Illustration illustrationer hvor finder man en illustrator tegning

Lektion 6: blog, blogge, blogging hvor tit skal du gøre det, og hvor tit hvor?

Hvor tit det er en god ide med opdateringer på sociale medier? På selve bloggen?

Først de sociale medier. Det er der virkelig mange delte meninger om, hvor mange gange du skal gøre det på de sociale medier. Nogen mener, at en gang om dagen er godt, nogle mener du ikke bør gøre det mere end et par gange om ugen. Men her strammer facebook også hele tiden. De ændre på, hvad de syntes er vigtigt.

På et tidspunkt blev folk spammet af dig, hvis du lagde noget op flere gange om dagen, sådan er det ikke mere på Facebook, der kan du ikke være sikker på, at alle dine følger får alt du lægger ud. For Facebook har strammet skruen så meget, at jo flere likes og kommentarer du får, jo længere kommer dit indlæg ud. Dvs, at jo mindre aktivitet der er på din side, des færre ser dine oplæg.

På et tidspunkt var det, hvor mange likes du havde. Så blev det nedrangeret fordi, hvis du havde for mange like men ikke nogle interaktion, så gav det ikke Facebook værdi, og så blev du straffet. Så antallet af likes kan koste dig dyrt, hvis de ikke interagerer med din side, fordi Facebook regner det i procenter, hvor mange er aktive, hvor mange hører du ikke fra.

tegning illustration illustrationer hvor finder jeg en illustrator
Ja tiden idag er noget andet. Hvis du vil have et budskab igennem så er det sociale medier du skal satse på, også selv om det kræver en hel del arbejde.

Nu er det sådan, at du roligt kan poste 4-7 indlæg om dagen, for det kommer ikke ud til alle dine brugere, og ikke de samme. Irriterende, særligt hvis du har noget, du gerne vil have ud til alle.

Her skal du måske bare bruge et nyhedsbrev. Eller booste dit indlæg, men der skal du også være forsigtig. Fordi når du booster, så kommer dit indlæg ud til en masse, men du kan risikerer, hvis dit indlæg kommer for ofte, at de trykker spam om det, og så bliver facebook sure, og straffer dig igen. og du får lov til at betale uanset hvad.

cityprinsesserne hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegning tegnestreg tegnestregen
Denne tegning har været cover på Cityprinsesserne i meeeget lang tid, og den er brugt temmelig mange gange, når jeg har brugt annoncekroner på at få flere like. og lige pludselig skrev Facebook til mig, at der var for meget tekst, og derfor var den ikke lovlig. betale det skulle jeg alligevel. Så selv er jeg stoppet med at bruge penge på Facebook. Det skulle helst også gerne bringe dig værdi at bruge penge på mediet.

Betale kommer du også til, hvis du har købt sponsorering af din side, og du pludselig får en melding fra Facebook om, at der er for meget tekst på din side, eller noget andet galt, som ikke altid er til at gennemskue. Så det er en jungle, er det.

Hvor om alting er, hvis du er i et flow, hvor du får lagt rigtig meget op, og der pludselig bliver stille, så kan dine læsere godt tro, at din side er gået hen og er død.

hvor finder jeg en illustrator foredrag kurser kursus workshop
Når du brænder for noget, så brænd igennem, find dit flow, og gør det fordi du syntes det er sjovt. Møder du modstand, så er det fordi du er på den forkerte vej, ikke fordi du skal kæmpe lidt mere. Ikke hvis du tror på karmaloven.

Det er temmelig vigtigt, at du gør dig klart, hvor meget har du selv på hjertet. Og er det vigtigt, at der kommer noget hver dag, for hvis du strikker, så er det ikke sikkert, at du kan nå at strikke så meget, samt strik vækker nok ikke så meget til debat, mere hyggelige kommentarere. Så genbrug og del andres, på den måde kommer andre sider til at kende dig, for alle går lige ind og ser, hvem har delt, og er det noget der skal holdes lidt øje med.

 

Er du  samfunds debattør, så tror jeg, at læsere forventer mindst en daglig opdatering, fordi de vil helt sikkert gerne holde sig opdateret om en given debat, samt måske kan de meget godt lide de slagsmål, der mange gange kommer ud af debat tråde.

Ferie, det er jo noget vi alle trænger til i ny og næ.

illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen naiv streg børn børnebog maybritt laisbo
Her møder du lige Mormor. Hun er taget på ferie uden lille Bjarne. To tegneserie figurer, som sammen har det sjovt, og som sammen prøver at finde lidt ud af det med matematikken på siden www.skrappefrularsen.dk

Du kan selvfølgelig godt lade siden ligge øde hen og lige skrive, at du er på ferie.  Men har du en facebookside, kan du også planlægge indlæg, hvor du bare laver statements, der ikke kræver din tilstedeværelse, som en debat vil gøre, for at dine læsere eller kunder skal føle, at du er nærværende. Nærvær er alfa omega, hvis du vil noget med din blogging.

Du kan evt. bare komme med gode råd, med billeder. Grunden til at det er vigtigt, er det kan godt være, at dine faste læsere er med på ideen, men de som lige kommer forbi og ikke oplever liv, de smutter igen, og de glemmer, at du skrev, at du havde ferie.

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegning ferie
Og hvis nu du ikke kan holde nallerne fra de sociale medier i ferien, så post da lidt i ny og næ. Men pas på med at sige for meget om hvor du er henne, for tyvrøverne de holder øje.

Når du er ude at rejse.

Fortæl om det, det er en del af din storytelling. Samt det giver stemning, og folk får en følelse af, at du er ude og få inspiration.

Hvordan du får tid og overskud til det.

illustrationer illustrator tegning tegnestreg tegnestregen maybritt laisbo
Ja det kræver overskud at blogge. Måske tænker du, det har du ikke tid til, fordi der er så meget du skal gøre først. Som at vaske tøj, rydde op, smørre madpakker. Men mange gange er det oppe i dit hovede du har travlt, og hvis ikke du en gang imellem sørger for at få din hjerneaktivitet ned, så vil du gå rundt med en evig følelse af at være i et hamsterhjul. Og det bliver man sgu træt af.

I starten er det svært, hvis du ikke er vandt til at skrive. Du kan også i perioder komme ud for, at du går helt i stå. Men det skal du bare tage helt roligt. Inspiration kommer som regel igen, så skal du bare lade det ligge, eller begynde at rydde op i dine tekster, stramme dem op, og gøre det samme med billeder, på hjemmesiden.

Alle opdateringer bliver registreret hos Google, så opdateringer fortæller Google, at din side lever.

Når først du er blevet vandt til at skrive, vandt til at bruge berettermodellen, så vil det med tiden blive lettere og lettere.

citat tegning tegnestreg illustration illustrationer hvor finder man en illustrator
Den siger vist sig selv og det hele 🙂

Du skal også vide, hvis du skriver om ting, du brænder for, så vil det med tiden give dig meget energi, så det at skrive, er noget du kan gøre alle vegne, i tog, bus eller i flyet. Og så føles det ikke som en byrde.

Hvor tit skal du skrive på din egen side?

Når du har noget på hjerte, på sinde, en god historie eller noget virkelig oplysende, du tænker, at andre vil kunne få glæde af.

Det kan godt være, at du er en SEO jæger, du ved søgeordsoptimering, så kan du også bare skrive for at skrive. SEO vil jeg ikke komme alvorligt meget ind på, men det kan være noget, du skal sætte dig ind i, hvis du vil noget virkelig alvorligt og seriøst, med det du brænder for.

Nogle er glade for, at du skriver samme dag i ugen, så de ved, hvornår der er nyt.

illustrationer illustrator tegning tegnestreg tegnestregen maybritt laisbo
Nogle vil føle det som en gave, at de får nyhedsbrev fra dig en bestemt dag, andre er ligeglade, for der lander efterhånden så mange nyhedsbreve i mailboksen, at ingen kan huske hvornår de sidst fik et fra dig, hvis ikke du sender ud for mange gange om ugen.

På selve din hjemmeside kan du give den maks. gas, for der kommer de fleste kun forbi, når de får at vide, at der er nyt. Så hold dig ikke tilbage her.

Men vi er alle forskellige, og selv om jeg ved, at dameblade udkommer om torsdagen, så er det ikke altid den dag, jeg får det læst.

Så gør det, som er rigtig for dig. For det er dig, din side eller blog skal spejle. Og du skal for guds skyld ikke ende i pleaserrollen, den hvor du begynder at gøre, som nogle læsere forventer, bare fordi de råber op. You will loose some, and you will winn some.

cityprinsesserne blog blogge bloging
Ja jeg er en pjatterøv. Hvorfor skal alting være så kedeligt 😉

Lige et par kommentarer om SEO

Søgeord (SEO)kan være vigtige, hvis du har et produkt som folk søger specifikt på. Er du eks revisor, vil folk gå på Google og søge efter en sådan, når de har brug for det. En børnebog, den er ikke noget folk søger på, som sådan. Hvis du for eksempel gerne vil købe en bog til dine børn, er jeg sikker på, at du enten tager ned i boghandleren og kigger på hvad der er, eller finder en webside hvor der er børnebøger og oftes leder efter en bestemt, fordi du har hørt om den.

Så lad være med at bruge for meget tid og penge på SEO kurser, hvis dit produkt ikke er et specifikt, folk vil lede efter. Og det de leder efter er som regel et, som skal løse et problem for dem.

bil smart
Skll dig ud 😉 Så vil du måske med tiden komme til at ligge blandt de store 🙂

Så har du bare en blog, drop al den der SEO, du dræner bare din pengepung. Har du selv nogen sinde googlet en blog, bare for at se om der var noget for dig? Eller har du googlet en blog, fordi du havde hørt om den?

 

Men er der ting, som du specifikt gerne vil have folk skal finde dig på, så brug lidt tid på at læse om det, og der kan være guld at hente. Selv laver jeg mange søgeord om illustrationer, fordi det er det jeg gerne vil findes på 🙂

Find fem fejl

To tegninger, men ikke ens, kan du finde fem fejl?

hvor finder man en illustrator illustration

hvor finder man en illustrator illustration illustrationer tegning tegnestreg tegnestregen
Der findes mange fejl man kan gøre med det SEO der, fordi Google de stammer også hele tiden op. Så måske med tiden, hvis du hænger ved at blogge længe, du begynder at tænke i, hvordan får jeg kommet på første side i google.

Husk de gode historier om andre og/eller dig selv, og husk opfølgning.

Opfølgning, på nogle af de ting du sender ud, er en rigtig god ide. Eks har du haft nogen på kursus, så spørg dem, om du må kontakte dem, eks. om et år, for at høre hvordan det er gået.

For det er så dejligt at høre, både for læsere, og for dig selv, hvis det er gået godt, og har ført noget med sig.

En anden opfølgning, er at sende mail ud til de, som har meldt sig til et arrangement, både for at huske dem på det, men også for at vise, at du husker det, samt mange har ofte glemt tidspunkt og adresse.

 

illustration illustrationer hvor finder man en illustrator cityprinsesserne det nye sort
Ja hvordan bliver man det nye sort. Bliv kendt, er et råd jeg har hørt. Og hvordan bliver man så lige det 🙂 Godt spørgsmål 🙂

Hvordan får du mange læsere og bliver det nye sort?

Det er næsten sikkert, at det du gerne vil skrive om, det er der nogen, der allerede gør.

Og selv om der ikke var, så skal du have dit budskab ud på en eller anden måde, så læsere kan få øjnene op for dig.

Så hvordan du bliver det nye sort, afhænger af din skrivestil, hvordan du virker på folk, dit emne, din sides navn, og hvordan du henvender dig til læsere. Samt hvor mange du når ud til, hvor mange af andres indlæg du deler.

Selv skriver jeg ofte ordet ”jeg” i mine tekster. Det gør jeg, når jeg vil fortælle noget, der er meget personligt for mig.

Når jeg bruger ordet ”du”, så gøres det, når det er noget, der er vigtigt for dig. Det kunne være råd. Tænk lige over disse to forskellige formuleringer:

”Når du skal tabe dig er det en god ide at ……..”

”Når jeg taber mig, gør jeg bare………..”

Hvilke af de to sætninger, syntes du går ind og rammer noget i dig?

Nok for nu. Fik du læst de forrige?

Lektion 5; billeder og illustrationer, hvordan, hvorfor de er vigtige og hvilke fejl du ikke skal begå.

Har du læst lektion 4? Det med blogs og de sociale medier?

Gik du glip af lektion 3? Den med Blog, blogge, gæsteblog og stafetter

Gik du også glip af lektion 2? Den med

hvordan lærer du at blogge, og hvad skal du bruge det til?

Eller hvad med lektion 1? Den med

blog, blogge, kan man tjene penge på det?

hvordan får man højt selvværd mælkebøttebørn mælkebøttebarn tegning tegnestreg tegnestregen illustration illustrationer hvor finder man en illustrator
Her en lille illustration omkring at lade mælkebøtter blomstre. Læs lige videre, så fortæller jeg dig, hvad det er 🙂

___________________________________________________________________________

Hvis du gerne vil i kontakt med mig, Du vil vide mere om at blogge, blogging  og det at blogge.

Bruge eller have tegnet en illustration. tegnet illustrationer, der allerede er til salg.

Have at jeg holder et foredrag, har to pt, arbejder på flere, et der handler om at få tid til at være kreativ, når vi lever i et moderne samfund, hvor ting går stærkt, vi skal så meget, at det bliver svært med tiden.

Der er også foredrag om, hvordan kan man få højt selvværd på trods, hvis din barndom har været svær. Foredraget hedder; lad mælkebøtterne blomstre.

Vigga Wagtberg har lavet et interview med mig om at være mælkebøttebarn, hvor du kan høre, hvad det drejer sig om.

Eller noget, hvor du tænker, det vil du gerne høre mere om, kunne der ikke blive lavet et foredrag om det.

Et kursus, workshop eller andet, du lige kommer i tanke om, kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813

Det er vigtigt at du lægger en besked, hvis jeg ikke kunne tage telefonene, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring.

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *