DIY sten mal på sten

Sommer DIY med skaller og sten

Sommer DIY med skaller og sten, og lidt af det, som ligger i skuffen.

Kender du ikke det, man finder skaller, sten og andet i løbet af sommeren, og man kan ikke lade være med at samle det op og tage det med hjem. Noget bruges til “pynt” i boligen, noget bruges til at lave sjov med, og noget ligger bare i haven eller vindues karmen, og minder en om en dejlig ferie.

Her kommer vi med ideer til, hvad du kan gøre og lave med dine fund 🙂

SOMMER, SOMMER OG SOL(DIY af og med Maybritt Laisbo)

mal på sten postkort foto fotografi(Foto Maybritt Laisbo)
Hvor er det dog bare en skøn sommer, som vil blive husket langt ind i efterår og vinter.
Der har virkelig været vejr til at finde flere strandskaller, til at plukke frugt og bage på de enkelte dårlige dage der har været, været tid til at sidde i solen og læse gode bøger, tid til grill og kølig hvidvin og bobler 🙂

Når vejret er sådan i Danmark, så kan sydens sol godt ryge og rejse 😉 Argh, måske ikke helt 🙂

Nogen gange når solen skinner, tager jeg alt mit habengut med ud i haven, og sidder og dimser med det. det er med til at understrege den følelse af sommer, særligt når jeg sidder med strandskaller og sten.

kranse er noget du kan lave i uendelige variationer, har tidligere lavet en af krydder urter, og nu en af strandskaller og perler. Den vil så ikke lige klæde mit halvtresser hus, hvor jeg prøver at holde nogle stramme linjer, som passer til huset, men til et kolonihave hus eller sommerhus, der vil den være super sød.

perler 006Jeg har brugt en limpistol til at sætte skallerne på. hvis du laver det med børn, så vid at limen er varm, så I skal passe på. En anden ting om er irriterende ved limpistol er at det tråder helt vildt. men det kan du klippe af bagefter. For en god ting ved limpistoler er at limen tørrer meget hurtigt, og det vil en universal lim ikke gøre, der går timer, og så kan skallerne falde af.

Her finder du de => FEDE LOPPEMARKEDER

Du kan også få ideer til hvad du kan lave med børn, lige => SJOV MED BØRN

Følg os på => FACEBOOK

strandsten 012MUSLINGESKALLER OG HULSTEN
En stille morgen, lige inden morgenmaden, på Tisvildeleje Strandhotel til årets første Escapada, gik jeg ned til vandet. Min prins sov stadig, og morgenmaden var endnu ikke klar. Solen stod lavt på himlen, og mågerne fløj lavt hen over vandet, fordi fiskerne var i gang, stående i vaders ude i vandet, med fiskekurvene inde på bredden, og det kunne jo være at der blev smidt noget skidt fisk, de så kunne tage sig af.

Jeg selv tog turen ned af en af de mange, meget lange trapper, der er så kendetegnene for Tisvilde, og så videre langs stranden, over beton gærde, og store sten, hen til de små bade huse, der ligger lige før den store parkerings plads.
Jeg gik og nød en stille stund, snusede den friske luft ind, og havde vild lyst til at vinke til fiskerne, men de havde nu så travlt, at de så mig ikke.
Det gjorde nu ikke så meget, for lysten er bare udtryk, for den lille prinsesse, der findes inden i, og som er så begejstret, at hun har lyst til at dele sin glæde med alle, der måtte komme forbi.

en shoppe dag med Gitte 050Mens jeg går der langs vandkanten, gør jeg det, jeg altid gør, samler hulsten, må simpelthen have dem alle med hjem, samt muslingeskaller, fordi jeg tit ser ideer i blade, med hvordan man sødt kan bruge dem.
Jeg ved ikke lige selv, hvad jeg vil bruge dem til, så jeg har kommet dem i et sødt gammelt sylteglas, med stenene nederst, muslingeskaller, og så en sløjfe rundt om. På denne måde er de dekorative i sig selv, og bliver en lille pynte skat på terrassen, som minder mig om, at jeg snart syntes, det godt må blive sommer.
Muslingeskallerne minder mig også om et dejligt ophold på strandhotellet, og Tisvildeleje by.
Så nu må jeg se, hvad det ender ud i af ideer, når jeg pludselig får dem.

Her finder du de => FEDE LOPPEMARKEDER

Du kan også få ideer til hvad du kan lave med børn, => SJOV MED BØRN

Følg os på => FACEBOOK

Benny Andersen 2 004EN KRANS MED KRYDDERURTER
Foråret har taget sit indtog, også selv om det til tider stadig kan være koldt. Men i kalenderen og butikkerne, der er foråret kommet. Vi kan købe frø, krydderurter, buske, og have redskaber.
Nogle af buskene i haven er blevet klippet, så grene derfra har jeg bøjet i en krans, indkøbt nogle af de lækre krydderier, og bundet dem op på kransen med ståltråd. Jeg overvejede at pynte med bånd, men det kom til at se så julet ud, så i stedet brugte jeg knapper. Det ser også rigtig sødt ud. Kransen kan hænge på altanen, i haven eller i køkkenet. Det gør nemlig ikke noget at den tørrer. Husk at stramme ståltråden godt, hvis du selv vil lave den, fordi når krydderierne tørre, skrumper de ind, og falder af, hvis du hænger kransen op. Du kan også ligge den på et fad, og stille lys i midten.

cityprinsesse ludo spil 011FERIETID ER SPILLETID

I ferien kan der også være en masse spil, man kan spille. Og det kan jo være at du har lejet et sommerhus, og der ikke findes spil på stedet. Så kan du bare lave nogen selv. Også nogle hvor strandskaller eller sten indgår.Hvad med Kalaha for eksempel, med små muslinge skaller 🙂

FÅ IDEER TIL SPIL lige her => FLERE SPIL
=> FORSIDEN

SOMMER, STRAND OG MALEDE STEN

Ingen sommer uden strand 🙂 Hvad enten det er for ar sole, bade, bygge sandslotte eller samle sten.

Sten samler jeg mange af, nogle ligger jeg på brændeovnen, andre ude i haven som små stilleben, atter andre i snor, som bliver hængt op, og små hulsten bruges også i vindspil. Så mulighederne er mange.

Noget jeg også er glad for er at lave trolde af sten og male dem, eller Marie høner af sten som er dejligt runde og glatte.
Du ved, sådan en sten man også gerne ligger i lommen, så mn kan rundt og have den i hånden, nede i lommen, fordi det på en eller anden måde føles dejligt med en rund, glat sten..( se billede længere oppe)

Jeg har for nyligt været på Hven, eller ven, som Pipi land kalder øen 🙂
Øen ligger højt, har tre lystbåde havne, hvor en er særlig dejlig. Men strande, det er der ikke rigtig. ved to af havnene er der dog en lille stribe strand, så badning er mulig. Men at finde sten, det er noget af en bedrift. Når nu jeg nævner det, så er det fordi jeg en dag kørte forbi et hus, og uden for sted den sjove sten, med de små sten med ansigter på.( se billede længere oppe)

jeg forestillede mig, hvordan alle i familien havde malet hver deres sten, og navngivet dem, fætter Kurt, bedstefar Hans osv.
så jeg tænkte, sikke da en dejlig ide, den vil jeg da lige dele med dig 🙂
DSCN6568DSCN6566
Du kan male på sten med Hobbylak eller Posca tusser, og bag efter lakere dem, evt. med sprøjtelak, så får de en flot overflade, og kan holde til at ligge lidt længere ude, enten på altanen eller i haven.

mormor broderi butik 4grydelapper mormors broderi butikIMG_9347Sommer er jo også loppemarkeder, så dem findes der også DIY ideer med lige her
=> DIY MED LOPPEMARKEDSFUND

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *