂

DIY JULEPYNT med ting fra loppedmarked er bæredygtighed

Tjek da lige mere DIY ud, bl.a. med juleengle

diy loppefund hyacinter jul blomster
En sukkerskål uden låg, fundet til nærmest ingen penge. Den kan du bruge som en lille vase, eller komme i hyacint i, som her, dækket med lidt mos.

BIDT AF EN GAL JULELOPPE

Det er jeg nemlig. Så næsten hver lørdag drager jeg afsted. Jeg har et par ynglings loppemarkeder, nogle hvor der er meget skrammel, men hvor du finder “guld” imellem det. Jeg røber kun Svalernes der ligger på Nattergalevej. Her går alle penge til et godt formål, og alle der arbejder der er frivillige.

Du gør gode fund til næsten ingen penge 🙂

Her fandt jeg et gammelt stald vindue, der ser fedt ud i min udestue, og en sukkerskål, hvor jeg med det samme vidste, at i den skulle der være en hyacint.

De små lys lamper er bare for at illustrerer at mange søde glas og krystalvaser er også at finde, og i dem kan du sætte fyrfadslys i, det ser virkelig sødt ud 🙂

Tjek lige DIY med nisser, og få en lille nissehistorie.

___________________________________________________________________________

HYACINTER

Åh hvor jeg bare elsker hyacinter. De er både temmelig julet, men de er også en forårs bebuder. Så jeg kan plante dem til jul, eller stille dem i hyacint glas, med nogle søde hyacint skjulere oven på.

diy loppefund hyacintskjuler cityprinsesserne
søde små krystalvaser kan du også bruge til hyacinterne. Du kan dertil lave hyacintskjuler, hvis ikke du vil have at hyacinterne skal skyde for hurtigt. De kan nemlig godt blive lidt lange og vælte, hvis de får lys og varme.

SØDE KRYSTALVASER MED HYACINTER

Jeg er vild med loppemarkeder om sommeren, og om vinteren bliver de så afløst af julemarkeder, som jo er noget helt andet. men hvor om alting er, så får jeg til tider ideer om sommeren, som har med jul at gøre, og det gjorde jeg i sommers, da jeg stod med en lille sød krystalvase. Jeg kunne se for mig hvor sødt detville se ud, enten med fyrfadslys eller sovende hyacinter.

Så jeg brugte noget tid på at finde flere vaser. og sødt syntes jeg det ser ud. 🙂

diy jul loppefund hyacinter cityprinsesserne
Pga at bageformen kan rustne, så er denne ide nok mest velegnet til udendørs brug. På altanen, hvis du har en sådan, der kunne det se rigtig sødt ud.

En anden lille ting, som jeg bruger meget til jul, er at plante i en gammel bageform, eller stikke fire lys i en bageform, og så dække til med mos. Det er enkelt og virkelig sødt. Bageformen må gerne være lidt bulet og rusten, det er med til at give patina og en julestemning.

Men pas på med at stille den rustne bageform på et bord, eller vindueskarm, for rusten smitter af, og er rigtig svær at få af igen.

Tjek da lige mere DIY ud, bl.a. med juleengle

advents krans advent jul julepynt mos
der er mange måder at lave advendskrans på, der er de runde med gran, sløjfer og en masse sødt pynt. Og så er der de mere enkle som denne, hvor lys er kommet i en bageform, og mos er lagt i kanten. Vær opmærksom på at er bageformen rusten, kan den sætte mærker.

___________________________________________________________________________

diy DIY jul julepynt hyacint glas hvordan laver man hyacintskjuler
Her er skjulerne lavet af nogle paprør, som var det inderste i noget vævegarn. De blev malet med rester fra tiden med krakerlerings maling, og bagefter blev der klistret alt muligt glimmer på, og perler, og hvad gemmerne nu havde af skatte

HYACINT SKJULER

Materialer:
Maling; guld, glimmer og hvid, Krakelerings maling, pensler, pap til kræmmerhuse, blonder, sløjfe bånd, klipsemaskine. pallietter eller glimmer sten til pynt, du kan også bruge knapper, bare for sjov skyld.

Kræmmerhusene havde jeg i forvejen, det er nogle jeg har fået fra noget vævegarn, men du kan lave dem selv ved at bruge pap, hvor du laver en cirkel, tegn efter en tallerken, cirklen klippes i to og du prøver at få siderne sammen, og klipser.

Kræmmerhusene males. Det med krakelering, der males med guld først, så med krakelerings maling, og når det er tørt, så til sidst hvid

__________________________________________________________________________

DIY julepynt med ting fra loppemarked, gammelt nodepapir;

DIY julepynt med ting fra loppemarkedhvordan laver man kræmmerhuse julepynt af nodepapir jul diy DIY
Gammelt nodepapir, lidt guld, noget papir der lå i en æske sko, som kom med posten, og voila smukt og bæredygtigt julepynt

Du kan også være heldig at finde gammelt nodepapir på diverse loppemarkeder. Nodepapiret kan bruges til mange ting, ud over de kræmmerhuse du ser her. De kan bruges til flethjerter, kuverter til julekort og til indpakning af gaver.

Hvis du ikke nænner at klippe i nodepapiret, kan du kopierer det.

julepynt julekugler jul juletræ nødder
De smukke retro julekugler har haft mange steder i gennem mange jule. De har ligget i en stor skål, i en glasvase, på et fad, og som her, og ikke mindst juletræet

ARVESØLVET

Der er jo ikke noget som jul, særligt lige når julekassen kommer frem, eller skal pakkes ned for den sags skyld. Det vækker minder. Både til den jul hvor farmor lå syg i mange dage, og de voksne var ved at få pip. Til en anden jul, hvor jeg fik en rød skoletaske i julegave, og som jeg legede helt vildt med lige indtil jeg rigtig skulle bruge den.

Den røde retro skoletaske er i øvrigt kommet i hus igen. Da jeg så en på et loppemarked, var jeg nød til at eje den. Jeg fik skomageren til st sy en skulderstrop i. Så den er blevet mega sej.

Så var der selvfølgelig juletræet, som skulle have alle arve julekuglerne på, for slet ikke at tale om lametta. Jeg har virkelig en svaghed for lametta. Ved godt det ikke er god stil, men det at det glimter gør bare at jeg ææææælsker det.:-)

Her kuglerne der blev pakket ned igen, med en tanke på farmors juletræstæppe, som hun møgsommeligt havde broderet, men som med tiden var blevet så namset, at det ikke fik lov til at overleve. Men sikke en masse minder 🙂

Gamle jule glaskugler er også noget, du kan være heldig at støde på, når du går rundt på loppemarkeder.

Tjek lige DIY med nisser, og få en lille nissehistorie.

fra yt til nyt skøjter
Et par skøjter stillet lige uden for døren giver stemning. Disse er fundet til en tier, de kan ikke bruges til meget mere end at pynte 🙂
diy julekugler strik væve vævning kreativ tid hvordan laver man julekugler
Du kender garanteret godt til Arne og Carlos strikket julekugler. Her en anden version, som dog ikke kommer fra dem, men hvis du godt kan lide det strikket look, så er dette også en mulighed. Kuglerne er på en måde vævet. Du har muligvis set dem før her på siden, for de hedder H C Andersen bolde. Her i en mindre størrelse, så de kan gøre sig på juletræet.

JULEKUGLER

Er virkelig oppe i tiden. Hvad enten det er strikket, som Arne og Carlo gør det, med decopage eller som her, en vævet julekugle, hvor jeg har lavet julekuglen, som de H C Andersen bolde jeg laver. Jeg vikler en masse garn omkring noget stof, så laver jeg nogle trandtråde, sådan er der er otte, og så væver jeg ved at væve rundtom trandtråden, og ikke op og ned, som man normalt gør når man væver almindeligt.

Her har jeg så også yderligere lavede nogle kryds med en farve, der er i kontrast til de farver, jeg har vævet kuglen med.

Tjek da lige mere DIY ud, bl.a. med juleengle

diy juletræstæppe hvordan syr man et juletræstæppe syning jul
Pathwork, her får du lige et par ideer mere, end bare som juletræstæppe. Du kan også lave et sengetæppe af gamle cowboybukser. Juletræstæpperne er mixet stof, og gamle broderier,
der er syet sammen.

DIY JULEPYNT, EN IDE, TO JULETRÆS TÆPPER

Da jeg laver mange kreative ting, har jeg også et stort lager med alverdens dimser, dutter, samt garn og stofrester. Nogen gange har jeg et stykke stof liggende i meeeget lang tid, og pludselig får jeg ideen. Og sådan var det også med disse juletræstæpper. En masse stofrester med roser, og gamle broderier, jeg har samlet igennem en del år, fordi jeg er så betaget af tanken om al den tid, der er blevet brugt på det.

nogle af disse broderi og stofresterne med roser, klippede jeg ud i kvadrater, og endte op med to juletræstæpper, en i grønne nuancer og en i rød. Træskoene er nogle jeg engang faldt over i en antikforretning. jeg fik en historie med om, at det var en hollansk kunstmaler, der altid havde dem på, når han malede. Jeg ved ikke om det er sandt. Men jeg ved, at jeg selv tænkte på, at det var julemandens træsko, så derfor er de en fast del af jule op pyntningen her 🙂

DIY JULEPYNT, HJERTE PYNT AF FIMOLER

Her har jeg lavet nogle små honningkage hjerter af fimo-ler. Bagefter har jeg malet dem med hobbylak.

Nogle bruger jeg til gave mærker 🙂

Jeg syr også hjerter, så når jeg har juletræ,for det er ikke altid jeg har det, så er det fyldt med hjerter. Julen er jo hjerternes fest <3

Rigtig glædelig jul

Tjek lige DIY med nisser, og få en lille nissehistorie.

Eller Tjek da lige mere DIY ud, bl.a. med juleengle
__________________________________________________________________________

postkort julekort foto fotograf juletræ kræmmerhus

Har du set, at Cityprinsesserne er på youtube?

_________________________________________________________________________
KONTAKT; Hvis du af en eller anden grund gerne vil have fat i mig, det kan være noget du har set, gerne vil købe, noget du gerne vil have mig med til, nogle illustrationer, du vil have jeg tegner, foredrag eller kurser, jeg har mange kompetencer, i mange felter, også hvor nogle felter går hen over hinanden, så kan du gøre det her:

Maybritt Laisbo
mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

Du kan også ringe til 40833813

Men det er vigtigt at du lægger en besked, hvis jeg ikke kan komme til telefonen, og det er det dels fordi, jeg gerne vil være forberedet når jeg ringer tilbage, jeg vil ikke lede på nettet efter dig, for det gør jeg med numre jeg ikke kender, og findes det ikke på nettet, ringer jeg ikke tilbage. Jeg har nemlig ikke lyst til pludselig at ringe til et nummer, som tømmer min konto.

Tak for din forståelse 🙂

Vi tales ved, gør vi ikke 🙂

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *