tegning, illustration, hvor finder man en illustrator- Trylleøen- Mormor

Mormor og lille Bjarne er taget til Trylleøen.

Er Mormor virkelig flyttet til Trylleøen? Ja, Jeg ved ikke om du husker den lille stribe med Mormor og lille Bjarne? Det var en tegnet figur, som vel egentlig var den første, da jeg begyndte at tegne digitalt.

Tanken var at de skulle være to generationer der brugte meget tid sammen, og at der ud af deres samtaler vil vise sig generationsskiftet. 

Der hvor jeg finder generationsskiftet interessant er, at jeg for tiden meget oplever en del kvinder, mest de meget unge, nærmest opfører sig som kvinder gjorde i halvtresserne. Og den kontrast til kvinder fra 68, som indførte kvindernes kampdag, og som gjorde hvad de selv ville, og fik karrierer, og på inegn måde syntes en karrierer for en kvinde, var at gå der hjemme og kun passe hus og børn.

illustrator foredrag foredragsholder kurser kursus tegning illustration workshop blog blogger
Mormor er en gammel 68er, så der er stadig fuld skrald på hende.

I dag møder jeg unge kvinder der passer hus og børn med en perfektion, som ville gøre en kvinde fra halvtresserne misundelig, særligt med tanke på, at kvinder i dag også har et job eller en karriere uden for huset.

Så min Mormor skulle også spejle den frihed kvinder kæmpede for, og som på en mærlig måde er forsvundet i tågerne, sådan som jeg ser det.

Nå, men striben med Mormor flyttede til en hjemmeside, der hedder “Henkogt hverdag”, hvor den var en tid som et gæsteblogindlæg.

Af mange grunde var Mormor nød til at flytte tilbage til mig. Den endte lidt i skuffen, fordi så mange andre ting begyndte at optage mig, særligt da Musen Metermål kom til verden.

Musen Metermål har fuldstændigt taget mit hjerte. jeg anede ikke, at der boede sådan en mus i mig, men det gør der.

Den banker hele tiden på med sin gammelmands klogskab, som den udfolder sammen med elefanten Maximus. Det er blevet til en kanal på Youtube, som er en børnekanal, hvis man bare ser isoleret på historierne, og en lærings kanal, hvis man er underviser i indskolingen, og læringsfilm til lidt større børn, der gerne vil lære at lave matematikhistorier, eller lære at tegne digitalt, lære photostory, og så nok er nød til at lade målgruppen være dem, som er yngre end dem selv.

illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen naiv streg børn børnebog maybritt laisbo
Mormor givden den gas, for hun er af den generation, der banede vejen for os andre, og som var en generation der turde noget 😉

Men Mormor var ikke glemt. Hun lå i min underbevidstheds skuffe og rumlede, fordi hun skulle først frem igen, når jeg vidste i hvilken ramme.

Og så pludselig kom det. Hun skulle da bo på Trylleøen, som skulle være en ø, hvor Morfar og lille Bjarne selvfølgelig også bor på. Og så kan Musen Metermål og elefanten Maximus besøge øen, både i ubåd, senere nok i ballon, måske et luftskib, eller falde ned på Trylleøen i faldskærm. For det dejlige med fortællinger, som er tegnet, er, at alt kan lade sig gøre.

Og når det hedder Trylleøen, ja så er mulighederne også vildt åbne. Så der er kun at se, hvor min fantasi bringer mig hen.

tegning-trylleøen-illustration-hvor finder man en illustrator
På en ø er der et fyrtårn, det er der også på Trylleøen, for fyrtårnet kan også være et komandotårn, hvor man kan styre øen, og få den til at flyve et andet sted hen.

Og hvorfor blev det så lige en ø. Jamen i underbevidshedskuffen ligger der mange ting og gemmer sig. For lang tid siden prøvede jeg at tegne til en tegnekonkurrence, og den vandt jeg ikke. Jeg kom ikke i nærheden af. Og så havde jeg jo pludselig også de tegninger.

Og pludselig en dag, mens jeg laver kaffe, slår ideerne ned i mig, hvorfor ikke bare sætte det hele sammen. Så det har jeg nu gjort, så musen Metermål gør nu Mormor og lille Bjarne selskab, og morfar kommer også til, det er fordi jeg syntes at ham der fiskeren er sådan en sjov fætter. Så det bliver spændende hvad der kommer ud af det.

Her til slut vil jeg da lige nævne kanalen med Musen metermål, for det kunne jo være du var underviser i indskolingen og kunne bruge nogle af alle de små film, som både er fortællinger, men også toturials både til noget digitalt, som for eksempel at tegne i Paint, eller til noget om matematik eller naturteknologi. Musen metermål kommer vidt omkring i børneuniverset.

Youtubekanal musen Metermål

Tak fordi du læste med, du skal være velkommen til at lægge en kommentar af de gode, eller give et like. Det er nemlig så dejligt, når man får respons 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *