morgen rutine morgenrutine hos en skolelærer videoblog cityprinsesserne

Morgenrutine: DIY sjove youtube-videoer

Jeg vil være hip med de hippe, ung med de unge, eller hip med de unge 😉 Og da det er helt vildt hipt at vise sin morgenrutine, vil jeg da også vise min.

Det gaaasssss 🙂

Virkeligheden er den, at jeg som skolelærer prøver at sætte mig ind i alt det der digitalisering, for det skal vi jo lærer børnene henne på skolerne. Og så en gang imellem så kommer der en masse konsulenter, viser os på et smartboard, hvad al den digitalisering kan, og så har vi fået opfyldt det som hedder et vidensmål.

Kompetencemål, dem skyder man åbenbart en hvid pind efter, eller også forventer man, at vi går hjem og giver den gas.

Nu skal dette ikke være tud, bare en lille forklaring.

morgen rutine morgenrutine hos en skolelærer videoblog cityprinsesserne
Her ser du et billede jeg lavede, som skulle illustrerer at jeg skulle finde til min madpakke.

For mange år siden lærte nogle elever at bruge et program, der kunne lave fotostory. Den gang havde vi en gæstelærer forbi, fra en af de andre klasser, og vi andre hjalp til, så godt vi kunne. Så skulle vi selv lige prøve at lære det, og det gik lige lukt i glemmebogen, for jeg kunne ikke rigtig finde på noget at bruge det til.

Men så her i juleferien, en dag lige der, hvor man ligger mellem søvn og er vågen, vipper tær, og tænker på, hvad man dog skal bruge al den fri tid til, når nu der ikke var nogen planer, der kom ideen til mig. Morgenrutine med Skrappe fru Larsen

morgen rutine morgenrutine hos en skolelærer videoblog cityprinsesserne
Når man videoblogger, så skal der liv i billederne, dvs at der skal være mange billedeskift, både til nærbilleder, og i flere vinkler.

Det med at lave videoer er jo noget jeg er begyndt på, fordi jeg tidligere i år blev opfordret til det, den historie fortæller jeg en anden dag 🙂 Men for at finde ud af, hvad det medie er for noget, og hvad det er folk gerne vil se, så startede jeg med at spørge mine elever. Nogle fra 4.a viste mig så en masse videoer om kendte videobloggers morgenrutiner, og nogle de selv havde lavet.

morgen rutine morgenrutine hos en skolelærer videoblog cityprinsesserne
Prøv at forestille dig, hvor din taske er henne efter en ferie, hvor du ikke har tænkt så meget som en tanke om skole…..Det gasss, det er jo løgn, hele dette blogindlæg handler jo på en eller anden måde om skole 😉

Ja ærligt, min første tanke var, i Guuuuuder hvor var det kedeligt. Og så må man jo bare lave det bedre selv. Og det syntes jeg så, jeg har gjort. 😉

Men husk på, at det er fiktion, det er det også hos de store youtube bloggere. Jeg tvivler stærkt på at Rasmus Brohave står på hænder, hver gang han går i bad, eller cykler på en cykel der er for lille. 🙂 Han er en af de bedre, og han har god moral. Så ham i TV i går sammen med Thomas Skov, som jeg også syntes har en skøn underfundig humor.

morgen rutine morgenrutine hos en skolelærer videoblog cityprinsesserne
Efter dette billede på videoen, kommer der en meget fyldt vasketøjskurv, som skal illustrerer……kig lige selv, så giver det mere mening 🙂

Og når jeg nu lige vil gøre det bedre, så er der nogle mål med det. Et mål er at vise eleverne hvordan man kan lade sig inspirerer af de store bloggere, hvis man gerne selv vil i vælten, men bare ikke skal kopierer det fuldstændigt.

Et andet mål er at vise, hvordan man kan bruge de sociale medier kreativt.

Samt et mål er at vise, kreativitet tager tid. Ideen kom af sig selv, men processen fra ide til færdigt produkt har taget tid.

  • Der skal tænkes i hvilke billeder, der skal indgå.
  • Hvad billederne skal fortælle.
  • Skal der være nærbilleder, totalbilleder, og hvornår virker det ene, og hvornår virker det andet.
  • Der skal laves et storyboard
  • At tage billeder, tager tid
  • Man skal være kristisk, og nogle gange lave billeder om.
  • Man skal være åben, for kun der kommer der flere kreative ideer
  • Musikken var det sværeste, for man skal finde noget, der passer til historien
  • Man skal huske ikke at krænke ophavsret, både med hensyn til billeder og musik. Programmet har lavet det sådan, at den musik du på et eller andet plan selv laver, ikke krænker.

Du får lige en video, som fortæller dig, hvordan du kan bruge gratis programmet fra Windows, til at lave fotostory. Den fortæller det hele så nemt, hvordan du skal gøre.

Det kunne også godt være, hvis nu du bliver en haj, eller der er elever der lynhurtigt har brug for en lidt større udfordring, kan have brug for at lave en animationsfilm. Så får du også et link til, hvordan man laver en animationsfilm på youtube.dk

Selv har jeg det sådan, at jeg laver kun videoer til dig af ting, som jeg kan se ikke er lavet endnu. For det andet er spild af tid. For mig altså 😀

Tilbage er der bare at sige; You go!”

___________________________________________________________________________

 

morgen rutine morgenrutine hos en skolelærer videoblog cityprinsesserne
Huskede jeg at fortælle dig, at jeg hedder Maybritt Laisbo?

Hvis du, af en eller anden grund, gerne vil i kontakt med mig, så kan du sagtens komme det. Det kunne være, du gerne vil høre, om jeg kom ud og holdt et foredrag, eller underviste i noget, eller fortalte hvordan jeg underviser, eller…..eller…..der kan være noget jeg ikke lige her har tænkt på.

Du kan skrive til mig på mail;

cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylde kontaktformular

Men husk lige at skrive i emnefeltet, hvad din mail handler om, så jeg ikke tror det er spam.

Du kan også ringe til mig. Det kan du gøre på tlf; 40833813

Men husk også her, at indtale en besked, omkring hvad det drejer sig om, både så jeg evt kan forberede mig, samt hvis du gerne vil have jeg ringer tilbage. For jeg ringer ikke til telefonnumre jeg ikke kender, og ikke kan finde på nettet.

Tak for din forståelse <3

Fik du set youtubefilmen  Skrappe fru Larsens morgen rutine

Tak fordi du læste med, god fornøjelse 😀

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *