mal på sten DIY sten

Mal på sten, DIY med Cityprinsesserne

Mal på sten, for ingen sommer uden sten. Ingen gåture ved stranden uden sten. Og du har det sikkert som jeg, der er nogle sten der altid fanger dit øje mere end andre. Det kan have noget at gøre med, hvilke sten der taler mest til dit hjerte.

Måske er du til hvide runde sten. Det kan være du husker den svenske børneserie “den hvide sten” hvor skomager drengen Harpus og pigen, hvis navn jeg ikke husker, hele tiden udfordrede hinanden, for at vinde stenen tilbage.

Selv er jeg rigtig glad for hvide sten, dog ikke mine ynglings, men fordi de ser så dekorative ud på brændeovenen. Også i haven, for den sags skyld.

Jeg er til hulsten. Så meget, at jeg får strenge orde fra min søde prins om, at jeg ikke må tage flere med hjem, for han mener ikke der er mere plads i haven, eller andre steder i huset, hvor enkelte sten også har fundet vejen til badeværelset.

Med hulsten kan du lave uroer, eller vindspil. Og sætter du det sammen med drivtømmer og muslingeskaller, får du det sødeste pynt til altanen, eller i haven.

mal på sten DIY sten mand
Denne lille stenmand har stået på min mors altan i 15 år. Det var en lille sommerferiegave jeg lavede en gang jeg havde sommerhus. Mund og øjne er malet med hobbylak, og jeg er forundret over så fin malingen har holdt sig.

Så er der de glatte sten, du kan male på. Søde sjove motiver. Hyggen ved at sidde sammen med andre, der også maler på sten, kan give samtaler, som er mere fortrolige og dybe. Men total stilhed, med tid til tanke og refleksion, kan også opstå. Det er sammenhørrigsfølelsen der bliver forstærket, når man sidder der og maler.

DIY sten mal på sten
Enten er man til farver, eller også er man til et lidt mere enkelt udtryk. Disse sten malede børn og voksne på Skarø festivalen, da jeg var forbi der.

Mal på sten med børn. Børn elsker at male på sten 🙂

mal på sten DIY sten
Her er nogle sten som er mere enkel i farven. De er også malet af børn og voksne på Skarø festivalen.

Men på et tidspunkt kan det godt være sandt, at der er for mange sten, både i haven, på badeværelset, og mangel på plads på brændeovnen, og så kan det være en god ide at sætte stenene ud i naturen igen, men bare som gaver 🙂

mal på sten DIY sten
Denne lille sæl kom tilbage til vandkanten. Jeg håber, hvis nogen fandt den, at de blev glade for den. Det kan også være den er røget til havs 🙂

På en feriekoloni malede vi løs. Det var ikke alle, der kunne få sig selv til at sætte gaverne, stenskattene ned til stranden igen. Men da børnene opdagede, at jeg gjorde det, så gik den vilde skattejagt på stranden, fordi de gerne ville finde mine sten.

mal på sten DIY sten
Det var ikke alle stenene de fandt 🙂

Det med at sætte sten, som er malet, tilbage på stranden er jeg ikke ene om. Og i virkeligheden er disse bare meget enkle i forhold til, hvad jeg har set andre gøre. Det er hele kunstværker.

mal på sten DIY sten
Mariehøne mor og far kom også tilbage til stranden.

Der findes nogle facebookgrupper hvor de maler på sten. Så hvis du også er bidt af en malet sten, eller bare har for mange, eller søger mere inspiration, så meld dig ind der. Så kom og vær med 🙂

mal på sten DIY sten
En mand med muslingehår og dame med sneglehår. Også malet med hobbylak, så måske de stadig står der, på stranden ved Als, hvor de blev sat ud for tre år siden.

Her link til hvis nu du har samle andre ting på stranden, og også gerne vil have sommer DIY ideer til det.

___________________________________________________________________________

Maybritt laisboHvis nu du gerne vil i kontakt med mig, det kan der være mange grunde til, så skal du være velkommen til at skrive, eller ringe.

Hvis du vil skrive, kan du gøre det her Mail;

cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylde kontaktformular

Husk at skrive en overskrift, så din mail ikke ender i spam.

Du kan også ringe på tlf; 40833813

Hvis jeg ikke er ved telefonen, så sørg for at lægge besked på svaren, så jeg ved hvad jeg skal kontakte dig omkring. Jeg ringer nemlig ikke til telefonnumre, jeg ikke kender.

Tak for din forståelse, og tak fordi du læste med 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *