hvor finder man en illustrator tegning illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen

Lektion 3; blog, blogge, gæsteblog og stafetter.

Hvorfor det er vigtigt, at du blogger!

Blogging er et must, for det er her folk føler, de lærer dig og dine værdier at kende. Har du en hjemmeside, hvor der bare er en webshop, og lidt om dit firma, virker du død, og ærligtalt kedelig. Det bliver bare som en digital plakat, og hvem gider hænge ud der. Du skal have folk til at hænge ud, og helst så længe som muligt. Og det gøres kun, hvis siden er stor, og fyldt med fortællinger, eventyr, eller hvad du nu finder på at skrive om.

Men det har du da ikke tid til, indvender du måske. Men det er du desværre nok nød til. En lille genvej, hvis du har et brand, som rigtig mange andre har, så inviter til, at de gæsteblogger hos dig, og find også gerne nogen, der ikke ligger i dit felt, se om ikke de kan få det vinklet til dit felt alligevel.

Og skulle du gå hen og blive lidt bidt af det skrivning der, så gæsteblog også hos andre, for det ser godt ud, at andre også gerne vil have noget af dit på deres blog.

tegning illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen  Navnet, det er vigtigt!

Du har fået en ide. Du vil blogge om bobler, måske dine drukture, eller hvor irriterende det er at købe sko, som viser sig umulige at gå i, eller noget helt, helt andet. Du er sikker på, at det kender andre til, og de vil gerne læse om dine erfaringer og få nogle gode råd med på vejen. Og det er der helt sikkert, flere til nogle emner end andre.

Men så skal du finde et navn. Rigtig mange kalder så deres blog deres eget navn, fordi det er navnet, de gerne vil være kendt på. Ingen er vel heller i tvivl om hvad Dennis Knudsen står for?

Det er en kæmpe fejl, hvis du ikke er kendt i forvejen!

For du kommer på overarbejde, hvis siden får dit eget navn, og det ikke fremgår, hvad siden handler om. Hvis du ikke tror på det, gå ind og tjek her, hvor mange der kalder deres blog, deres eget navn, og du har ikke den fjerneste ide om, hvad bloggen handler om, og kommer nemt på overarbejde, hvis du har tænkt dig at undersøge det.

Hvis du VIL have dit navn med, så sørg for at der også er noget andet. Hvad tænker du eks, når jeg siger Chili Claus? Eller hvad med; Charlottes kager?

 

cityprinsesserne-goes-to-Hollywood versus tegning illustration illustrator tegnestregen tegnestreg maybritt laisbo

Hvem er din målgruppe? Og hvor i landet findes de?

Tænk alder, værdier, køn, hvor i landet bor de. Hvis du gerne vil coachvirksomhed, hvor du laver mange en til en sessions, er der ingen grund til at appellerer til andre landsdele end der, hvor din forretning lige er, med mindre du tænker at lave webinars, skrive bøger og/eller drage rundt med foredrag. Det handler ikke om at komme ud til flest mulige, men til de, som virkelig gerne vil dig og dit.

 Hvordan skal hjemmesiden se ud?

Her kan du nemt blive fristet til at kigge på kendte hjemmesider, for at få lidt inspiration. Det kan da være meget godt, men du kan komme til at ”kopierer” så meget, at du bare bliver en klon.

Så find i stedet de mest kedelige hjemmesider!

Ganske enkelt. Brug lidt tid på dem. Find det du irriteres over, og gør det bedre selv!

 Hvor skal hjemmesiden ligge?

Mange fraråder eks. 123hjemmeside, men det vil jeg nu alligevel slå et slag for.Tre af mine hjemmesider ligger der, det gør den ene fordi den har en slags lysbillede opsætning, som er lige det, der passer til indhold, samt siden behøver ikke være super Københavnersmart tjekket. Den er for børn og forældre.

Vil du se, er det lige her www.skrappefrularsen.dk

Den anden handler om broderi, og da målgruppen nok mest ligger uden for storbyerne, er det med vilje at valget faldt på siden, fordi signalet ikke er, her skal jeg bare tjene styrtende med penge. Den er holdt i en lidt ydmyg udgave. Den kan du se her www.mormorsbrodeributik.dk

Så er der en, der er sat op i Wordpress, og temaet, som betyder hvordan designet ser ud, er valgt så læserne kan kigge på flere ting af gangen, flere emner og kategorier, så der ikke kun er den på forsiden, og et arkiv der består af måneder. Arkivet med måneder, den findes, men er ikke noget jeg selv med fuld overlæg har sat op. Og den findes her www.cityprinsesserne.dk

 Hvem kan hjælpe mig?

Du kan nemt komme til at bruge meget tid på nettet, for at lede efter nogen der kan hjælpe. Find nogle forskellige netværk, der er altid nogen, der kan hjælpe om ikke andet med et navn.

illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen naiv streg børn børnebog maybritt laisbo

Skil dig ud.

Hvis nu du er coach, dem findes der virkelig mange af, så skil dig ud. Og det er ikke kun med, hvad du gerne vil coache inden for, den er nu også vigtigt, men find en stil enten med billeder, illustrationer, eller måden du skriver på, så den ikke bliver alt for fortællende. Brug evt spændingskurven.

Selve sproget, ja nogle bander som havnearbejdere, det kan godt være en fed stil, men det skal også passe til det, du står for. Andre laver satire, eller finder emner, der virkelig går ind og rører folk.

Hvis du eks gerne vil hjælpe andre til et bedre, gladere liv, så vær specifik, skriv evt. din egen historie, eller skriv cases, så dine læsere kan spejle sig i historien. Ellers bliver det for flyvsk, som også kan komme til at virke som en løftet pegefinger, eller en masse teoretisk, som giver følelsen af, det er nok ikke dig, det må være de andre, der menes. Hvis nogen lover at hjælpe mig, med at jeg kan tabe tyve kilo inden for kort tid, eller hurtigt tjene en million, så spidser jeg øre, for det vil jeg virkelig gerne kunne.

tegning, illustration illustrator tegnestreg tegnestregen maybritt laisbo cityprinsesserne

Her et lille eksempel på en illustration, der skiller sig ud.

Billeder kan også være illustrationer, det behøver ikke at være tegnet.

Det kan være illustration på nogle følelser, eller bare noget, der vækker følelser.

 

hvor finder man en illustrator tegning illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen
Det kan være en god ide at gæsteblogge hos hinanden, det skaber mere liv på din side, en anden tone kan være med til at bidrage til dit, og skabe mere værdi for dig, og for den eller de som gæsteblogger hos dig, og når du gør det samme

Gæsteblog og gæstebloggere.

Alle de kloge hoveder, det er dem, som ved en hel masse om SEO, som nørder der ud af, skriver blogindlæg, som kun andre SEO nørder forstår, siger, at du skal huske at linke til andre sider. Ellers kommer din side til at ligge som en øde ø.

For google robotten, eller hvad det nu er, fistrer rundt, fra side til side, igennem de links, der kommer ind på din side, og igen går ud fra den. Ellers ender det som et dødt link. Så meget er til at forstå.

Det er en rigtig god ide, at de links, som du linker til, fra din blog, har en relevans for dig. Elles giver det ingen mening, hverken for dig eller dine læsere.

Og det er her, at gæsteblogging kan komme ind. Find nogle i dit netværk, som også blogger, og som kunne have lyst til at gæsteblogge hos dig, og du kunne gøre det samme, på den måde kan I linke til hinanden.

Måske aftaler I, hvad de forskellige ting skal handle om, måske I bare aftaler, at det må I helt selv om.

Se lige alle de fede blogindlæg, der er skrevet på Cityprinsesserne, af gæstebloggere.

 Blogstafet

Er en anden form for ”gæsteblogging”. Her skriver du bare teksten på din egen side, så hvis du tænker, du vil bare helst have at alt dit eget er på min egen side, jamen, så er det denne form, du skal bruge.

Du aftaler med nogle i dit netværk, at I blogger om et bestemt emne, tema, eller et billede. Start måske med en ekspert blog stafet. En skriver måske om stress, det kunne være en stress coach, sender stafetten videre til en, som måske har haft stress, til en samfundsforsker, der skriver om stress i samfundet, som sender den videre til en, som skriver om børn og stress, osv.

På den måde er det ens egen tekst, der er på siden, også ens egen ekspertise, men emnet bliver virkelig uddybet med eksperter på forskellige vinkler. I alle linker til de andres indslag.

Du kan læse om den første blogstafet, som startede her på Cityprinsesserne,

historien  om en blå kjole

Samt se lige alle de fede blogindlæg, der er sendt videre i en blogstafet

 

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen
Dene tegning er min, lige som alle andre tegninger du finder på denne side. Den må du ikke låne eller noget andet. Men hvis du gerne vil have en illustration på din egen blog, så findes der masser af illustrationer du kan købe en retighed til, som kun gælder blogindlæg. Det koster kun 50 kr

Dublicate content

Betyder i al sin korthed, at du ikke må kopierer tekst eller din egen tekst, og ligge den samme tekst flere steder. Her tænker du måske, jamen hvem gør det? Det gør du, hvis du har lavet et opslag med et kursus, foredrag eller noget, og som du gerne vil have flere steder på din side, eller på nogle sider, som kan reklamerer for dig.

Google kan ikke lide det. Har hørt historier om, at de kan finde på at lukke siden, ved ikke om det er rigtigt, men ved med sikkerhed at du mister dine søgeord i din tekst, hvis samme tekst ligger flere steder.

Det kunne jo være, at du gæstebloggede hos nogen, og egentlig gerne ville have samme blogindlæg på din egen blog. Ser du, det er det her, jeg mener, at du ikke skal gøre. Så har du skrevet noget, hvor du tænker, det er da for fedt skrevet, så omskriv det lidt her og der, og mange steder. Måske du i virkeligheden får et mere skarpt indlæg på din egen side. Er det emnet, der lige får dig tændt, så skriv evt. et helt nyt indlæg, for mange gange får du flere ideer på den måde.

Billeder må du til gengæld gerne genbruge. Så det gør jeg lige igen 😉

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen
Dene tegning er min, lige som alle andre tegninger du finder på denne side. Den må du ikke låne eller noget andet. Men hvis du gerne vil have en illustration på din egen blog, så findes der masser af illustrationer du kan købe en retighed til, som kun gælder blogindlæg. Det koster kun 50 kr

 Rettighed versus brugsret!

Når du gæsteblogger hos andre, så husk at gøre dem klart, at dit indlæg har de kun brugsret til. Det er dig, der har rettigheden. Det har du også, selv om du måske ikke lige får det sagt. Hvorfor er det vigtigt, spørger du? Det er det fordi, hvis nu du har skrevet helt vildt mange fede indlæg hos en masse, og du tænker, det kunne da blive til en bog, så kan du komme omkring uden rettigheds bøvl, at du kan bruge dine indlæg selv, som du har givet brugsret til, til andre.

Vær dog meget opmærksom på, hvis du blogger hos nogle af de store blog sammenslutninger, Bloggers Delight eks, at læse deres betingelser, for der kan stå, at de får rettighederne. Og så er dine blogindlæg ikke dine længere.

Selv har jeg skrevet en del artikler for forskellige blade, dem har jeg selv rettighederne på, så du kan da lige læse den klumme, jeg engang skrev på Alt for Damerne, Husflid, samt nogle jeg ikke har fået skrevet ind endnu 🙂

Tjek lige ud, hvilke illustrationer du kan købe en rettighed til 

Er du klar til lektion 4? Den handler om Facebook og andre sociale medier, hvad og hvordan du kan bruge det.

___________________________________________________________________________

Gik du glip af lektion to? Den med

hvordan lærer du at blogge, og hvad skal du bruge det til?

Eller lektion et? Den med

blog, blogge, kan man tjene penge på det?

___________________________________________________________________________

Hvis du tænker, du gerne vil i kontakt med mig, det kunne være for en tegning, du skal bruge til blogindlæg, eller andet, en ny illustration der skal tegnes, et kursus, et foredrag, en workshop eller et blogindlæg, du gerne vil have jeg skriver, så kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

eller telefon 40833813

Læg en besked på svarer, hvis jeg ikke lige kan tage telefonen, så jeg ved, hvorfor jeg skal kontakte dig.

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *