højre hjernehalvdel, venstre hjernehalvdel

Tid til at være kreativ

Kender du godt til følelsen, at du aldrig rigtig har tid til at være kreativ, tid til at være skabende, at sidde i flow og bare lade tiden flyve, og tingene ske, mens tankerne er her og der, uden retning, men du alligevel oplever det, som en utrolig dejlig følelse?

Men tiden, den er der bare aldrig rigtig, fordi der er så mange ting, der skal gøres først, før end du føler, at du kan sætte dig ned, og bare være.

Hold op hvor jeg kender det. Jeg har ikke børn, så man kunne nemt tro, at så ville jeg have masser af tid, og det har jeg sådan set også.

højre hjernehalvdel, venstre hjernehalvdel
Ved du, om du mest bruger højre eller venstre hjernehalvdel? Kan du kende dig selv i nogle af ordne, der definerer hver hjernehalvdel?

Jeg er skolelærer i mit daglige virke, og der hvor jeg altid skal passe på, og være virkelig stram i tidsskemaet, er at lukke butikken samme tid hver dag, også selv om jeg ikke nåede det hele. Jeg er hele tiden nød til at priotere, hvad er vigtigst i forhold til de opgaver der ligger og venter, til alle de vanvittigt mange ting, der altid står på min To do liste. Ting som jeg til tider fristet til at tænke, jeg kunne jo lige gøre det hele færdigt, og bruge min aften på det. Men ved du hvad, det har jeg utroligt dårlig erfaring med, for der kommer hele tiden nye ting.

Når jeg nævner det, så er det for at give dig et billed af, at i mit daglige virke så er jeg meget i den venstre hjernehalvdel, for jeg skal hele tiden være på forkant med en masse, forholde mig til en masse, omkring elever, klassen, klasser, faglige mål, kompetencemål, læringsmål, forældre, forældremøder, skolehjemsamtaler, jeg skal lave og have mål, være effektiv, praktisk, og en hel masse andre ting, der som sagt er ting, som min venstre hjernehalvdel hele tiden skal deale med.

Nogle gange, faktisk mange gange, så kommer jeg hjem fra arbejde og er fuldstændigt korssluttet i min hjerne. Ikke en tanke dukker op, og at tale med flere mennesker, det orker jeg bare ikke. Du kender helt sikkert til det samme fra dit job.

Og når jeg så har det sådan, så har jeg også den følelse, at min højre hjernehalvdel er fuldstændigt som en indentørret rosin. Der kommer ingenting frem. Ingen ideer, ingen følelser, andet end udmattethed, som gør, at nogen gange falder jeg bare død om på sofaen, orker ikke lave mad, eller andre ting, som også skal få hverdagen til at fungerer.

Og det gør, hvis jeg ikke passer på, at jeg havner i det felt, der ligger uden for på tegningen, ved venstre hjernehalvdel. Det sker nemlig, hvis du er for meget i den hjernehalvdel du ikke bruger så meget.Så dette er jeg meget opmærksom på, og det gør, at jeg mange gange alligevel går i gang med at lave de kreative ting, eller bare de skabende ting, som for eksempel at hækle, fordi efter kort stykke tid, så kommer den dejlige følelse af flow.

Og er du først der, så vil din hjerne begynde at producere dopamin, og lige så stille og roligt, vil du komme tilbage til den hjernehalvdel, som du befinder dig bedst i, som du bruger mest.

Er du en kreativ sjæl som mig, så vil du nok mest bruge højre hjernehalvdel.

Måske kender du også denne situation

illustration illustrationer tegnestreg tegnestregen naiv streg børn børnebog maybritt laisbo
Nogle gange er der så meget, du skal forholde dig til, at du ikke har tid til at tænke en eneste kreativ tanke. Sådan føles det. Jeg kan fortælle dig, hvordan du får tid, og hvorfor det er vigtigt, at du tager dig tid, til at være kreativ.

Måske er det ikke dit arbejde, der får dig for meget over i venstre hjernehalvdel, måske er det hjemme. Kan du kende situationen på tegningen? Her bruger du også venstre hjernehalvdel rigtig meget.

Mange siger til mig, at de ikke kan være kreative før end der er ryddet op, lavet mad, vasket tøj, ungerne lagt i seng, regninger betalt, you name it. Men hvis du spørger mig, så er du bare sammme sted, som jeg er på arbejdet. Der vil hele tiden komme mere, uanset hvor meget du knokler for at få To do listen ned.

Så måske du også bare skulle lukke den butik, på et bestemt tidpunkt hver dag, sige til familien, at de selv må finde deres sko, nøgler, finde rene håndklæder i skabet, hente vand, eller hvad det nu er, og så bare gå i gang med det du gerne vil, og som giver dig energi og overskud.

Så sæt dig evt med en lydbog, eller hør radio mens du lader op, sørger for at din højre hjernehalvdel ikke ender som en intørret rosin, for det kan du få stress af, og det er temmelig alvorligt. Så sørg for at der er ligevægt imellem de to hjernehalvdele, ved at gøre dig selv mere bevidst omkring, hvornår er det for meget med det ene, eller det andet.

Kig på denne test, for at se, om du bruger højre eller venstre hjernehalvdel mest. Det kunne være vigtig viden for dig, i forhold til, at du så nemmere kan sige stop og fra, hvis du kommer for meget over i det forkerte felt.

https://www.alun.dk/livsstil/din-hjerne-hoejre-venstre.html

Hvis nu du godt kunne tænke dig at høre mere, det kunne foreksempel være et foredrag, så er det også en mulighed. Du kan læse mere om det, og om mine præferencer her hvordan få tid til at være kreativ

Du kan kontakte mig på telefon; 40833813

Hvis ikke jeg kan tage telefonen, fordi jeg er ved at undervise, vil jeg blive rigtig glad for, at du lægger en besked, og så vil jeg vende tilbage.

Du kan også skrive på mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

eller udfylde kontaktformular

Husk også her at skrive en overskrift, så jeg fluks læser din mail, og vender tilbage så hurtigt jeg kan.

Tak fordi du læste med.

maybritt Laisbo
Maybritt Laisbo cityprinsessen der favner bredt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *