drømme ferie spanien palmer

Kvinder går og drømmer om, at gøre det de drømmer om

KVINDER GÅR OG DRØMMER OM AT GØRE DET DE DRØMMER OM.

Sådan stod der engang på et kort, til en medarbejder et sted jeg var, og som lige havde sagt sit job op, fordi hun ville ud af rejse. Damn hvor vi andre sukkede…..og drømte…..og forsvarede at vi bare blev hængende. For der var jo børn, familie og husleje at tage hensyn til. Og drømmene, de var små, dem om de nye sko. De store drømme de koster, og det kræver en del på kistebunden, hvis ikke man vil låne. Drømmene midt imellem kan nogen gange godt lade sig gøre, hvis man har penge, eller tager et kviklån, hvis tilfældet er, at banken syntes lånet er for lille.

Drømmen kunne være at starte op for sig selv, med en lille livstils-virksomhed, og tiden er ikke til crowdfunding, men måske bare et kviklån, som hurtigt kan betales tilbage igen.

Nu ved jeg godt at kviklån kan være en jungel, men hvis det er i dine tanker, kan du evt tjekke og sammenlign kviklån så du får mere klarhed.

Nå men afsted tog hun, og efter et stykke tid var der ro i lejren igen.

smuk natur fjelde vand vandretur

Men sætningen kom frem i lyset igen, da jeg for noget tid siden så sidste afsnit om en mand, der ville bo i ødemarken i 3 måneder. Det var en barnedrøm, og han havde besteget bjerge og en masse andet, så han var rustet til udfordringen og drømmen. Afsted han drog, med tanker om, hvordan han skulle fange laks, stege dem på bedste “nak og æd” vis, og krydre det med vilde urter. Drømmen endte i et mareridt.

To måneder efter sendte han SOS. Den største udfordring, udover at skaffe mad, var isolationen.

Men hvad er det så med de drømme der? For der skrives her og der om drømme og passioner, om hvordan du skal finde dem, og leve dem ud. Nogen lover faktisk næsten at du kan blive rig af det, og hvem vil ikke gerne det?
Eller er det for overfladisk?
🙂

Måske……..Men hvis jeg lige trækker Marslows behovs pyramide kortet, så er det jo sådan, at når de mest basale behov som mad, en seng og tryghed er dækket, så rykker du op i pyramiden, og behovene ændre sig.

isbjørn

Og manden i ødemarken havde ikke nogen af delene, hverken et sikkert sted at sove, for han havde hele siden stor, stor angst for bjørne, maden var knap, så det fyldte hans hoved.

Kommer til at tænke på, da jeg i min ungdom drog afsted på interrail, som jeg iøvrigt lånte til, det var før kviklån fandtes, og bankerne syntes beløbet var for lille,  det som optog mine tanker hver dag var, hvor vi skulle sove om natten, og hvor kunne jeg få et bad.
Der blev sovet på strande og på banegårde, i tog med historier om mænd der bedøvede en, og voldtog samt berøvede en. Så det var virkelig ikke trygt, og ikke noget jeg kunne finde på igen. Og det er kun sjovt at fortælle om….i dag.

Jeg vil påstå, at faktisk var denne mand nået til det øverste led i pyramiden, behovet for selvrealisering, og det troede han kunne gøres i ødemarken. Men den fik ham bare ned på de nederste trin, og jeg er sikker på, at havde han ikke haft muligheden for at sende SOS, var han enten gået til grunde, eller også var han gået igennem krisen, og havde fundet ud af, hvordan han ville komme op på næste trin.

dfds oslo norge oslobåden bobler
Drømmen kunne også være at have råd til at inviterer alle de skønne veninder du har på en cruise 🙂

Og hvor i pyramiden er jeg. De tre nederste trin er opfyldte. Så jeg svæver eller veksler imellem de sidste øverste to, som er egoisme og selvrealisering.
Og det er vel i egoismen at ønsket om nye sko, tasker kommer ind?
Det ville ikke have den store værdi i ødemarken. Der er behovet at tasken og skoene er slidstærke og vandtætte.

Men er det så i virkeligheden bare det? toppen af kransekagen, drømmen om drømmen, at kunne købe alle de sko dit eller mit hjerte kunne begærer. Eller vil jeg nå toppen helt, stå der og skue, og tænke, nu har jeg nået alt, hvad så? Skulle jeg lade mig falde, starte forfra, foragte comfort og sko, tænke det er overfladisk. Tænke at det virkelige sande er overlevelsen fra dag til dag?

ÅÅhh, kender ikke rigtig svaret, men tilgiver mig selv min til tider overfladiskhed. Kan dog alligevel godt et sted i mit hjerte mærke en trang til at ville gøre en forskel, men er ikke rigtig klar over med hvad eller hvordan, andet end at det skal indebærer, at det er noget der vil glæde, skabe glæde ikke løsninger på problemer.

Men hvad drømmer jeg om, som jeg drømmer om at gøre? Jeg ved det faktisk ikke. Fred på jord? Kan man stadig ønske det? Men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre for at nå målet.

Måske jeg skulle tænke i et kviklån, en lille orlov, hvor jeg drager ned til de varme lande, går i bare tær i vandkanten, og lader tanker flyve, og drømme komme.

Hvad går du og drømmer om at gøre, som du drømmer om?

Kys fra prinsessen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *