sejerø havn sommerferie

Sejerø, det rene nostalgi Danmark (sommerferietip)

Denne danske sommer er nærmest et Ø-hop. Første destination var Ven, som jeg er så forelsket i, og andet hop gik til Sejerø. Du kan tage med på en stemningstur på youtube.com til Sejerø .

Sejerø og jeg er med tiden blevet gode venner. Jeg er jo bare cityprinsesse, og elsker comfort, eller at ting fungerer. og selv om jeg kan se, at der sker lidt efter lidt på Sejerø, har jeg nu stadig meget at ønske. Men måske det i virkeligheden handler om forventninger, og forventnings afstemning. 😉

Men er det helt ro, som i virkelig ro, er Sejerø det helt rigtige sted. Og vil du se solnedgange, tage cykelture, vandre, camperer, sejle, fiske, kigge på fugle eller spille golf, så er du også kommet til det rigtige sted 🙂

Har du lyst til at læse om mine oplevelser, gå videre med læsningen, men
hvis du bare gerne vil vide, hvad du skal gøre, både før du ankommer, og hvad du kan gøre, når du er ankommet, så spring bare længere ned. For indledningsvis, vil jeg bare fortælle dig min historie, om da jeg fik nyt syn på øen, og en masse sjov snak med beboer fra øen, der fortalte mig en masse historie, som bestemt var med til at mildne mine øjne og syn på det hele. For Sejerø og jeg, vi kommer til at ses igen, for det var lige godt nogle sjove dage jeg fik mig, trods alt.

Sejerø havnen sommerferie(Postkort fra Sejerø, foto Maybritt Laisbo)

Jeg har tre gange tidligere været på Sejerø, og var ikke synderligt imponeret. Så da jeg denne gang skulle der over igen, bad min søde prins mig om, at se på øen med lidt mere milde øjne, fordi han har familie der ovre, som har boet på øen i mere end 25 år, men som stadig ikke bliver betragtet som lokalbefolkning. Men den fejde, det må de jo om, og på mærkeligvis, så tror jeg de godt lidt kan lide den der, dem og os.

sejerø købmand på havnen(Foto Maybritt Laisbo)

Første dag blev med håndbajer på havnen, sammen med en del øboer, som altid lige samles når havnegril og købmand lige åbner igen, efter et par timers siesta. Så gik turen videre til campingpladsen, hvor hytten hurtigt blev indtaget med pakkenilliker fra to teenager og to voksne, der alle kun have lige nøjagtigt det med, de skulle bruge. Området blev inspiceret, og strand fundet.

sejerø kirke sommerferie
(foto Maybritt Laisbo) Kirken er også et besøg værd. Du vil der opleve en masse lokal historie, og nogle gange spiller Sejerø spillemændene op i kirken.

Campingpladsen skal lige have et par ord med. Hvis du er til comfort, skal du finde en af ferielejlighederne på øen, eller leje et sommerhus, for her er der primitivt, som i primitivt. Der er ikke vand eller afløb i hytterne, så når du bestiller, så bestil en hytte tæt på køkkenhuset, så I ikke hele tiden skal rende efter vand og på toilettet. For er I for langt væk, kan man godt fristes til at lusketisse bag hytten. Campingpladsen lægger heller ikke selv skjul på, på deres hjemmeside, at det er en primitiv ferieform, du vil opleve her.

Der er også en masse ting, du skal huske at tage med hjemmefra, for du vil blive top frustreret, når du 10 min. over 9 om aftenen vil lave kaffe, og opdager at du ikke har noget ild, og kiosken er lukket. Du får en liste til sidst med gode ting, du skal huske at tage med, så du ikke bliver frustreret.

sejerø strand sommerferie badeferie fuglekiggeri
(Foto Maybritt Laisbo)Det er ikke en oplagt badestrand, der ligger ved campingpladsen. Men et sted hvor du kan sidde med en god bog, for der er ikke så mange mennesker lige på dette stykke. Der skal du cykle hen til en anden strand.

Men der er også en masse gode ting at sige om campingpladsen. Bad er gratis, det er tæt på stranden, der er kiosk, og i bedste cityprinsesse regi, en restaurant som vil noget. Indretningen er lækker med Charles Eames stole og Paustianborde, der er wifi, hvis du er havnet i et af hullerne på øen, hvor der ikke er. Omgivelserne i og omkring restauranten er smukke og dejlige. Maden var god, menu kortet kort og overskueligt, og den dag vi var der, var de søde at lave en frokostret til min svigerfar, der ikke lige tændte på nogle af aftenretterne. Tjeneren var ny, ung, og har sikkert ikke prøvet det før, men i stedet for bare at sige nej, det kan ikke lade sig gøre, gjorde han sig den ulejlighed at gå ind og spørge, hver gang vi havde et ønske, det så ud til, at vi ikke lige kunne få opfyldt. Og selv om betjeningen denne dag ikke var top professionel, så kan man rumme meget, så længe den er smilende, og gerne vil undersøge sagen.

Der var også noget med, at man kunne lave glas. Jeg fandt først ud af det på færgen, og blev desværre slemt skuffet. Det blev jeg fordi, jeg var ikke klar over, at man skulle tilmelde sig, det stod ingen steder, hvor det ville have været logisk, eksempel på døren. Og så fik jeg at vide, af andre, at det vist mest var henvendt til børn, samt at der kun var 6 pladser.

Af positive ting, der skal siges om glaspusteriet, så er det nogle smukke ting, der bliver lavet der, og som du kan købe nede i fiskerihavnen på Smugglers in.

Første aften blev dog tilbragt hos familien med middag og krimitimen.

lej cykler på sejerø sommerferie fuglekiggeri
(Foto Maybritt Laisbo)Sejerø er en dejlig ø at cykle rundt på. Du kan nå øen på en dag. Du kan også vælge at lave temature.

Næste dag stødte vi ind i en af de store udfordringer. Vi ville så gerne cykle rundt på øen, men nede ved cykeludlejningen stod det lidt sløjt til med et par gode cykler, for de bedste var allerede taget. Så en gammel havelåge fik igen en ny betydning, for ikke bare gammel, men også rusten, det var hvad resterne bød på. Men hvad, vi var jo på ferie, og det ville vi ikke lade os hindre i, så de tre andre tog bilen ud til den anden ende af øen for at låne cykler.

sejerø sejerby kirke vandrehjem sommer sommerferie cykelferieSå jeg havde lige en lang stund i byen. Først gik jeg ned på havnen, slendrede rundt, nød solen, spejdede efter fiskere, da havnen lidt gav en følelse af, at dette måtte engang have været en livlig fiskerihavn.  Har så senere fået at vide, at der desværre kun er en erhvervsfisker tilbage.

En is blev indtaget, fra den lille iskiosk, der er kommet, og som også sælger pizza, hvis du skulle være sulten.

Ved siden af iskiosken ligger der en lille cafe, Smugglers in, hvor du både kan købe møbler og en øl, eller et glas køligt hvidvin.

Ved siden af cafeen ligger der et loppemarked, med lidt andre lopper, end dem du kan få på Smuglers in.

Så gik turen op forbi gadekæret, husene med stokroser, fordi jeg ville op til kirken, og pludselig fik jeg øje på det lukkede vandrehjem. Det var kærlighed ved første blik. Wauh, tænkte jeg, hvis jeg nogen sinde skulle flytte til denne ø, så skulle jeg bo der.

Mens jeg stod der og drømte, fordi vandrehjemmet var til salg, stoppede en ældre herre, lagde hovedet på skrå, kiggede intens og spurgte” Vil du købe det?” jeg smilede “Hvad koster det?” Spurgte jeg, for jeg kunne ikke se prisen, og kontakten kunne jeg få i Birkerød, men da der ikke var net på min telefon, kunne jeg ikke få de oplysninger, der enten kunne få mig til at drømme videre, eller til at gå videre, og tænke, ej hvad nu hvis.

sejerø vandrehjem sejer by sommerferie
(foto Maybritt Laisbo) Dette vidunderlige sted er til salg. Prisen er bare lidt pebret, i forhold til at stedet er temmelig forfaldent at se på. Men det kan jo være at det indvendigt er nemt at gå til, og det bare skal fikses op, og så er det klar til brug.

Den ældre herre fortalte mig, at stedet en gang havde været et missionshotel, og senere et plejehjem, for så at ende som vandrehjem. Jeg blev kun mere forelsket af at høre historien.
Så fortalte han mig også, at han nede på havnen have en billedudstilling om Sejerø´s historie, og jeg da kunne kigge ned. Så sludrede vi om stort og småt, og takkede for den behagelige samtale.

Jeg slendrede forbi vandrehjemmet, forbi gadekæret og videre forbi kulturhuset, som er et lille museum, hvor der bl.a er en lille udstilling med købmandsbutikken fra gammel tid.

Museet/kulturhuset har også skiftende udstillinger med kunst, både billedkunst og skulpturer. Lokalet det bliver udstillet i, er smukt, og det er en dejlig oplevelse.

sejer by købmand sejerø

Foran Brugsen så jeg en lille seddel, hvor der stod, kom til møde, og fortæl hvad du syntes, vi kunne gøre, så øen kan tiltrække nye beboer. Øens gennemsnitsalder, fik jeg at vide, var omkring 62. Dette kan måske forklare hvorfor mange af husene ser forsømte ud, og ikke på den der patineret måde, hvor man syntes det er hyggeligt, men på den der forladtheds følelse og spøgelses hus måde.

“Hvor er det da ærgerligt, at det var i går” Sagde jeg til damen, der stod ved siden af og læste på nogle andre beskeder. Jeg fortalte hende, at havde jeg vidst det, havde jeg faktisk en masse gode ideer. Vi fik os en hyggelig lille, lang snak, hvor hun fortalte, at det var hendes morfar, der havde bygget vandrehjemmet, men at det den gang var et hotel. Han byggede det i 1923, og jeg så for mig kvinder i hvide kjoler med solhat, mænd med hvidt jakkesæt, sommer stemning, ture langs vandet, sådan nærmest helt Skagensmaler maleri agtigt.
Jeg spurgte hende, om hun vidste hvad prisen var. Det gjorde hun heller ikke.
“Vil du købe det?” Spurgte hun. “Næææh, det tror jeg ikke. Jeg ved det ikke, kan bare mærke, at det er en fantastisk lille perle, og hvor er det synd, at det er lukket og står der og forfalder”
Vi takkede for behagelig samtale, og jeg slendrede videre igennem den meget lille by.

sejerø kulturhuset sejerby
(Foto Maybritt Laisbo) Man kan lugte kaffen, smage det hjemmelavet syltetøj på mormors nybagte boller. Umh 🙂

I den lille købmandsbutik, kunne vi også se mormors stuer, og en lille kunstudstilling. Oven på var der en udstilling af ting, som øboerne var kommet med, så du får et lille glimt af øens historie. Vi kunne også læse at Lars H.U.G havde sommerbolig på øen, senere fik jeg fortalt at Hjerne Madsen også holdt til på øen, når det var sommer.

Senere på eftermiddagen lagde vi vejen forbi den nye Minigolf. Arhmen altså, hvor er det godt den er kommet. Vi slog et lille slag minigolf, spillede spil, mens vi ventede på smørrebrød, som var så lækkert, at mine tænder løber i vand, bare ved at tænke på det. Og billigt var det også.

Om aftenen smuttede vi forbi til bål, en masse snak, hygge, lidt vin, og flere fortællinger fra andre på øen, der havde haft sommerhus der ovre i over 40 år.

Og da jeg lagde mit hoved på puden efter et utroligt fornøjelig dag, ja så tænkte jeg, Sejerø din gamle skrubbe, du har så meget potentiale, men det kan godt være, det er nye kræfter, der skal til.

Og lad mig nu være mere specifik, du får nemlig lige tips til det hele.
Sejerø sommer sommerferie cykelferie smuk natur strand fyr sejle
___________________________________________________________________________
OVERNATNING PÅ ØEN

Er du til det primitive, kan godt lide du selv skal hente vand, hytter der godt kunne trænge til en kærlig hånd, men som fungere udemærket til overnatning, hvis det bare er det, du skal, så er campingpladsen et bud. Er du i god tid, så bestil hytterne nr 4, 5 eller 6, hvis du gerne vil ligge under træer, have tæt til kiosk, vand, toiletter og den dejlige restaurant. samt en meget lille legeplads.
Vil du bare ro, og stadig være tæt på udekøkken, vand, bad og toiletter, så bestil nr 13, 14, 15, 18 og 19
Der er ingen hoppeborg, eller andet, som kan give en masse larm, så området her, som iøvrigt også er tæt på stranden, er oplagt til, hvis du er til cykelferie, vandreture og læse gode bøger ferie.

Der findes gode ferielejligheder, en nede i Sejerby og en i Kongstrup.

Der findes også enkelte Bed and Breakfast.

To husbåde på havnen.

Du kan leje sommerhuse.

Og skal du have større selskaber, evt holde rund fødselsdag, kan du både leje vandrehjemmet, kroen og Sejerø koloni.

En shelter er der også, den ligger inde på lejerskolens grund, helt ned bagved.

shelter sejerø
Der var tre shelters, så to familier ville godt kunne overnatte her. Der var også bålsted og toilet.

___________________________________________________________________________

SHOPPING

Det findes nærmest ikke. Der findes nogle gårdbutikker hist og pist, men det er ikke til at vide, om de er åbne. Der er et loppeudsalg på havnen, og en brugskunst butik også, men det er begrænset med åbning. Men en Brugs med dagligvarer findes i Sejerby.

___________________________________________________________________________
SPISESTEDER

Øen har tre gode spisesteder.  Nemlig den på campingpladsen og Spætten i Sejerby. Minigolfen er nr 3.Du kan også få mad andre steder, men nu nævner jeg bare det, som virker til at være noget, og som er værd at nævne.

Kroen, som ligger på vej ned til havnen er vist ved at blive sat i stand, og her virker det også som om, at de der er i gang, gerne vil noget med stedet.

Så er der kommet et lille kaffeudsalg og iskiosk på havnen, som er virkelig lille, men ser meget hyggelig ud. Her kan du også få pizza.

Et lille ølbryggeri er der også kommet. Har ikke været der endnu, men da næste sommer også bliver med et smut forbi Sejerø, så skal det prøves der. Kunne se på Facebook, at de pludselig havde udsolgt, så noget tyder på at det er et godt sted.

___________________________________________________________________________

MORGENBRØD

Du kan købe morgenbrød i kiosken på campingpladsen. Det foretrukn sted for mig, for deres tebirkes havde meget remonce, og smagte bare lækkert, samt deres boller var lige noget for mig.

Brugsen har også morgenbrød, det foretrak resten af familien, så kan sige, at de to steder ikke er ens, så det er vel, hvad du selv er til.

___________________________________________________________________________

fyr fyret på gniben sejerø
(Foto Maybritt Laisbo) Hold øje med om fyret er åbent. For det hænder at du kan komme og høre om fyret, samt komme op og se ud over hele øen

HVAD ER VÆRD AT SE
Kirken, som nogle gange har koncerter med lokale musikanter.

Sejerby, kulturhuset, udstillingen på havnen, fyrtårnet, og revet.

Men ellers er øens natur jo fantastisk smuk. Og du kan finde mange hulsten, sten til at male på, og rav fik jeg fortalt. og så er der flere gode fiskesteder.

___________________________________________________________________________

sten samle sten hjerte sten sejerø
En af tematurene kunne være, hvis du elsker at samle sten, at tage til de forskellige strande og kigge, og bagefter male på dem om aftenen.

HVAD KAN MAN LAVE

Ud over at cykle, vandre, fiske, spille golf og læse bøger, vil jeg sige, at denne ø mest egner sig til, at du laver madkurv, tager på mark eller strand, og nyder stilhed, fuglesang, havets brusen, og bader, samt soler.

Du kan også male, der er masser af skønne steder, hvor du kan stille dig med staffeli.

Du kan stjernekigge, hvis du er på tidspunkter, hvor der er mørke nok, for der er meget lidt lysforurening. En almindelig prismekikkert er nok, med den kan du på en heldig aften se Jupiter og dens 4 største måner.

Man kan finde strandsten, der er masser med huller, eller smukke runde sten til at male på.

Det er også muligt at finde rav.

Der er også kommet golf og minigolf

Halvvejen, en bar, diskotek, ved det ikke helt rigtigt, men det ligger også på den rute, på vej ud til fyret, og er et sted, der kun har åbent i juli.

I juli er der også Ø fest med loppemarked.

Samt i august er der Sejerø festival, hvor du kan ligge i telt gratis.

___________________________________________________________________________

sejerø sejerø havn sejer by sommerferie
(Foto; Maybritt Laisbo) Der er masser af stemning på Sejerø

TIP TIL TUREN PÅ SEJERØ

 • Tag din cykel med hjemmefra, hvis det er muligt, det koster kun 40 kr på færgen
 • Hvis du godt kan lide lækker mad, så hav noget med selv, hvis du altså bor i ferielejlighederne eller har lejet et sommerhus. På campingpladsen er
  der små køleskabe i hytterne. For du finder ikke mange råvarer på øen, og Brugsen har kun det mest nødvendige.
 • Hav skovturskurv og tæpper med, hvis du gerne vil grille på stranden
 • Hav også engangsgrill med, for der var udsolgt, da vi var forbi Brugsen
 • I hytterne er der ikke fuld bestik, så hav eventuelt engang service med.
 • Nesskaffe og flødepulver kan være nødvendigt
 • vinglas
 • En kikkert, da der heller ikke på Sejerø er meget lysforurening, så det er oplagt at kigge på stjerner, når mørket endelig falder på.
 • Posca tusser, hvis du vil male på sten, og evt andet malegrej
 • Bøger og lydbøger
 • Film, for der er ikke meget netdækning på øen, men der kan være afspiller, hvis du er heldig og har lejet en ferielejlighed eller et sommerhus
 • Strikketøj, hækletøj eller broderi, og husk alt det du skal bruge til, for du kan ikke købe det nogen steder
 • Dit eget wifi

___________________________________________________________________________

sejerø tejsten fugl
Tejsten er en sjælden fugl, men den lever på Sejerø. Ved ikke om det er den, jeg fik fanget her. Vi var ikke tæt nok på. Måske du ved, hvilken fugl det er?

TIP TIL TEMA CYKELTURE PÅ SEJERØ

Hvis nu du skal være flere dage på Sejerø, er der flere forskellige temaer du kunne lave.

 1. Sejerø er kendt for en særlig fugl. Tejsten, som lever få steder, lever her. Så hvis du husker at tage en kikkert, eller fugle kikkert, med, Kan i Bruge en dag til at cykle øen rundt, for at se om I skulle være heldige at se denne sjældne fugl. Er I lidt i tvivl om hvordan den ser ud, så tag ned på havnen, hvor der står en skulptur af den, i naturlig størrelse. Temadagen kunne ende med overnatning i shelter, hvis nu I gerne også vil se på andre fugle.
 2.  Samle på sten dag. Der findes flere steder, hvor i kan cykle ud til kysten og finde en masse sten. Om aftenen kan I male på alle de glatte sten, så husk posca tusser, for de er vandfaste og holder virkelig længe. Min gamle mor har haft en sten figur stående ude på sin altan i 15 år, og den holdt stadig farverne. Her kunne en overnatning være på campingpladsen, hvis nu du godt kunne tænke dig at prøve lidt forskelligt.
 3. Besøge de forskellige monumenter og museer, der findes på øen. Det kunne være en smut forbi kirken, forbi fyrtårnet, kulturhuset i Sejerby, fotoudstillingen med lokalhistorie ned på havnen. Ture forbi de fredet gravhøje, som der er et par stykker af, og så til sidst ende ude ved fyret. Undersøg om du skulle være så heldig, at de alle har åbent samme dag.
 4. Lave en gourmeet dag. I kunne starte på campingpladsen med morgenmad i restauranten, frokost på et af de andre steder, jeg har nævnt og slutte med aftensmad, det sidste sted. Jeg er dog ikke klar over, om Sejerø er særlig kendt for noget kulnarisk, som eksempel Christians Felst er kendt for honningkager, for der er kun en erhvervsfisker tilbage. Men spørg, de må de vide de forskellige steder.
 5. Fiske krabber og andre smådyrs dag. På havnen henne ved havnekontoret, der kan du låne fiskenet helt gratis. Måske har i været rundt på de forskellige strande og finde dyr og skaller, og slutter turen her til sidst, så kan I også nyde en is, de smukke skibe, der kommer ind, samt lytte til snorenes klaprende mod masterne, som skaber en speciel stemning, og til sidst en kop kaffe på det lille kaffeudsalg.

De næste Ø hop er => VEN => BORNHOLM => SKARØ => LOHALS PÅ LANGELAND

fiskekutter sejerø havn
Det kunne være så hyggeligt, hvis der var ture med fiskekutter på øen. Men jeg er ikke klar over, om der skal særlige tilladelser til?

___________________________________________________________________________

HUSKESEDDEL:

Hvis du overnatter på campingpladsen:

 • Stikdåse, hvor der er plads til flere stik og et rundt stik.
 • Opvaskemiddel, håndklæder til bad og køkken.
 • Viskestykker, karklud og opvaskebørste
 • Dug
 • Ild til optænding af gaskomfur
 • En lille radio, hvis du er til det, da der ikke rigtig er forbindelse på Ipad, da mast på øen er til TDC. Men på Møllebakken er der hotspot.
 • Vinglas og kaffekrus. Andet servise er der.
 • Alkoholfrie øl, hvis du er til det, da Brugsens udvalg er lille, og vi fandt ikke en alkoholfri en, som vi kunne lide.
 • Kikkert, til at kigge fugle, stjerner, eller over på de forskellige kyster, du kan se fra øen.
 • Bøger og malebøger til børnene.
 • Noget til at tegne og male med og på
 • Spil
 • wifi
 • Engangsgrill

 

___________________________________________________________________________
pege på hænder nail art negle kunst maybritt Laisbo cityprinsesserne illustration illustrationer tegningVI VIL GERNE LIGE PEGE PÅ

Der hang som sagt en lille seddel, hvor på der stod, at der havde været et møde, om ideer til øen, så den kunne blive atraktiv for nye øboer.
Så jeg vil lige nævne de ideer jeg har:

Hvis nu du Sejerø gerne ville slå på tromme at du er en sommerferie cykelø, kunne en ide være, at der kom flere shelters forskellige steder på øen. Bare til en start. Der er også andre ting, jeg lige vil pege på =>

Sørg for at holde åbent hus hver lørdag i sommerperioden i de huse som er til salg, så folk    kan komme indenfor, se, mærke, dufte og drømme. Der skal nok være nogen, der    pludselig springer til.
Ordentlig netforbindelse. Fri mig for al mulig snak om, at vi er for meget på nettet og alt det bla, bla. Jeg bliver frustreret, når jeg ikke kan
komme på, og se prisen på husene, eller læse om øen, finde historier om øen, eller finde ud af, hvor kan jeg leje et sommerhus, eller andet, hvis
man lige syntes, at det man valgte hjemmefra, lige var en kende for tarveligt, da billederne ikke viste, hvordan det rent faktisk var.
Fiskeri udsalg på havnen
Evt fisketur på kutter
Sejltur rundt om øen med historie
Butikker der holder åbent i sommerperioden.
Noget mere lokal historie. For med mine snakke med nogle af beboerne, og nogle der har haft sommerhus der i en menneskealder, kan jeg fornemme at
Sejerø har haft sine dramaer.
Noget lokalt kunsthåndværk.
Evt en pluk selv jordbær mark
Eller grav selv kartofler op
Pluk ærter

Udlejning af kano eller kajak

sejerø færgen sejerø sejerø havn
Og så gik turen hjem. 🙂

___________________________________________________________________________

Noget om rettigheder og ophavsret. Alle billeder og postkort i dette blogindlæg er taget af Maybritt Laisbo og må ikke benyttes, med mindre der er lavet en aftale omkring det, som kan koste noget, måske i værdi eller penge. Det kommer an på i hvilke henseende at billederne skal bruges.

Jeg kan kontaktes på tlf; 40833813

eller skrive til mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

eller udfylde kontaktformular

10 thoughts on “Sejerø, det rene nostalgi Danmark (sommerferietip)

 1. Fuglen på billedet er ikke en tejst. Tejsten har sort næb og røde fødder og noget Hvidt på vingerne. Desværre, men det er et dejligt billede. Du må afsted igen..

 2. Hej 😀

  Skøn læsning om “vores ” Ø 🙂
  Vil da lige gøre opmærksom på at jeg har opstartet en lille produktion af Sejerø Sæbe og andre hudplejeprodukter 🙂 Det sælges på øen, bla. hos Gårdbutik Tynebjerg Mohair, og i Løs Market Saxogade 77 i KBH ( som skær selv ). Du kan også finde dem online i min webbutik 😉 Planen er med tiden at udbygge til besøgsværksted, så glade gæster kan prøve at lave deres egen læbebalsam m.m . Det er dog stadig på tegnebrættet. Venlig hilsen Helle / Lundegaardens Hudpleje

 3. Hej
  Jeg vil blot gøre opmærksom på at Brugsen har hvad man skal bruge. Du kan jo ikke samligne Sejerø med Københavns udvalg af butikker. Vi der bor her er rigtig glade for vi har en Brugs og håber at alle turister støtter op og handler der.
  Angående gårdbutikker,så har vi flere med forskelligt indhold. Gårdbutikkerne med frugt og grønt har et helt fint udvalg og man kan komme og gå som man vil. Der er ikke åben/lukketider. Man kan købe æg mange steder på øen også.
  Vi er flere der har boder,som vi reklamere med på vores FB-side “os der kommer og bor på Sejerø”. Der står om vi er på havnen eller andet sted og tider. Vi sætter også billeder ud.
  Vi har også Sejerø skole og børnehus. Der kommer vores børn fra de starter i vuggestue til de går ud af 7ende klasse. Det er en top moderne skole,med IPad og computer til hver elev og smartboard i hver klasseværelse.
  Men dejligt du nyder vores ø,her er skønt også at bo 👍❤️❤️❤️

 4. Et fint indlæg, som jeg læste med stor interesse. Det er selvfølgelig ting som jeg ikke er enig med dig i, men sådan vil det jo altid være. Jeg vil dog lige sige, at du har glemt en meget positiv ting, nemlig Ella og Karls skønne gårdbutik med friske og lækre grøntsager, som er et must for mange at handle i.

 5. Hej cityprinsesserne
  Hvor var det inspirerende at læse om turen til Sejerø. Min familie og jeg har købt Kroen, oprindeligt som sommerhus. Men rigtig mange har spurgt om mulighederne for at holde åbent i sommerferien. Og vi arbejder på det. Da vi overtog kroen i 2013 var den nærmest fuldstændigt hærget. Der var ikke et vandrør i hele huset der ikke var sprunget. Alle de mennesker, der har været forbi og kigge har formået at lave en del hærværk, Kroen havde stået tom uden varme i knap 4 år, hvilket gav en masse skader, såsom huller i taget rådne vinduer, karme og meget mere.

  Første gang vi satte vores ben på Sejerø faldt vi pladask for stemningen på øen. Roen, naturen og det at blive sat 40-50 år tilbage i tiden.

  Det er svært at få noget op at stå, da der ikke er så mange mennesker i det daglige og alt har jo omkostninger, og de skal jo betales også ud over de 2 måneder om året, hvor der er godt besøgt af turister, sommerhusgæster, og sejlere. Vi får i løbet af 2016 fibernet på øen. Det vil hjælpe en del på hastighed på internettet. Det ser mange frem til.

  På en ø er der meget sladder, og man må høre meget, (godt ørerne ikke falder af) Vi har valgt ikke at involvere os i den sladder, men mange har travlt med at fortælle hvad der sker. Det er jo nok et tegn på at der ikke er så meget aktivitet i det daglige, men er ikke godt for øen i almindelighed. Mit håb er at mange flere vil komme til Sejerø og bo, så der kan komme liv på øen. Men en del frygter at idyllen ikke kan opretholdes med mange nye tilflyttere. Selvfølgelig kan den det, det kræver blot omtanke. Der kommer nye muligheder for at lave f.eks internet butikker. Desværre er færgetiderne håbløse, så at pendle er nærmest umuligt, hvis man har almindelige arbejdstider. Dette ville være en drøm, der gik i opfyldelse, hvis der kunne komme en til 2 ekstra færge afgange om dagen. I weekender sejler færgen fuldstændigt åndssvagt, man kan ikke deltage i familiefester om lørdagen, f.eks, for man kan ikke komme hjem til øen igen. Der er stort set altid booket fuldstændigt op på fredage og søndage, en afgang mere med færgen, ville måske kunne afhjælpe dette, men kommunen siger det er for dyrt. Vil man have beboere, koster det altså lidt.

  Mange tænker ikke over, der er store udgifter forbundet med at drive forretning på Sejerø. Husleje, personale, strøm, varme, vand renovation. Ekstra afgifter hvis man er selvstændig og skal af med affaldet. Det kan være rigtigt svært at få det hele til at hænge sammen. Der er flere spisesteder, der har måtte dreje nøglen, kroen har været på tvangsauktion mere end en gang. Skal man have det hele til at hænge sammen skal man bruge de faciliteter man har på øen. Ellers er det dødsdømt på forhånd. Mange siger at Sejerøboere, passer godt på deres penge, og ikke bruger dem unødigt, det skyldes ( har jeg hørt, ) der tidligere har været krise på øen. Med en gennemsnitsalder på 62 år er det svært at starte nye ting op, der er ofte skepsis. Hvad er behovet egentlig for denne gruppe. Det skulle nok undersøges nærmere.

  Vi var heldige at erhverve kroen for 175.000 Kr. Hvilket er meget billigt, men der er også en masse der skal laves endnu. Vi besluttede da vi købte den at der ikke skulle optages lån overhovedet, vi ville have pengene kontant til alt vi foretager os. Så kan det nemlig ikke gå helt galt. Der er et stykke vej endnu, men vi er på vej. Og vi elsker vores kro, livet på øen, dens beboere, naturen, det gode klima og vi tror på at det hele nok skal lykkedes, men ting tager desværre tid, længere tid end man tror. Vi er så langt at vi kan holde enkelte selskaber, og arrangementer, Sejerøfestival er også stoppet nu, det var ellers en kæmpe succes, og det trak mange mennesker til øen. Der skal tænkes i nye baner. Dine ideer, kunne være et bud, håber bare lidt af det lykkedes, for Øen skulle gerne bevare både institutioner, skole, brugs, camping, udlejning af cykler med videre. Det ser ikke så godt ud. Men ved fælles hjælp og ildsjæle burde det kunne lykkedes. Der er heldigvis minigolf og golfbane på vej i den kommende tid, det trækker måske lidt nye gæster til øen

  Lidt tanker fra mig . Venlig hilsen Lena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *