Maybritt Laisbo cityprinsesserne

Sjov leg og ideer med computerprogrammerne Paint og Photoshop

Hvis nu du er nybegynder, ikke uddannet grafiker, og lige har stiftet bekendskab med et af disse to tegneprogrammer, Microsofts gratisprogram Paint, eller Photoshop programmet, som du kan få som abonnement, og nu sidder og tænker, hvad pokker kan man bruge det til. Altså ud over at redigere billeder. Så er du landet på den helt rigtige side.

Særlig hvis du har børn, og de giver dig mange skønne tegninger, du ikke rigtig ved hvad du skal gøre med, og måske bare ligger i skuffen, og ikke rigtig kan bruges til andet, end de fest sange du på et senere tidspunkt laver til komfirmationen.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Her er tre børns tegninger sat sammen i en fil, hvor der er brugt et foto som baggrund. Det giver et sjovt udtryk, og kan bruges til at lave sjove postkort til invitationer. Og har du to børn, eller flere så kan du lave nogle virkelig kreative nogen. Tegningerne her har jeg fået af Katja 1.b, Silke 1.a og Oliver 1.a

Hvis først du får fundet ud af, hvordan du kan bruge disse tegneprogrammer Paint og Photoshop kreativt, og det særligt med dine børns tegninger, så vil du opdage hvor meget det vil tage fart på ideerne med børnetegninger, og hvordan du pludselig åbner en verden med muligheder for gaver til hele familien.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Baggrunden er helfarvet i programmet paint, fordi den har en sådan dejlig malerspand, der lige vupti får det hele farvet. Jeg elsker at tegne i Paint, fordi du der kan tegne hurtige tegninger, og mange gange bliver de sådan lidt skæve.

For når du først har fået tegning, eller tegninger sat op til en fil, kan du både bruge det til børnetatoveringer, til broderimønstre, til tryk på T-shirt, kopper, postkort og wallsticker.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Den lyserøde baggrund var jeg så ikke så vild med, så forsøgte lige med en sort, og det gav et meget bedre udtryk. Det første billede, hvor det er en grøn park blev også rigtig godt.

Jeg vil ikke her gå så meget i dybden med, hvordan du kan bruge programmerne, kun de få kommandoer, du skal kunne, for at kunne lave den fil, som du kan bruge til alle de spændende ting. Men hvis du gerne vil lære en masse, så her da lige et tip => Photoshop for begynder

Kommandoer du skal bruge er, lag, viskelæder, overførelse af billeder, som bare er at du trækker billedet du skal bruge fra dit album, pilen til at flytte billederne hen, så de sidder rigtigt, og tegnepen.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Oliver fra 1.a gav mig en dag denne tegning. Og hold nu fast jeg blev glad for den, for den er blevet et af mine ynglings motiver. Jeg har pt lavet den til broderi på en taske, en børnetatovering, og en wallsticker.

Olivers tegning lagde jeg ind i Photoshop, lagde et nyt lag oven på, så jeg kunne tegne tegningen op, og atter på et andet lag, lægge farver.

Når nu det er en god ide at gøre, så er det fordi, hvis du vil bruge dine børns tegninger til tryk, wallsticker og andet, er det vigtigt at pixelleringen er tæt.

Og her har programmet Paint mangler, fordi du ikke har de lag, som du har i Photoshop.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Her ser du lige hvordan jeg har anbragt tegningerne på en baggrund, som jeg tegnede i Paint, og lagde bagved tegningerne. Det var for at spare tid, for det tager temmelig lang tid at male op i Photoshop, da det program ikke har malerspanden. Det har illustrater, men det program kan jeg ikke rigtig holde ud at bruge.

Det er rigtig vigtigt at du lægger hver tegning i forskellige lag. Det er det fordi, du så kan flytte dem. For lige når du lægger en af tegningerne ud, dækker den for baggrunden, og så kan du ikke se, om du har anbragt tegningen det rigtige sted.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Det kan godt tage dig op til en halv time at fritlægge tegningen. Det kommer selvfølgelig altid an på, hvor grundig du vælger at være.

Når du fritlægger tegningerne, så er det når du går tæt på tegningen, at det begynder at tage tid. Nogle gange skal viskelæderet helt ned på meget små pixel, hvis du vil have alt hvidt væk.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Du skal lige se Katjas anden tegning, af en dåb, som jeg fik ide til at sætte ind på et billede af et alter, fra Lyngby Kirke. Billede har jeg selv taget. Vær lige opmærksom på, at billeder på nettet må du ikke bare tage, ej heller selv om de ligger frit fremme. Næsten alle billeder du ser på denne blog er mine egne. Og er de ikke, så har jeg indhentet tilladelse til at bruge dem.

Som sagt, så snart du har fritlagt tegningerne, kan du begynde kreativt og eksperimenterer med baggrunden.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Dette billede er nok lige rodet nok. Men som sagt, baggrunden er tegnet i Paint, så det gik stærkt. Og det er når du er igang, er midt i en proces, at du finder på nye ideer.

I tid skal du regne med et par timer, alt efter hvor meget du skal lave om, hvis nu det første udtryk ikke bliver, som du ønsker.

Men som sagt, når først du har filen fritlagt, så er de kreative muligheder uendelige.

Du skal altså lige se, hvordan Olivers englebamse både ser ud som broderi, og som Wallsticker, som jeg har bestilt hos Tenstickers.dk

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Biledet her, er et prøvefoto, jeg har modtaget fra Tenstickers. Jeg har fået lov til at bruge det her i mit blogindlæg.

Du får også lige lov til at se, hvordan det ser ud på min egen dør her hjemme. Fra jeg bestilte wallstickeren til den lå i min postkasse gik der ca en lille uge. Og med tanke på at det er en unika de laver, så er det temmelig hurtigt den er fremme, selv om det er svært at vente, når man glæder sig for vildt 🙂

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Billede her er jo ikke helt så lækkert, som det var Tensticker, men wallstickeren holder sin kvalitet fra billedet.

Du har nok gættet, at denne tegning fra Oliver er en af de bedste gaver jeg har fået længe. Så mon ikke mormor, farmor, farfar, far eller mor vil blive glade for at tegninger bliver lavet om til andre formater, så de kan bruges til en masse forskellige ting? Jeg tror det, så det er bare med at komme igang.

DIY børnetegning hvad kan man lave med en børnetegning broderi mønster tegning
Broderiprogrammet jeg bruger, ligner meget Paint i sin måde at tegne og redigerer. Nogle gratisprogrammer jeg har set på nettet, minder tilgængæld meget om Photoshop

Da jeg ligesom var kommet i gang, fik jeg nye ideer. Fandt nogle billeder i de forskellige fotoalbums, jeg har fået samlet mig, og så tegnede jeg på billederne. Dette blev også gjort i flere lag.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Så er baren åben! 🙂 Det var rigtig sjovt at tegne denne, og også den næste 🙂

Ja det er længe siden, der har været nyt fra Mormor og lille Bjarne. Der har været så meget, du ved 🙂

Mormor og Lille Bjarne er iøvrigt tegnet i Paint, det var før jeg var begyndt på Photoshop.

Her er Mormor i en ny udgave, ved ikke om det er den nye, eller om hun bare skal være en anden mormor.

hvad kan jeg lave med photoshop paint
Her er det Mormor og Cityprinsessen 😉

Og så lige noget pjat og sjov med Photoshop, hvor der kun er brugt billeder. Jeg skal lige som vigtig kommentar skrive, at alle billeder, der er brugt her i blogindlægget er mine egne, også det af Dennis Knudsen

Maybritt Laisbo cityprinsesserne
Når nu man skal lave lidt fis og ballade, så hvorfor ikke sidde i boblebad med Dennis Knudsen? 😀

Jamen mulighederne er uendelig, når først du har fået gang i de lag og viskelæder 😀

Maybritt Laisbo
Isdronning? 😀

___________________________________________________________________________

Maybritt laisboHvis du gerne vil i kontakt med mig, det kunne være du ville høre, om jeg kunne lave filen til dig, og hvor meget det koster, det kunne være det var en illustration, du ville bestille, eller noget for Cityprinsesserne, så skal du være velkommen til at ringe.

Tlf; 40833813

Det er rigtig vigtigt, hvis du gerne vil have jeg ringer tilbage, at du lægger en besked. For jeg ringer ikke tilbage til telefonnumre jeg ikke kender, og hvor jeg ikke ved, hvad det drejer sig om.

Tak for din forståelse. og tak fordi du læste med. 

Du kan også skrive på mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

eller udfylde kontaktformular, hvor det også er vigtigt at du husker at skrive overskrift. Ellers ryger det bare i skraldespanden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *