nisser nisse på loftet sidder nissen med sin julegrød sang julesang

Julenisser og en lille nissehistorie

Julenisser som DIY, finder du her. Både som hæklet, filtet, broderet, med toiletruller, som fingerdukker, kravlenisser, og som Ludobrikker.

Ingen jul uden julenisser, og en lille nissehistorie. Så her får du lige en hel masse nisser,  DIY, som du selv kan lave, både med nålefiltning, fingerdukker, klippe klistre, i træ, og julenisser, også  som kravlenisser, som jeg har tegnet.  

Men først en lille anekdote fra mit liv, om et sted, hvor de virkelig elsker julenisser.

___________________________________________________________________________

Oslo fjorden cityprinsesserne

Du kan læse historien, eller høre den på youtube bloggen, hvor jeg fortæller julehistorien om jul i Oslo, og nissen der drillede.

Stedet var Norge, og vi var ankommet til min venindes hus, der lå i byen Drøbak. Byen ligger på skrænten af Oslo fjorden. Byen elskede julenisser så meget, at der var et kæmpe nissehus nede i byen, som havde åbent hele året. De troede så meget på nisser, at der var vejskilte, som viste, at du skulle passe på, at du ikke kørte nisserne over. Du ved, ligesom dem med hjorte vi har i Danmark.

Det var dagen før dagen, og en vis utålmodighed var at spore hos de tre børn, som lige havde lagt alle gaverne under træet, som de havde pyntet, og nu lå de i deres senge og hørte en historie, selv om det var svært, fordi tankerne hele tiden fløj til alt det, som skulle ske dagen efter.

juletræ julepynt jul
Ja, så var det bare med at vente på julen 😉

“Kan du komme væk” hørte vi alle pludselig Per Kristian råbe inde fra stuen, imens han hamrede og bankede på ruden, og iøvrigt lød meget gal. Pigerne krøb hurtigt ned under dynen, for bange det blev de altså.

Peter, ja det hed han, og det gør det jo til en rigtig julehistorie, var ikke sådan bange af sig, så han fløj op til vinduet, for at se, hvad var det, det som skulle gå væk.

“jamen jeg så det jo selv!” Blev Peter ved med at sige den følgende morgen, hvor børnene var stået op, på et tidspunkt før en  en vis herre har fået sko på. “Den løb igennem haven, og jeg er sikker på, at det er den, som har taget alle gaverne med sig”

Pigerne fnisede. For på en måde troede de lidt på det med julenisser, for der lå jo nissegaver på bordet hver dag, men på den anden side, så havde de også lidt mistanke om, at det kunne være, det var de voksne, der gjorde det.

Men nu sad Peter der, og sagde han ved selvsyn havde set en julenisse, havde set vejskiltene, havde været nede i nissehuset, og nu var sikker i sin sag. Der fandtes nisser. Bum

kælketur i skoven vinter sne jul
Røde æblekinder, frisk luft, og varm kakao bagefter. total win-win

Børnene fulgte fodsporene i sneen, som var tydelige, og som i første omgang gik ind til naboen. ” Jeg tror I skal prøve oppe i skoven.” Sagde naboen, som ikke havde mistet nogen gaver, og som på ingen måde syntes, det var mærkeligt at fremmede bankede på døren, for at høre, om de havde set nissen.

Hjemme igen i varmen, og uden gaver, eller flere spor af nissen, besluttede børnene at kigge på loftet. For det er jo der, at julenisser bor, men måske ikke i Norge? I Danmark gør de, og hvem ved, det kunne da godt være, det var en dansk nisse, der var flyttet med, det gør de jo, sådan nogen 😉 Og veninden var dansk, så det gav mening.

jul nisse julenisse nisser jul risengrød diy DIY
Her er da et par nisser spottet på Oslobåden.

Og nej, gaverne var der ikke, men det var nissetøjet til gengæld. “Mærkeligt” sagde de voksne, som på ingen måde havde den fjerneste ide til, hvordan det kunne være havnet der, eller om nissen nu gik nøgen rundt, for det har vi da alligevel aldrig hørt om.

Motivationen var i top. Det var jo nye spor, så den vilde skattejagt gik igennem hele huset. Det var godt tænkt, for ganske rigtigt, så fandt de gaverne. De lå i en sæk, lige ved skorstenen.

på loftet sidder nissen med sin julegrød sang julesang nisser
Husk nu grøden på loftet, for de kan godt være nogle rigtig drillenisser, hvis ikke de får noget mad. For det bliver man altså madmuggen af

Så gaverne kom tilbage til deres plads, alle talte om, at nissen bare var blevet forskrækket i sit gøremål, da en voksen skulle tisse ud på natten, og at ingen havde været bange på noget tidspunkt, kun lidt, mest da nissen stod i haven. Men ikke for om gaverne nogen sinde skulle se dagens lys.

Snip snap snude, nu er den historie om julenisser ude.

___________________________________________________________________________

nisser nisse DIY diy
De der skovnisser, det kan da godt være de samme som boede på loftet, kan det ikke?

Nå, vi må til det 🙂 Måske du, som jeg, også elsker julenisser, de søde af dem forstås, og næste ikke kan få nok, de er alle vegne på hylder, i skabe, ej måske ikke i skabe, i sofaen da, på sengen, ej måske heller ikke der, nå men sådan lidt omkring bare. Nogle julenisser har du måske købt, for kender du ikke det, at stå med en nisse, som har det skønneste udtryk, og du må bare eje den?

Så er der alle nisserne, som er lavet, af farmor, mormor, som er arvet, som er lavet af børn. De får også en særlig plads i hjertet. Og så er der dem du selv laver. Her nogle bud på, hvordan du selv kan lave julenisser.

Har du forøvrigt tjekket DIY med juleengle ud?
Eller de andre DIY juleideer ud?

___________________________________________________________________________

Hækle julenisser;

julenisser julenisse jul nisse nisser hækle hæklet hækling jul
Jullenisser i den hæklet udgave er der også her. Du finder hækleopskrift til den store nisse på linket. opskriften eger sig til let øvede

Hækle og strikke nisser, er vel i grunden også en juletradition. Strikkenisserne må lige vente, måske det først bliver til næste år. Her ser du et bud på hæklet julenisser, jeg er kommet frem til. Den lille var den første prototype, og der var nogle ting, jeg ikke var helt tilfreds med.

Så en ny blev hæklet, så den store julenisse hækleopskrift finder du her

___________________________________________________________________________

Ingen jul uden broderi:

broderi bamser julepakkekalender
Pakkekalendere er ofte broderet, så her et bud på en broderet pakkekalender med bamser

Pakkekalenderen, den kommer vi ikke uden om, når vi taler jul, så her et bud på et par julenisser, som er bamser, og som er broderet.

Broderimønster til julenisse bamserne finder du her Pris 50 kr

julenisse pige nisse broderi broderimønster
julenisse pige, her et lille broderi projekt, som egner sig godt til julekort.

Julekort, som broderi, er også en mulighed. Projektet er ikke helt så stort, og lige med dette broderimønster, er det et grundmønster, hvor du kan lave en masse søde og sjove piger, det kan være en heks, balletdanser, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Dette broderimønster egner sig godt til nybegynder og let øvede.

broderimønster til nissepige finder du her 19,95 kr

__________________________________________________________________________

diy hvordan filter man nisser jul julenisser
Søde små filte julenisser, de kan sidde oppe på loftet, eller på en loftbjælke. De er ikke så svære at lave, og du kan høre radio eller lydbøger imens. Det er win-win.

NÅLEFILTEDE JULENISSER

Her nogle julenisser, jeg filted sidste år. De helt røde var så heldige at komme i Hendes verden med en opskrift. Nisserne har jeg ikke mere, de er flyttet ind hos min besøgsven, som er en ældre dame, der sidder og glæder sig og de søde nisser. Det ene sæt vil jeg kalde skovnisser. Og jeg ved ikke rigtig selv, hvilke jeg syntes er det sødeste, for det svinger, den ene dag syntes jeg det ene, den næste dag det andet.

Opskriften på skovnisserne, dem kan du købe opskriften på. Opskriften er som en E-bog, der giver de fordele, at du får den med det samme, så snart du har betalt, du kan selv vælge om du vil printe den ud, eller om du vil have den digitalt. At det er en E-bog, gør også at der ikke er de store omkostninger forbundet med det, så prisen er nærmest til forærings pris, nemlig 9,95 kr

Så måske du skulle prøve 🙂 => HVORDAN NÅLEFILTER JEG NISSER

julenisser diy nisser julepynt nålefiltning filtning jul
Julenisser omkring julegrøden. Husk det nu, ellers driller de

FLERE JULENISSER

Lille nissemor, nissefar og nissebror kom til verden for nyligt. 

Udtrykket er også et andet, og sådan er det med den filtenål, jeg ved aldrig hvad som kommer ud af den.

Tøjet har jeg været nød til at sy på. For det vil ødelægge dukken, hvis jeg syr tøjet færdigt, og prøver at presse det på.

Nisserne kan du selv lave, opskriften kan du få lige her => JEG VIL LAVE FLERE FILTENISSER

Har du forøvrigt tjekket DIY med juleengle ud?
Eller de andre DIY juleideer ud?

 

diy nisser nålefilt nisser hvordan filter man nisser
Og har du ikke den store tålmodighed, eller vil du bare lige prøve, hvordan det der nålefiltning er, så kan du lave små fingerdukker. Hovederne er nålefiltet, og kroppen er kunstfilt, der er syet på.

___________________________________________________________________________

Her et par julenisser, hvor de små kan være med 🙂

Du skal bruge:

julenisser DIY nisser julepynt jul hvordan laver man nisser til julepynt
Juleklip, det må der til, mest for hyggens skyld. Og her lidt hvor de små kan være med

Sådan gør du;

Du klister rødt papir på, der hvor du vil have kjolen. Og hvidt papir der hvor ansigtet skal være. Husk at bruge limstift til dette, da papiret ellers bliver for vådt at tegne på. Når ansigt er klitret på, tegner du øjne, næse og mund.

Hjørnet af det røde papir klipper du rundt, sådan at du har en 1/4 cirkel, og laver det til et kræmmerhus, som du bruger til nissehue.

Rundt om kanten af nissehuen klister du vat

___________________________________________________________________________

Ingen jul uden spil, her en DIY  ide til nisse ludobrikker;

DIy hvordan laver man nisser ludospil jul julepynt
Hvad så, skal mormor ikke tæves i lidt Ludo? Hvorfor laver I ikke brikker selv, så kan alle være lige den, man helst vil være. Far kunne være Batmand, Mor Super Carla, lillebror Spidermand og søster en nissepige 🙂

Ludobrikkerne er fundet i Søsterne Grene, det samme med de små juletræer, som her også bliver brugt til julenisse Ludobrikker. først er de blevet malet, noget uld er brugt til hår, der kan du også bruge vat, og kunstfilt er klippet i kræmmerhuse, og klistret på som nissehuer.

___________________________________________________________________________

diy tegning hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegnesteg tegnestregen
Her et bud på kravlenisser. De er tegnet i hånden, så det er indscannet, så måske kvaliteten ved print ikke bliver så god.

KRAVLENISSER

Kravlenisser, dem har jeg på en eller anden måde et særligt forhold til, fordi med dem følger en historie fra for virkelig mange år siden 🙂

Jeg havde været i Hamborg, fordi jeg havde mødt en kæreste. Jeg havde taget det så langt, at jeg rent faktisk var flyttet der ned, og hurtigt hjem i et andet land, det gik virkelig bare ikke.

I toget, lille juleaften, på vej til København fik jeg stjålet posen med alle mine sko. Jeg havde været så snedig at jeg havde taget gummistøvler på, så de ikke fyldte så meget i posen, og det havde gjaldt om at få pakket det så tæt, at jeg kunne have det hele med, fordi der var meget.

kravlenisser musen Metermål illustration hvor finder man en illustrator
Musen Metermål var også lige nød til at udkomme som kravlenisser.

juleaften blev så tilbragt i min søsters hjem, og der var pyntet op til den helt store guldmedalje med kravlenisser fra gulv til loft. Jeg selv har aldrig været så overvild med kravlenisser, men disse som jeg har tegnet, har alligevel fået mig til at holde af dem.

nå tilbage til historien. Disse kravlenisser, som prydede over alt, var sat op med brunt pakketape, for det var det eneste min søster havde. Så midt i al sorgen, for jeg var virkelig ked af at mit Tyske eventyr ikke blev til noget, kom jeg dog alligevel til at le. En juleaften i gummistøvler, med kravlenisser overalt opklidstret med pakketape, samt min søsters lille nye datter, som næsten lige var født, og så lille at hun kun kunne passe dukketøj, det var på en eller anden måde så komisk, at jeg kom til at le, og vidste at denne juleaften, den ville jeg altid huske 🙂

Hvis du højreklikker på billedet med kravlenisser, gemmer billede, kan du printe det ud, som du er velkommen til 🙂

Har du forøvrigt tjekket DIY med juleengle ud?
Eller de andre DIY juleideer ud?

illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen tegning børn
Dette er dog en anden historie, nemlig den fra dialogjulekortene. Her sidder lille bamse og nisse og venter, og veenter, og veeennnter. Det er rigtig svært er det 😉

TEGN OG SKRIV EN JULEHISTORIE
I øjeblikket så er jeg i det vildeste tegneflow, det er jeg nu næsten altid. jeg har nogle temaer, som hele tiden vender tilbage, det er tegninger med bamse og klovn, og så en gade med butikker. jeg aner ikke hvorfor disse motiver hænger fast, men det gør de 🙂

Så pludselig en lørdag, en hel uge efter at 1. dec havde været der, fik jeg ideen til en julekalender. Det var lidt sent, i forhold til hvis jeg dagligt skulle dele med jer på Facebook. Men sådan er det. 🙂

Mens jeg tegnede, for det var virkelig et stort projekt, så begyndte en historie at forme sig, så den var jeg også nød til at skrive på. Så nu er jeg ved at lave et produkt med en tegning og en historie, der hænger sammen, men som også sagtens kan være hver for sig. jeg er så spændt på, hvor det hele ender 🙂 Tjek da lige hele processen med den tegnet julekalender her, fra skitse til endelige resultat.

hvor finder man en illustrator tegning julekalender børn tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer
Der blev tegnet og tegnet hver dag den december. Du skal da lige se, hvordan tegningen startede, og til slut, som er det du ser her. Tjek linket.

Og så var der den Gif, jeg lovede dig. Her er det lille Bamse og nisse, der også sidder og venter på at det skal blive juleaften.
De er to figurer, som er med i en dialogjulekalender, ide Mette Weber, illustration Maybritt Laisbo. Det er en offline julekalender. Tænk at jeg er nød til at skrive det 😉
Men den skaber hygge og nærværd, stunder, som ikke bare kommer af sig selv, fordi man lige spørger, hvordan er det gået i dag. Det er her, hvor tegninger får dig til at tænke på noget, som du ikke tænker på i en travl hverdag.

Illustration bamse hvor finder man en illustrator tegning tegnestreg tegnestregen børn jul julekalender foredrag kurser kursus workshop
Du kan også lave en lille Gif, hvor du skaber stemning, det kræver en del, men husk, den kan genbruges 😉 Det kan også gøres med billeder, og det giver god effekt.

JULEHYGGE
årh hvor jeg dog hvert eneste år håber på sne. Det er bare så meget med til at understrege stemningen. 🙂

Hvor om alting er, hvad enten du har været ude at kælke eller været ude og fælde dit juletræ, så er der ikke noget mere hyggeligt end at spille med familien bagefter. I kan lave de sødeste, sjoveste ludobrikker selv. Her er det nisse piger, som er malet med hobbylak, og posca tusser er brugt til detaljer. Hår er en uldtot som er blevet bundet i nakken.

Har du forøvrigt tjekket DIY med juleengle ud?
Eller de andre DIY juleideer ud?

jul julepynt juletræ julekort postkort diy nisse nisser
Så rigtig god fornøjelse og god jul <3

___________________________________________________________________________

diy hjerter jul julehjerter af filt nålefilt hvordan laver man filtehjerter

Der findes ikke noget sted i mit hjem, hvor jeg kan hænge en troldegren, og øv for det. Fordi disse filtede hjerter på en troldegren gør sig meget bedre ud. Rigtig ærgerligt at jeg ikke kan vise dig det. Og så med nogle små kugler også, eller nogle prismer, der ligner iskrystaller, så spiller det virkelig.

FILTEHJERTER

Og når nu du er igang med filtenålen, så her lige et DIY bud på nogle hjerter.

Ingen jul uden hjerter, det er jo hjerternes fest

Hjerter kan jo fås i mange udgaver, der er de flettet hjerter, hjerter lavet af cirkler, honninghjerter, og så de filtede hjerter, lige som her 🙂

Du kan filte hjerterne selv. Enten på skumgummi, hvor du bare prikker rødt filt på, efter du har klippet skumgummiet til et hjerte. Tjek mere her på Kreativtid

Eller også tager du noget løst, rødt uld og nålefilter det, ved at prikke i det. Når du prikker meget det samme sted, så samles filten, så der hvor de to hjertebuer skiller, der prikker du bare ekstra meget 🙂

God fornøjelse

___________________________________________________________________________

Maybritt laisbo-cityprinsesserne-diy blog-diy-kreativKontakt;

Hvis du af en eller mange grunde gerne vil tale med mig, det kan være noget du har set, gerne vil købe, noget du gerne vil have mig med til, nogle illustrationer, du vil have jeg tegner, eller høre om nogle af dem, du allerede kan se her på siden, foredrag eller kurser, jeg har mange kompetencer, i mange felter, også hvor nogle felter går hen over hinanden, så kan du gøre det her:

Maybritt Laisbo
mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

Du kan også ringe til 40833813

Men det er vigtigt at du lægger en besked, hvis jeg ikke kan komme til telefonen, og det er det dels fordi, jeg gerne vil være forberedet når jeg ringer tilbage, jeg vil ikke lede på nettet efter dig, for det gør jeg med numre jeg ikke kender, og findes det ikke på nettet, ringer jeg ikke tilbage. Jeg har nemlig ikke lyst til pludselig at ringe til et nummer, som tømmer min konto.

Tak for din forståelse 🙂

Vi tales ved, gør vi ikke 🙂

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *