smagsfestivaler smagsrejse sommer i Danmark

Smagsfestivaler i sommerlandet

Sommer er lig med festivaller, og dem med en masse øl, musik og liggen i telt, kender vi jo. Men det er gået op for mig, at der også findes en masse smagsfestivaler, så hvis du hægter din campingvogn på, eller tager en autocamper, ja eller bare teltet, vil jeg nu tage dig med på en smagsrejse igennem Danmark. Til sidst i indlægget vil jeg liste op i forhold til dato, sådan at du kan planlægge rejsen, så det hele passer sammen 🙂 Samt fortælle hvordan du kommer til Løgstør.

Jeg har ikke været på alle festivaller, og jeg kender ej heller til dem alle, så du skal være så velkommen til at skrive til mig, hvis du har kendskab til nogen, som ikke bliver nævnt her.

Den smagsfestival jeg pt vil give størst opmærksomhed er Musligefestivalen i Løgstør, fordi jeg lige er kommet hjem, fyldt med stemning og smagsoplevelser.

 

muslinger smagsrejse madfestival smagsfestival(foto ; Maybritt Laisbo)

Men jeg vil lige nævne at der findes frikadellefest i Lohals på Langeland, eller hvad med kirsebærfestival i Kerteminde på Fyn, eller Dansk madnostalgi Tarteletfestival i Odense. Du skal da også vide, at Christiansfeld er kendt for deres honningkager, jeg er dog ikke klar ver om de har en honningkage fest.

smagsrejsen Løgstør muslingefestival(Foto; Maybritt Laisbo)

Første stop på smagsrejsen i Løgstør til Muslingefestivalen var en middag, som tog os historisk med på Limfjordens rejse igennem tiden, hvor fjorden både har indeholdt saltvand, brakvand og ferskvand. Historien var skrevet ned og sat i en flaskepost, som var en del af bordpynten.

Så første smagsoplevelse var Østers.

Østers smagsrejse Løgstør muslingefestival(Foto; Maybritt Laisbo)

Nu er jeg bare ikke rigtig selv til Østers, og jeg fik ikke rigtig løftet mig selv ud af comfortzonen i forhold til at prøve at smage det igen. Det kom der et lille sjovt filmklip ud af, lavet af Susanne Fruergård Mark, som er født og opvokset i Løgstør, og som har vist mig byen flere gange. Du kan se klippet her, Sluger hun klatten.

smagsfestivaler smagsrejse sommer i Danmark(Foto; Maybritt Laisbo)

Så fulgte en anretning med

  • Stegte sild med pocheret vagtelæg og kaperscreme
  • Røget helt med karsemayo og radisser
  • Mini smørebrød med røget ål og purløg
  • Rugmelsstegt skrubbe med brændt citron og rødbedeagurk

 

muslinger Løgstør muslingefestival(Foto; Maybritt Laisbo)

Og så til sidst muslinger, selvfølgelig.

 Men Muslingefestivallen var så meget mere end denne fantastiske middag, nydt sammen med veninden og de søde mennesker, der sad ved siden af os, som var med til gode grin og festlig stemning. Samt vægterne kom og sang, og koret Shanty ogsåsom virkelig var med til at skabe en stemning, og gøre oplevelsen så fantastisk.

dansk nostalgi vin i teltet fiskefilet(Foto; Maybritt Laisbo)

Festivalen bød også på øl/vin i teltet med højt belagt smørrebrød til frokost, og helstegt pattegris til aften, med musik og dans til følge. Muslingehotdog på havnen. En snak med en af de lokale kunstnere Gudrun, som havde malet en af de mange muslinger, der står flere steder i byen.

Muslingebyen Løgstør(Foto; Maybritt Laisbo)

Gudrun sad nede på havnen og var ved at restaurerer den musling, hun havde dekoreret til byen. Imellem det tegnede hun sjælebilleder. Hun kigger meget intens på dig, tegner uden at se på papiret, når hun tegner dit ansigt op. Bagefter ligger hun farve på, mens hun fortæller dig, hvad hun føler, ser, og oplever, når hun kigger på dig.

Der var mange ting, som ramte lige plet. Og det er sjældent jeg oplever det. Siger det bare.

folkevognsrugbrød(Foto; Maybritt Laisbo)

Der var også de mange slendreture på havnen, kaffe og brugskunst, hvor jeg selv købte noget, bl.a lidt til jul. Ja, ja ved godt det er lige tidligt nok, men når nu der lige var den der skønne ting, og jeg ikke gider lede på nettet efter den til jul, samt betale den rocker dyre porto som post Danmark, nu kaldet post Nord tager. Nå det er en anden snak.

Men et meget smukt spækbræt samt en keramik skål kom også med hjem.

Løgstør havn(Foto; Maybritt Laisbo)

Og således gik vi i seng hver aften, mættet på alle sanser, og fyldt med dejlige oplevelser.

___________________________________________________________________________

Og nu til det praktiske.

Hvis ikke du lige har den der campingvogn, eller autocamper, eller bil for den sags skyld, og bare har besluttet at du kun vil til Løgstør, fordi billederne ser så lækre ud, og du kun har tid til en smagsfestival, så kan du komme til byen ved at køre med bus 888, som kører fra København og Århus, og enkelte andre byer. Tog og fly er også en mulighed. Fly er en kende hurtigere, men du skal stadig fra lufthavnen eller hovedbanegården i Ålborg til Løgstør.

Turen starter med Dansk madnostalgi Tarteletfestival i Odense. som er i maj, så er det videre til Muslingefestival som er først i juli, videre til kirsebærfestival i Kerteminde på Fyn som er mere midt juli, og når du så alligevel er på fyn frikadellefest i Lohals på Langeland kommer lige efter kirsebærfestivalen.

Om efteråret kan du besøge en masse æblefestivaller som for eks. i Assens æblefestival , Og der findes også en Ebelfestival som er i Ebeltoft, min gamle feriebarndomsby, lige som Tisvilde er det 🙂 De hylder også æblerne 🙂

Så vil du være mæt, og måske klar til en slankekur 😉

Jeg har tidligere været i Løgstør to gange, samt i andre nordjyske byer, du kna læse om bl.a Løgstør, Lønstrup og skagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *