Bornholm ferie sommer efterår weekend tip cityprinsesserne

Bornholm

Bornholm er blevet et af de mest fantastiske steder i Danmark. Ikke bare klipperne, som skiller sig rigtig meget ud i forhold til resten af Danmark, men også den iværksætteri der er kommet til øen, har gjort Bornholm til sansernes og oplevelses stedet, hvis du er til natur. Og det er på alle tider af året.

Du kan se en lille stemningsfilm om Bornholm på youtube.com

Seværdighederne:
Der er mange seværdigheder på Bornholm, både museer, men især naturen, da den er så unik lige netop på denne plet i Danmark. For øen er en del af de klipper, som Sverige er bygget op på, og ikke en del af det flad land som resten af Danmark ligger på.
Så træk du bare i vandrestøvlerne, eller pak cyklen, og tag på tur. Husk kamera, madpakke og en kikkert. Så vil du få den vildeste naturoplevelse. Og tager du afsted off season, så er det næsten som om du er helt alene på øen.

hvordan ser en ladcykel ud cykel
Bornholm er lige stedet til en romantisk tur. Uanst hvad tid på året du vølger, siger det bare 😉

Bornholm er også stedet hvor du kan ride. Jeg har hørt om, at du kan komme på rideferie, hvor man rider øen rundt.

Bornholm rideferie
Min veninde havde fået en aftale i stand på Bornholm. Hun passede en gård i en måned for en som tog ud at rejse. Så der var to heste, tre katte, og en hund at se til. Et elektrisk hegn, hvor strømmen gik, og hun måtte ud i det blæsende vejr og finde det svageste led. Og hun elskede det.

Helligdomsklipperne ligger lige neden for Bornholms kunstmuseum, så en tur hertil kan du nemt bruge en hel dag på. Du ser her Helligdomsklipperne på en efterårsdag, som trods sin råhed, alligevel ser fantastiske ud. Og den ro der var, fordi det var off season, den var ubeskrivelig.

Bornholm helligånds klipperne ferie weekend tip
Du får alle seværdighederne for dig selv, hvis du tager til Bornholm off season. Det skulle du tage og give dig selv. Stå ved Helligdomsklipperne, kigge ud på vandet, skimte regn i det fjerne, lugte regn, høre bølgerne slå mod klipperne, og alligevel tænke, hvor er her stille.

Som sagt at være på Bornholm of season, det kan varmt anbefales, særligt om efteråret, hvis du er til gåture, gummistøvler, rusk i træerne, bølgeskvulp så det sprøjter, regnvejr, hygge i stuerne, tændte sterinlys, mangle netforbindelse, så du helt kan skrue hovedet af, læse bøger, putte med dyner på sofaen, hvis du er på en gård som jeg var det.

Bornholm vandfald
Dette virkeligt smukke vandfald havde vi helt for os selv, denne efterårsdag. Den stilhed du mærker, når du kun hører naturens lyde, den går lige ind, særligt hvis man er bymenneske, og er vandt til den underliggende larm, som aldrig rigtig bliver registreret i din bevidshed, men som er der, og som du kan mærke forsvinder, når du står et sted som her.

Helleristningerne ligger i et naturskønt område, hvor der er en vandresti helt til Hammershus. Du kan måske trække cyklen, eller stille den ved Hammershus og gå til Helleristningerne. Ruten er på ca 4,6 km, så hvis du vælger at gå frem og tilbage har du gået næsten 10 km. Det il tage små tre timer. Så husk kaffe 🙂

bornholm helleristningerne
Helleristningerne, dem skal du også se.

Hammerhus, den er man næsten nød til at se, fordi det er knyttet et vigtigt stykke Danmarks historie til.

Bornholm hammershus hvad skal man se på Bornholm
De fleste billeder viser Hammershus som hele ruinen. Her ser du ruinen indefra, og det er fordi, da jeg stod der, prøvede jeg, om jeg kunne mærke historien, den som udspillede sig på dette slot.

bornholm nexø rundkirke hammershus gudhjem postkort Maybritt LaisboBornholm har bare udviklet sig helt vildt de sidste ti år. Fra første gang jeg var der, som dog er længere siden, til her i sommer, hvor jeg lige var forbi i en week-end, der er virkelig sket meget.

Nogle af ynglings byerne er Gudhjem, Allige Sandvig og Svaneke, men de andre er nu også værd at nævne, for de kan noget hver især.

Det som også er blever rigtig skønt ved Bornholm, er at vi syntes den har udviklet sig til en gourme Ø, og det gør det bare så meget mere lækkert lige at tage forbi, også hvis det bare er en weekend. 🙂 klik på indlæg for at læse mere.

BORNHOLM BYERNE
Er den skønneste perle. Om sommeren, hvis du vil prinsesse slappe af, lufte guldsandalerne, og ellers bare være casual, dog stadig med et prinsesse touch 🙂 Byerne som er et prinsesse besøg værdigt, er helt sikkert Gudhjem og Svanneke. Har også hørt meget godt om Sandvig, har dog ikke været der.

___________________________________________________________________________

bornholm måger klipper
Mågeskrig, bølgeskvulp, gåture, kaffe på en cafe. Solskin, mærke den varme luft på din hud.Regnvejr, hvor gaderne spejler byens vinduer, lys på bordet, venindesnak, eller holde din elskede i hånd, så bliver det ikke bedre.
Hvor kan man holde ferie på bornholm gudhjem
Gudhjem ligger ned af en temmelig stejl skrænt, så det er faktisk forbudt at cykle ned til havnen, fordi stigningen er temmelig farlig, og du vil få for meget fart på.

Gudhjem er en lille by, der ligger op af en stejl klippe. Her kommer klip klapperne nok mest til sin ret, men dog skal du vide, at du nemt kommer til at træde ud af dem. Bor du i byen flere dage, og nede ved havnen, for det er nemlig muligt at leje huse lige der, vil du i løbet af et par dage have lidt ømme lægge, bare ved at slentre rundt i byen, lidt op og ned.
Bakken er faktisk så stejl, at der ikke må cykles, dette er årsag til at stiletter frarådes, særligt dem du er aller mest glad for.
Om aftenen kan du gå på resturant, enten i gaden, eller helt ned ved havnen, og bagefter kan du nyde lækre pandekager i Pandekagehuset som dessert.
Her er ingen stress og larm. På nætter hvor det virkelig går for sig, der hører du byens, måske, knallertbisse fræse igennem byen. Ellers ånder alt fred og idyl, også sent på aftenen.

bornholm svaneke
Svaneke er en af de bedste byer på Bornholm. Nogen vil mene den bedste. Men der er tre om budet, vil jeg sige, selv er jeg mest til Gudhjem.

Svaneke er mindst lige så hyggelig som Gudhjem.
Her er også en del gallerier, samt øens bryghus, hvor en god middag eller et krus øl kan nydes. Her er ingen stejle klipper, så stiletterne og guldsandalerne kan bruges flittigt her, og til enhver lejlighed, også hvis du bare lige skal i brugsen og hente mere champange 😉

Vi kender også til, at du på øen kan tage på ridetur en hel uge.

Du ved du er en cityprinsesse, når du irritteres over, at sandalerne ikke matcher cyklen, du blev lokket til at leje, ved lovning af, at cykelferie bare er lige det 😉

___________________________________________________________________________

hvor finder man en god øl på bornholm svaneke
En kold øl på en varm sommerdag på Svaneke bryghus, så kan du næsten ikke få det bedre.

SVANEKE
Bornholm er bare så fantastisk et sted, hvor en weekend faktisk er alt for lidt tid, fordi der er så mange dejlige steder der skal nydes, klipper der skal siddes på, mad der skal spises, kolde Svaneke øl der skal i solen nydes, havne der skal slendres på, glas og keramik der skal kigges på, karameller og lakrids der skal købes, gårdbutikker der skal ses, og en masse andet, som virkelig tager tid, fordi du bare er helt nede i tempo, noget som sker helt af sig selv, i det øjeblik du lander på øen.

Tager du af sted en weekend, og ikke lige har taget en fridag til en forlænget weekend, så tag flyveren. Det er så meget mere behageligt end Bornholmerbussen, fordi du i lufthavnen kan nyde en kold øl, glas vin eller kaffe mens du venter, for så at lande en kaffes tid efter på øen, når du endelig sidder oppe i flyet.
Tager du Bornholmerbussen kan du risikerer at komme meget sent om aftenen, og ikke rigtig få noget ud af fredagen. Og det er bare for ærgerligt.

hvor skal man holde ferie på bornholm
Om sommeren er der marked på torvet, og lidt spillemands musik kan det også blive til

Svaneke er en af byerne som virkelig er besøg værd. Byen er en lille havne by, men har et stort og rigt forretnings liv, bryghus, gode spisesteder og en romantisk og hyggelig atmosfære.
Om lørdagen er der marked på torvet, hvor du også kan købe unika, og høre gade musikanter spille op til dans. Dansen tog enkelte imod, da vi var der.

Så beslutter du dig for kun at tilbringe tid i en by, så vælg denne eller Gudhjem.

___________________________________________________________________________

hvor kan man holde ferie på bornholm
Virkelig et dejligt sted. Hvvis ikke du skal blive i byen, så tag i det mindste forbi et røgeri her for en frokost. 🙂

ALLINGE SANDVIG
Personligt er jeg mest vild med nord Bornholm, for det er der de små idylliske byer ligger.
Sandvig er også en af de skønne byer med et rigt forretnings liv. Jeg har også hørt, hvis du er til lidt gang i gaden, er dette også byen man skal tage til.

Sandvig ligger ikke på samme måde ned af klipper som Gudhjem gør det, så havnen har et helt andet udtryk end Gudhjem. Husene ligger tættere og på rad og række, og fiskekuttere ligger til kaj.
Hvis du går lidt hen af kajen og hen til det som hedder kæmpe stranden finder du røgeriet, som har en rigtig ok fiske buffet, hvor du kan sidde og nyde vandet, mens du nyder mad og drikke varer.

___________________________________________________________________________

bornholm ferie
Så bliver det ikke smukkere.

SNOGEBÆK
Super lille hyggelig by ved vandet. Ikke den store havn, men med bro, så du stadig kan få bølge suset. Hovedgaden som går gennem byen og ned til havnen har flere små butikker, med alt fra brugskunst, chokolade, hvor du kan få en flødebolle med is.
Ja du læste rigtigt, en flødebolle med is. En stor bøfflødebolle lagt ned i et bæger, får lige et hak i tuden, og så softice ovenpå og laber drys. Det smagte virkelig godt 🙂
Så hvis du er til lidt mere ro, som der ikke er i de andre byer, fordi det er de hippe steder, så vil jeg anbefale Snogebæk

Så Sandvig er også en dejlig by at bruge en dag i 🙂

 

Om Bornholm er en vild party ø må jeg havde til gode at finde ud af.

De næste Ø hop er => VEN => SKARØ => LOHALS PÅ LANGELAND

hvor skal man rjse hen i Danmark øerne i danmark
Ja tjek da lige Sejerø ud 🙂

___________________________________________________________________________

Der vil komme en masse mere, så følg med på Facebook, så kommer der link, når der er nyt.

Kontakt til mig, hvis du gerne vil det, det kunne være du gerne ville have, at Cityprinsesserne kom og besøgte dit sted, du havde en invitation du gerne ville give os, eller vores læsere.

Det kunne også være til en illustration, måske skal du eller dit firma skal have tegnet noget, måske kan du bruge en af de i forvejen tegnet illustrationer,

Et foredrag, har to, men kan nemt lave flere, hvis der er emner du gene vil have jeg belyser. Det ene handler om at få tid til at være kreativ, når vi lever i et moderne samfund, hvor ting går så hurtigt, vi skal så meget, at det bliver svært med tiden.

Der er også foredrag om, hvordan kan man få højt selvværd på trods, hvis din barndom har været svær. Foredraget hedder; lad mælkebøtterne blomstre.

Vigga Wagtberg har lavet et interview med mig om at være mælkebøttebarn, hvor du kan høre hvad det drejer sig om.

Et kursus, workshop eller andet, du lige kommer i tanke om, kan du kontakte mig her;

Maybritt Laisbo

mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

tlf; 40833813
Vær sød at lægge besked på svareren, hvis jeg ikke lige kan komme til telefonen, så jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring 🙂

foredrag hvordan få tid til at være kreativ foredragsholder kurser kursus workshop kreativ DIY
Dont be a stranger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *