DIY hvordan laver man spil ludobrikker cityprinsesserne kreativ tid

DIY spil. Lav dine egne spil med små midler

DIY spil, hvorfor ikke lave dine egne spil? Ferietid er spilletid. Der findes ikke noget bedre end at bruge tid sammen med familien, eller venner og spille spil. Også gerne nogle af dem, som tager lang tid, og hvor man er enige om, at man kan vinde håneretten 😉

Lige det, er nok mest de voksne, der skal aftale det. 😉 Men hvor om alting er, så er der rigtig mange DIY spil, man kan lave selv. Her et par bud.

ludo kreativ mormor prinsesser cityprinsesserne broderi butik
FERIETID ER SPILLETID

I sommerferien skal man spise is, være ved vandet, spise is, få sand imellem tæerne, spise is, spise Jordbær, spise snobrød, tænde bål, læse bøger, vippe tær i solen, ligge på stranden, gå ved stranden, spise is, nyde kaffe i det fri, nyde kold hvidvin, nyde kolde øl, være til havne fest, spise is, spille spil spille mange spil…..og spise is. 

Om vinteren skal man hygge, tænde lys, smide brænde i brændeovnen, sidde med tæpper, te og kager, og banke hinanden i Ludo, eller spil, der handler om viden, og hvor holdspil er det sjoveste.

sne jul hygge cityprinsesserne

Nu er det så ikke is, lys, ild i pejsen og tæpper, det her skal handle om, snarer spil og DIY spil, for der er ikke noget mere hyggeligt end at spille spil, hvad enten det er med børn eller andre voksne. Spil udfordre din matematiske tænkning, man er vel skolelærer 😉 Spil skaber relationer, og giver en følelse af oplevelse og nærvær.

Så er der også den skabende proces, DIY spil, hvor det bliver endnu sjovere, hvis man selv har lavet sit spil. Og her skal du også bruge dine matematiske kompetencer.

Men i ferien kan der også være andre spil, man kan spille. Og det kan jo være, at du har lejet et sommerhus, hvad enten der er i efterårsferien, juleferien, fordi du vil holde jul der, eller bare en forlænget weekend, hvor vejret er til at blive indenfor, og opdager, at der ikke findes nogle spil på stedet. Så kan du bare lave nogen selv. 🙂 Nogle gange kan du lave et spil med nogle sten. Eller med sten og ispinde. Jeg husker tydeligt et spil, fra da jeg var barn, hvor vi satte ispinde i sandet, og skulle vælte dem med sten.

diy DIY spil hvordan laver man et backgammonspil undervisning matematik
Lidt pap, eller et stort A3 papir, konstruktion af en trekant, du kan tegne de andre trekanter efter, to farver, en passer, eller noget andet rundt, du kan tegne efter, så har du, hvad du skal bruge for at kunne tegne et backgammon spil

Her er det et backgammon spil, der er lavet. Der skal bruges 24 lige benet trekanter. Grundlinjen skal være ca 3,5 cm. hvis du sætter trekanterne på et A3 papir.

Tolv skal have en farve, og andre tolv en anden farve, og farverne skal sættes forskelligt når de klistres på. Eller males, hvis du vælger at tegne trekanterne op.

Brikker kan du også lave, der skal laves 15 af en farve, og 15 af en anden farve, og det er vigtigt at de har samme diameter som grundlinjen.

Ludo jul nisser nisse spil cityprinsesserneLUDO SPIL
Er der noget mere hyggeligt end at spille spil, med folk der fuldt ud har forstået, at det bedste man kan vinde er ikke æren, men håneretten. Gnæk, gnæk. 😉

Der hvor jeg selv har oplevet håneretten hårdest, var sidste sommer, hvor vi var to par der spillede Trivial Persuit, min prins og jeg fik slaget, hvor vi landede på midten og manglede sidste spørgsmål, svarede forkert, hvorefter min veninde og hendes mand havnede samme sted, manglede også kun sidste spørgsmål, og vandt. Her kan man virkelig tale om, at blive slået på målstregen. Uhhh, der blev hånet i måneder, og vi går bare og venter på en revance.

DIY hvordan laver man spil ludobrikker cityprinsesserne kreativ tid
Lidt perler, hobbylak, noget karteuld og vupti, vupti prinsesser til Ludospillet

Noget der kunne minde om ludo brikker, blev fundet i en af 10 kr butikkerne, og de blev malet som små prinsesser, hvad ellers, og limede hår og kroner på, som er nogle perler. malingen som bliver brugt er hobbylak, for den har en høj pigmentering, og holder godt.
Brættet blev målt op, og malet på et stykke gammel masonit plade, som lå i kælderen, ved ikke rigtig om det var i prinsens gemmer, det blev fundet. 🙂
Det er en sød og sjov ting, du kan lave med din familie, for alle kan sætte deres præg på deres egen brikker. Kan lige se for mig hvordan prinsesserne slår Batman brikkerne ud. 😉

diy DIY hvordan laver man Ludobrikker diy DIY cityprinsesserne kreativ
Her ser du Ludobrikker som bamser

___________________________________________________________________________

Dette er et Made By Cityprinsesserne, og det betyder, at du kan købe den. Det kan godt være du selv vil ud at finde ludobrikker, og male dem, for det er helt sikkert billigere, men ved at købe den her, så er alt arbejdet lavet for dig, og du giver dig selv en gave.
pris: 450 kr
Der er 16 brkker til salg, som svarer til et spil, du skal bare skrive efter på mail;

Maybritt Laisbo

cityprinsesserne@yahoo.dk
ludo bamse kreativ mormor prinsesser cityprinsesserne broderi butik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *