illustration illustrationer hvor finder man en illustrator cityprinsesserne det nye sort

Lektion 5; blog. hvad med billeder og illustrationer?

Hvad du skal vide om billeder og illustrationer.

Hvis du surfer rundt på andre hjemmesider, og webshops, for det gør du jo, dels for at få ideer, ikke kopierer, det gider du ikke, da du selv vil være original, møder du sikkert også nogle gange noget, hvor du tænker fedt, eller også OMG.

Når jeg surfer rundt, og kigger på billeder, der ligger rundt omkring, ja så korser jeg mig altså, nogle gange. Og bagefter tænker jeg, måske de ikke ved bedre.

Du behøver ikke bruge en professionel fotograf, det vil være godt at gøre, men det koster kassen.

foto cityprinsesserne
Du ser ikke bagrunden her, så du ved ikke om det er mere smuk have, eller en trafikeret vej. Det ville have været rigtig øv, hvis der var kommet en bus forbi, hvis det havde været en vej, for det ville skabe støj i billedet. Det er noget med blænde og lys, der skaber den slørede baggrund. Se om ikke du kan finde et begynder kursus, hvor du kan lære det.

Men du behøver så meget tænke over, hvad er der i baggrunden af billedet, for folk ser ikke altid det, du gerne vil have dem til at se, hvis du har taget et billede af en kreation, hvor man i baggrunden kan skimte dine børns legetøj på gulvet, eller andet rod.

Og er der en vare, du gerne vil præsenterer, så er jeg stødt på så mange ufatteligt dårlige billeder, hvor varer bare ligger på gulvet, har også brugt det selv, men er vokset så meget med opgaven, at jeg i dag ved, at du skal sælge værdi med i billedet.

Og hvad menes der lige med det? Jo, et skind firma, som solgte søde skin veste, som lige kunne være noget for en Cityprinsesse, havde lavet billederne sådan, at kun vesten, som var på en kvinde, kunne ses. Kvindens ansigt kunne ikke ses, og det gav mig en følelse af dårlige familie billeder, så den eksklusive følelse udeblev helt. Og det er den, jeg går efter, hvis jeg skal bruge mange penge.

Her skal du hellere vælge kun at tage et billede af vesten, hvor den ikke er på en person.

Se lige to eksempler her, og døm selv hvilket du syntes er mest dynamisk, og gør det på den måde du selv syntes bedst om. Men vid, det er ikke sikkert at andre er enige med din måde at gøre det på, ligesom det kan være, du ikke er enig med mig. Så i sidste ende må du selv vurderer, hvad der skaber mest værdi for dig, eller for din business.

hvordan syr man et slips af broderier
Her er biledet taget, så du kan se hele dukken. Der er fordi dukken er med til at skabe en værdi omkring produktet. Det giver dig et bllede af, hvordan kan det se ud, når man har slipset på. Her kan du vælge af pifte bagrund mere op, hvis du syntes der skal mere stemningsskabende. Men pas på med for meget, for det støjer.
hvordan syr man et slips DIY kreativ kurser kursus workshop
Her ser du kun slipset. Der er ingen koncept omkring slipset, så du kan måske komme i tvivl, om det er tænkt til mænd eller kvinder. Så du forvirrer omkring hvilken målgruppe du henvender dig til.
Du får heller ingen fornemmelse af, hvor cool det vil se ud. Så en god ide til billeder er, at lave en slags koncept omkring billedet.

Så husk, det er ikke kun en vare, eller en blog du skriver, som skal vise ting, du skal konceptudvikle på det hele.

En anden vigtig ting med billeder. Rigtig mange læser på deres mobiltelefon. Flere og flere vil komme til, kun at læse på den, fordi blogs nok primært er hygge, eller hurtig info, og derfor bliver læst i toget eller bus på vej hjem fra arbejde. Så her skal du også tænke på hvilket format, der passer bedst lige netop til mobilmediet. Så hvis du kigger på de to billeder igen, så er det billede hvor du ser hele dukken, også det billede, der ser bedst ud på mobiltelefonerne. Det er andet format, kan jeg personligt bedst lide, men det er som om, man ikke rigtig får det hele med på en lille mobiltelefon skærm.

Slipset? Jo det kan du godt købe. Der er flere af slagsen. Jeg har konceptudviklet på det. Slips er lavet af duge, viskestykker og mormors gamle broderier. Se lige lidt flere fede slips, de koster 450 kr fordi de er unika. Du skal bare skrive til cityprinsesserne@yahoo.dk

hvordan syr man et slips retro med broderier
Her ser du slips lavet af mormors broderi duge, køkkengardiner.

 

Se også lige nogle sjove nogen med Mussel malet print. Stoffet købte jeg i tidernes morgen, da de stoppede produktionen. Den historie får du lige.

Da Kronprinsens Hof kom forbi, for at købe en Mussel malet kaffevarmer.

 

musselmalet royal copenhagen hvordan syr man et slips DIY kurser kursus workshop
Her slips med Mussel malet pint, stoffet er fra Royal Copenhagen og et slips syet af et viskestykke.

Det du også kan gøre er, at spørge nogen, du kender, i alle aldre, også størrelser, om ikke de ville gøre sig stang lækre. Så skal du tage ud i naturen, på cafe, ved en biograf, og sætte modellerne på måder, så det ser ud som om, at lige nu er de i en lykkestund, hvor de både nyder dit produkt, samt den følelse dit produkt giver. På den måde tilfører du dit produkt en værdi, og den køber kunderne også.

Du kan også købe en mannequin dukke.

Noget om billedestørrelser, antallet af pixel på selvehjemmesiden:

Du skal også være opmærksom på, hvor store dine billeder er på selve hjemmesiden. Altså hvor meget fylder i i MB eller KB. Det står under billedet, når du vil tilføje det.

Hvis billedet er for stort, som eksempel 5 MB vil være, så tager det for lang tid, for dine læsere at downloade det, det vil komme som rullegardiner, og det er temmelig irriterende at vente på.

Du skal også passe på med at det fylder for lidt, fordi der vil billederne blive sløret. Jeg kan desværre ikke helt sige hvor mange MB eller KB der er bedst, fordi, det kommer også an på, hvor folk ser dine billeder, om det er på PC, telefon eller Ipad. Selv oplever jeg, at billederne tager sig forskelligt ud. De fleste af mine billeder ligger på 500KB-1 MB og her kan de nogle gange godt se sløret ud på Ipad, men have et fint billede både på telefon og på PC.

Hvis nu du ikke ved, hvordan du kan gøre et stort billede lille, så smid det på Facebook, og download det derfra, for der er billederne altid sat små.

___________________________________________________________________________Fem fejl du ikke skal begå:

 Fejl 1 belysning:

Pas på med overbelysning, som der nemt kommer hvis du fotograferer i solskinsvejr. Solskinsvejr gør også, at folk kniber øjne sammen, og det ser ikke godt ud, og alle vil hade dig, for at ligge den slags billeder ud af dem.

Solskin giver også mange skygger.

Fejl 2 baggrund:

Vær opmærksom på baggrunden. Jeg har set billeder i den Blå Avis, hvor folk viser ting, de gerne vil sælge, men de viser også rod i stuen, og en masse andet, som gør, at den ting de vil sælge, drukner i en masse billedindtryk, og at man ikke kan lade være med at sidde og kigge på rodet, eller hvad det nu må være, der tiltrækker opmærksomheden væk fra der, hvor fokus skulle være.

Fejl 3 halve billeder:

Halve hoveder. En hjemmeside, jeg så, solgte lækkert skintøj. Men billederne var taget sådan, at vi ikke kunne se modellen, der havde tøjet på. Tanken har helt sikkert været, at fokus skulle være på tøjet, og ikke på modellen. MEN du skal huske, at det er mere end produktet, du skal sælge. Det er en helhed, en merværdi, en følelse. Du skal ind og ramme alle følelserne, i det omfang du kan, du ved de der rare, ahhh, dejlige følelser. Ejendomsmæglere er begyndt at tage billeder af boliger med fotomodeller i, som illustrer hvordan det er at bo i en given bolig. Og det er dem du, jeg og alle andre spejler os i.

Fejl 4 total billeder:

Totalbilleder, ved ikke hvorfor der er så mange, der er vildt glade for dem. Hvis du ikke lige ved hvad total billeder er, så er det når du fotograferer personer i deres fulde længde. Det kan godt være, at det giver mening, nogle gange, for eksempel hvis du skal bruge et billede af en kjole med sko. Men er det kun en bluse, så tag billedet fra blusen og op.

Du behøver heller ikke tage billede af hele bordet, hvis du skal bruge billeder af din mad. Nogle gange kan det gøre udtrykket mere spændende, ved at man kun ser en halv tallerken.

Kig i ugeblade for at få ideer.

fejl 5 pas på støj i baggrunden:

Du må gerne have noget i baggrunden, men det skal ikke være for meget, så det tager opmærksomheden, det skal kun understrege. Og kan du stille blænden, sådan at dit motiv er i fokus, og baggrunden lidt sløret, så skaber det virkelig god stemning i billedet. Og rare følelser bliver vækket.

__________________________________________________________________________

Illustration bamse hvor finder man en illustrator tegning tegnestreg tegnestregen børn jul julekalender foredrag kurser kursus workshop
Du kan også lave en lille Gif, hvor du skaber stemning, det kræver en del, men husk, den kan genbruges 😉 Det kan også gøres med billeder, og det giver god effekt.

Ting som vil være gode at gøre med billeder:

Nårh, ahh og adrh effekten.

Et billede af søde børn, dyr og gamle der er forelsket, det rammer altid et sted i hjertet. Så sådanne billeder, de kan virkelig gå ind og sætte rare og kærlige følelser i gang.

Men hvis du overplastre din side med billeder af dine børn, så kan du miste mange læsere, fordi du så bliver alt for familiær, og så er det vel næsten kun din egen tætte omgangs kreds, der syntes, det er sødt.

Det samme gælder, hvis du hele tiden poster billeder af din hund, og siden ikke handler om hunde. Eller et andet dyr, du måtte eje.

Når og hvis du kan få de følelser frem, som nårh og ahh, både hos dig selv, men særligt hos dine læsere, så laver du relationer. Det er følelser, der binder os sammen med andre mennesker.

Så dine tekster skal være personlige, og vække de gode følelser.

Måske tænker du, er det så ikke at manipulerer? Måske, men på den anden side, hvor tæt knyttet føler du dig til hjemmesider med megen faglig tekst? Du bruger dem helt sikkert, men kun til opslag, ikke til at du lige smutter forbi, for at se om der er sket noget nyt.

 

___________________________________________________________________________

maybritt laisbo

Fotograf

Du behøver ikke altid bruge en fotograf, mange gange langt fra, på nær når du skal have taget nogle billeder af dig selv, som skal repræsenterer dig. Billederne skal du altid tænke over, så der ikke er for meget støj.

Nogle gange må det faktisk gerne se amatøragtig ud, dog ikke med de fejl jeg tidligere nævner. Særligt hvis det er en blog, du har. For bloggen må gerne virke personlig, og det gør den måske ikke, hvis alle dine billeder bærer præg af at være taget af en fotograf, eller er alt for opstillet. Så egne billeder, som der er tænkt over, det er godt, som i rigtig godt.

maybritt laisbo blog blogger blogging hvordan lære at blogge
Her ser du et lidt mere personligt billede. Det fotografen har taget er skide godt, og bruges til når det skal være seriøst. Og ind imellem også til blogindlæg, fordi jeg er så glad for det. Det med hattene er pjattebilleder, som giver min blog personlighed. Du behøver ikke være en stor pjatrøv, dine læsere vil bare gerne se dig naturlig en gang imellem

Lav fotoalbums på Facebook.

Fotoalbums er en god måde at samle billederne i kategorier, og vil give den bonus, at du ikke hele tiden skal lægge de samme billeder op. Eks, hvis du har skrevet en masse ebøger, og ligger en ny op i en kategori, hvor du har lagt andre af dine bøger i samme genre, så vil dine brugere automatisk se de gamle bøger igen.

Hvis du laver tema, så vil billederne også komme op, hver gang du lægger nyt op, og det er med til at skabe stemning, eller få folk til at huske ting fra tidligere, som er værd at huske.

Grønland Paamiut stoftryk tekstiltryk rejsen går til Grønland turen går til Grønland cityprinsesserne maybritt laisbo
Her har jeg lige sat fire billeder sammen, det er fra en af mine ture til Grønland. Ved ikke om du fornemmer mere stemning af turen, nu hvor du ser flere på en gang?

 Opdater flere billeder på en gang.

Når du ligger flere billeder op på en gang, skaber det mere stemning, og som ofte er der flere, der kigger, dvs. at de klikker på dine billeder, og det kan Facebook godt lide, for det er tegn på arrangement. En god ide er at bruge 5-6 billeder. De fire af dem er synlige for dine læsere, og ofte klikker de lige for at se de sidste, som ikke lige er til at se.

Husk også, at det første billede, du ligger op, er det, som bliver det første og største på Facebook.

 

Husk lige det med rettigheder.

Billeder der ligger på nette er IKKE til fri brug. Der er ophavsret på dem, også selv om det virker nemt og lige til, og du kan tænke, jamen hvis de ligger offentligt, så må folk vel forvente, at andre bruger dem. NEJ.

Og vid, der er nogen, der går målrettet efter at finde de, som alligevel bruger billeder, der ikke er deres, for der er penge i det, da de som stævner dig, ikke skal betale skat af det beløb, som de kræver i erstatning.

Det her vil du sikkert høre mig sige mange gange. Men du kan først selv virkelig mærke, hvorfor det ikke er i orden, den dag du opdager, at andre gør det sammen med dine billeder, og måske ligefrem bruger dem til reklame. Det er dit arbejde, du har brugt tid på det, og det skal der betales for. Og det samme skal du.

 

Og husk lige det med rettigheder versus brugsret.

Her er en væsentlig forskel. Folk der køber billeder af dig, dem skal du fortælle, hvor meget brugsret de har. Er det en gang de må bruge det på nettet, og resten til postkort, eller er der fri brugsret, dvs. at de kan bruge det så meget på nettet de vil. Det er jo nok det, de fleste vil. Så sær prisen der efter. For et billede, der kan bruges på nettet mange gange skaber stor værdi, langt større end hvis du kun bruger det en gang.

Reklamebureauer ved godt, at et godt slogan kan være millioner værd.

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen
Dene tegning er min, lige som alle andre tegninger du finder på denne side. Den må du ikke låne eller noget andet. Men hvis du gerne vil have en illustration på din egen blog, så findes der masser af illustrationer du kan købe en retighed til, som kun gælder blogindlæg. Det koster kun 50 kr

Og hvornår må man egentlig kopiere?

70 år efter en kunstners død, må du gerne kopiere. Dvs. du må gerne male en kopi af Mona Liza, du må også gerne omskrive nogle af HC Andersens eventyr.

Men du må ikke, som du kan se nogle steder på nettet, lave en strikkeopskrift af Boysens aber, heller ikke selv om de er ufattelige søde. Det er en kopiering. Og tænker du, jamen kan det ikke være lige meget, du har jo aldrig hørt om nogen, der er blevet forfulgt, så skal du vide, at firmaer som jagter kopister, de gør det, fordi der er penge i det, pengene er nemlig skattefri.

Den lille havfrue på Lange linje, den må du ikke tage billeder af og bruge på din blog, fordi det så er i kommercielt henseende. Mange aviser har betalt for den fejl, kan du lige tro.

Du må gerne tage billeder af den Lille Havfrue, hvor du eller din familie er med, vise dem på sociale medier, så længe det kun er i privat regi.

 Du må heller ikke bruge musik fra nettet, dog må du gerne hvis du betaler koda penge for et given musikstykke.

Hvilke billeder du helt SIKKERT ikke må tage og bruge.

Den lille havfrue, det ved du allerede, men Tivolis hovedbygning ej heller. Så tænk sådan, er en bygning en del af et brand, så hold dig fra billeder af det, med mindre du selvfølgelig lige kontakter stedet, fortæller hvad din tanke er med billedet. På den måde kan du også gøre opmærksom på din eksistens.

__________________________________________________________________________

Har du læst lektion fire? Det med blogs og de sociale medier?

Gik du glip af lektion 3? Den med Blog, blogge, gæsteblog og stafetter

Gik du også glip af lektion to? Den med

hvordan lærer du at blogge, og hvad skal du bruge det til?

Eller hvad med lektion et? Den med

blog, blogge, kan man tjene penge på det?

__________________________________________________________________________

Hvis du gerne vil i kontakt med mig, Du vil vide mere om at blogge, bruge eller have tegnet en illustration. tegnet illustrationer,

Et foredrag, har to pt, arbejder på flere, et der handler om at få tid til at være kreativ, når vi lever i et moderne samfund, hvor ting går stærkt, vi skal så meget, at det bliver svært med tiden.

Eller foredrag om, hvordan kan man få højt selvværd på trods, hvis din barndom har været svær. Foredraget hedder; lad mælkebøtterne blomstre.

Vigga Wagtberg har lavet et interview med mig om at være mælkebøttebarn, hvor du kan høre hvad det drejer sig om.

Eller noget, hvor du tænker, det vil du gerne høre mere om, kunne jeg ikke lige lave et foredrag om det.

Et kursus, workshop eller andet, du lige kommer i tanke om, kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813

Det er vigtigt at du lægger en besked, hvis jeg ikke kunne tage telefonene, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring.

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *