universet for børn stjerner sputnik rumhund Laika rumrejse hvor finder man en illustrator illustration tegnestregen

Universet for børn

Universet for børn er en malebog der lige har set dagens lys. Og med den følger der en historie om universet for børn på youtube, som du kan se helt gratis. Men derfor kan du jo godt se tegningerne der hører til, så du allerede nu kan beslutte om det er noget for dig og dine børn.

Malebogen er/bliver både for sjov og for alvor. For du vil få både tegninger med og uden fagord, så dine børn lærer om rummet, og lærer fagord imens de farver tegningerne.

Det kan også være at du er underviser, som jeg, og er stødt på denne side i din søgen efter billeder til en matematikhistorie, som er en del af konkurrencen på matematikkens dag i år 2016.

universet for børn astronaut månelanding månen sputnik rumhund Laika illustration tegning hvor finder man en illustrator
Rumhunden Laika er på rejse i rummet og i tid, så den kommer forbi en masse ting i rummet, men også en masse begivenheder, som eksempel den første månelanding.

Og ved du hvad, mine tegninger må du gerne låne til konkurrencen, men da jeg gerne vil have lidt overblik over hvor mange der låner dem, så skal du skrive til mig. Min tilladelse skal følge med historien, så man kan se du har fået lov.

universet for børn stjerner sputnik rumhund Laika sort hul illustration tegning hvor finder man en illustrator Maybritt Laisbo
Der findes mange forskellige stjerner, i forskellige størrelser, i forskellige stadier, i forskellige farver, og det kan være lidt svært at forstå, hvis man bare går i indskolingen, så nogle af tegningerne er tænkt i at skabe en forforståelse.

Samt du skal kildeopgive hvor du har fundet tegningen, og er du på en skole der i øjeblikket indberetter til Copydan, skal du selvfølgelig også indberette at du har lånt det her, eller lånt det på en af mine andre sider, nemlig Skrappe fru Larsen.

universet for børn mars astroidebæltet sputnik rumhund Laika verdensrummet illustration Maybritt Laisbo hvor finder man en illustrator
Da tegningerne er tænkt som noget, der skal samtales ud fra, er det ikke hele solsystemet der er tegnet, men brudstykker, så du kan gå ind i at tale om noget specifikt. Sidste tegning, som pt ikke er færdig endnu vil så samle det hele i det store overblik.

Det kan også være du er naturtekniklærer, og også gerne vil bruge tegningerne til dit smartboard. Der kan du evt. gå ind på Skrappe fru Larsen, for der er illustrationerne sat op i en billedeserie, sådan at du kan starte et slideshow.

Du ved jo at jeg er uddannet lærer, og i job som sådan, hvis du følger med her 🙂

universet for børn lysets hastighed sputnik rumhund Laika jorden verdensrummet illustration Maybritt Laisbo hvor finder man en illustrator tegning tegnestreg
Lyset og lysets hastighed, den kommer vi ikke uden om, hvis du skal snakke universet. Men heldigvis da, for lige netop lyset kan sætte mange sjove tanker i gang.

Men vidste du også, at jeg på et tidspunkt læste astrofysik på Københavns universitet? Jeg blev dog aldrig færdig, ville hellere være lærer. Så jeg har altid brændt en del for rummet. Og når nu lige rumhunden Laika er med på alle billederne, så er det fordi jeg til tider har et samarbejde igang sammen med Oliver, der nu går i 2.a på Kildegårdskolen i Herlev.

Når stunder tillader det, så tegner og fortæller vi sammen. Jeg opdagede at Oliver har et stort fortælle talent, og er vildt god til at udtrykke sig også med ord, da han sammen med en anden klassekammerat lavede den første historie, som handlede om en brand på skolen. Se lige historien her => Olivers og Mathias historie om brand.

universet for børn rumstation iss astronaut kosmonaut rumteleskop Hubble illustration Maybritt Laisbo hvor finder man en illustrator
Der var en gang at de Russiske rumfolk blev kaldt kosmonauter, for de ville bare ikke hedde det samme som de Amerikanske astronauter. Men nu hvor de samarbejder om en masse og særligt rumstationen ISS, så hedder alle nu astronauter.

Men så en dag, en stund hvor der var tid til ene tid med Oliver, startede en ny serie op, og her er rumhunden Laika temmelig central. For i historien har den svævet rundt ude i rummet i over 50 år, og nu er dens forældre temmelig trætte af det, og vil have hjælp. Så en anden rumhund Fido må ud og redde både Laika og Jorden, fordi der er også en meteor, som er på vej, resten kan du læse her => historien om rumhunden Laika og Fido

universet for børn
Den første tegning her, den tegnede vi sammen.

Grunden til at tegningerne er lagt op på Facebook, er fordi jeg er ret vild med det format. Jeg er vild med at alle billeder viser sig, når du går ind på fotoalbum. Jeg er vild med at jeg kan tage billeder af historien, og lægge den op med det samme via telefonen. Jeg er vild med, at alle børn kan se tegningerne på smartboardet, mens Oliver fortæller sin historie til klassen, hvilket han gerne gør, også for flere klasser.

Oliver har nu udvidet historien med en quizz. Spørgsmålene kan du finde i kommentarfelterne.

Ud af det kom der selvfølgelig en historie 2, som fyldte 8 sider. Den har jeg desværre ikke, for den gav Oliver til sin mor.

Men 3. historie er allerede på vej. Jeg kan røbe, at i historie to blev Rumhunden Fido gift med Laika, og de fik et barn der hedder Lu. De skulle mange gruelige ting igennem i              2´eren, blandt andet faldt de i et sort hul.

i 3. historie sidder de nu i en flyver, på vej til Afrika, stærkt forfulgt af nogle terrorister. Man kan jo næsten ikke vente med at hører, hvor det hele bringes hen 🙂

universet for børn illustration maybritt laisbo naturteknologi hvor finder man en illustrator
En solformørkelse må også lige med. Et barn spurgte mig en gang om det der solformørkelse, og jeg kunne ikke finde et svar i børnehøjde. Jeg kunne kun komme på lange akademiske forklaringer. Da eleverne så skulle lave en øvelse, hvor en skulle være måne, og gå ind foran en anden, så solen blev dækket, kom der en sådan aha oplevelse, for han spurgte, er det kun når man står i skyggen, at man kan se solformørkelsen. Og ja, sådan er det, og tak for den simple forklaring, for jeg har brugt den lige siden.

universet for børn saturn jupiter uranus illustration Maybritt Laisbo hvor finder man en illustrator

universet for børn illustration Maybritt Laisbo solen venus mekur temperatur
Og her flere tegninger om universet for børn

universet for børn tycho brahe johannes kepler isaac newton galilei galileo kopernikus illustration hvor finder man en illustrator maybritt laisbo
Her ser du nogle af de vigtigste mænd i forhold til universet, opdagelse af, hvordan det hænger sammen. De brugte hinandens opdagelser til at komme videre i den fælles forståelse af, hvordan universet ser ud. Så du kan se, at fra Kopernikus siger, at Solen er verdens centrum, til Ole Rømer finder lysets hastighed, og til at verden er ved at vende sig til, at deres verdensbillede har ændre sig, er det på en tidskala over ca 150 år. Ting tager tid 😉
universet for børn tycho brahe johannes kepler isaac newton galilei galileo kopernikus illustration hvor finder man en illustrator maybritt laisbo
Man kan sige, at alle stjernemændene arbejdede sammen, også selv om de fleste af dem aldrig mødte hinanden, dels fordi de levede på forskellige tidspunkter. Men måske mødte de hinanden i himlen, for selv om de ændrede verdensbillede, og på den måde gik imod kirken, så var de alle troende mænd. Og mon ikke Nicolaus Kopernikus har sagt, det han siger, når og hvis han har mødt dem 😉
jules verne rejsen til månen månelanding 1969 universet for børn illustration hvor finder man en illustrator
Det er ikke fordi at Jules Verne fandt ud af så meget, eller at han opfandt raketten, for det gjorde han ikke. Men han var utrolig visionær, fordi han godt kunne forestille sig, at menneskene en dag ville rejse til månen. Ideen fik han alene ved at kigge på kanonkugler, hvor han tænkte, hvad nu hvis vi giver den et ordentlig skud krudt?
galakser universet for børn andromeda bjælke galakse illustration Maybritt Laisbo hvor kan man finde en illustrator
Og en tur helt langt ud i rummet, helt der ude hvor galakserne er, der kommer Laika også ud.

Du får lige link igen til malebogen universet for børn pris 10 kr

Og link til historien om universet for børn på youtube.com som er helt gratis 🙂

___________________________________________________________________________

Maybritt LaisboHvis du gerne vil i kontakt med mig, måske fordi du gerne vil låne tegninger til matematikkens dag, eller du står og mangler en illustrator, eller noget jeg ikke lige tænker på, skal du være velkommen til at kontakte mig.

Du kan ringe til mig på tlf; 40833813

men det er rigtig vigtigt at du lægger besked, for jeg ringer ikke tilbage til telefonnumre, jeg ikke kender. En besked gør også, at jeg ved, hvad det er jeg skal kontakte dig omkring, og det giver mig mulighed for at forberede mig, hvis det bliver nødvendigt.

Tak for din forståelse.

Du kan også skrive til mig, det kan være på mail; cityprinsesserne@yahoo.dk

eller du kan udfylde kontaktformular.

Tak fordi du læste med 🙂 Husk du er velkommen til at lægge en kommentar, hvis du kan lide det du ser/læser og får ideer til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *