illustration illustrator tegnestreg tegnestregen naiv streg maybritt laisbo cityprinsesserne

Lektion 2; blog, blogge, blogging, hvordan lærer du det?

Blogging kan åbne nye døre for dig!

Hvis du begynder at blogge, kan det komme til at ændre dit liv. Intet mindre. Det kan være, du kommer med i en masse fællesskaber med andre, som brænder for det samme som dig, og på den måde bliver du inspireret og får mere energi.
Det kan være, at du får nye venner.
Det kan være, at du begynder at tjene penge, og dine drømme får næring, fordi du pludselig drømmer om at leve af det, du brænder for.
Du får helt sikkert mere energi. Sidder du et kort øjeblik og tænker, men jeg har ikke tid, så vil jeg sige, sludder! Alene det, at du får mere energi, vil give dig overskud, og med overskuddet finder du tiden helt automatisk.

Pas på med at lukke døre, som du ikke så stod på klem!
Når nu en hel masse døre åbner sig, kan det godt komme til at virke overvældende. Særligt med alle de mennesker, der måske virkelig gerne vil have noget af dig, eller bare drikke kaffe med dig.
Svar altid tilbage på mail, om ikke andet med et svar om, at du vender tilbage.
Strukturer din tid, du kan evt. lave kaffemøde med en masse på en gang, eller sørge for at I har aftalt et tidsrum, og så kan du møde den næste.
For husk, det kan godt være, at den du møder lige pt ikke er stor, eller du ikke lige pt kan se, hvad I kan gøre for hinanden, men er du fornærmet eller afvisende, så husker folk det, og det er dårlig karma, og kan give bagslag for dig.

illustration kaffe
Husk at sige pænt nej tak, hvis du er blevet så stor, at alle gerne vil have en kaffedate med dig. Det vil skade dit brand, hvis du kommer til at virke for hovski snowski

Hvor langt skal et blogindlæg være?
En Seo ekspert har fortalt mig, at blogindlæg på ca 2000 ord er dem som ligger højst.
Det kan godt være lidt langt til tider. Men blogindlæg der er for korte, dem tager google ikke seriøst.
Med 2000 ord kan du faktisk gå mere i dybden.
Hvis et indlæg bliver alt for langt, og der ikke er pointer, grin eller aha oplevelser undervejs, så smutter dine læsere. Nettet går stærkt, og vi hopper alle sammen hurtigt videre, hvis ikke vi føler os underholdt eller oplyst.

Gik du glip af lektion 1 i at lære at blogge?

illustrator illustration tegning maybritt laisbo blog foredrag kursus kurser workshop foredragsholder

Hvornår du skal sætte dato på, og hvornår du ikke skal.
Jeg støder tit ind i blogs, hjemmesider, hvor der står en gammel dato enten på opdateringen, eller på sidste blogindlæg. Og jeg reagerer på samme måde hver gang. Jeg tænker, er her nogen, eller er de gået hjem.
Og jeg får ikke rigtig taget mig sammen til at læse det, de skriver, fordi jeg får samme følelse som med gamle aviser, dem gider jeg heller ikke læse. Jeg gider godt med ugeblade, men det er bare ikke den følelse, jeg får. Og sådan tror jeg også, at andre mennesker har det.
Gør det, at enten så slet dato, sådan at det bliver indholdet, der kommer i fokus, eller også genbrug nogle af de gamle indlæg fra den gang du startede. Sæt dem op på ny dato. Det kan godt være, at der er nogen, der genkender det, men sandsynligheden er nu lille, fordi alle dine læsere ikke læser alt, du skriver, og de nye som kommer til, gider ikke kigge i det gamle, for de, man, jeg tænker, det kan jeg ikke overskue, så jeg hægter mig bare på.

 

tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder jeg en illustrator
To taler sammen, og fortæller hinanden en god historie. Det kunne være sladder, det kunne også være en anbefaling. Hvis de to så siger det til to andre, som siger det til to andre, som siger det….du ved hvor jeg vil hen. I dag med de sociale medier kan det pludselig gå meget hurtigt, hvis du rammer noget, der rammer noget i andre 🙂 

Vedholdenhed

Bliv ved, bliv ved, bliv ved. Er et af mine bedste råd. For min erfaring er, og har jeg hørt fra mange andre, at starten er svær. Du vil opleve mange gange i starten, at du får følelsen af, at dit budskab ikke rigtig kommer ud. Og det er fordi responsen, i starten, er lille. Dels er det fordi, ikke så mange har hørt om dig endnu, og alting starter med, at to fortæller det måske til to, som fortæller det til to, som fortæller det til to, og pludselig, så er der mange, der har hørt om dig. Men i starten er det kun de to. Du ved, din mor og din partner. Blink, blink.

En anden ting, som er grund til, at du ikke får så meget respons i starten, er at mange går lige og lurer på, hvad er det, det du laver, hvad gør du, og hvad kan du, og er det noget, de har brug for, har lyst til, som underholder, eller hvad det nu kan være, der får folk til tavst at følge dig.
Det er derfor vigtigt, at du ikke pludselig forsvinder fra folks bevidsthed, så glemmer de dig. Det betyder ikke, at du skal spamme, for det bliver alle træt af før eller siden.

Gik du glip af lektion 1 i at lære at blogge?

illustrator foredrag foredragsholder kurser kursus tegning illustration workshop blog blogger
Nogle ting er værd at vente på

Værdierne
Værdierne kan være rigtig vigtige, både dem, som skal gælde for dig, og dem som skal gælde for dine brugere. For de vil utvivlsomt være forskellige. Dine værdier kan jo være, at du rigtig gerne vil være selvstændig, fordi du vil føle dig fri.

Det vil jo aldrig være i din brugers interesse at støtte dit foretagne, bare fordi du vil være fri.

Men det kan være, at din frihed fordre din kreativitet, og det er din kreativitet, som brugeren kan få en værdi af, hvad enten det er et konkret produkt, du sælger eller laver, producerer, eller en ydelse du tilbyder.

En værdi kan også være, at du gerne vil hjælpe andre. Måske med foredrag, webinars og onlineprodukter, som er smarte, fordi du kan hjælpe en masse på en gang, som du ikke helt kan gøre med en til en session.
Det er rigtig vigtigt, at du har gjort dig klart, hvad dine værdier er.

Eksempel, du siger, måske, at du gerne vil hjælpe andre. Du laver et foredrag, der er to tilmeldte. Hvad gør du?
Holder det alligevel? Eller aflyser?
Jeg vil råde til, at du gør det første. Det jeg gør jeg fordi, hvis du aflyser, så er din værdi ikke, at du gerne vil hjælpe andre, så er din værdi, at du gerne vil tjene penge.
Det er der ikke noget galt i. Men hvis du så et menneske, der var kommet til skade i trafikken, ville du så ikke hjælpe, fordi du kun kunne hjælpe en?
Næppe.

Gik du glip af lektion 1 i at lære at blogge?

skole-illustration-blog-blogging
Nogle gange er du måske bare nød til at have et arbejde ved siden af. Det har jeg, jeg tjener de fleste penge som underviser i den danske folkeskole.

Pengene, ja de er vigtige, men det er i forhold til din basale tryghed. Så, hvis du nu tænker, ok så, dette er ikke et trafikuheld, og to er for lidt, fordi jeg får ingen penge ud af det, så vil jeg bare lige gøre opmærksom på, at to giver penge for to, en aflysning ingen.
En aflysning vil heller ikke tilføre værdi til dig eller dit projekt.
Jeg har prøvet at holde foredrag for to, og den værdi jeg fik med mig var, der var to, der havde tid til at høre det, og som gerne ville. Der var to, som så havde tid til en dialog med mig, som var virkelig frugtbart, også for mig.
Jeg følte mig vildt beriget over, at der var to, der kunne bruge det, jeg havde at bidrage med.

Så aflysning er dårlig karma!
Sådan er det bare. Også fordi, de som har meldt sig, har gjort det for at få en god oplevelse, uanset om det er med 50.000 andre, eller bare to.
Vis respekt, for det er også dem, som går ud og fortæller andre om dig. Hvis du har to tilhører, der syntes, de fik noget for pengene og fik noget med hjem, så vil de muligvis komme tilbage, fordi du har vist, hvad du kunne, og fordi du har vist dem respekt.
Hvis du aflyser, bliver de skuffet, måske ligefrem vrede, hvis de har måttet tage fri fra arbejde, så det går de også ud og fortæller. Så aflysninger, hvis ikke det er sygdom, og du skynder dig at kompensere for det, er dårlig karma.
Jeg selv har prøvet at tilmelde mig mange arrangementer, det blev aflyst pga. vi kun var fem og arrangøren havde en forventning om ti. Der blev tilbudt, at jeg bare kunne komme næste gang, men ser du, det turde jeg ikke, for hvad nu hvis næste gang også blev aflyst? Og det gjorde det, kunne jeg se. Så min tillid, til det projekt, er ikke eksisterende. Håber selvfølgelig at det kommer op at stå. Og håber du forstår vigtigheden af, at gennemfører uanset hvor mange eller få, der har tilmeldt sig til dit.
Hvis en af dine værdier er at hjælpe andre, er to så ikke nok til, at du kan gøre en forskel?

Gik du glip af lektion 1 i at lære at blogge?

tegning illustration illustrationer tegnestregen tegnestreg hvor finder man en illustrator
Det er meget få, der lever af at blogge, hvis du tænker på kun at blogge. Men rigtig mange blogger for at gøre deres webshop dynamisk, og for at google kan se at der sker noget på siden. At du ikke er gået hjem, og din side bare er blevet til en digital plakat

Måske vil du gerne leve af at blogge?

Vid, for de fleste har det taget år, inden de har kunne få en indtægt ud af det. Det er kun de meget kendte, og reality stjerner, der hurtigt får mange følgere, og hvis du har et brand hamrende varmt emne og navn, der siger spar to til det hele. Så tålmodighed er en dyd her, for der kan godt gå tre år, inden du bliver opdaget, og tjener lidt på det. Er du klar til det?

Her kan du  læse et blogindlæg hvor vi har fået produkter, for at skrive det for Dennis Knudsen team, eller et blogindlæg, som vi har fået penge for.

Du kan også se her, hvor mange udgivelser af E-bøger  som jeg har på saxo.com

illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen naiv streg børn børnebog maybritt laisbo
Husk, det er ikke altid til at vide, hvad der er bag en dør 😉

Skal du lade dig momsregistrer?
Du må tjene 50.000 kr. uden at være momsregistreret. Du skal selvfølgelig bare huske at betale skat.

Men måske tænker du, jamen får du ikke en skattefordel ved at være momsregistreret, så som at du kan trække moms fra alle dine køb til virksomheden?

Jo det er ganske vist. Men du skal også igennem en masse bøvl med moms registerring, kasserapport, digital postkasse, som en masse havde temmelig meget besvær med, møder med skat hvis du kun har udgifter, og ingen indkomst. Og det tager nemt meget af din tid.

Så mit råd, vent til du har indtjening nok, og vær ligeglad med de fradrag du måtte have. Vent evt. med de store anskaffelser til du har en indtægt, der kan forsvare, at du bruger mange penge på gear og hjemmeside.

Er du klar til lektion 3 i at lære at blogge, vide hvorfor det er vigtigt og hvad du kan bruge det til?

Gik du glip af lektion 1 i at lære at blogge?

illustrator illustration tegning tegnestreg tegnestregen maybritt laisbo børn naiv streg
Jeg tjener også lidt penge på at tegne. Jeg har tegnet for nogle enkelte, og jeg har udgivet en del på saxocom, hvor det er alt fra historier for børn, til broderimønstre, til malebøger

___________________________________________________________________________

Der vil komme mere, så følg med på Facebook, så kommer der link, når der er nyt.

Hvis du gerne vil i kontakt med mig, til en illustration, noget du skal have tegnet, måske du kan bruge en af de i forvejen tegnet illustrationer,

Et foredrag, har to pt et der handler om at få tid til at være kreativ, når vi lever i et moderne samfund, hvor ting går så hurtigt, vi skal så meget, at det bliver svært med tiden.

Eller foredrag om, hvordan kan man få højt selvværd på trods, hvis din barndom har været svær. Foredraget hedder; lad mælkebøtterne blomstre.

Vigga Wagtberg har lavet et interview med mig om at være mælkebøttebarn, hvor du kan høre hvad det drejer sig om.

Eller noget, hvor du tænker, det vil du gerne høre mere om, kunne jeg ikke lige lave et foredrag om det.

Et kursus, workshop eller andet, du lige kommer i tanke om, kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813

Det er vigtigt at du lægger en besked, hvis jeg ikke kunne tage telefonene, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring.

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *