avantgarde mode fashion DIY diy hvordan laver man et slips musselmalet print fra Royal copenhagen

Slips, design by Cityprinsesserne

Slips med gamle duge, broderier, tekstiltryk og andet sjov, du evt finder i skabet, er det du kan læse om her. Prototyperne på slips, du ser her, er der mulighed for at købe.

avantgarde mode fashion DIY diy hvordan laver man et slips musselmalet print fra Royal copenhagen

Slips nr 1 pris 450 kr

Stof er fra Royal Copenhagen,  er blevet til et slips. Stoffet findes ikke mere, men er det kendte mussel malet print.

IKKE mega mussel, bare så du ikke bliver skuffet.

Men et slips i Megamussel, det kunne nu godt være temmelig funky 🙂

___________________________________________________________________________

Avantgarde eller Femme fatale, hvad vil du helst være? Og kender du forskellen?

Det er ikke fordi, du ikke kan være begge dele, Marlene Dietrich var begge dele, så det kan du, men du kan også vælge kun at være den ene, og så er du nød til at kende forskellen.

En Femme fatale er en forførende kvinde. Hun kan sagtens avangardistisk i sin påklædning og være med på moden, men det er primært hendes personlighed, der er forførende. Og det får nok dine tanker hen på tøj, som er sexet, og det kan det sagtens være.

Avangardemoden er ofte det, du møder på de store modeshows podier. Tøjet er ofte meget outreret, prangende, eller meget stilrent. Uanset hvilket look, så er du aldrig i tvivl om, hvornår er det, det ene , hvornår det andet. Og ud fra tendenserne i moden på podiet, kommer alt stangtøjet.

nailart neglekunst på tånegle
Nailart, her med sort neglelak, det kan også være med til at understrege avantgarden. Måske det er der, du skal finde dit unike udtryk.

Tag foreksempel Dan Turell, for mig at se, var han meget avangardistisk i sin påklædning, uden at den dog var voldsomt prængende. Han havde sort jakke på, med brocher, en stjerne var den ene, og ofte havde han en mere, hvid skjorte, sorte bukser og en hat. Hatten og den sorte neglelak var lige netop de detaljer, som gjorde udslaget. Og snittet i jakken, for det har også meget at sige. Mode var det ikke, men måske det blev det, for sådan er det ofte med mode, vi kigger på nogle kendte, og pludselig bliver de ikoner for nye strømninger i moden.

Avangarde handler meget om at turde, turde skille sig ud, turde tænke nyt, og bruge kendte ting, og tænke nyt ind i det. Men det handler i høj grad også om stil og personlighed. Jakob Haugård ville turde at gå med disse slips, han får i forvejen syet jakkesæt, både i mormors broderi og i kaffesæk, og andre kreative indslag, men Avangardist vil jeg ikke påstå, han er. Og kommer han mon nogen sinde på mode eller bliver et mode ikon, det tvivler jeg stærkt på.

Tag istedet Thomas Troelsen, der er musik producer, og klæder sig i en David Bowie stil, han er derimod et godt bud på en mand, der klæder sig Avantgardistisk.

Meget apropo David Bowie, som desværre er død, så sad jeg og tænkte i, at lige netop han ville kunne bære et slips med Musselmalet print. Her tænker jeg mest i hans tid som Ziggi Stardust, hvor han havde rødt hår, og meget lyseblå øjenskygge. Han spillede på komplimentær farverne, og det gav et dramatisk udtryk, og gjorde at man lagde mærke til ham. Det var sådan jeg opdagede David Bowie, og var vild med ham, før end hans musik.

Jeg tegnede så en skitse, som i silluet skal ligne David Bowie med Musselmalet slips.

Så her vil du se nogle eksempler på ideer til slips, der er Avantgarde. Og vil blive det endnu mere, hvis det bliver sat sammen med det helt rigtige tøj.

Du kan selvfølgelig også vælge at sy slips selv. Det tager tid, så du kan overveje om du vil spare tiden, og købe slipset færdigt, dem som du ser her.

avantgarde mode fashion DIY diy hvordan laver man et slips musselmalet print fra Royal copenhagen
  Slips nr 1. Her ser du slipset i al sin enkelhed. Du skal selv tænke det idn i din gardetobe, i sammen stning af dit tøj. Skal slipset stå for sig selv, eller må hele udtrykket gerne være prangende, så der er mere skrald på andre dele af beklædningen.

Mormors dug, broderi, viskestykker og stof med Musselmalet print fra Royal Copenhagen, er tænkt om til slips.

Det kan være det, som sætter din kant, gør din enkel udtryk til Avantgarde, eller bare meget personligt.

Musselmalet, som du kender det fra porcelæn, er et af slipsene, der findes et af, men da jeg er udgået for stof, grundet det ikke er i produktion mere, så er det at betragte som unika.

Royal Copenhagen besluttede i sin tid at stoppe produktion af stoffet, fordi de ville koncentrere sig om porcelænet. => HER

Avantgarde mode fashion diy DIY hvordan laver man et slips fra yt til nyt kreativ tøj
Slips nr 2; Dette slips er solgt. Men det er dugen fra halvfjerdserne, der er brugt her.

Helt i Stella Nova ånden, hvor stjerner dør, og af alt deres materiale opstår der nye stjerner og planetsystemer, så gammelt bliver til nyt, er disse slips tænkt. Det er mormors broderidug, der er kommet under saksen, i symaskinen, og til sidst i hånden, der har forvandlet sig til et slips.

DIY hvordan laver man et slips
Her ser du indehaveren af slips nr 2. Det er Søren Flygenring Basset fra Galleriet 1.tv som har været så flinke at udlåne mig dette foto. Tak for det 🙂

Måske du lige vil vide, hvad det der Galleriet 1.tv er?

Det kan godt være, det vil kræve noget mod af dig, at gå med et. Måske du, som jeg, har et job, hvor der ikke er så meget baldera på arbejdsuniformen. Men så kan du give den lidt mere gas, hvis du går der hjemme med dig selv. Jeg så en udsendelse med Susanne Brøgger forleden, og hun gik ikke ned på udstyr, i forhold til at være Femme fatale der hjemme. Den fik hele armen med fjerboa, og hat. Jeg så for mig, hvordan hun sad og skrev, i det outfit, og jeg var vild med tanken.

Selv har jeg et par stilletlaksko, som er helt umulige at gå i, så de kommer med som skiftesko, og en gang imellem sidder jeg også med dem på, når jeg skriver til dig.

Man er vel cityprinsesse 😉

Hvert slips er unika, som du ser her, fordi de er prototyper.

Du må godt købe dem, du kan sende en mail til mig på cityprinsesserne@yahoo.dk eller udfylde kontaktformularen, hvor du skriver nr på slipset, du gerne vil bestille.

Dog er der enkelte slips der er flere stykker af, men det er så enten med et andet snit, eller fordi der stadig er stof tilbage, som der har været af det Musselmalet print stof fra Royal Copenhagen.

hvordan laver man slips avantgarde mode fashion diy DIY kreativ hvad kan man lave af gamle broderier
Slips nr 3 ; Det brune look fra halvfjerdserne, det er på en måde umådeligt grimt, og vildt facsinerende på samme tid. Der var brunt alle vegne på den tid. Og sat sammen med det helt rigtige tøj, kan det gå hen og blive helt Avantgardistisk. (pris 450 kr)

Med tiden vil du kunne få mønster, så du selv kan gå på loppemarked, finde sjove mønstret stoffer i Retro, broderi eller mormors dug, og så selv lave det.

Du kan også bare tænke, du sparer tiden, både den hvor du skal lede på markeder, og sy det selv, og bare købe et færdigt slips. Særligt hvis der er et af dem, du er faldet for.

Pris 450 kr pr styk inkl moms
fri fragt ved køb af 450kr eller der over

Skriv mail til cityprinsesserne@yahoo.dk her kan du betale med mobilpay, swipp eller du vil blive oplyst om kontonummer, hvor du skal sætte penge ind.

Se flere slips ved at scrolle ned

hvordan laver man slips avantgarde mode fashion diy DIY kreativ hvad kan man lave af gamle broderier
Slips nr 4; Hmm ja, jeg ved ikke helt, hvad jeg selv syntes om denne udgave. Men prøves skulle det, og hvis du ikke eksperimenterer lidt med forskellige stoffer, eller udtryk, så finde du måske slet ikke det, som er lige i øjet. For du vil ikke altid være heldig, for nogle ting vil se bedre ud i tanken og på tegnebrættet, og andre vil blive bedre end du havde tænkt dig.
hvordan laver man slips avantgarde mode fashion diy DIY kreativ hvad kan man lave af gamle broderier
Slips nr 5; Et viskestykke, det skulle også lige prøves. Sjovt blev det, og sjov er tanken om, at man lige kan tørre sig om munden, hvis man lige får savlet lidt, det kunne for eksempel være over Thomas Helmig.
hvordan laver man slips avantgarde mode fashion diy DIY kreativ hvad kan man lave af gamle broderier
Slips nr 6; Og nu hvor der var gang i viskestykkerne, så skulle en rød tern da også lige prøves.Dette er også til salg 🙂
Hvordan syr man et slips
Slips nr 7; Her noget retro stof, som blev fundet i min mors gemmer Pris 450 kr
hvordan syr man et slips DIY
Slips nr 8; En dug fra kolonihaven fik også nyt liv, nu som slips.
DIY slips hvordan laver man et slips
Slips nr 9; Mormors køkkengardiner nu som slips
DIY hvordan laver man et slips
Slips nr 10; På en måde kan man vel også kalde det her for en slags retro stof. Det er stof fra Peters resthal, som nu hedder stof og stil. Så du kan nok regne ud, at det er længesiden. 😀
DIY hvordan laver man slips stoftryk tekstiltryk
Slips nr 11; Sejt slips, hvis du spørger mig 😀

Hvis du lige vil høre historien om dette slips => Sjov tekstiltryk med designerdrengene

___________________________________________________________________________

 

Maybritt laisboKontakt; Hvis du af en eller anden grund gerne vil i kontakt med mig, så kan det gøres på flere måder. Du kan skrive til mig, både for at spørge om noget, bestille noget, forelægge mig en ide du har, hvis du tænker på noget sjov samarbejde, eller noget jeg ikke lige tænker på. Du kan skrive til mig på cityprinsesserne@yahoo.dk

Eller måske syntes du det er lettere at udfylde vores kontaktformular.

Du kan også ringe; 40833813

Jeg vil bliver super glad for at du lægger besked på svaren, hvis jeg ikke lige kan tage telefonen, da jeg sikkert er på job, og da jeg ikke kontakter telefonnumre, jeg ikke kender. Samt det giver mig en mulighed for at forholde mig til, hvad det er jeg skal ringe tilbage omkring.

Tak for din forståelse. Og tak fordi du læser med <3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *