hvor finder jeg en illustrator foredrag kurser kursus workshop

Lektion 1: Hvordan blogger man?

Hvordan blogger man, og kan man tjene penge, og fører det til noget?

Du brænder for et eller andet, har virkelig meget på hjerte, tænker, det gad du bare godt at formidle til andre, så de kan nyde godt af din viden. Eller du vil måske gerne, på sigt, tjene penge på det. Det er da til at forstå. Så et sted at starte, hvis du gerne vil dele med andre, er ved at lave en hjemmeside og en side på de forskellige sociale medier. Men vid, det tager tid at bygge det op, hvis du vil lave business.
Og så blog, blog for h…… 😉 for det er der, du gør din side dynamisk. Hvis det bare er en side med billeder, lidt tekst om dine produkter, hvad enten de er fysiske eller det er foredrag, digitale produkter, eller andet, vil siden bare være en digital plakat, hvis du ikke skaber liv på siden med blogindlæg.

Sæt i gang!
tegning tegnestreg tegnestregen ballon overblik blog blogger blogging hvordan blogger man kan man tjene penge på at blogge

Tryghed og det at starte som iværksætter

Din tryghed er rigtig vigtig i den proces, det er at starte nyt, at springe ud som iværksætter, hvis det er det, du tænker på sigt. Tryghed betyder ikke, at du bare hele tiden skal blive inde i din komfortzone, for så vil der ikke være nogen udvikling.
Martin Thorborg siger, at det tager mellem 3-5 år at udvikle en butik, og først der begynder du måske at tjene lidt penge, og først der kommer du virkelig ud for de store udfordringer, som vil vise, om du kan gennemfører.
Rigtige mange iværksættere og bloggere holder ca. 2 år, så er det som om luften går af ballonen.
Men……..
Indtil da, er det bare de indledende faser, hvor du afsøger muligheder, udvikler koncept, helst vil stå for det hele selv, hader hvis nogen kommer og ”ryster” dig lidt, fordi du oppe i dit hoved lige ved, hvordan det hele skal være.
Det er her trygheden kommer ind, og Martin T siger det samme. Behold dit job i startfasen. Af den simple grund, hvis du ryger ned i nederste led i Maslows behovstrekant, der hvor du hele tiden skal finde midler til husleje og mad, så kan du blive desperat og tænker ikke klart. Du kan komme til at tage beslutninger, du senere ikke vil kunne stå inde for.
På iværksætterkurser kan du godt blive fortalt, at du kun tror på det ved at ”pantsætte” alt, familien, hunden, bilen og vores mor.
Så det gjorde jeg….engang. Og hold nu k… hvor jeg blev desperat hver eneste måned, og hvor jeg hadede, når jeg skulle ud med sælgertasken, for at føle mig som en tigger, netop fordi tankerne kun kredsede om, hvordan får jeg til næste husleje. Det var at miste overblik.
Så med økonomisk tryghed, som du får ved at beholde dit job, eller tage et halvdags job, vil du forblive oppe i øverste led af behovs pyramiden, det er også der, du finder flow, selvudvikling og ikke bliver bange for afvisninger.

En lille bemærkning skal dog lige indskydes. Manglende kontanter, i forhold til dit projekt, kan faktisk fordre kreativitet. Men ikke manglende kontanter i forhold til din basale tryghed.
Vi er alle forskellige, så for nogen er det måske lige netop det, som skal til, for at de får fingeren ud.
penge-cityprinsesserne-hvordan får jeg flere penge hvordan kan man tjene flere penge tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrator

Hvad koster det at starte?

Du kan starte for nærmest næsten ingenting.
Du skal have domænenavn.
Koster ca. 9 kr. eller lidt mere. Her kan du også købe det for lang tid.
Vil du bare lige vil prøve, om det er noget for dig, så vælg et år. Vær opmærksom på, at hvis du glemmer at forny dit navn, kan andre tage dit domænenavn.
Så du kan også vælge at købe navnet for flere år.
Hjemmeside.
På 123hjemmeside kan du starte med en prøvemåned, så skal du kun betaler for dit navn. Kan du mærke efter en måned, at dette vil du virkelig meget mere professionelt gå videre med, så spørg i en af netværksgrupperne, hvilken Hoster vil de anbefale, og kan du ikke selv sætte siden op, så spørg til hvem der kan hjælpe.
Mange bruger Wordpress. Det er lidt mere kompliceret.
Vær dog opmærksom på, at ikke alle kan det der, selv om de siger det, og prisen afspejler det ikke nødvendigvis. Du kan godt finde en dyr amatør, og en billig dygtig en.
Blogteams er også en mulighed. Har ikke selv erfaring med det, spørg i netværksgrupperne.
Her henledes opmærksom på, at nogle steder forbeholder de sig rettigheder til dine ting og billeder.
Så det kan koste alt imellem 100 kr. til mange tusinde.
Kamera, er også en god ting, men til en start kan du bruge din telefon.
Måske skal du bruge visitkort, eller gerne vil lave postkort, så er et godt sted at starte Vistaprint

tegning illustration hvor finder man en illustrator naiv børn tegnestregen
Jo flere penge du skal bruge, jo større skal du satse. Er det bare en lile pose penge, kan crowfounding være en mulighed. Men husk nu at holde hvad du lover investorerne. det er god karma.

HVOR FINDER MAN PENGE
Opstart kan godt koste lidt penge, Fordi du skal bruge lidt mere end det, som der er nævnt.
Beløbet er måske så lille, at din bank ikke vil røre ved det. Sådanne situationer findes faktisk. Så hvad gør en klog?
Crowdfunding, går i al enkelhed ud på, at du skriver om dit projekt, hvor mange penge du skal bruge, hvad sponsorerne får ud af det, eks en billet til dit foredrag, event, modeshow eller hvad du nu finder på. Er der så bidrag nok, så dit beløb bliver dækket, får du pengene, minus det du skal betale til crowfunding siden.
Er der ikke nok, får bidragsyderne deres penge tilbage. Der skal selvfølgelig også betales til siden, som administrerer det. Du kan se meget mere om det lige her Boomerang

hvordan tjener man penge på at blogge
Du skal være skarp på at din indtjening kan komme fra flere vinkler, og at det ikke altid er den samme målgruppe.

Tjen nogle penge

Cirklerne fortæller, hvilken fællesnævner du har med de forskellige kontaktflader, du vil få, hvis du blogger, blogger og har en webshop.

Der findes masser af måder at tjene penge på.
Egne produkter:
Du har gang i en lille produktion af unika, det kan være smykker eller design af boligartikler.
Du kan sælge det med webshop, til livstilsmarkeder, eller homeparty.
Det kan også være bøger, foredrag, online produkter, som små film, der viser et bestemt håndværk, sjove stopmotion film, webinars, lydfiler, evt. lydbøger, faglige som skønliterærer.
Andre produkter:
Affiliate: du gør reklame for nogen andre, for deres produkt. Du kan evt. have en reklame på din side, hvor du tjener penge, når dine brugere trykker på reklamen, det tjener man ca. 1 kr pr klik, eller du kan have aftaler, hvor du tjener penge, når eks. et kursus er solgt. Det er noget, du aftaler med de, som har produktet.
Ambassadør eller distributør: Måske du kender til en event, hvor folk gerne vil have, at du gøre reklame for dem, og så får du penge for hver solgte billet.
Det kan også være et produkt, du er ambassadør/distributør for, dvs. du står for produktet, sælger det, og tjener nogle procenter af hvert salg. Det kan være, du holder events med produktet, marked, er på messer eller holder homeparty.
Events og foredrag kan du oprette hos Eventoversigten så billet kan købes der. Det er nemt at gå til, og sparer dig for en del besvær, samt du vil ligge to steder på nettet, hos dig selv og hos eventoversigten.

Du kan også se her, hvor mange udgivelser af E-bøger  som jeg har på saxo.com

Kommission: rigtig mange nystartet, der gerne vil have deres vare ind i butikker, som også er nystartet, vælger at lave en kommissionsaftale. Det går ud på, at dine varer er i butikken, og så afregner i, når varen er solgt.
Dette kan du også gøre i din webshop. Det antages, at du har en webshop med møbler, som du selv sætteri stand. Så kunne det måske være meget fedt med nogle puder. Bare for at understrege stemningen, få nogle billeder med dine møbler og puderne. Du har af gode grunde ikke selv tid til at lave puder, men kendskab til en, som laver fede puder. I kan lave en aftale om digital kommission, også kaldet drop shipping.
Dvs, billederne er på din hjemmeside, så du har flere produkter i butikken. Men du har ikke produkterne på varelager, det har den butik som laver puderne. Så køber en kunde en pude af dig, du køber den af hende som laver puderne, hvor I har aftalt en pris jer imellem.
Det er total win-win, fordi I behøver ikke have et varelager, der er ikke et mellemled med forsendelse, for pudepigen sender varen til din kunde, så snart penge er modtaget, og jeres varer ligger to steder på nettet, eller flere, alt efter hvor mange du laver aftale med.
Køkkenfirmaer gør det samme. Du kommer ind i deres showroom, ser et lækkert køkken, køber det, så køber showroomet køkkenet af fabrikken, som først producerer dit køkken, når de har fået bestillingen. På den måde sparer de også lagerplads til køkkener, de ikke kan sælge.

Du kan finde produkter her på cityprinsesserne, som du kan tage i kommission drop shipping. Kig her, der er plakater og kort.

Du kan også få nogle af dine ting i kommision, drop shipping her. Så skal du bare skrive til mig, så jeg kan fortælle dig om hvordan det gøres. Kontaktoplysninger finder du sidst i indlægget.

Hvornår skal du lade noget være gratis.
Det er meget fristende at tro, at alene det, at du giver noget gratis væk, så vil det have stor reklameværdi for dig.
Det kan det sagtens have, men det har det kun, hvis du giver det væk til de rigtige.
Lad mig lige illustrerer det for dig. Måske tegner du som jeg. Du kunne godt tænke dig, at andre ville bestille tegninger hos dig, du kunne godt tænke dig, at andre købte produkter med dine tegninger på.
Du starter en blog, for du har hørt, at det er en god måde at brande dig, og markedsføre dine ting. Men i din iver kommer du til at tegne mange tegninger, hvor du skriver til dine læsere, som sikkert vil være dine kunder på dine krus, postkort og plakater, at de bare kan printe dine tegninger ud, og bruge løs af dem.
Det vil være det samme som at holde ophørs udsalg. Det kan godt være, du tænker det er fed reklame, fordi de så vil fortælle andre om dig, men det er ikke fru Hansen, der bestiller tegninger hos dig, hun køber dine postkort. Så lad for guds skyld være med at forære de produkter væk, som dine kunder vil købe.
For på sigt vil de tænke om alle dine tegninger, at hvorfor måtte de få det gratis i starten, men ikke nu.
Og lad være med at deltage i konkurrencer, hvor der står at dine tegninger, vil blive brugt i kommercielt henseende, og du derved opgiver din ophavsret, og giver andre mulighed for at brande sig på dine værdier.
Men skal der slet ikke være noget, der skal være gratis, når nu du har hørt fra andre, at man skal huske at give en masse.
Jo, hvis du tegner, og det er tegningerne du vil sælge, så kan du evt give råd til hvordan man bruger de forskellige programmer. Det kan også være dine tegninger bare fortæller om en hverdag, alle kan relaterer til, så kan du bare opfordre til, at dine indlæg gerne må deles.
Eller tegn gratis for velgørende organisationer. Eller find en blogger, der har mange følger, tilbyd en tegning, eller…..det er bare vigtigt, at du ikke giver hele butikken væk, altså dine produkter, til de som er dine kunder. Giv værdi væk.

Her kan du  læse et blogindlæg hvor vi har fået produkter, for at skrive det for Dennis Knudsen team, eller et blogindlæg, som vi har fået penge for.

Rigtig god fornøjelse.

Er du klar til lektion to;blog, blogge, blogging, hvordan lærer du det, og hvad kan du bruge det til?
___________________________________________________________________________

Der vil komme mere, så følg med på Facebook, så kommer der link, når der er nyt.

Hvis du gerne vil i kontakt med mig, det kunne være til en illustration, måske skal du have tegnet noget, måske kan du bruge en af de i forvejen tegnet illustrationer,

Et foredrag, har to pt et der handler om at få tid til at være kreativ, når vi lever i et moderne samfund, hvor ting går så hurtigt, vi skal så meget, at det bliver svært med tiden.

Eller foredrag om, hvordan kan man få højt selvværd på trods, hvis din barndom har været svær. Foredraget hedder; lad mælkebøtterne blomstre.

Vigga Wagtberg har lavet et interview med mig om at være mælkebøttebarn, hvor du kan høre hvad det drejer sig om.

Et kursus, workshop eller andet, du lige kommer i tanke om, kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813
Vær sød at lægge besked på svareren, hvis jeg ikke lige kan komme til telefonen, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring 🙂

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

En tanke om “Lektion 1: Hvordan blogger man?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *