undervisning skole lærer lektier illustration illustrationer hvor finder man en illustrator tegning tegnestreg tegnestregen

Test; du ser en stavefejl, hvad gør du?

Vores verden er blevet meget mere skriftlig, efter vi sender sms, mail og læser på sociale netværk. Og dette gør, at du vil, før eller siden, støde på stavefejl, slå fejl, kommafejl og fejl i formulering, fejl med sammensatte ord, ja en hel masse fejl, der helt sikkert kan få dig, eller nogen du kender, op af stolen.

Og hvad pokker er også lige meningen. Hvis folk vil skrive, så kan de da vel for pokker lige sætte sig ind i det, for ikke at generer andre mennesker, i hvert fald dem, hvor blodtrykket ryger op i det røde felt, at der må sendes mail, men en hård retorik, bare lige for at understrege, at skolepengene ikke er spildt der. 😉

Men har du tænkt på, hvor meget du går glip af, hvis dit fokus er der? Det ved du så ikke, om det er, siger du. Jamen så tag lige testen 🙂

1. En veninde har lige lavet en hjemmeside med de enormt lækre smykker, hun designer, og som alle siger til hende, at hun bør gå online med. Hun spørger om din hjælp . Du skal kigge på hendes side, sige hvad du syntes. Du opdager EN stavefejl, du….

a. Skriver fluks til hende, at hvis du var en potentiel kunde, var du så meget skredet, for kan hun ikke stave, hvordan skal du så kunne tro, at hun kan finde ud af det med smykker?

b. Nævner det lige, efter du har rost de lækre billeder, og tekst, der så fint beskriver smykkerne og deres historie.

c. Går slet ikke ind på siden, nævner om hun har husket at sende det hele til korrekturlæsning, da du går ud fra, at det er hun nød til, så hvorfor overhovedet bruge tid på det.

2. Du modtager en mail fra en fremmed, altså en som du ikke er tæt på, hvor vedkomne har glemt at slette navn, på den forrige, mailen i en copy paste udgave også er sendt til.

a. Du gider ikke læse mailen, er snot fornærmet, skriver i stedet et opslag på Facebook, med harm dirrende pen, så du står rigtig godt og ingen af dine Facebook venner kan være i tvivl om, hvad du mener om den sag.

b. Du læser mailen, for tænk nu hvis det var noget, du lige kunne bruge, eller slet ikke havde tænkt på. Altså en mail, der godt kunne gå hen og ændre dit liv i positiv retning, og som også involverer andre, som det jo tydeligvis fremgår af, at mailen også er sendt til andre.

c. Du sletter den, og giver det ikke meget mere tanke end det.

3. Du læser et blog indlæg, som en på Facebook har anbefalet, og straks skuer dit øje en stavefejl. Du….

a. Skriver fluks en kommentar, både til blogindlægget og på Facebooksiden, hvor du med grove gloser gør opmærksom på, hvor latterlig vedkomne er, når nu hun ikke kan stave korrekt, og er der ikke også noget om, at hun er lærer. Hvor herrebevares, og hun skal lærer vores børn noget?

b. Ja du bemærker det, men da det er indholdet, som er det vigtige, lader du dig ikke gå på af det.

c. Du læser alle kommentarerne, for det er meget sjovere at læse alle dem, som lige vil nævne i pæn eller mindre pæn grad, at der altså er stavefejl. Og tænker, godt det ikke er dig, der skriver. Både kommentar og blogindlæg.

TEST resultat:

Flest a:

Du går altså i meget små sko, som klemmer så forfærdeligt, at den irritation du føler, den må du lige kaste op ud over nogen. Bedre får du ikke af det, heller ikke selv om du får hævdet dig selv, for skoen klemmer stadig, og du går glip af rigtig meget, fordi dit fokus er et forkert sted. Ville du også flippe sådan ud, hvis dit barn kom med en seddel, hvor der stod; Mor Jaj ælsker daj?

Flest b:
Heldigvis findes der flest, som er som dig. Du er rummelig og har mere fokus på, hvad budskabet er, i det som du læser. Og skal da heller ikke ærgre dig, hvis det viser sig, at en mail der var sendt ud af Ole Henriksen, og hvor han lige glemte at slette et navn, var til en reception kun for særligt udvalgte.

Flest c: Ja undskyld jeg siger det, men du virker som om, at du slet ikke er tilstede nogen steder. Er du helt ok?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *