malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen hvalros

Malebog om Grønland

Grønland er mit hjerte nær. Så meget at jeg beskæftiger mig med det på alle leder og kanter. Og denne gang er det også blevet til en malebog om Grønland. Du vil her se de ti tegninger, som malebogen om Grønland indeholder.

Du kan også høre en lille historie om Grønland på youtube.com , som er med tegningerne fra malebogen helt gratis.

Grunden til at malebogen opstod, var fordi, jeg en dag i en undervisning med 1.klasserne i naturteknologi ville fortælle dem om Grønland. Både om kulturen, om dyrene, og om de to gange jeg selv har været oppe på Grønland.

Se en lille stemningsfilm af alle billederne fra Grønland. Men pas på, det kunne være du selv fik lyst til at tage der op 😉

Første gang bare fordi jeg var nysgerrig, fordi min far var der oppe, da jeg var barn, og jeg i min fantasi om vinteren altid legede Grønland, når han var afsted.

Det var min måde, at mærke savnet på den gode måde.

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen
Sæler ved et åndevandhul i Grønland

Senere i mit liv, skulle jeg selv komme til lidt penge, og da jeg havde spurgt banken, hvad de syntes de skulle bruges til, og de foreslog noget så kedeligt som aktier, gik jeg hjem og tænkte efter.

Hvad havde jeg altid drøm om, og hvad havde jeg aldrig troet på, ville kunne lade sig gøre.

Og dette var en af drømmene, nemlig at komme til Grønland. Ikke at jeg havde givet det særligt næring, for jeg havde ikke drømmen så meget i min bevidsthed, at jeg tænkte, hvis bare jeg arbejde, tog et ekstra job, eller sparede vildt sammen, så ville det en dag blive til virkelighed.

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen isbjørn
En isbjørn med sin unge

Det var snarer en af de drømme, som bare var der. Jeg har mange gange i mit liv oplevet at have nogle drømme, som jeg ikke har gjort det store ved, at få til at gå i opfyldelse, og som pludselig blev til virkelighed, nærmest af sig selv.

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen fisker fiskekutter fanger grønland
I Grønland lever de meget af fisk. Både som de laver til sig selv, men også som de eksporterer til andre lande. Noget af det bedste jeg har smagt på Grønland, ud over fisk, er deres vand, som de har i vandhanen.

Og her var Grønland en af dem. For da jeg havde været der oppe første gang, var det som om, at det først var da jeg var hjemme igen, at det gik op for mig, hvor vildt bjergtagende det land var og er.

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen hvalros
Kaskelot hval og nogle røde fisk, jeg ikke kender navnet på.

Så gik jeg rundt nogle år og tænkte i, at det kunne være sjovt at komme der op igen, og en sommer spurgte jeg min far om han ville med.

Han vidste det ikke rigtigt. Og nåede aldrig til at svare sådan helt, og pludselig lå der en mail fra Grønland. De ville høre om jeg havde lyst til at komme op og lave et tekstiltryk kursus i Grønland.

For pokker ja. Jeg fik rejsen betalt, og tjente penge samtidig. Det var sgu vildt.

Så nu drømmer jeg om det igen 😉

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen hundeslæde slædetur
Af sti afsted på slædetur. Det prøvede jeg i tre dage, med to overnatninger. Det er nok det vildeste jeg nogen sinde har gjort. Og da jeg kom hjem fra turen, tænkte jeg, hvis jeg kan det, kan jeg alt. Dog er modet blegenet lidt siden 🙂

Jeg har været i flere forskellige byer. Sønderstrøm, som for det meste er den by du lander i, hvis du skal videre. Nukk (Godthåb) to gange, Illulisat (Jakobshavn), som min far mener er det rigtige Grønland, Narsarsuaq, Paamiut også kaldet Frederikshavn, og som iøvrigt er venskabsby med Herlev, som er der hvor jeg bor.

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen hvalros
Denne tegning er tegnet til en lille novelle, som jeg har skrevet til et forlag. Novellen hedder “Da Johannes skød sin første sæl”

Nå, det var bare lige en indledning til, hvorfor Grønland optager mig så meget. Og hvorfor der også kom en malebog om Grønland ud af det.

Tegning og illustrationer gør jeg det også meget i. Og denne lille malebog kom som sagt til verden, fordi jeg stod og manglede noget til eleverne, de kunne lave bagefter, hvor de lige skal sidde og summe lidt over det hele, både det de har hørt, lært og undre sig over.

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen hvalros
HUsene i Grønland er meget farverige. Rød, blå og den gule farve ser du på rigtig mange huse.

Det er en måde, hvor viden og læring kan konsolidere sig, fordi tegninger går ind og taler til følelserne. Samt maling af tegningerne styrker motorikken, skaber fordybelse og koncentration.

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen nationaldragt Grønland
Pigen er tegnet med nationaldragten. Her er der dog frit slag, fordi nationaldragten ser ikke ens ud alle steder på Grønland. Der hvor den skiller sig ud, fra bygd til bygd eller by, er mønster på skinbroderiet, og på mønster på perlekraven.

Hvis man skulle have det optimale ud af det, ville det også være en god ide at lytte til en historie samtidig med, at man sidder og maler. Dette gælder for alle.

Og i princippet kan alle da være med til at male tegningerne. Men jeg har sat alder på. Det har jeg bare fordi min erfaring er, at de små, de gider rigtig gerne male. De lidt større syntes det er lidt pattet. Og så igen, som voksen kan man godt finde meget nydelse ved at sidde og male. Der findes i bunkevis af malebøger til voksne.

________________________________________________________________________

fortæl-en-historie-om-grønland-hvor-finder-man-en-illustrator-tegning-tegnestreg-tegnestregenJeg har også lagt tegningerne op i en anden E-bog, nemlig en i serien; fortæl en historie, illustrationer til at fortælle en historie.

Det går i al sin enkelhed ud på, at tegningerne om Grønland er lagt op efter berettermodellen, sådan at børn selv kan skrive en historie ud fra tegningerne. Det hjælper med at udvikle sproget, både mundtligt og det skrevne ord.

Fortæl en historie, 9 illustrationer til at fortælle en historie og Grønland, er lagt sådan op, at illustrationerne har linjer, så det gør det lidt lettere at skrive.

Der følger en vejledning med til hvordan du kan bruge den, både som forældre og som underviser.

Prisen er en anden, nemlig 30 kr, og det er den fordi, at du gerne må printe ud til en hel klasse.

Malebogen følger IKKE med.

________________________________________________________________________

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen hvalros rensdyr sæl polarræv isbjørn slædehund
Her et kort over Grønland, og med nogle af de dyr, som lever der oppe.

Selv maler og tegner jeg meget, som du sikkert har bemærket. Jeg tegner både i hånden og digitalt. Det er to forskellige medier, så derfor bliver udtrykene også forskellige.

Det digitale egner sig godt til malebøgerne.

Nogle gange prøver jeg at tegne modeskitser, og det kan jeg mærke bedst lader sig gøre i hånden.

Du ser så lige de ti tegninger, som jeg har malet, som et bud på, hvordan du kan vælge farverne. I virkeligheden er det op til dig selv, eller dine børn.

Malebogen er lavet som en E-bog, og det er den fordi, det er smart.

 • Du får malebogen i samme øjeblik du har betalt den
 • Du kan printe så mange tegninger ud du vil, dog kun til eget forbrug
 • Alle dine børn kan få den samme tegning
 • Tegningen kan males om, hvis der er malet forkert, netop fordi du kan printe en ny ud
 • Du kan bestille malebogen på alle tider af døgnet, og alle steder i verden, men det kræver lige en printer
 • Prisen kan holdes nede, netop fordi det er en E-bog, der ikke skal trykkes, ligge på lager, og have en masse omkostninger, som det i sidste ende altid er kunden der betaler
 • Malebogen vejer ikke i tasken
 • Eller fylder på reolen
 • Eller samler støv
 • Malebogen om Grønland bliver ikke slidt
 • Og prisen gør, at du ikke behøver at ærgre dig, hvis du alligevel ikke brød dig om den.

Som sagt, der er ti tegninger, og malebogen koster ti kr. Det er 1 kr pr tegning, som du kan printe ud mange gange.

Der er dog lige nogle vigtige ting. Det er noget med copyright, ophavsret og rettigheder. Det er vidt forskellige ting.

Copyright, ophavsret og den fulde rettighed har jeg, Maybritt Laisbo.

Så du må gerne printe lige så mange tegninger du vil, til dine egne børn.

Men du må ikke printe til en klasse. Du må heller ikke bruge illustrationerne til noget kommercielt, hverken til fremstilling af produkter du kan sælge, eller til illustration på et blog indlæg.

Dog er det muligt at købe en brugsret til blogindlæg, det koster såmænd kun 50 kr pr tegning. Er det til noget mere kommercielt, evt til fremstilling af produkter, så er prisen en anden.

___________________________________________________________________________

Maybritt LaisboHvis det er noget, du godt kunne tænke dig at bruge evt. tegning til, kan du kontakte mig på Maybritt Laisbo:

Mail: cityprinsesserne@yahoo.dk

eller tlf; 40833813

Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du selv går og pusler med noget, hvor du evt. har brug for illustrationer, eller andet, du ser her, at jeg har kompetence til.
___________________________________________________________________________

malebog Grønland illustration hvor finder man en illustrator tegnestreg tegnestregen
Cover til malebog om Grønland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *